Ontwikkelingswinkels overdragen aan klanten

Als je klaar bent met het werken aan een development store voor een klant, is de volgende stap meestal om het eigendom van de winkel aan hen over te dragen. Nadat je het eigendom van een development store hebt overgedragen, wordt de winkel weergegeven op de pagina Winkels in je Partner Dashboard op het tabblad Beheerd.

Development stores hebben beperkingen om ervoor te zorgen dat ze alleen worden gebruikt voor ontwikkeling. Het kan zijn dat je functies moet instellen voor een ontwikkelingswinkel die alleen beschikbaar zijn voor winkels met een betaald abonnement.

Je kunt het eigendom van een ontwikkelingswinkel waarvan het voorbeeld ontwikkelaar is ingeschakeld, niet overdragen.

Wanneer draag je het eigendom van een winkel over?

Er zijn twee belangrijke redenen om een winkel over te zetten naar een betaald abonnement:

• Het werk aan de winkel is voltooid en de winkel is klaar om producten te verkopen.
  • Het werk aan de winkel is niet compleet, maar voor de winkel is een functie vereist die alleen beschikbaar is voor een betaald abonnement. Zie Functies en beperkingen van ontwikkelingswinkels voor meer informatie over welke functies niet beschikbaar zijn voor ontwikkelingswinkels.

Bij overdracht naar een liveabonnement heeft de winkel factureringsgegevens nodig, die door de eigenaar van de winkel moeten worden verstrekt.

Eigendom van een ontwikkelingswinkel overdragen

Het is belangrijk dat je de klant eerst toevoegt als medewerker en dat de klant het instellen van het medewerkersaccount voltooit voordat je het eigendom van een ontwikkelingswinkel overdraagt. Nadat je het eigendom van de winkel hebt overgedragen aan de klant, blijf je als samenwerker betrokken bij de winkel, maar heb je geen toegang meer tot financiële informatie.

Je moet ook het adres van je klant toevoegen aan de winkelinstellingen voordat je het eigendom overdraagt, vooral als je klant in een ander land is gevestigd dan jij. In sommige gevallen kan het overdragen van een winkel met het verkeerde adres ertoe leiden dat je klant extra belastingen in rekening worden gebracht op zijn Shopify-factuur. Zie Je wettelijke bedrijfsnaam en -adres instellen of wijzigen voor meer informatie over het wijzigen van het adres van een winkel.

Als je van een ontwikkelingswinkel naar een betaald abonnement wil omschakelen, maar wel de winkeleigenaar wil blijven, kies dan een abonnement voor de winkel via het Shopify-beheercentrum.

Als je overschakelt naar een Shopify Plus-abonnement voordat je het eigendom wijzigt, wordt jij de eigenaar van de organisatie en ook de eigenaar van de winkel. De eigenaar van de organisatie kan niet worden gewijzigd via de Shopify-beheerder, dus je moet overwegen om het eigendom over te dragen voordat je overschakelt naar een betaald abonnement. Neem contact op met Shopify Plus-ondersteuning als je het eigendom van de organisatie wil overdragen nadat je het Plus-abonnement hebt ingeschakeld.

Stappen:

1. Meld je aan bij je Partner Dashboard en klik op Winkels.

2. Klik op Eigendom overdragen naast de development store die je wilt overdragen.

3. Selecteer de nieuwe eigenaar uit de in aanmerking komende eigenaren in het dialoogvenster Winkeleigendom overdragen. Als je je klant nog niet als medewerker hebt toegevoegd, klik op Voeg een personeelsaccount toe en maak een nieuw account voor je klant voordat je verdergaat. Je klant moet het medewerkersaccount zelf instellen voordat je het eigendom van de winkel aan hem of haar kunt overdragen.

4. Als je klaar bent, klik op Winkel overzetten. De winkel verschijnt nu op de pagina Winkels in je Partner Dashboard onder het tabblad Beheerd. De nieuwe eigenaar krijgt een e-mail met instructies om het account te maken en een abonnement te selecteren. De winkel blijft onderbroken totdat je klant de overdracht accepteert. Vanaf het moment dat de klant begint te betalen voor een Shopify-abonnement, krijg je een terugkerende commissie.

Nadat je een winkel aan je klant hebt overgedragen, kun je deze ook de overdrachtskit voor merchants zenden. Zorg ervoor dat je hen informatie verstrekt over:

• Hoe ze toegang hebben tot de winkel, inclusief de URL (client-store.myshopify.com/admin)
  • Het Shopify-abonnement dat je voor hen aanbeveelt
  • Al het andere dat je zou aanbevelen (zoals apps om te downloaden, webinars om te bekijken of andere bronnen om hun bedrijf te helpen opbouwen)

Overschakelen naar een betaald abonnement zonder eigendom over te dragen

Je kunt een ontwikkelingswinkel omzetten naar een betaald abonnement, maar nog steeds de eigenaar van de winkel blijven. Je kunt dit doen als je een functie wil testen die alleen beschikbaar is met een betaald abonnement.

Stappen:

1. Meld je aan bij je Partner Dashboard en klik op Winkels.
  2. Zoek de winkel die je wil overdragen en klik vervolgens op Aanmelden.
  3. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Account.
  4. Klik in het gedeelte Accountoverzicht op Abonnementen vergelijken.
  5. Klik op Selecteer dit abonnement en selecteer een van de beschikbare abonnementen.
  6. Selecteer een factureringscyclus en lees de beschrijving van de creditcardkosten waarmee je akkoord gaat.
  7. Selecteer een betaalmethode en voer de gegevens van de betaalmethode in.
  8. Klik op Abonnement starten.

Een thema van derden overdragen

Als je een winkel voor een klant hebt gebouwd en deze een thema van derden bevat, moet je het thema aan de klant overdragen. De beste manier om dit te doen hangt ervan af of het thema nog moet worden aangepast als je de ontwikkelingswinkel aan je klant overdraagt:

• Als de code van het thema nog steeds moeten worden aangepast, dan moet je het thema namens de klant kopen en vervolgens de kosten van het thema aan de klant in rekening brengen. Wanneer je het eigendom van de ontwikkelingswinkel overdraagt, wordt je creditcard of PayPal-account automatisch verwijderd uit de factureringsinstellingen van de winkel.

• Als het thema geen aanpassing van de code nodig heeft, behoud het thema dan als gratis proefversie. Je klant hoeft niet te betalen voor het thema tot hij/zij het wil publiceren (of de code wil aanpassen). Hij/zij kan dit doen nadat je de ontwikkelingswinkel hebt overgedragen.

Een gepauzeerde winkel activeren

Wanneer een winkel is gepauzeerd, bevindt deze zich in een onderbroken status waarvoor factureringsgegevens moeten worden ingevoerd door de eigenaar van de winkel. Om toegang tot de winkel mogelijk te maken, moet de eigenaar van de winkel zich aanmelden en actuele factuurgegevens opgeven zodat de winkel kan overgaan op een liveabonnement.

Shopify gebruikt een pro rata factureringscyclus. Elke creditcard die wordt ingevoerd, wordt direct gefactureerd voor de abonnementskosten.

Zodra de winkeleigenaar factureringsgegevens invoert, kun je je aanmelden met je accountgegevens voor die winkel, met volledige toegang om de winkel te bewerken en verder te ontwikkelen.

Als je niet langer wordt vermeld als de accounteigenaar, heb je geen toegang tot de financiële gegevens van de winkel, zoals factureringsgegevens en uitbetalingsgegevens van Shopify Payments.