Development stores overdragen aan klanten

Als je klaar bent met het werken aan een development store voor een klant, is de volgende stap meestal om het eigendom van de winkel aan hen over te dragen. Nadat je het eigendom van een development store hebt overgedragen, wordt de winkel weergegeven op de pagina Winkels in je Partner Dashboard op het tabblad Beheerd.

Development stores hebben beperkingen om ervoor te zorgen dat ze alleen worden gebruikt voor ontwikkeling. Het kan zijn dat je functies moet instellen voor een ontwikkelingswinkel die alleen beschikbaar zijn voor winkels met een betaald abonnement.

Je kunt het eigendom van een development store waarvan de preview-versie voor ontwikkelaars is ingeschakeld, niet overdragen.

Wanneer draag je het eigendom van een winkel over?

Er zijn twee belangrijke redenen om een winkel over te zetten naar een betaald abonnement:

• Het werk aan de winkel is voltooid en de winkel is klaar om producten te verkopen.
  • Het werk aan de winkel is niet compleet, maar voor de winkel is een functie vereist die alleen beschikbaar is voor een betaald abonnement. Meer informatie over de functies en beperkingen van development stores.

Bij de overdracht van een ontwikkelingswinkel naar een liveabonnement, moet je factuurgegevens invoeren. Deze factuurgegevens moeten door de winkeleigenaar worden verstrekt.

Eigendom van een development store overdragen

In deze sectie

• Voordat je begint
  • Aandachtspunten wanneer je het eigendom van een development store overdraagt
  • Eigendom van een winkel overdragen via het Partner Dashboard
  • Je klant informeren nadat je het eigendom van een winkel hebt overdragen

Voordat je begint

Voltooi de volgende taken voordat je het eigendom van een development store aan je klant overdraagt:

• Zorg ervoor dat je je klant als medewerker toevoegt en dat hij de installatie van het personeelsaccount voltooit. Nadat je het eigendom van de winkel hebt overgedragen aan je klant, blijf je als samenwerker actief binnen de winkel, maar heb je geen toegang meer tot financiële informatie.

• Voeg het adres van je klant aan de winkelinstellingen toe, vooral als je klant in een ander land is gevestigd dan jij. In sommige gevallen kan het overdragen van een winkel met het verkeerde adres ertoe leiden dat je klant extra belastingen in rekening worden gebracht op zijn Shopify-factuur. Zie Je wettelijke bedrijfsnaam en -adres instellen of wijzigen voor meer informatie over het wijzigen van het adres van een winkel.

Aandachtspunten wanneer je het eigendom van een development store overdraagt

• Als je een winkel overzet naar een betaald abonnement, maar om welke reden dan ook het eigendom behoudt, neem je contact op met Partner Support om de commissie in de winkel te verwijderen. Meer informatie over het overschakelen van een development store naar een betaald abonnement zonder het eigendom over te dragen.

• Nadat een development store is geconverteerd naar een betaald abonnement, ofwel door een merchant na de eigendomsoverdracht van de winkel ofwel door een partner die het eigendom behoudt, is de winkel onderhevig aan de Shopify-servicevoorwaarden.

• Als je overschakelt naar een Shopify Plus-abonnement voordat je het eigendom wijzigt, wordt jij de eigenaar van de organisatie en ook de eigenaar van de winkel. De eigenaar van de organisatie kan niet worden gewijzigd via het Shopify-beheercentrum, dus je moet overwegen om het eigendom over te dragen voordat je overschakelt naar een betaald abonnement. Neem contact op met Shopify Plus-ondersteuning als je het eigendom van de organisatie wil overdragen nadat je het Plus-abonnement hebt ingeschakeld.

• Als je klant Shopify POS gebruikt en POS Pro-functies vereist, selecteert hij of zij het POS Pro-abonnement voor elke locatie waar de functies gebruikt zullen worden nadat hij of zij het e-commerce-abonnement heeft geselecteerd. Meer informatie over de POS-abonnementen van een winkel per locatie beheren.

Eigendom van een winkel overdragen via het Partner Dashboard

Stappen:

1. Log in bij je Partner Dashboard en klik op Winkels.

2. Klik op Eigendom overdragen naast de development store die je wilt overdragen.

3. Selecteer de nieuwe eigenaar uit de in aanmerking komende eigenaren in het dialoogvenster Winkeleigendom overdragen. Als je je klant nog niet als medewerker hebt toegevoegd, klik op Voeg een personeelsaccount toe en maak een nieuw account voor je klant voordat je verdergaat. Je klant moet het personeelsaccount zelf instellen voordat je het eigendom van de winkel aan hem of haar kunt overdragen.

4. Als je klaar bent, klik op Winkel overzetten. De winkel verschijnt nu op de pagina Winkels in je Partner Dashboard onder het tabblad Beheerd. De nieuwe eigenaar krijgt een e-mail met instructies om het account te maken en een abonnement te selecteren. De winkel blijft onderbroken totdat je klant de overdracht accepteert. Vanaf het moment dat de klant begint te betalen voor een Shopify-abonnement, krijg je een terugkerende commissie.

Je klant informeren nadat je het eigendom van een winkel hebt overdragen

Nadat je een winkel aan je klant hebt overgedragen, moet je hem informatie geven over:

• Hoe ze toegang hebben tot de winkel, inclusief de URL (client-store.myshopify.com/admin)
  • Het Shopify-abonnement dat je voor hen aanbeveelt
  • Al het andere dat je zou aanbevelen (zoals apps om te downloaden, webinars om te bekijken of andere bronnen om hun bedrijf te helpen opbouwen)

Schakel een development store over naar een betaald abonnement zonder het eigendom over te dragen

Je kunt een development store overschakelen naar een betaald abonnement, maar wel de eigenaar van de winkel blijven. Je kunt dit doen als je een functie moet testen die niet beschikbaar is in development stores.

Aandachtspunten wanneer je het eigendom van de winkel behoudt

• Als je een development store overschakelt naar een betaald abonnement, kun je geen terugkerende commissie voor die winkel verdienen. Neem contact op met Partnerondersteuning om de commissie in de winkel te laten verwijderen om te voldoen aan de Overeenkomst van het Partner-programma. Je kunt contact opnemen met Partnerondersteuning via het Shopify-helpcentrum.
  • Als je een development store omzet naar een betaald abonnement, kan je het niet overdragen via het Partner Dashboard. Als je de winkel later naar een klant wil overzetten, moet je het eigendom overdragen en je betaalgegevens handmatig verwijderen.

Stappen:

1. Log in bij je Partner Dashboard en klik op Winkels.
  2. Zoek de winkel die je wil overdragen en klik vervolgens op Inloggen.
  3. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Gebruikers en machtigingen.
  4. Klik in de sectie Abonnementsdetails op Abonnementen vergelijken.
  5. Klik op Selecteer dit abonnement en selecteer een van de beschikbare abonnementen.
  6. Selecteer een factureringscyclus en bekijk de beschrijving van de creditcardkosten waarmee je akkoord gaat.
  7. Selecteer een betaalmethode en voer je gegevens van de betaalmethode in.
  8. Klik op Abonnement starten.

Een thema van derden overdragen

Als je een winkel voor een klant hebt gebouwd en deze een thema van derden bevat, moet je het thema aan de klant overdragen. De beste manier om dit te doen hangt ervan af of het thema nog moet worden aangepast als je de ontwikkelingswinkel aan je klant overdraagt:

• Als de code van het thema nog steeds moeten worden aangepast, dan moet je het thema namens de klant kopen en vervolgens de kosten van het thema aan de klant in rekening brengen. Wanneer je het eigendom van de development store overdraagt, wordt je creditcard of PayPal-rekening automatisch verwijderd uit de factureringsinstellingen van de winkel.

• Als het thema geen aanpassing van de code nodig heeft, behoud het thema dan als gratis proefversie. Je klant hoeft niet te betalen voor het thema tot hij het wil publiceren of de code wil aanpassen. Hij kan dit doen nadat je de development store hebt overgedragen.

Werken aan en opnieuw activeren van een gepauzeerde winkel

Wanneer een winkel het Pause and Build-abonnement heeft, wordt de checkout uitgeschakeld, maar kun je nog steeds aan het bouwen van de winkel werken door toegang te krijgen tot het beheercentrum en producten te bewerken. Wanneer de winkel klaar is, kan de winkeleigenaar een abonnement kiezen om de checkout opnieuw te activeren en klanten in staat te stellen producten te kopen.