Winkels beheren

Als Shopify partner kun je winkels gebruiken als een hulpmiddel voor het bouwen van producten voor merchants. Je hebt ook toegang tot de winkels van merchants om hen te helpen de behoeften van hun bedrijf te vervullen. Je kunt ook de pagina Winkels van het Partner Dashboard bij Shopify gebruiken om winkels te maken en te openen. Je kunt de volgende taken uitvoeren:

• Development stores maken en beheren. Development stores kunnen worden gebruikt om functies in een voorbeeld van ontwikkelaar te testen, een app of thema te testen of een aangepaste winkel te configureren en vervolgens over te dragen aan een klant.
  • Maak sandbox-organisaties aan. Sandbox-organisaties kunnen worden gebruikt om je Shopify Plus te testen of om demo's voor potentiële merchants aan te maken. Sandbox-organisaties zijn alleen beschikbaar voor Shopify Plus-partners.
  • Sandbox-winkels maken. Sandbox-winkels kunnen worden gebruikt om Shopify Plus-functies te testen of om demo's voor potentiële merchants te maken. Sandbox-winkels zijn alleen beschikbaar voor Shopify Plus-partners.
  • Verzoek om samenwerkingsaccount toegang te geven tot merchantwinkels.
  • Bekijk of log in bij winkels waar je toegang tot samenwerkingsaccounts hebt of winkels die je aan een klant hebt overgedragen.
  • Bekijk en beheer de medewerkers die toegang hebben tot een winkel.
  • Controleer de prestaties van de winkels die je beheert.

Je kunt de pagina Winkels openen door in te loggen op je Partner Dashboard en op Winkels te klikken.

De lijst met winkels

De lijst Winkels bevat alle winkels waar je toegang tot hebt en die je hebt aangemaakt, toegankelijk of aangevraagd voor het gebruik van je Partner-account. Je kunt op elke winkel klikken om de details te bekijken. Als je één winkeltype wilt bekijken, klik op het tabblad voor het type. Als je bijvoorbeeld alleen je ontwikkelingswinkels wilt zien, klik je op het tabblad Ontwikkeling.

Beheerde winkels

Winkels worden in de volgende gevallen geclassificeerd als beheerde winkels:

• Je hebt toegang voor samenwerkers tot de winkel.
  • Je hebt de winkel als een development store aangemaakt en vervolgens overgedragen aan een merchant.
  • Je hebt toegang voor samenwerkers tot de winkel aangevraagd.
  • Je hebt toegang voor samenwerkers tot de winkel aangevraagd, maar deze is geweigerd.
  • Je had voorheen toegang voor samenwerkers die is verwijderd.

Op de pagina Winkels kun je het huidige abonnement en de status van een beheerde winkel bekijken. Als het abonnement van een winkel als Inactief wordt weergegeven, is deze gepauzeerd door de merchant en is deze op dit moment inactief. Voor meer informatie over beheerde winkels, ga je naar Toegang tot de winkel van een klant aanvragen.

Development stores

Development stores zijn winkels die je kunt gebruiken om een voorbeeld van functies te bekijken, apps of thema's te ontwikkelen of om de winkel te installeren en over te dragen aan klanten. Op de pagina Winkels kun je de status van een development store bekijken. Als een voorbeeld van een ontwikkelaar is ingeschakeld voor een winkel, wordt het voorbeeld van de ontwikkelaar vermeld. Zie Development stores maken voor meer informatie over development stores.