Toegang tot de winkel van een klant vragen

Je kunt samenwerkingsaccounts gebruiken om rechtstreeks naar de winkels van je klanten te gaan via je eigen Partner Dashboard. Samenwerkingsaccounts geven je alleen toegang tot die secties van een winkel waarvan je klant wil dat je ze ziet, en tellen niet mee voor de medewerkerslimiet van een winkel. Alle winkels waartoe je toegang hebt via een samenwerkingsaccount, worden gelabeld als Beheerde winkels in je Partner Dashboard.

Beperkingen

Je kunt samenwerkingsaccounts gebruiken om je aan te melden bij een winkel via de pagina Winkels in je Partner Dashboard. Omdat samenwerkingsaccounts geen wachtwoord hebben, kun je ze niet gebruiken om je aan te melden bij een winkel via de Shopify-app.

Als je via de Shopify-app toegang nodig hebt tot de winkel van een klant, dient je klant voor je een personeelsaccount toe te voegen met de juiste accountrechten.

Verzoek toegang

Stuur een aanvraag naar de winkeleigenaar via je Partner Dashboard als je een samenwerkingsaccount voor de winkel van een klant wilt. Je kunt je klant ook dit artikel sturen om uit te leggen hoe samenwerkingsaccounts werken.

Als je al een personeelsaccount hebt voor de winkel van de klant of bent uitgenodigd door de eigenaar van de winkel om een personeelsaccount te activeren (maar je hebt deze nog niet geactiveerd), wordt door je aanvraag voor een samenwerkingsaccount de eigenaar van de winkel verzocht om je huidige accountmachtigingen bij te werken om overeen te komen met je samenwerkingsaccount.

Als extra beveiligingslaag kunnen verkopers een 4-cijferige samenwerkingsverzoekcode voor hun Shopify-winkel instellen. Als een winkel de code heeft ingesteld, moet je de code invoeren wanneer je toegang aanvraagt als medewerker. Als je een onjuiste code invoert, zie je een fout in het Partner Dashboard en wordt je verzoek niet naar de merchant gestuurd.

Stappen:

1. Klik vanuit je Partner Dashboard op Winkels.
  2. Klik op Winkel toevoegen.
  3. Selecteer Beheerde winkel in het gedeelte Winkeltype.
  4. Voer de URL in van de Shopify-winkel waartoe je toegang wilt.
  5. Als de Shopify-winkel een verzoekcode voor een medewerker vereist, voer je de code in.
  6. Selecteer in het gedeelte Machtigingen de secties van de winkel waartoe je toegang wilt of schakel Volledige toegang in. De accounteigenaar kan deze machtigingen wijzigen nadat je account is gemaakt.
  7. Als je in je aanvraag een bericht aan de winkeleigenaar wilt toevoegen, voer een bericht in het gedeelte Een bericht toevoegen in.
  8. Klik op Opslaan.

Nadat je een aanvraag hebt ingediend, ontvangt de winkeleigenaar een e-mail over de aanvraag en een melding op zijn of haar Shopify Home.

Een openstaande zijnde app-machtiging annuleren

Als je toegang tot een winkel hebt aangevraagd maar het verzoek moet annuleren, kun je dit doen via het Partner Dashboard.

Stappen:

1. Klik vanuit je Partner Dashboard op Winkels.
  2. Klik naast de winkel met de app-machtiging die je wilt annuleren op Aanvraag annuleren.
  3. Klik op App-machtiging annuleren.

Bekijk je beheerde winkels

Je kunt de winkels waartoe je toegang hebt gevraagd, bekijken op de pagina Winkels in je Partner Dashboard. Er is geen limiet voor het aantal beheerde winkels dat je kunt hebben, maar je kunt maximaal tien openstaande aanvragen tegelijk hebben.

Als jouw toegang tot een winkel is verwijderd, kun je de winkel verwijderen uit de lijst winkels door op Uit lijst verwijderen te klikken.

Je toegang tot een winkel verwijderen

Als je niet langer hoeft te werken aan de winkel van een klant, kun je je toegang tot de winkel verwijderen. Wanneer je je toegang verwijdert, wordt je medewerkers-account uit de winkel verwijderd.

Als je meer werk aan de winkel moet werken nadat je de toegang hebt verwijderd, moet je opnieuw toegang tot de winkel van de klant aanvragen.

Nadat de toegang tot je winkel is verwijderd, kun je de winkel uit je Stores-lijst halen door te klikken op Uit lijst verwijderen.

Stappen:

1. Klik vanuit je Partner Dashboard op Winkels.
  2. Zoek in de lijst de winkel waarvan je je toegang wilt verwijderen.
  3. Klik op Toegang verwijderen en klik vervolgens op Winkel verwijderen.