Bestellingen testen in ontwikkelingswinkels

Door een testbestelling te plaatsen, kun je controleren of het betalingsproces van je ontwikkelingswinkel en de instellingen voor bestellingsverwerking, voorraadbeheer, verzending, e-mailmeldingen en belastingen allemaal goed werken.

Ontwikkelingswinkels kunnen onbeperkte testtransacties verwerken. Er zijn twee manieren om een testbestelling in een ontwikkelingswinkel te plaatsen:

• Gebruik de Bogus Gateway van Shopify om een transactie te simuleren.
  • Schakel de testmodus van je betalingsprovider in:

• Shopify Payments
    • Een externe betalingsprovider

Je kunt niet testen met echte transacties in een ontwikkelingswinkel. Echte transacties zijn transacties die worden verwerkt via een betalingsprovider die niet in de testmodus staat en die werkelijke betalingsgegevens gebruiken, zoals een geldig creditcardnummer. Als je met echte transacties moet testen, moet je de ontwikkelingswinkel overzetten naar een betaald abonnement.

Je kunt ook een bestelling maken met behulp van het Shopify-beheercentrum REST API of GraphQL-API. Bij het maken van een bestelling met behulp van een API wordt het afrekenen genegeerd.

Testen met behulp van de Bogus Gateway van Shopify

Om een transactie in de onlinebetaalomgeving van je ontwikkelingswinkel te simuleren, kan je de Bogus Gateway van Shopify instellen. Bogus Gateway is een betalingsprovider die elke winkel kan gebruiken om testbestellingen te maken.

Om een bestelling te maken, moet je bij het afrekenen gegevens voor de testbetaling invoeren. Je kunt verschillende soorten transacties simuleren, afhankelijk van welke gegevens je invoert.

Stappen:

1. Als je een provider voor creditcardbetalingen hebt ingeschakeld, deactiveer deze voordat je verdergaat. Klik op Beheren > Deactiveren (met deze knop wordt ook de naam van je betalingsprovider weergegeven, bijvoorbeeld door Shopify Payments te deactiveren) en bevestig vervolgens de deactivering.

2. Je ziet nu het gedeelte Externe providers. Klik in dat gedeelte op Kies een externe provider.

3. Kies op de pagina Externe betalingsproviders (voor testen) Bogus Gateway.

4. Klik op Activeer (voor testen) Bogus Gateway.

5. Ga naar je onlinewinkel en plaats een bestelling zoals een klant dat zou doen. Voer bij het afrekenen de volgende creditcardgegevens in (gebruik geen echte gegevens):

Kaartgegevens die moeten worden ingevoerd bij het testen van je kassa met de pseudo-gateway
Veldnaam Gegevens om in te voeren
Naam op kaart Gebruik Bogus Gateway.
Creditcardnummer

Voer achtereenvolgens deze nummers in om verschillende soorten transacties te simuleren:

• Voer 1 in om een geslaagde transactie te simuleren.
  • Voer 2 in om een mislukte transactie te simuleren.
  • Voer 3 in om een uitzondering te simuleren (hierdoor wordt een bericht gegenereerd dat aangeeft dat er een fout is opgetreden met de provider).
CVV/CVC Voer een willekeurig nummer van drie cijfers in (bijvoorbeeld 111).
Vervaldatum Voer een datum in de toekomst in.
  1. Nadat je klaar bent met testen, klik je op Beheren naast de Bogus Gateway (voor testen) in je Shopify-beheercentrum.

2. Klik op Deactiveren (voor testen) Bogus Gateway om deze gateway te verwijderen uit je checkout.

Testen met behulp van de testmodus Shopify Payments

Schakel om je instellingen van Shopify Payments te testen de testmodus in en gebruik testcreditcards om betalingen te simuleren.

Testmodus inschakelen voor Shopify Payments

Voordat je testbestellingen kunt maken, moet je de testmodus inschakelen voor Shopify Payments.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.

2. Selecteer in het gedeelte Testmodus de optie Testmodus inschakelen.

3. Klik op Opslaan.

Volgende stappen:

Je kunt bestellingen maken en vervolgens transacties simuleren met behulp van een testcreditcardnummer. Er zijn testnummers om geslaagde transacties, mislukte transacties en transacties in verschillende valuta's te maken.

Geslaagde transacties simuleren

Gebruik de volgende gegevens wanneer je bij het afrekenen om creditcardgegevens wordt gevraagd om een geslaagde transactie te simuleren:

• Naam op kaart: voer minimaal twee woorden in.
  • Vervaldatum: voer een willekeurige datum in de toekomst in.
  • Beveiligingscode: voer drie cijfers in.
  • Kaartnummer: gebruik een van de volgende nummers:
Simuleer een geslaagde transacties met deze kaartnummers
Kaarttype Testcreditcardnummer
Visa 4242424242424242
MasterCard 5555555555554444
American Express 378282246310005
Discover 6011111111111117
Diners Club 30569309025904
JCB 3530111333300000

Mislukte transacties simuleren

Als je de foutmeldingen wilt zien die bij het afrekenen met een creditcard kunnen worden weergegeven aan een klant, kun je deze testnummers voor creditcards gebruiken om verschillende mislukte transacties te simuleren:

• Gebruik creditcardnummer 4000000000000002 om de melding kaart geweigerd te genereren.
  • Gebruik creditcardnummer 4242424242424241 om de melding onjuist kaartnummer te genereren.
  • Gebruik creditcardnummer 4000000000000259 om een betwiste transactie te simuleren.
  • Gebruik een ongeldige vervalmaand, bijvoorbeeld 13, om de melding vervalmaand onjuist te simuleren.
  • Gebruik een vervaljaar in het verleden om de melding ongeldig vervaljaar te simuleren.
  • Gebruik een beveiligingscode van twee cijfers om een bericht voor ongeldige beveiligingscode te genereren.

Testmodus voor externe betalingsproviders

Sommige externe betalingsproviders bieden een testmodus die je kan inschakelen in het Shopify-beheercentrum. Externe betalingsproviders moeten de optie testmodus inschakelen hebben ingeschakeld in hun instellingen om in een ontwikkelingswinkel te testen.

Raadpleeg de documentatie van de betalingsprovider voor meer informatie over het gebruik van de testmodus met een specifieke externe betalingsprovider.

Als je een externe betalingsprovider bent en de optie Testmodus inschakelen aan je instellingen wil toevoegen, moet je Sandbox-URL's voor betalingen toevoegen aan je instellingen voor betalingsgateways in het Partner Dashboard.

Testen met echte transacties

Als je je ontwikkelingswinkel moet testen met echte transacties, moet je je winkel overzetten naar een betaald abonnement. Raadpleeg voor meer informatie het overdragen van ontwikkelingswinkels naar klanten.

Als je van een ontwikkelingswinkel naar een betaald abonnement wil omschakelen, maar wel de winkeleigenaar wil blijven, kies dan een abonnement in het Shopify-beheercentrum.