De accounts van je team beheren

Je kunt kiezen tot welke pagina's en instellingen elk teamlid toegang heeft via de pagina Team in je partnerdashboard. Er zijn twee verschillende soorten accounts voor teamleden:

• Eigenaren hebben toestemming om alles te zien en te doen. Ze kunnen ook andere eigenaren toevoegen en verwijderen of de status van een bestaand medewerkersaccount in een eigenaarsaccount wijzigen.
  • Medewerkers kunnen gevoelige bedrijfsinformatie, zoals financiële gegevens, alleen zien of beheren als je hen toegang geeft. Je kunt medewerkers ook toegang geven tot een deel van de winkels die met je Partner-organisatie zijn verbonden.

Gevoelige machtigingen

Je kunt medewerkers de volgende gevoelige machtigingen verlenen. Gevoelige machtigingen bepalen tot welke pagina's en instellingen de medewerker toegang heeft in je partnerdashboard.

Gevoelige machtigingen voor het partnerdashboard
Machtiging Beschrijving
Bekijk financiële gegevens Bekijk en bewerk de betalingsinformatie op de pagina Instellingen en bekijk de pagina Advertentie facturering . Accounteigenaren hebben standaard toegang tot deze pagina's.
Advertenties beheren Maak en wijzig Shopify App Store-advertenties en bekijk het dashboard met advertentierapporten.
Kredieten en terugbetalingen beheren Stuur app-tegoeden of maak terugbetalingen aan. Medewerkers hebben voor het aanmaken van terugbetalingen ook machtigingen nodig voor Financiële gegevens bekijken en Apps beheren. Accounteigenaren kunnen standaard terugbetalingen aanmaken en app-tegoeden verzenden.
Advertenties bekijken Bekijk het advertentierapportagedashboard.
Verwijzingen bekijken De pagina Referrals weergeven.
Apps beheren Bekijk en bewerk app-configuraties en vermeldingen in de Shopify App Store. Met zowel de machtiging Apps beheren als Winkels beheren kan een medewerker records van de huidige gebruikers voor je apps exporteren.
Scripts beheren Scripts bekijken, beheren, controleren en op gepersonaliseerde apps implementeren.
Extensies beheren Bekijk en beheer app-extensies.
Thema's beheren Bekijk en bewerk de themalijst en upload een nieuwe versie naar de Shopify Theme Store.
Leden beheren Voeg mensen toe of verwijder ze uit het team, wijzig hun machtigingen en beheer hun toegang tot winkels. Teamleden die toegang hebben tot een winkel kun je beheren vanaf de pagina met winkelgegevens.
Openbare vermeldingen beheren Apps, thema's en experts-vermeldingen beheren.
Affiliate campagnes beheren De machtiging 'Affiliate-campagnes beheren' is alleen zichtbaar voor Shopify-affiliates. Bekijk de pagina Tools voor affiliates en affiliate-tools op de pagina Referrals. Beheer affiliate-campagnes.

Winkeltoegang en acties

Je kunt medewerkers de volgende machtigingen verlenen voor winkels die zijn gekoppeld aan je Partner-organisatie.

Toegang tot ontwikkelingswinkel

Deze instelling bepaalt de ontwikkelingswinkels waar een medewerker toegang tot heeft.

• Geen winkels:de medewerker heeft geen toegang tot de ontwikkelingswinkels die zijn verbonden met je Partner-organisatie.
  • Alle bestaande en toekomstige winkels:de medewerker heeft toegang tot alle ontwikkelingswinkels die zijn verbonden met je Partner-organisatie.
  • Specifieke winkels: de medewerker heeft alleen toegang tot de winkels die in de toegangslijst Beheren worden vermeld.

Acties ontwikkelingswinkel

Deze instellingen bepalen de acties die medewerkers kunnen uitvoeren in ontwikkelingswinkels waar ze toegang tot hebben. Deze instellingen zijn alleen beschikbaar als toegang tot de ontwikkelingswinkel is ingesteld op alle bestaande en toekomstige winkels of specifieke winkels.

• Winkels toevoegen, archiveren en niet-archiveren: hiermee kan de medewerker nieuwe ontwikkelingswinkels maken en winkels archiveren of uit het archief halen waar diegene toegang tot heeft.

• Winkels overdragen: hiermee kan de medewerker het eigendom overdragen van alle ontwikkelingswinkels waar de medewerker toegang tot heeft.

Beheerde winkeltoegang

Deze instelling bepaalt de beheerde winkels waar een medewerker toegang tot heeft.

• Geen winkels:de medewerker heeft geen toegang tot de beheerde winkels die zijn verbonden met je Partner-organisatie.
  • Alle bestaande en toekomstige winkels:de medewerker heeft toegang tot alle beheerde winkels die zijn verbonden met je Partner-organisatie.
  • Specifieke winkels: de medewerker heeft alleen toegang tot de winkels die in de toegangslijst Beheren worden vermeld.

Beheerde winkelacties

Deze instelling bepaalt de acties die medewerkers kunnen uitvoeren voor beheerde winkels waar ze toegang tot hebben. Deze instelling is alleen beschikbaar als beheerde winkeltoegang is ingesteld op alle bestaande en toekomstige winkels of specifieke winkels.

• Winkels toevoegen en verwijderen: hiermee kan de medewerker toegang aanvragen tot de winkels van klanten en toegang van de Partner-organisatie verwijderen tot winkels waar diegene toegang tot heeft.

Shopify Plus sandbox-toegang

Deze instellingen bepalen de Shopify Plus sandbox-winkels waar een medewerker toegang tot heeft. Deze instellingen zijn alleen beschikbaar als je deel uitmaakt van een Shopify Plus Partner-organisatie.

• Geen winkels:de medewerker heeft geen toegang tot een van de Shopify Plus sandbox-winkels die zijn verbonden met je Partner-organisatie.
  • Alle bestaande en toekomstige winkels:de medewerker heeft toegang tot alle Sandbox-winkels van Shopify Plus die zijn verbonden met je Partner-organisatie.
  • Specifieke winkels: de medewerker heeft alleen toegang tot de winkels die in de toegangslijst Beheren worden vermeld.

Sandbox-acties van Shopify Plus

Deze instelling bepaalt de acties die medewerkers kunnen uitvoeren voor Shopify Plus sandbox-winkels waar ze toegang tot hebben.

Deze instelling is alleen beschikbaar als Shopify Plus sandbox-winkel is ingesteld op alle bestaande en toekomstige winkels of specifieke winkels.

• Sandbox-winkels toevoegen, archiveren en Shopify Plus archiveren: hiermee kan de medewerker nieuwe Shopify Plus sandbox-winkels maken en winkels archiveren of uit het archief halen waar ze toegang tot hebben.

Toegang tot specifieke winkels beheren

Als een niveau van winkelmachtiging is ingesteld op Specifieke winkels,kun je de winkels beheren waar een medewerker toegang tot heeft vanuit het profiel van de medewerker. Je kunt een medewerker ook toegang tot een winkel verlenen via de pagina Teamleden voor een specifieke winkel.

Stappen:

1. Klik vanuit het partnerdashboard op Team.
  2. Klik op de naam van de persoon van wie je het account wilt wijzigen.
  3. Klik in de categorie Winkeltoegang en acties op het machtigingstype dat je wilt beheren op Toegang beheren.
  4. Selecteer het selectievakje naast een winkelnaam om de medewerker toegang te verlenen tot de winkel. Schakel het selectievakje naast een winkelnaam uit om de toegang in te trekken.
  5. Klik op Toegang opslaan om je wijzigingen op te slaan.

Een nieuw account maken

Een nieuw teamlid uitnodigen voor je partnerdashboard:

1. Klik vanuit het partnerdashboard op Team.
  2. Bepaal welk type account je wilt maken en klik vervolgens op Eigenaar uitnodigen of Medewerker uitnodigen.

• Eigenaren hebben toestemming om alles te zien en te doen. Ze kunnen ook andere eigenaren toevoegen en verwijderen of de status van een bestaand medewerkersaccount in een eigenaarsaccount wijzigen.
    • Medewerkers kunnen alleen gevoelige bedrijfsinformatie, zoals financiële gegevens, zien of beheren als je hen toegang geeft.
  3. Voer een geldig e-mailadres in het veld E-mail in.

4. Als je een medewerkersaccount aanmaakt, doe je het volgende:

5. Klik als je klaar bent op Uitnodiging verzenden.

De toegang van een account wijzigen

Je kunt de volgende wijzigingen aanbrengen in je teamaccounts:

• Gevoelige machtigingen toevoegen of verwijderen voor een bestaand medewerkersaccount.
  • De status van een medewerkersaccount in een eigenaarsaccount wijzigen.
  • De toegang van een account tot je partnerdashboard verwijderen.

Stappen:

1. Klik vanuit het partnerdashboard op Team.
  2. Klik op de naam van de persoon van wie je het account wilt wijzigen.
  3. Breng de vereiste wijzigingen aan in zijn account.
  4. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

De taal van je voorkeur kiezen

Het partnerdashboard is beschikbaar in meerdere talen. Je kunt op de pagina Je profiel kiezen welke je wilt gebruiken.

Stappen:

1. Klik vanuit je partnerdashboard op je accountnaam.
    Open Your profile
  2. Klik op Je profiel.
  3. Kies in het gedeelte Details de te gebruiken taal in het menu Voorkeurstaal.
  4. Klik op Opslaan.

Je account beveiligen

Je kunt verbeterde beveiliging toevoegen aan je Partner-account door app-authenticatie of sms-authenticatie te activeren. Zie Je account beveiligen met verificatie in twee stappen voor meer informatie over deze typen verificatie.

Stappen:

1. Klik vanuit je partnerdashboard op je accountnaam.
    Open Your profile
  2. Klik op Je profiel.
  3. Klik in het gedeelte Verificatie via meerdere stappen op App-verificatie inschakelen of Sms-verificatie inschakelen en voer vervolgens de stappen uit om je account te beveiligen.

Je account herstellen

Als iemand zich vanaf een onbekend apparaat aanmeldt bij je persoonlijke account voor het partnerdashboard, ontvang je een e-mail om je te waarschuwen dat je account is verbonden met een nieuw apparaat. Als je het apparaat niet herkent, is je account mogelijk in gevaar. Als je account wordt misbruikt, voer onmiddellijk stappen uit om je gegevens te beveiligen.

Stappen:

1. Log in op het e-mailaccount dat je gebruikt om in te loggen bij het partnerdashboard en wijzig vervolgens het wachtwoord voor dat e-mailaccount.
  2. Log in bij het partnerdashboard en wijzig het wachtwoord voor je persoonlijke account. Als je niet kunt inloggen, stel dan je wachtwoord opnieuw in. Als je geen e-mail voor het opnieuw instellen van je wachtwoord ontvangt, neem contact op met Shopify Support.
  3. Verifieer je account met authenticatie in twee stappen:

• Als je authenticatie in twee stappen niet hebt ingeschakeld, raden we aan dit nu te doen voor extra beveiliging bij het aanmelden.
    • Als je geen toegang hebt tot het apparaat dat je gebruikt om te verifiëren, meld je dan aan met een van de herstelcodes die je hebt gekregen bij het instellen van tweestapsverificatie.
    • Als een aanvaller je authenticatie in twee stappen kon uitschakelen, bijvoorbeeld door je apparaat te stelen, neem je een ander apparaat en stel authenticatie in twee stappen opnieuw in.
  4. Controleer en werk je bankgegevens bij voor het PayPal-rekening dat je gebruikt voor betalingen van Shopify.

5. Controleer je algemene accountinstellingen om ervoor te zorgen dat alle andere gegevens correct zijn.