De accounts van je team beheren

Je kunt kiezen tot welke informatie elk teamaccount toegang heeft via de pagina Team in je Partner Dashboard. Er zijn twee verschillende soorten accounts:

• Eigenaren hebben toestemming om alles te zien en te doen. Ze kunnen ook andere eigenaren toevoegen en verwijderen of de status van een bestaand medewerkersaccount in een eigenaarsaccount wijzigen.
  • Medewerkers kunnen alleen gevoelige bedrijfsinformatie, zoals financiële gegevens, zien of beheren als je hen toegang geeft.

Een nieuw account maken

Een nieuw teamlid uitnodigen voor je Partner Dashboard:

1. Klik vanuit je Partner Dashboard op Team.
  2. Bepaal welk type account je wilt maken en klik vervolgens op Eigenaar uitnodigen of Medewerker uitnodigen:
    Een personeelsaccount aanmaken

- Eigenaren hebben toestemming om alles te zien en te doen. Ze kunnen ook andere eigenaren toevoegen en verwijderen of de status van een bestaand medewerkersaccount in een eigenaarsaccount wijzigen. - Medewerkers kunnen alleen gevoelige bedrijfsinformatie, zoals financiële gegevens, zien of beheren als je hen toegang geeft.

1. Voer een geldig e-mailadres in het veld E-mail in.

2. Als je een medewerkersaccount aanmaakt, selecteer de informatie die je graag aan je medewerkers wilt tonen in het gedeelte Gevoelige machtigingen. Je kunt deze rechten later wijzigen als je wilt:

Een personeelsaccount aanmaken

- Financiële informatie bekijken: betalingsinformatie bekijken en bewerken op de pagina Instellingen. Account-eigenaren hebben hier standaard toegang toe. - Winkels beheren: ontwikkelingswinkels maken, beheren, overdragen, toegang tot winkels aanvragen en aanmelden bij winkels. Met deze machtiging samen met Apps beheren, kan een medewerker records van de huidige gebruikers voor je apps exporteren. - Apps beheren: app-configuraties en vermeldingen in de Shopify App Store bekijken en bewerken. Met deze machtiging en de machtiging Winkels beheren, kan een medewerker records van de huidige gebruikers voor je apps exporteren. - Thema's beheren: de themalijst bekijken en bewerken en een nieuwe versie naar de Shopify Theme Store uploaden. - Leden beheren: personen toevoegen aan of verwijderen uit het team en hun machtigingen wijzigen. - Openbare vermeldingen beheren: apps, thema's en expertvermeldingen beheren.

1. Klik als je klaar bent op Uitnodiging verzenden.

De toegang van een account wijzigen

Je kunt de volgende wijzigingen aanbrengen in je teamaccounts:

• Gevoelige machtigingen toevoegen of verwijderen voor een bestaand medewerkersaccount.
  • De status van een medewerkersaccount in een eigenaarsaccount wijzigen.
  • De toegang van een account tot je Partner Dashboard verwijderen.

Stappen:

1. Klik vanuit je Partner Dashboard op Team.
  2. Klik op de naam van de persoon van wie je het account wilt wijzigen.
  3. Breng de vereiste wijzigingen aan in zijn account.
  4. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

De taal van je voorkeur kiezen

Het Partner Dashboard is beschikbaar in meerdere talen. Je kunt op de pagina Je profiel kiezen welke je wilt gebruiken.

Stappen:

1. Klik vanaf je Partner Dashboard op je accountnaam en klik vervolgens op Je profiel.

Open je profiel

2. Kies in het gedeelte Details de te gebruiken taal in het menu Voorkeurstaal.

3. Klik op Opslaan.

Je account beveiligen

Je kunt verbeterde beveiliging toevoegen aan je Partner-account door app-authenticatie of sms-authenticatie te activeren. Zie Je account beveiligen met verificatie in twee stappen voor meer informatie over deze typen verificatie.

Stappen:

1. Klik vanaf je Partner Dashboard op je accountnaam en klik vervolgens op Je profiel.

Open je profiel

2. Klik in het gedeelte Verificatie via meerdere stappen op App-verificatie inschakelen of Sms-verificatie inschakelen en voer vervolgens de stappen uit om je account te beveiligen.

Je account herstellen

Als iemand zich vanaf een onbekend apparaat aanmeldt bij je persoonlijke account voor het Partner Dashboard, ontvang je een e-mail om je te waarschuwen dat je account is verbonden met een nieuw apparaat. Als je het apparaat niet herkent, is je account mogelijk in gevaar. Als je account wordt misbruikt, voer onmiddellijk stappen uit om je gegevens te beveiligen.

Stappen:

1. Meld je aan bij het e-mailaccount dat je gebruikt om je aan te melden bij het Partner Dashboard en wijzig vervolgens het wachtwoord voor dat e-mailaccount.
  2. Meld je aan bij het Partner Dashboard en wijzig het wachtwoord voor je persoonlijke account. Als je je niet kunt aanmelden, stel dan je wachtwoord opnieuw in. Als je geen e-mail voor het opnieuw instellen van je wachtwoord ontvangt, neem contact op met Shopify-ondersteuning.
  3. Verifieer je account met authenticatie in twee stappen: - Als je authenticatie in twee stappen niet hebt ingeschakeld, raden we aan dit nu te doen voor extra beveiliging bij het aanmelden.

• Als je geen toegang hebt tot het apparaat dat je gebruikt om te verifiëren, meldt je je dan aan met een van de herstelcodes die zijn opgegeven bij het instellen van verificatie in twee stappen.
    • Als een aanvaller je authenticatie in twee stappen kon uitschakelen, bijvoorbeeld door je apparaat te stelen, neem je een ander apparaat en stel authenticatie in twee stappen opnieuw in.
  4. Controleer en werk je bankgegevens bij voor het PayPal-account dat je gebruikt voor betalingen van Shopify.

5. Controleer je algemene accountinstellingen om ervoor te zorgen dat alle andere gegevens correct zijn.