Ontwikkelwinkels maken

Als Shopify Partner kun je een onbeperkt aantal ontwikkelwinkels maken. Een ontwikkelingswinkel is een gratis Shopify-account met een paar beperkingen. Je kunt een ontwikkelingswinkel gebruiken om thema's of apps die je maakt te testen of om een Shopify-account voor een klant in te stellen. Als je een ontwikkelingswinkel opzet en deze aan een klant overdraagt, verdien je een terugkerende commissie.

Kenmerken en beperkingen van ontwikkelingswinkels

Ontwikkelwinkels bevatten de meeste functies die beschikbaar zijn in het Advanced Shopify-abonnement.

Je kunt het volgende doen tijdens het bouwen en testen van een ontwikkelingswinkel:

• Een onbeperkt aantal testopdrachten verwerken
  • Een onbeperkt aantal unieke producten maken
  • Tot 10 eigen apps maken
  • Een aangepast domein toewijzen

Er zijn echter enkele dingen die je niet kunt doen met een ontwikkelingswinkel totdat je deze overzet naar een betaald abonnement, zoals:

• Betaalde apps installeren (behalve een selectie van partnervriendelijke apps)
  • Verwerk bestellingen via een actieve betalingsprovider, bijvoorbeeld door een aankoop te voltooien via de online winkel

Voorbeelden van ontwikkelaars

Wanneer je een ontwikkelingswinkel maakt, kun je een voorbeeld voor ontwikkelaar inschakelen. Een voorbeeld voor ontwikkelaar geeft je vroege toegang tot nieuwe features van Shopify, zodat je je apps kunt bouwen en testen met aankomende features voordat deze worden vrijgegeven aan verkopers.

Een ontwikkelingswinkel met een preview-versie voor ontwikkelaars bevat alle features die beschikbaar zijn in het Advanced Shopify-abonnement, maar de winkel kan niet worden overgedragen aan een andere eigenaar of worden overgezet naar een betaald abonnement.

Soorten ontwikkelingswinkels

Partners gebruiken ontwikkelingswinkels voor twee hoofddoelen:

• Wanneer je een app of een thema probeert te testen dat nog in ontwikkeling is.
  • Wanneer je namens een klant een Shopify-winkel bouwt.

In beide gevallen is het proces voor het maken van een ontwikkelingswinkel hetzelfde. Bepaalde functies voor ontwikkelingswinkels, zoals het voorbeeld van een ontwikkelaar, zorgen er echter voor dat je de winkel niet naar een klant kunt overdragen.

Creëer een ontwikkelingswinkel voor het testen van apps of thema's

Voordat je een ontwikkelingswinkel kunt maken, moet je een Shopify Partner-account hebben.

Stappen:

1. Log in bij het Partner Dashboard.
  2. Klik op Winkels.
  3. Klik op Winkel toevoegen.
  4. Selecteer Development store in het gedeelte Winkeltype.
  5. Voer in het gedeelte Inloggegevens een naam voor je winkel in en een wachtwoord waarmee je kunt inloggen. Het e-mailadres dat aan je Partner Dashboard is gekoppeld, wordt standaard als de gebruikersnaam gebruikt, maar je kunt dit wijzigen als je dat wilt.
  6. Optioneel: schakel een voorbeeld voor ontwikkelaar in door Maak een niet-overdraagbare winkel met een voorbeeld voor een ontwikkelaar aan te vinken. Selecteer een preview-versie voor een ontwikkelaar in de vervolgkeuzelijst.
  7. Voer in het gedeelte Winkeladres jouw adres in.
  8. Optioneel: selecteer in het gedeelte Doel van winkel een reden waarom je deze development store maakt.
  9. Klik op Opslaan.

Wanneer je klaar bent met het bewerken van een ontwikkelingswinkel, kun je deze archiveren.

Creëer een ontwikkelingswinkel voor een klant

Voordat je een ontwikkelingswinkel kunt maken, moet je een Shopify Partner-account hebben.

Stappen:

1. Log in bij het Partner Dashboard.
  2. Klik op Winkels.
  3. Klik op Winkel toevoegen.
  4. Selecteer Development store in het gedeelte Winkeltype.
  5. Voer in het gedeelte Inloggegevens een naam voor je winkel in en een wachtwoord waarmee je kunt inloggen. Het e-mailadres dat aan je Partner Dashboard is gekoppeld, wordt standaard als de gebruikersnaam gebruikt, maar je kunt dit wijzigen als je dat wilt.
  6. Voer in het gedeelte Winkeladres het adres van je klant in.
  7. Selecteer in het gedeelte Doel van winkel Een nieuwe winkel voor een klant bouwen in.
  8. Klik op Opslaan.

Wanneer je klaar bent met het werken aan een development store, kun je deze aan een klant overdragen of archiveren.