begär åtkomst till en klientbutik

Du kan använda medarbetarkonton för att komma åt klienternas butiker direkt via din egen partner-kontrollpanel. Medarbetarkonton ger dig endast åtkomst till de delar av en butik som din klient vill att du ska se och räknas inte in i en butiks personalbegränsning. Alla butiker som du har åtkomst till genom att använda ett medarbetarkonto är märkta som hanterade butiker i din partner-kontrollpanel.

Begränsningar

Du kan använda medarbetarkonton för att logga in i en butik endast via butikssidan i din partner-kontrollpanel. Eftersom medarbetarkonton inte har lösenord, kan du inte använda dem för att logga in på en butik via Shopify-appen.

Om du behöver komma åt en klients butik genom att använda Shopify-appen, bör din klient lägga till ett personalkonto för dig med rätt kontobehörigheter.

Begär åtkomst

Om du vill ha ett medarbetarkonto för en klients butik, måste du skicka en förfrågan till butiksägaren via din partner-kontrollpanel. Du kan även skicka din klient denna artikel för att förklara hur medarbetarkonton fungerar.

Om du redan har ett personalkonto för klientens butik eller har blivit inbjuden av butiksägaren att aktivera ett personalkonto (men ännu inte aktiverat det), gör din förfrågan om ett medarbetarkonto att butiksägaren måste uppdatera dina nuvarande kontobehörigheter för återspegla de som rör ditt medarbetarkonto.

Steg:

1. Klicka på butikeri din partnerpanel.
  2. Klicka på lägg till butik.
  3. I avsnittet butikstyp väljer du hanterad butik.
  4. Ange webbadressen för den Shopify-butik som du vill komma åt.
  5. I avsnittet tillstånd väljer du de avsnitt i butiken som du vill komma åt, eller kryssar för full åtkomst. Kontoägaren kan ändra dessa tillstånd när ditt konto har skapats.
  6. Om du vill inkludera ett meddelande till butiksägaren i din förfrågan, ange ett meddelande i avsnittet lägg till ett meddelande.
  7. Klicka på Spara.

När du har skickat in en förfrågan får butiksägaren ett e-postmeddelande om förfrågan och en avisering på deras Shopify-hem.

Avbryt en väntande åtkomstbegäran

Om du begärde åtkomst till en butik men måste avbryta begäran kan du göra det via partner-kontrollpanelen.

Steg:

1. Klicka på butikeri din partnerpanel.
  2. Klicka på Avbryt begäranbredvid butiken med den åtkomstbegäran du vill avbryta.
  3. Klicka på Avbryt åtkomstbegäran.

Visa dina hanterade butiker

Du kan visa butikerna som du har begärt åtkomst till på sidan butiker i din partnerpanel. Det finns ingen gräns för antalet hanterade butiker som du kan ha, men du kan bara ha upp till 10 väntande förfrågningar öppna i taget.

Du kan ta bort butiken från listan över butiker genom att klicka på Ta bort från listan om din åtkomst till en butik har tagits bort.

Ta bort din åtkomst till en butik

Om du inte längre behöver arbeta med en kunds butik kan du ta bort din åtkomst till butiken. Om du tar bort din åtkomst raderas ditt medarbetarkonto från butiken.

Om du behöver göra mer arbete i butiken efter att du har tagit bort åtkomsten måste du begära åtkomst till kundens butik igen.

Du kan ta bort butiken från listan över butiker genom att klicka på Ta bort från listan om din åtkomst till en butik har tagits bort.

Steg:

1. Klicka på butikeri din partnerpanel.
  2. Hitta den butik du vill ta bort din åtkomst från i listan.
  3. Klicka på Ta bort åtkomst och klicka sedan på Ta bort butik.