Laskujen maksaminen paikallisvaluutassa

Shopify laskuttaa paikallisvaluutassa Yhdysvaltain dollarin sijaan, jos tätä ominaisuutta tuetaan maassa tai alueella. Kun saat laskusi paikallisvaluutassa, valuutanvaihto­kustannuksesi saattavat pienentyä. Lisäksi pystyt helpommin ennakoimaan joitain toistuvia kulujasi, esimerkiksi Shopify-tilauksesi, koska ne hinnoitellaan kiinteään hintaan paikallisvaluutassa.

Laskuttamisen paikallisvaluuttaa tukevat maat ja alueet

Paikallisvaluutassa laskuttaminen on käytettävissä kauppiaille, jotka toimivat Yhdistyneessä kuningaskunnassa (GBP), Intiassa (INR), Kanadassa (CAD), Singaporessa (SGD) ja Euroopan unionin maissa, joissavirallinen valuutta on euro (EUR).

Muiden alueiden ja maiden kohdalla Shopify laskuttaa Yhdysvaltain dollareissa.

Paikallisvaluuttaan muunnettavien veloitusten määrittäminen

Kun paikallisvaluutassa tapahtuva laskutus on otettu käyttöön kaupassasi, saat kaikki laskut Shopifylta kyseisessä valuutassa. Osa maksuista muunnetaan Yhdysvaltain dollarista paikallisvaluuttaan, ja osa on kiinteähintaisia veloituksia paikallisvaluutassa.

Veloitukset ilman muuntomaksuja

Shopify-tilausmaksut hinnoitetaan suoraan paikallisvaluutassa, eikä hintoja muunneta Yhdysvaltain dollareista.

Muuntomaksuja sisältävät veloitukset

Seuraavat veloitukset muunnetaan Yhdysvaltain dollareista (USD) paikallisvaluutaasi:

• Sovellusveloitukset (kerta-, käyttö- ja tilausmaksut)
  • Shopify POS ‑tilaukset
  • Teemat
  • Verkkotunnukset
  • Lähetystarrat
  • Kolmannen osapuolen tapahtumamaksut

Shopifyn soveltamat muuntomaksut perustuvat sen hetkiseen valuuttakurssiin, ja niihin sisältyy 1,5 prosentin valuutanvaihtomaksu (maksua ei sovelleta kolmannen osapuolen tapahtumamaksuihin). Shopify Adminissa voit tarkastella kuhunkin laskuun liittyvää muuntomaksua.

Laskutusvaluutan vaihtaminen

Jos olet oikeutettu laskutukseen paikallisvaluutassa, voit vaihtaa laskutusvaluuttaasi. Laskutusvaluuttaan tehdyt muutokset otetaan käyttöön seuraavassa laskutusjaksossa. Kaikki avoimet maksut laskutetaan alkuperäisessä valuutassa ja kaikki jäljellä olevat hyvitykset muunnetaan uuteen valuuttaan. Muutokset Intian rupiaan (INR) ja siitä toiseen valuuttaan ovat rajoitettuja, kunnes maksamattomat laskut on hoidettu.

Vaiheet

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Maksutavat-osion Laskutusvaluutta-kohdassa ...-painiketta ja sen jälkeen Vaihda laskutusvaluutta.

3. Valitse Vaihda laskutusvaluutta -valintaikkunan pudotusvalikosta uusi laskutusvaluutta.