Shopify-laskujen maksaminen paikallisessa valuutassa

Shopify laskuttaa paikallisessa valuutassa Yhdysvaltain dollarin sijaan niissä maissa ja niillä alueilla, joilla tätä ominaisuutta tuetaan. Kun saat laskusi paikallisessa valuutassa, valuutanvaihtokustannuksesi saattavat pienentyä. Lisäksi pystyt ennakoimaan joitain toistuvia kulujasi kuten Shopify-tilausmaksu helpommin, koska ne hinnoitetaan kiinteään hintaan paikallisessa valuutassasi.

Maat ja alueet, joissa paikallisen valuutan laskutusta tuetaan

Paikallisen valuutan laskutus (euroissa) on EU-maissa toimivien kauppiaiden käytettävissä.

Kaikissa muissa maissa ja muilla alueilla Shopify laskuttaa Yhdysvaltain dollareissa.

Paikalliseen valuuttaasi sovellettavien laskutusmaksujen selvittäminen

Kun paikallisessa valuutassa tapahtuva laskutus on otettu käyttöön kaupassasi, saat kaikki laskusi Shopifylta kyseisessä valuutassa. Osa maksuista muunnetaan Yhdysvaltain dollarista paikalliseen valuuttaasi, ja osa niistä on kiinteähintaisia paikallisessa valuutassasi olevia laskuja.

Maksut ilman muuntomaksuja

Shopify-tilausmaksut hinnoitetaan suoraan paikallisessa valuutassa, eikä niitä muunneta paikalliseen valuuttaan Yhdysvaltain dollareista.

Maksut, joihin sisältyy muuntomaksu

Seuraavat maksut veloitetaan paikallisessa valuutassasi sen jälkeen, kun ne on muunnettu Yhdysvaltain dollareista (USD):

• Sovellusmaksut (kertamaksut, käyttömaksut ja tilausmaksut)
  • Shopify POS ‑tilaukset
  • Teemat
  • Verkkotunnukset
  • Lähetystarrat
  • Palvelumaksut

Shopifyn soveltamat muuntomaksut perustuvat sen hetkiseen valuuttakurssiin, ja niihin sisältyy 1,5 prosentin valuutanvaihtopalkkio (palvelumaksuja lukuun ottamatta, joihin palkkion perimistä ei sovelleta). Shopify-ylläpitäjässä voit tarkastella kuhunkin laskuun sovellettavaa muuntomaksua.

Laskutusvaluutan vaihtaminen

Jos olet oikeutettu paikallisen valuutan laskutukseen, voit vaihtaa laskutusvaluuttaasi. Kun muutos on tehty, sitä sovelletaan seuraavaan laskutusjaksoosi. Jos sinulla on maksamattomia maksuja, ne laskutetaan alkuperäisessä valuutassa. Jäljellä olevat hyvitykset muunnetaan valitsemaasi uuteen valuuttaan.

Saksassa sijaitsevien kauppojen laskutusvaluutan vaihtaminen

Jos kauppasi sijaitsee Saksassa, voit vaihtaa laskutusvaluuttaasi Shopify-ylläpitäjässä.

Vaiheet

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Maksutiedot-osion Laskutusvaluutta-kohdassa ...-painiketta ja valitse sitten Vaihda laskutusvaluutta.

3. Tee jompikumpi seuraavista toimenpiteistä:

- Jos haluat vaihtaa laskutusvaluuttasi euroiksi, klikkaa EUR (euro). - Jos haluat vaihtaa laskutusvaluuttasi Yhdysvaltain dollareiksi, klikkaa USD (Yhdysvaltain dollari).

1. Napauta Tallenna.

Muiden EU-kauppiaiden laskutusvaluutan vaihtaminen

Jos olet jossakin muussa EU-maassa kuin Saksassa toimiva oikeutettu kauppias, mutta sinua laskutetaan tällä hetkellä Yhdysvaltain dollareissa, voit ottaa yhteyttä Shopify-tukeen saadaksesi apua laskutusvaluuttasi vaihtamiseen.