Shopify-laskujen maksaminen paikallisessa valuutassa

Shopify laskuttaa paikallisessa valuutassa Yhdysvaltain dollarin sijaan niissä maissa ja niillä alueilla, joilla tätä ominaisuutta tuetaan. Kun saat laskusi paikallisessa valuutassa, valuutanvaihto­kustannuksesi saattavat pienentyä. Lisäksi pystyt ennakoimaan joitain toistuvia kulujasi kuten sopimusmaksusi helpommin, koska ne hinnoitetaan kiinteään hintaan paikallisessa valuutassasi.

Maat ja alueet, joissa paikallisen valuutan laskutusta tuetaan

Laskutus paikallisessa valuutassa on käytettävissä kauppiaille, jotka sijaitsevat Yhdistyneessä kuningaskunnassa (GBP), Intiassa (INR), Kanadassa (CAD), Singaporessa (SGD) ja Euroopan unionin maissa, joissa euro (EUR) on virallinen valuutta.

Kaikissa muissa maissa ja muilla alueilla Shopify laskuttaa Yhdysvaltain dollareissa.

Paikalliseen valuuttaasi sovellettavien laskutusmaksujen selvittäminen

Kun paikallisessa valuutassa tapahtuva laskutus on otettu käyttöön kaupassasi, saat kaikki laskusi Shopifylta kyseisessä valuutassa. Osa maksuista muunnetaan Yhdysvaltain dollarista paikalliseen valuuttaasi, ja osa niistä on kiinteähintaisia paikallisessa valuutassasi olevia laskuja.

Maksut ilman muuntomaksuja

Shopify-tilausmaksut hinnoitetaan suoraan paikallisessa valuutassa, eikä niitä muunneta paikalliseen valuuttaan Yhdysvaltain dollareista.

Maksut, joihin sisältyy muuntomaksu

Seuraavat maksut veloitetaan paikallisessa valuutassasi sen jälkeen, kun ne on muunnettu Yhdysvaltain dollareista (USD):

• Sovellusmaksut (kertamaksut, käyttömaksut ja tilausmaksut)
  • Shopify POS ‑tilaukset
  • Teemat
  • Verkkotunnukset
  • Lähetystarrat
  • Kolmannen osapuolen palvelumaksut

Shopifyn soveltamat muuntomaksut perustuvat sen hetkiseen valuuttakurssiin, ja niihin sisältyy 1,5 prosentin valuutanvaihtomaksu (kolmannen osapuolen palvelumaksuja lukuun ottamatta, joihin maksun veloitusta ei sovelleta). Shopify Adminissa voit tarkastella kuhunkin laskuun sovellettavaa muuntomaksua.

Laskutusvaluutan vaihtaminen

Jos olet oikeutettu paikallisen valuutan laskutukseen, voit vaihtaa laskutusvaluuttaasi. Laskutusvaluuttaan tehdyt muutokset otetaan käyttöön seuraavassa laskutusjaksossa. Kaikki avoimet maksut laskutetaan alkuperäisessä valuutassasi ja kaikki jäljellä olevat hyvitykset muunnetaan uudelle valuutallesi. Muutoksia INR (Intian rupia) -valuuttaan ja valuutasta on rajoitettu siihen saakka, kunnes maksamattomat laskut on maksettu.

Vaiheet

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Maksutavat-osion Laskutusvaluutta-kohdassa ...-painiketta ja klikkaa sitten Vaihda laskutusvaluutta.

3. Valitse Vaihda laskutusvaluutta -valintaikkunan pudotusvalikosta uusi laskutusvaluutta.