Laskutustietojen hallinta

Laskusi maksetaan ensisijaista maksutapaasi käyttäen. Käytettävissä olevia maksutapoja ovat luottokortti, yhteisbrändätyt pankkikortit ja PayPal joillakin alueilla.

Katso tulevaa laskua

Voit tarkastella mahdollisia tuleviin laskuihin sisällytettäviä lisämaksuja Shopify Adminin laskutusasetusten sivulla. Lisätietoja siitä, miten sinua laskutetaan näistä maksuista, on kohdassa Tietoja laskutusrajoista.

Vaiheet:

1. Navigoi laskutussivullesi:

2. klikkaa Laskut-osiossa kohtaa Näytä tiedot.

Näytä koko laskutushistoriasi

Vaiheet:

1. Navigoi laskutussivullesi:

2. Valitse Laskut -osion Viimeaikaiset laskut-kohdassa Näytä koko laskutushistoria.

Katso kaikkia tietyn aikavälin maksuja

Laskussasi näkyvät kaikki Shopify-tilisi veloitukset, mukaan lukien tilausmaksut, sovellusmaksut, palvelumaksut jne.

Vaiheet:

1. Navigoi laskutussivullesi:

2. Klikkaa Näytä Shopify-tilin yhteenveto.

3. klikkaa Tilin yhteenveto -sivulla Näytä koko ilmoitus.

4. Valitse aikaväli käyttämällä päivämääränvalitsinta, jotta kaikki kyseisen aikavälin maksut näytetään.

Laskutushistorian vieminen

Jos haluat tarkastella laskutushistoriaasi tai tallentaa sen, voit viedä laskut CSV-tiedostoon.

Vaiheet:

1. Navigoi laskutussivullesi:

2. Klikkaa Laskut-kohdassa Näytä koko laskutushistoria.

3. Voit viedä laskuja kolmella tavalla:

4. Valitse CSV-tiedostomuoto ja klikkaa sitten Vie laskut.

CSV-tiedosto saapuu kirjautumiseesi liitettyyn sähköpostiosoitteeseen.

Shopify-laskujen maksutavat

Sijainnistasi riippuen voit käyttää seuraavia maksutapoja Shopify-laskujen maksamiseen.

Luottokortit ja yhteisbrändätyt pankkikortit

Voit maksaa Shopify-laskujasi (kertaluontoisesti tai toistuvasti) käyttämällä voimassa olevaa Mastercard-, Visa- tai American Express -luottokorttia. Luottokorttisi on sallittava toistuvat maksut.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää pankkikorttia, joka on yhteisbrändätty Mastercardin, Visan tai American Expressin kanssa. Jos käytät yhteisbrändättyä pankkikorttia Shopify-laskujen maksamiseen, sen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• kortissa on oltava kansainväliset ominaisuudet
  • kortti on määritettävä hyväksymään toistuvia tapahtumia.

Jos yhteisbrändätyllä pankkikortillasi ei ole näitä ominaisuuksia, tai jos olet epävarma, sinun on otettava yhteyttä kortin myöntäneeseen rahoituslaitokseen saadaksesi apua.

Huomioitavaa luottokortteihin ja yhteisbrändättyihin pankkikortteihin liittyen

Tutustu seuraaviin seikkoihin, jotka liittyvät luottokorttien ja yhteisbrändättyjen pankkikorttien käyttämiseen tietyissä maissa ja tietyillä alueilla.

• Jos kauppasi sijaitsee Ranskassa, sinun on käytettävä luottokorttia tai maksuaikakorttia Shopify-tilauksesi maksamiseen. Jos olet epävarma korttisi tyypistä, ota yhteyttä pankkiisi.
  • Jos olet Intiassa, et voi käyttää RuPay-korttia Shopify-laskujen maksamiseen.
  • Jos toimit Brasiliassa, sinun on käytettävä kansainvälistä, ei kansallista, Visa- tai Mastercard-korttia. Varmista, että kortissasi lukee Internacional.

PayPal

Voit maksaa Shopify-laskujasi (kertaluontoisesti tai toistuvasti) käyttämällä PayPalia. Kun maksat laskuja PayPalilla, voit käyttää saldoa, pankkitilejä ja debit- tai luottokortteja, jotka ovat yhdistetty PayPal-tiliisi.

ACH-veloitukset

Jos kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa ja kauppasi käytössä on Shopify Plus -sopimus ja USD-pankkitili, joka hyväksyy Automated Clearing House (ACH) -veloitukset, voit vahvistaa tilisi toimimisen ensisijaisena maksutapana. Tarkista pankistasi, hyväksyykö tilisi ACH-veloituksia.

Päivitä laskutustietosi

Laskutustietosi sisältävät luottokorttisi numeron ja laskutusosoitteen. Jos haluat päivittää laskutustietosi, pääset tietoihin hallinnan Asetukset-valikosta.

Useimmat Shopifyn veloittamista maksuista ovat toistuvia maksuja. Toistuvat maksut tapahtuvat säännöllisesti. Nämä laskutusjaksot vaihtelevat eivätkä ole kaikki synkronoituja, ellet esimerkiksi aloita sopimusta, jossa on 30 päivän laskutus ja asenna kaikkia sovelluksiasi samana päivänä.

Päivitä luottokorttisi tai yhteisbrändätyn pankkikorttisi numero

Jos luottokorttisi tai yhteisbrändätyn pankkikorttisi numero muuttuu, muista päivittää se Shopify-tilillesi.

Vaiheet:

1. Navigoi laskutussivullesi:

2. Tee Maksutavat-kohdassa yksi seuraavista toimenpiteistä:

3. Anna tarvittavat tiedot.

4. Klikkaa Vaihda luottokortti.

Muuta laskutusosoitettasi

Jos muutat luottokorttiisi tai yhteisbrändättyyn pankkikorttiisi yhdistettyä osoitetta, muista päivittää laskutustietosi.

Vaiheet:

1. Navigoi laskutussivullesi:

2. Tee Maksutavat-kohdassa yksi seuraavista toimenpiteistä:

3. Anna tarvittavat tiedot, mukaan lukien uusi laskutusosoitteesi.

4. Klikkaa Vaihda luottokortti.

Päivitä laskutuskausi

Laskutuskausi tai laskutusjakso on laskujen välisen ajan pituus. Voit pidentää tätä aikaväliä, mutta et voi valita kuukaudesta päivää, jolloin saat laskun. Oletuslaskutusjakso on 30 päivän välein, ja kauppasi Shopify-sopimukseen yhdistetty hinta sisältyy kunkin jakson lopussa lähetettyyn laskuun.

Voit ansaita alennuksen hyväksymällä pidemmän laskutusjakson, jos vaihtoehto on käytettävissä sopimuksessasi.

Vaiheet:

1. Kirjaudu kauppaasi kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify Adminissa Asetuksetja valitse sitten Sopimus.

3. Valitse Muuta sopimusta.

4. Klikkaa Muuta laskutusjaksoasi. Jos et näe Muuta laskutuskauttasi -painiketta, et voi pidentää nykyisen sopimuksesi laskutusjaksoa. Jos et näe linkkiä, etsi sopimuksesi ja klikkaa Valitse tämä sopimus.

5. Kun laskutusasetukset näkyvät, valitse haluamasi laskutusjakso.

6. Lue kuvaus luottokorttiveloituksista, joita olet hyväksymässä.

7. Hyväksy uusi sopimus klikkaamalla Vahvista muutokset.

Pankkitilin lisääminen tai vaihtaminen

Pankkitilin lisääminen tai vaihtaminen on kaksivaiheinen prosessi. Ensin sinun täytyy lisätä pankkitilisi tiedot. Sen jälkeen vahvistat pankkitilisi.

Vaihe 1: Pankkitilin tietojen lisääminen tai muuttaminen

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Laskutus.

2. Tee Maksutavat-kohdassa yksi seuraavista toimenpiteistä:

3. Valitse Pankkitili tarvittaessa Maksutavan tyyppi -kohdasta.

4. Syötä sen pankkitilin tilinumero ja reititysnumerot, jonka haluat tarkistaa.

5. Syötä kaupan omistajan nimi ja määritä tilin tyypiksi Henkilökohtainen tai Yritys.

6. Klikkaa Aloita vahvistaminen.

Shopify tallettaa pankkitilillesi 1–3 arkipäivän kuluessa kaksi pientä (alle 1 $) summaa. Kun talletukset on tehty tilillesi, sinun täytyy vahvistaa pankkitilisi.

Vaihe 2: Pankkitilin vahvistaminen

1. klikkaa Maksutavat-osiossa Viimeistele vahvistus.

2. Syötä kahden pankkitilillesi talletetun summan määrät.

3. Jos haluat tehdä vahvistetusta tilistäsi ensisijaisen maksutapasi, valitse Tee tästä pankkitilistä ensisijainen maksutapani.

4. Klikkaa Viimeistele vahvistus.

Jos vahvistaminen onnistui, pankkitilisi näkyy Maksutavat-osiossa.

Jos vahvistus epäonnistuu, epäonnistuneen pankkitilin yläpuolelle ilmestyy viesti, joka kertoo, että pankkitilin vahvistaminen epäonnistui. Voit joko vaihtaa tai poistaa epäonnistuneen pankkitilin. Ota yhteyttä pankkiin saadaksesi lisätietoja ennen kuin yrität uudelleen.