Laskutustietojen määrittäminen

Laskusi maksetaan ensisijaista maksutapaasi käyttäen. Käytettävissä olevia maksutapoja ovat luottokortti, yhteisbrändätty pankkikortti.Shopify-saldo, PayPal ja UPI ovat saatavilla joillakin alueilla.

Tulevan laskun tarkastelu

Pääset tarkastelemaan mahdollisia tulevien laskujen veloituksia Shopify Adminin laskutusasetusten sivulla. Voit katsoa, miten tällaisista maksuista laskutetaan kohdassa Tietoja laskutusrajoista.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Laskut-osiossa kohtaa Näytä tiedot.

Kkoko laskutushistoriasi tarkastelu

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Valitse Laskut -osion Viimeaikaiset laskut-kohdassa Näytä koko laskutushistoria.

Näytä kaikki tietyn aikavälin veloitukset veloitusotteella

Veloitusotteella näkyy kaikki Shopify-tilillesi aiheutuneet veloitukset viimeiseltä 90 päivältä. Se sisältää esimerkiksi tilausveloitukset, sovellusveloitukset, kuljetusveloitukset ja kolmannen osapuolen tapahtumaveloitukset.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Näytä Shopify-tilin yhteenveto.

3. klikkaa Tilin yhteenveto -sivulla Näytä koko ilmoitus.

4. Valitse aikaväli käyttämällä päivämäärän valitsinta, niin kaikki kyseisen aikavälin veloitukset näytetään.

Laskutushistorian vieminen

Jos haluat tarkastella laskutushistoriaasi tai tallentaa sen, voit viedä laskut CSV-tiedostoon. Voit viedä laskutustietosi miltä tahansa ajanjaksolta siitä alkaen kun Shopify-tilisi luotiin.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Laskut-kohdassa Näytä koko laskutushistoria.

3. Vie laskut jollakin seuraavista tavoista:

• Jos haluat viedä yksittäisiä laskuja, valitse laskut valintaruutujen avulla ja klikkaa sitten Vie CSV-tiedosto.
    • Jos haluat viedä kaikki nykyisellä sivulla olevat laskut, klikkaa Vie CSV-tiedosto ja valitse sitten Nykyinen sivu.
    • Jos haluat viedä kaikki päivämääräalueen laskut, klikkaa Vie CSV-tiedosto ja valitse sitten Laskut päivämäärän mukaan. Voit valita minkä tahansa päivämääräalueen Shopify-tilisi luomisesta lähtien.
  4. Valitse CSV-tiedostomuoto ja klikkaa sitten Vie laskut.

CSV-tiedosto lähetetään kirjautumistunnukseesi liitettyyn sähköpostiosoitteeseen.

Shopify-laskujen maksutavat

Sijainnistasi riippuen voit käyttää seuraavia maksutapoja Shopify-laskujen maksamiseen.

Luottokortit ja yhteisbrändätyt pankkikortit

Voit maksaa Shopify-laskujasi (kertaluontoisesti tai toistuvasti) käyttämällä voimassa olevaa Mastercard-, Visa- tai American Express -luottokorttia. Luottokortissasi on oltava toistuvien maksujen mahdollisuus.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää pankkikorttia, joka on yhteisbrändätty Mastercardin, Visan tai American Expressin kanssa. Jos käytät yhteisbrändättyä pankkikorttia Shopify-laskujen maksamiseen, sen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Kortissa on oltava kansainväliset ominaisuudet
  • Kortti on määritettävä hyväksymään toistuvia maksutapahtumia.

Jos yhteisbrändätyllä pankkikortillasi ei ole näitä ominaisuuksia tai et ole varma asiasta, ota yhteyttä kortin myöntäneeseen rahoituslaitokseen.

Huomioitavaa luottokortteihin ja yhteisbrändättyihin pankkikortteihin liittyen

Seuraavat asiat kannattaa huomioida luottokorttien ja yhteisbrändättyjen pankkikorttien käyttämisessä tiettyjen maiden ja alueiden sisällä.

• Jos toimit Ranskassa, tulee sinun käyttää luottokorttia tai maksuaikakorttia Shopify-tilauksesi maksamiseen. Jos et ole varma korttisi tyypistä, ota yhteyttä pankkiisi.
  • Jos toimit Intiassa, et voi käyttää RuPay-korttia Shopify-laskujen maksamiseen.
  • Jos toimit Brasiliassa, sinun on käytettävä kansainvälistä, ei kansallista, Visa- tai Mastercard-korttia. Varmista, että kortissasi lukee Internacional.

Shopify Balance

Jos sinulla on Shopify Balance -tili, voit käyttää Shopify Balance -korttiasi Shopify-laskujen maksamiseen. Sinun ei tarvitse syöttää kortin tietoja. Määritä sen sijaan virtuaalinen Shopify Balance -kortti ensisijaiseksi maksutavaksi.

PayPal

Voit maksaa Shopify-laskujasi (kertaluontoisesti tai toistuvasti) käyttämällä PayPalia. Kun maksat laskuja PayPalilla, voit käyttää saldoa, pankkitilejä ja debit- tai luottokortteja, jotka on yhdistetty PayPal-tiliisi.

ACH-veloitukset

Jos toimit Yhdysvalloissa ja sinulla on Shopify Plus -tili ja USD-pankkitili, joka hyväksyy Automated Clearing House (ACH) -veloitukset, voit vahvistaa tilisi ensisijaiseksi maksutavaksi. Tarkista pankistasi, hyväksyykö tilisi ACH-veloituksia.

Laskutustietojesi päivittäminen

Laskutustietosi sisältävät Shopify-laskun maksutavat ja laskutusosoitteesi.

Useimmat Shopifyn veloittamista maksuista ovat toistuvia ja tapahtuvat näin ollen säännöllisin väliajoin. Laskutusjaksot vaihtelevat eivätkä ole välttämättä synkronoituja, ellet sitten aloita sopimusta, jossa on 30 päivän laskutus ja asenna kaikkia sovelluksiasi samana päivänä.

Maksutapasi päivittäminen tai muuttaminen

Voit lisätä uuden maksutapakortin tai päivittää olemassa olevan kortin tiedot milloin tahansa Shopify Administa. Käytettävissä olevia korttimaksutapoja ovat luottokortti, yhteisbrändätty pankkikortti ja fyysinen tai virtuaalinen Shopify Balance- tai Shopify Credit ‑kortti, jos ne ovat käytettävissä alueellasi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Tee Maksutavat-kohdassa jokin seuraavista toimenpiteistä:

• Jos luottokortti on ainoa käytettävissä oleva maksutapa, klikkaa Vaihda luottokortti.
    • Jos käytettävissä on useita maksutapoja, klikkaa ...-painiketta muutettavan maksutavan vieressä ja klikkaa sitten Vaihda.
  3. Anna tarvittavat tiedot.

4. Klikkaa Vaihda luottokortti.

Maksutavan poistaminen

Voit poistaa maksutavan milloin tahansa Shopify-ylläpitäjässä. Jos haluat poistaa maksutavan, sinulla on oltava tallennettuna toinen maksutapa, kuten luottokortti tai PayPal-tili. Jos tallennettuna on vain yksi maksutapa, et voi poistaa sitä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Maksutavat-osiossa ... poistettavan maksutavan vieressä ja klikkaa sitten Poista.

3. Klikkaa Poista.

Laskutusosoitteesi muuttaminen

Jos muutat luottokorttiisi tai yhteisbrändättyyn pankkikorttiisi yhdistettyä osoitetta, muista päivittää laskutustietosi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Tee Maksutavat-kohdassa jokin seuraavista toimenpiteistä:

• Jos luottokortti on ainoa käytettävissä oleva maksutapa, klikkaa Vaihda luottokortti.
    • Jos käytettävissä on useita maksutapoja, klikkaa ...-painiketta muutettavan maksutavan vieressä ja klikkaa sitten Vaihda.
  3. Anna tarvittavat tiedot, mukaan lukien uusi laskutusosoitteesi.

4. Klikkaa Vaihda luottokortti.

Laskutusjakson päivittäminen

Laskutuskausi tai laskutusjakso on laskujen välisen ajan pituus. Voit pidentää tätä aikaväliä, mutta et voi valita kuukaudesta päivää, jolloin saat laskun. Oletuslaskutusjakso on 30 päivän välein, ja kauppasi Shopify-tilaussopimukseen yhdistetty hinta sisältyy kunkin jakson lopussa lähetettyyn laskuun.

Voit saada alennusta hyväksymällä pidemmän laskutusjakson, jos vaihtoehto on osa sopimustasi. Jos kuitenkin päätät vaihtaa vuosilaskutuksesta kuukausilaskutukseen, menetät vuosisopimukseesi sisältyvät ominaisuudet. Jos haluat vaihtaa vuosilaskutuksesta kuukausilaskutukseen, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Voit päivittää laskutusjaksosi vain kaupan omistajana tai työntekijänä, jolla on Hallinnoi sopimusta -oikeus.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään kauppaan.
  2. Klikkaa Shopify Adminissa Asetuksetja valitse sitten Sopimus.
  3. Valitse Muuta sopimusta.
  4. Klikkaa Muuta laskutusjaksoasi. Jos Muuta laskutusjaksoasi -painike ei näy, et voi pidentää nykyisen sopimuksesi laskutusjaksoa. Jos et löydä linkkiä, etsi sopimuksesi ja klikkaa Valitse sopimus.
  5. Kun laskutusasetukset näkyvät, valitse haluamasi laskutusjakso.
  6. Lue kuvaus luottokortti­veloituksissa, joita olet hyväksymässä.
  7. Hyväksy uusi sopimus klikkaamalla Vahvista muutokset.

Pankkitilin lisääminen tai vaihtaminen

Pankkitilin lisääminen tai vaihtaminen on kaksivaiheinen prosessi. Ensin lisätään pankkitilin tiedot ja sitten pankkitili vahvistetaan.

Vaihe 1: Pankkitilin tietojen lisääminen tai muuttaminen

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Tee Maksutavat-kohdassa jokin seuraavista toimenpiteistä:

• Jos haluat lisätä uuden pankkitilin, klikkaa Lisää maksutapa.
    • Jos haluat vaihtaa pankkitilin, klikkaa ...-painiketta pankkitilin vieressä ja sitten Vaihda.
  3. Valitse tarvittaessa Pankkitili kohdassa Maksutavan tyyppi.

4. Syötä tarkistettavan pankkitilin tilinumero ja reititysnumerot.

5. Syötä kaupan omistajan nimi ja määritä tilin tyypiksi Henkilökohtainen tai Yritys.

6. Klikkaa Aloita vahvistaminen.

Shopify tallettaa pankkitilillesi 1–3 arkipäivän kuluessa kaksi pientä (alle 1 $) rahasummaa. Kun talletukset on tehty tilillesi, sinun tulee vahvistaa pankkitilisi.

Vaihe 2: Pankkitilin vahvistaminen

1. Klikkaa Maksutavat-osiossa Viimeistele vahvistus.
  2. Syötä kahden pankkitilillesi talletetun summan määrät.
  3. Jos haluat tehdä vahvistetusta tilistäsi ensisijaisen vaihtoehdon maksuille, valitse Tee tästä pankkitilistä ensisijainen maksutapani.
  4. Klikkaa Viimeistele vahvistus.

Jos vahvistaminen onnistuu, pankkitilisi näkyy Maksutavat-osiossa.

Jos vahvistus epäonnistuu, kyseisen pankkitilin yläpuolelle ilmestyy viesti vahvistamisen epäonnistumisesta. Voit joko vaihtaa tai poistaa epäonnistuneen pankkitilin. Ota yhteyttä pankkiin lisätietoja varten ennen uudelleen yrittämistä.