Laskutustietojen hallinta

Laskusi maksetaan ensisijaista maksutapaasi käyttäen. Käytettävissä olevat laskutustavat sisältävät luottokortin ja vahvistetun pankkitilin (vahvistetut pankkitilit ovat vain Shopify Plus -kauppiaiden saatavilla Yhdysvalloissa). Luottokorttisi on sallittava toistuvat maksut. Tällä hetkellä et voi käyttää maksukortteja Shopify-maksuihin.

Katso tulevaa laskua

Voit tarkastella mahdollisia tuleviin laskuihin sisällytettäviä lisämaksuja Shopify adminin laskutusasetusten sivulla. Lisätietoja siitä, miten sinua laskutetaan näistä maksuista, on kohdassa Tietoja laskutusrajoista.

Vaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Laskutus.

2. klikkaa Laskut-osiossa kohtaa Näytä tiedot.

Näytä koko laskutushistoriasi

Vaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Laskutus.

2. Valitse Laskut -osion Viimeaikaiset laskut-kohdassa Näytä koko laskutushistoria.

Katso kaikkia tietyn aikavälin maksuja

Laskussasi näkyvät kaikki Shopify-tilisi veloitukset, mukaan lukien tilausmaksut, sovellusmaksut, palvelumaksut jne.

Vaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Näytä Shopify-tilin yhteenveto.

3. klikkaa Tilin yhteenveto -sivulla Näytä koko ilmoitus.

4. Valitse aikaväli käyttämällä päivämääränvalitsinta, jotta kaikki kyseisen aikavälin maksut näytetään.

Laskutustietojen vienti

Voit viedä yhden laskun tiedot CSV-tiedostoon.

Vaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Laskutus.

2. klikkaa laskutuskohdetta Viimeaikaiset laskut -osion Laskut-kohdasta.

3. Klikkaa Vie CSV-tiedosto.

4. Valitse haluamasi CSV-tiedoston tyyppi ja klikkaa sitten Vie maksut.

Kun olet vienyt laskun, saat CSV-tiedoston sähköpostitse tiliisi liitettyyn sähköpostiosoitteeseen.

Shopify-laskujen maksutavat

Sijainnistasi riippuen voit käyttää seuraavia maksutapoja Shopify-laskujen maksamiseen.

Luottokortti

Voit maksaa Shopify-laskusi (kertaluontoisesti tai toistuvasti) käyttämällä voimassa olevaa luottokorttia tai Mastercardin credit-debit-korttia, Visaa tai American Expressiä. Luottokorttisi täytyy sallia toistuvat maksut. Tällä hetkellä et voi käyttää tavallisia maksukortteja Shopify-laskujen maksamiseen.

Jos kauppasi sijaitsee Ranskassa, sinun on käytettävä luottokorttia tai maksuaikakorttia Shopify-tilauksesi maksamiseen. Jos olet epävarma korttisi tyypistä, ota yhteyttä pankkiisi.

Shopify-saldo

Jos kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa ja sinulla on riittävästi saldoa Shopify Payments -tililläsi, Shopify-saldo valitaan oletusarvoiseksi maksutavaksi teemaostoja ja sovellusten kertamaksuja varten. Jos haluat maksaa toistuvia maksuja Shopify-saldon avulla, sinun täytyy ottaa vaihtoehto käyttöön Laskutusasetuksissa.

Jos maksujen summa ylittää Shopify Payments -tilin saldon, maksua ei veloiteta saldosta. Tässä tapauksessa laskun koko summa veloitetaan tallennetulta luottokortilta.

PayPal

Voit maksaa Shopify-laskujasi (kertaluontoisesti tai toistuvasti) käyttämällä PayPalia. Kun maksat laskuja PayPalilla, voit käyttää saldoa, pankkitilejä ja debit- tai luottokortteja, jotka ovat yhdistetty PayPal-tiliisi.

ACH-veloitukset

Jos kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa ja kauppasi käytössä on Shopify Plus -sopimus ja USD-pankkitili, joka hyväksyy Automated Clearing House (ACH) -veloitukset, voit vahvistaa tilisi toimimisen ensisijaisena maksutapana. Tarkista pankistasi, hyväksyykö tilisi ACH-veloituksia.

Päivitä laskutustietosi

Laskutustietosi sisältävät luottokorttisi numeron ja laskutusosoitteen. Jos haluat päivittää laskutustietosi, pääset tietoihin hallinnan Asetukset-valikosta.

Useimmat Shopifyn veloittamista maksuista ovat toistuvia maksuja. Toistuvat maksut tapahtuvat säännöllisesti. Nämä laskutusjaksot vaihtelevat eivätkä ole kaikki synkronoituja, ellet esimerkiksi aloita sopimusta, jossa on 30 päivän laskutus ja asenna kaikkia sovelluksiasi samana päivänä.

Luottokortin vaihtaminen

Jos luottokorttisi numero muuttuu, muista päivittää se Shopify-tililläsi.

Vaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Laskutus.

2. Tee Maksutavat-kohdassa yksi seuraavista toimenpiteistä:

- Jos luottokortti on ainoa käytettävissä oleva maksutapa, klikkaa Vaihda luottokortti. - Jos käytettävissä on useita maksutapoja, klikkaa ...-painiketta muutettavan luottokortin vierestä ja klikkaa sitten Vaihda.

1. Anna tarvittavat tiedot.

2. Klikkaa Vaihda luottokortti.

Pankkitilin lisääminen tai vaihtaminen

Pankkitilin lisääminen tai vaihtaminen on kaksivaiheinen prosessi. Ensin sinun täytyy lisätä pankkitilisi tiedot. Sen jälkeen vahvistat pankkitilisi.

Vaihe 1: Pankkitilin tietojen lisääminen tai muuttaminen

1. klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Laskutus.

2. Tee Maksutavat-kohdassa yksi seuraavista toimenpiteistä:

- Jos haluat lisätä uuden pankkitilin, klikkaa Lisää maksutapa. - Jos haluat vaihtaa pankkitilin, klikkaa ...-painiketta pankkitilin vieressä ja klikkaa sitten Vaihda.

1. Valitse Pankkitili tarvittaessa Maksutavan tyyppi -kohdasta.

2. Syötä sen pankkitilin tilinumero ja reititysnumerot, jonka haluat tarkistaa.

3. Syötä kaupan omistajan nimi ja määritä tilin tyypiksi Henkilökohtainen tai Yritys.

4. Klikkaa Aloita vahvistaminen.

Shopify tallettaa pankkitilillesi 1–3 arkipäivän kuluessa kaksi pientä (alle 1 $) summaa. Kun talletukset on tehty tilillesi, sinun täytyy vahvistaa pankkitilisi.

Vaihe 2: Pankkitilin vahvistaminen

1. klikkaa Maksutavat-osiossa Viimeistele vahvistus.

2. Syötä kahden pankkitilillesi talletetun summan määrät.

3. Jos haluat tehdä vahvistetusta tilistäsi ensisijaisen maksutapasi, valitse Tee tästä pankkitilistä ensisijainen maksutapani.

1. Klikkaa Viimeistele vahvistus.

Tulokset

Jos vahvistaminen onnistui, pankkitilisi näkyy Maksutavat-osiossa.

Jos vahvistus epäonnistuu, epäonnistuneen pankkitilin yläpuolelle ilmestyy viesti, joka kertoo, että pankkitilin vahvistaminen epäonnistui. Voit joko vaihtaa tai poistaa epäonnistuneen pankkitilin. Ota yhteyttä pankkiin saadaksesi lisätietoja ennen kuin yrität uudelleen.