Shopify-laskujen tarkasteleminen tai vieminen

On tärkeää ymmärtää, että sinulla on selkeä näkemys käsitys laskutusta koskevista tiedoistasi, jotta voit hallita talouttasi tehokkaasti.

Tulevan laskun tarkastelu

Pääset tarkastelemaan mahdollisia tulevien laskujen veloituksia Shopify Adminin laskutusasetusten sivulla. Voit katsoa, miten tällaisista maksuista laskutetaan kohdassa Tietoja laskutusrajoista.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Nykyinen laskutusjakso ‑osiosta Näytä tiedot.

Aiempien laskujen tarkastelu

Jos haluat tarkistaa laskutushistoriasi, voit tarkastella vanhoja laskuja.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Aiemmat laskut -osassa osiossa voit tarkastella laskutushistoriaasi tietyltä ajanjaksolta.

Tietyn aikavälin maksujen tarkastelu

Kuluselvityksestä saat yksityiskohtaisen kuvan kaikista Shopify-tilisi veloituksista viimeisten 90 päivän ajalta. Selvitykseen sisältyy tilausmaksut, sovellusmaksut, kuljetusmaksut ja kolmannen osapuolen palvelumaksut

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Veloitusote-osassa Näytä yhteenveto.

3. Valitse Veloitusote-sivun pudotusvalikosta aikaväli, jolta haluat nähdä kaikki veloitukset. Tiedot ovat saatavilla vain viimeisten 90 päivän ajalta.

4. Klikkaa Käytä.

5. Valinnaista: voit viedä tai tulostaa veloitusotteen klikkaamalla Vie tai Tulosta.

Laskutushistorian vieminen

Voit tarkastella laskutushistoriaasi tai tallentaa sen viemällä laskut CSV-tiedostoon, jossa eri arvot on erotettu toisistaan pilkulla. CSV-tiedosto lähetetään Shopify-tiliisi yhdistettyyn sähköpostiosoitteeseen. Voit viedä laskutustietosi minkä tahansa ajanjakson ajalta aina Shopify-tilisi luomispäivästä alkaen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Aiemmat laskut -osiossa ... > Vie laskut.

3. Valitse aikaväli valitsemalla Vie laskut -valintaikkunassa laskujen vienti joko Nykyisen sivun tai Laskut päivämäärän mukaan.

• Jos valitset Laskut päivämäärän mukaan, voit valita viennin viimeisten 7, 30, 90 tai 365 päivän ajalta. Voit myös valita mukautetun aloitus- ja lopetuspäivän.
  4. Valinnainen: Jos haluat viedä vain tietyt laskut, valitse ne valintaruuduilla.

5. Klikkaa Vie laskut.

Kuluraportin luominen

Kuluraportit-ominaisuudella voit viedä veloituksia niiden veloituspäivämäärien perusteella. Raportin sisältämiä tietoja ovat esimerkiksi veloitusluokat ja päivämääräalue. Kuluraportin CSV-tiedosto lähetetään Shopify-tiliisi yhdistettyyn sähköpostiosoitteeseen.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset.
  2. Klikkaa Organisaatio-osiosta Laskutus.
  3. Klikkaa Aiemmat laskut -osiossa ... ja sitten Luo kuluraportti.
  4. Mukauta raporttia Kuluraportti-sivulla valitsemalla haluamasi kaupat, veloitusluokat ja päivämäärät.

• Hae tai valitse veloitusluokkia käyttämällä Raportin tiedot -osion Veloitusluokat-valikkoa.
    • Luo kuluraportti edellisiltä 7, 30, 90 tai 365 päivältä käyttämällä Päivämääräalue-osion Kesto-valikkoa. Voit myös valita mukautetun aloitus- ja lopetuspäivän.
  5. Kun olet määrittänyt raportin, klikkaa Vie raportti.

Tietoa kuluraportista

• Laskun päivämäärä: Tämä on päivämäärä, jolloin veloitus lisättiin laskuun, verot laskettiin ja maksu käsiteltiin. Jos esimerkiksi ostit lähetystarran 14. marraskuuta mutta se sisällytettiin 28. marraskuuta päättyvään laskutusjaksoon, laskun päivämäärä on 28. marraskuuta.
  • Veloitusluokka: esimerkkejä ovat sovellus-, tilaus-, toimitus- ja tapahtumamaksut.
  • Veloituspäivämäärä: Tämä on päivämäärä, jolloin veloitus käynnistettiin. Jos esimerkiksi ostit lähetystarran 14. marraskuuta, veloituspäivämäärä on 14. marraskuuta.