Vise eller eksportere Shopify-fakturaer

Det er viktig å ha god oversikt over faktureringsdetaljene for å håndtere finansene på en effektiv måte.

Vis kommende faktura

Du ser alle omkostningene som blir inkludert i de kommende fakturaene dine på innstillingssiden Fakturering i Shopify-administrator. For å finne ut mer om hvordan du blir fakturert for disse omkostningene kan du se Om faktureringsterskler.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Fakturering.

2. Klikk på Vis detaljer i seksjonen Gjeldende faktureringsperiode.

Vis tidligere fakturaer

Du kan se tidligere fakturaer hvis du har behov for å gå gjennom fakturahistorikken.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Fakturering.

2. I seksjonen Tidligere fakturaer kan du se faktureringshistorikk over en bestemt tidsperiode.

Vis alle belastninger i en bestemt tidsperiode

Kontoutskriften inneholder en detaljert oversikt over alle kostnader som er belastet Shopify-kontoen din de siste 90 dagene. Dette inkluderer abonnementsavgifter, appbelastninger, fraktgebyrer og tredjepartstransaksjonsgebyrer.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Fakturering.

2. Klikk på Vis sammendrag i seksjonen Oppsummering av belastninger.

3. Velg en tidsperiode ved hjelp av rullegardinmenyen for datointervall på siden Utskrift av belastninger for å se alle belastninger i en tidsperiode. Data er kun tilgjengelig for de seneste 90 dagene.

4. Klikk Bruk.

5. Valgfritt: Hvis du vil eksportere eller skrive ut belastningsoversikten, kan du klikke på Eksporter eller Skriv ut.

Eksportere fakturahistorikk

For å se eller lagre faktureringshistorikken, kan du eksportere fakturaer til en fil med kommaseparerte verdier (CSV). CSV-filen sendes til e-postadressen som er koblet til Shopify-kontoen din. Du kan eksportere faktureringshistorikken over en hvilken som helst periode, tilbake til datoen Shopify-kontoen ble opprettet.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Fakturering.

2. Klikk på > Eksporter fakturaer i seksjonen Tidligere fakturaer.

3. Velg å enten eksportere fakturaer basert på Gjeldende side eller Fakturaer etter dato for å velge et datointervall i dialogboksen Eksporter fakturaer.

• Hvis du velger Fakturaer etter dato, kan du velge å eksportere fakturaer fra de seneste 7, 30, 90 eller 365 dagene. Du kan også velge en egendefinert start- og sluttdato.
  4. Valgfritt: Bruk avmerkingsboksene for å velge enkeltfakturaer for å eksportere bestemte fakturaer.

5. Klikk på Eksporter fakturaer.

Opprett en kostnadsrapport

Funksjonen for utgiftsrapportering lar deg eksportere belastninger basert på deres tilhørende belastningsdatoer. Denne rapporten inneholder detaljer som belastningskategorier og datointervall. CSV-filen for utgiftsrapporten sendes til e-postadressen som er knyttet til Shopify-kontoen din.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du Innstillinger.
  2. Klikk på Fakturering i seksjonen Organisasjon.
  3. Klikk på i seksjonen Tidligere fakturaer, og klikk deretter på Opprett kostnadsrapport.
  4. Tilpass rapporten på siden Kostnadsrapport ved å velge bestemte butikker, belastningskategorier og datoer.

• Bruk menyen Belastningskategorier i seksjonen Rapportdetaljer for å søke etter eller velge belastningskategorier.
    • Bruk menyen Varighet i seksjonen Datointervall for å opprette en kostnadsrapport fra de siste 7, 30, 90 eller 365 dagene. Du kan også velge en egendefinert start- og sluttdato.
  5. Klikk på Eksporter rapport når du har konfigurert rapporten.

Forstå kostnadsrapporten

• Fakturadato: Dette er datoen belastningen ble lagt til en faktura, avgifter ble beregnet, og betalingen ble behandlet. Hvis du for eksempel kjøpte en fraktetikett 14. november, men den var inkludert i en faktureringsperiode som ble avsluttet 28. november, er fakturadatoen 28. november.
  • Belastningskategori: Eksempler inkluderer app, abonnement, frakt og transaksjonsgebyrer.
  • Belastningsdato: Dette er datoen belastningen ble initiert. Hvis du for eksempel kjøpte en fraktetikett 14. november, er belastningsdatoen 14. november.