Administrer faktureringsinformasjonen din

Fakturaene dine betales med den primære betalingsmåten. Tilgjengelige betalingsmetoder inkluderer kredittkort, medmerkede debetkort og PayPal i noen regioner.

Vis kommende faktura

Du kan se eventuelle ekstra omkostninger som blir inkludert i de kommende fakturaene dine på innstillingssiden Fakturering i Shopify-administrator. For å finne ut mer om hvordan du blir fakturert for disse omkostningene, kan du se Om faktureringsterskler.

Trinn:

1. Gå til Fakturering-siden:

2. I Fakturaer-seksjonen klikker du på Vis detaljer.

Vis hele faktureringshistorikken din

Trinn:

1. Gå til Fakturering-siden:

2. I Fakturaer-seksjonen under Nylige fakturaer klikker du på Vis all faktureringshistorikk.

Vis alle omkostninger i en spesifikk tidsramme

Fakturaen din viser alle omkostninger for Shopify-kontoen, inkludert abonnementsavgifter, appomkostninger, transaksjonsavgifter osv.

Trinn:

1. Gå til Fakturering-siden:

2. Klikk på Vis Shopify-kontosammendrag.

3. Kontoversikt-siden klikker du på Vis fullstendig kontoutskrift.

4. Velg en tidsramme ved hjelp av datovelgeren for å vise alle omkostninger innenfor denne tidsrammen.

Eksportere fakturahistorikk

Hvis du vil vise eller lagre fakturahistorikken din kan du eksportere fakturaene til en CSV-fil.

Trinn:

1. Gå til Fakturering-siden:

2. Klikk Vis all fakturahistorikk i Fakturaer-seksjonen.

3. Du kan eksportere fakturaer på tre måter:

4. Velg et CSV-filformat, og klikk deretter på Eksporter fakturaer.

Du mottar CSV-filen i en e-post som sendes til e-postadressen tilknyttet din pålogging.

Betalingsmåter for Shopify-fakturaer

Avhengig av hvilken region du befinner deg i, kan du bruke følgende betalingsmåter til å betale Shopifyfakturaene dine.

Kredittkort og medmerkede debetkort

Du kan betale for Shopify-fakturaer (én gang eller gjentakende) med et gyldig kredittkort fra Mastercard, Visa eller American Express. Kredittkortet må tillate gjentakende betalinger.

Alternativt kan du bruke et debetkort som er medmerket med Mastercard, Visa eller American Express. Hvis du bruker et medmerket debetkort til å betale Shopify-fakturaene dine, må det oppfylle følgende krav:

• Kortet må kunne brukes internasjonalt.
  • Kortet må være konfigurert for å godta gjentakende transaksjoner.

Hvis det medmerkede debetkortet ikke har disse mulighetene, eller hvis du er usikker, må du kontakte finansinstitusjonen som har utstedt kortet for å få hjelp.

Vurderinger for kredittkort og medmerkede debetkort

Gå gjennom følgende vurderinger for bruk av kredittkort og medmerkede debetkort i bestemte land og regioner.

• Hvis du er basert i Frankrike, må du bruke et kredittkort eller et utsatt debetkort for å betale for Shopify-abonnementet ditt. Hvis du er usikker på hvilken type kort du har, kan du kontakte banken din.
  • Hvis du er basert på India, kan du ikke bruke et RuPay-kort til å betale Shopify-fakturaer.
  • Hvis du er basert i Brasil, må du bruke et internasjonalt, ikke nasjonalt, Visa eller Mastercard. Bekreft at kortet ditt er merket som Internacional.

PayPal

Du kan betale for Shopifyfakturaer (éngangs eller gjentakende) ved hjelp av PayPal. Når du betaler for fakturaene ved hjelp av PayPal, kan du bruke PayPal-saldoen, bankkontoer, debetkort eller kredittkort som er knyttet til PayPal-kontoen din.

ACH-belastninger

Hvis du er basert i USA, har et Shopify Plus-abonnement og har en bankkonto for USD som godtar debettransaksjoner via Automated Clearing House (ACH), kan du verifisere kontoen slik at den fungerer som aktiv betalingsmåte. Kontroller med banken din for å se om kontoen din aksepterer ACH-debetbelastninger.

Oppdater faktureringsinformasjonen

Faktureringsinformasjonen omfatter kedittkortnummeret og fakturaadressen din. Hvis du må oppdatere faktureringsinformasjonen, er den tilgjengelig fra Innstillinger-menyen i administratoren.

De fleste avgifter som Shopify belaster er gjentakende betalinger. Gjentakende betalinger forekommer med regelmessige sykluser. Disse faktureringssyklusene varierer og alle er ikke synkroniserte, med mindre du for eksempel starter et abonnement med 30-dagers fakturering og installerer alle appene dine samme dag.

Oppdater kortnummeret for kredittkortet eller det medmerkede debetkortet

Hvis nummeret på kredittkortet eller det medmerkede debetkortet endres, må du passe på at du oppdaterer det i Shopify-kontoen.

Trinn:

1. Gå til Fakturering-siden:

2. I Betalingsmåter-seksjonen gjør du ett av følgende:

3. Angi den nødvendige informasjonen.

4. Klikk på Erstatt kredittkort.

Endre fakturaadresse

Hvis du endrer adressen som er knyttet til kredittkortet eller et medmerket debetkort, må du sørge for å oppdatere faktureringsinformasjonen.

Trinn:

1. Gå til Fakturering-siden:

2. I Betalingsmåter-seksjonen gjør du ett av følgende:

3. Angi den nødvendige informasjonen, inkludert den nye fakturaadressen.

4. Klikk på Erstatt kredittkort.

Oppdater faktureringsperioden

Faktureringsperioden eller faktureringssyklusen er tidsperioden mellom fakturaene. Du kan øke dette tidsintervallet, men du kan ikke velge hvilken dag i måneden du mottar fakturaen. Standard fakturaperiode er hver 30. dag, og prisen som er knyttet til butikkens Shopify-abonnement inkluderes i fakturaen som utstedes ved utgangen av hver periode.

Hvis alternativet ikke er tilgjengelig for abonnementet ditt, kan du få rabatt ved å godta en lengre faktureringssyklus.

Trinn:

1. Logg på butikken som butikkeier.

2. Fra Shopify-administrator klikker du Innstillinger og deretter Abonnement.

3. Klikk på Endre abonnement.

4. Klikk på Endre faktureringsperiode. Hvis du ikke ser knappen Endre faktureringsperiode, kan du ikke øke faktureringssyklusen for det gjeldende abonnementet. Hvis du ikke ser koblingen, finner du abonnementet du har og klikker på Velg abonnement.

5. Når faktureringsalternativene vises velger du faktureringssyklusen du vil ha.

6. Les beskrivelsen for kredittkortomkostningene du samtykker til.

7. Klikk på Bekrefte endringer for å godta den nye avtalen.

Legge til eller erstatte en bankkonto

Å legge til eller erstatte en bankkonto er en totrinnsprosess. Først legger du til bankkontoinformasjonen din. Deretter bekrefter du bankkontoen din.

Steg 1: Legg til eller erstatt bankkontoinformasjonen din

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Fakturering.

2. I Betalingsmåter-seksjonen gjør du ett av følgende:

3. Hvis nødvendig, fra Betalingsmåte-type, velger du Bankkonto.

4. Angi kontonummer og bankkode for bankkontoen du vil bekrefte.

5. Angi butikkeierens navn og oppgi kontotypen som Personlig eller Bedrift.

6. Klikk på Start bekreftelse.

Om mellom én og tre virkedager vil Shopify sette inn to små beløp (mindre enn 1,00 dollar) på bankkontoen din. Etter at disse innskuddene er gjort på kontoen din, må du bekrefte bankkontoen din.

Steg 2: Bekreft bankkontoen din

1. I Betalingsmåter-seksjonen klikker du på Fullfør bekreftelse.

2. Angi de to summene som ble satt inn på bankkontoen din.

3. Hvis du vil gjøre den bekreftede kontoen til din aktive betalingsmåte, må du merke av boksen som heter Gjør denne bankkontoen til den aktive betalingsmåten min.

4. Klikk på Fullfør bekreftelse.

Hvis bekreftelsen er vellykket, er bankkontoen oppført i Betalingsmåter-seksjonen.

Hvis bekreftelsen mislykkes, vises en melding over den mislykkede bankkontoen som sier at bekreftelsen på bankkontoen din mislyktes. Du kan enten erstatte eller fjerne den mislykkede bankkontoen. Kontakt banken din for å finne ut mer før du prøver igjen.