Administrer faktureringsinformasjonen din

Fakturaene dine betales med den primære betalingsmåten. Tilgjengelige betalingsmåter inkluderer kredittkort og bekreftede bankkontoer (bekreftede bankkontoer er kun tilgjengelig for Shopify Plus-forhandlere i USA). Kredittkortet må tillate gjentakende betalinger. For øyeblikket kan du ikke bruke debetkort til å betale for Shopify.

Vis kommende faktura

Du kan se eventuelle ekstra omkostninger som blir inkludert i de kommende fakturaene dine på innstillingssiden Fakturering i Shopify-administrator. For å finne ut mer om hvordan du blir fakturert for disse omkostningene, kan du se Om faktureringsterskler.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Innstillinger > Fakturering.

2. I Fakturaer-seksjonen klikker du på Vis detaljer.

Vis hele faktureringshistorikken din

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Innstillinger > Fakturering.

2. I Fakturaer-seksjonen under Nylige fakturaer klikker du på Vis all faktureringshistorikk.

Vis alle omkostninger i en spesifikk tidsramme

Fakturaen din viser alle omkostninger for Shopify-kontoen, inkludert abonnementsavgifter, appomkostninger, transaksjonsavgifter osv.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Innstillinger > Fakturering.

2. Klikk på Vis Shopify-kontosammendrag.

3. Kontoversikt-siden klikker du på Vis fullstendig kontoutskrift.

4. Velg en tidsramme ved hjelp av datovelgeren for å vise alle omkostninger innenfor denne tidsrammen.

Eksporter faktureringsinformasjon

Du kan eksportere informasjonen for en faktura til en CSV-fil.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Innstillinger > Fakturering.

2. I Fakturaer-seksjonen under Nylige fakturaer, klikker du på et fakturaelement.

3. Klikk på Eksporter CSV-fil.

4. Velg typen CSV-fil du vil ha, og klikk deretter Eksporter omkostninger.

Når du har eksportert fakturaen, mottar du CSV-filen i en e-postmelding til e-postadressen som er knyttet til kontoen din.

Betalingsmåter for Shopify-fakturaer

Avhengig av hvilken region du befinner deg i, kan du bruke følgende betalingsmåter til å betale Shopifyfakturaene dine.

Kredittkort

Du kan betale for Shopifyfakturaer (éngangs eller gjentakende) ved hjelp av et gyldig kredittkort eller et kombinert kreditt-debetkort fra Mastercard, Visa eller American Express. Kredittkortet må tillate gjentakende betalinger. For øyeblikket kan du ikke bruke standard debetkort til å betale Shopifyfakturaene dine.

Hvis du er basert i Frankrike, må du bruke et kredittkort eller et utsatt debetkort for å betale for Shopify-abonnementet ditt. Hvis du er usikker på hvilken type kort du har, kan du kontakte banken din.

Shopify-saldo

Hvis butikken din er basert i USA og du har tilstrekkelige midler på Shopify Payments-kontosaldoen, blir Shopify-saldo valgt som standard betalingsmåte for temakjøp og éngangskjøp av apper. Hvis du vil betale gjentakende kostnader med Shopify-saldoen, må du aktivere den i Fakturerings-innstillingene.

Hvis omkostningene overstiger midlene på Shopify Payments-kontosaldoen, blir ikke betalingen hentet fra saldoen din. I dette tilfellet blir hele beløpet på fakturaen belastet det kredittkortet du har registrert.

PayPal

Du kan betale for Shopifyfakturaer (éngangs eller gjentakende) ved hjelp av PayPal. Når du betaler for fakturaene ved hjelp av PayPal, kan du bruke PayPal-saldoen, bankkontoer, debetkort eller kredittkort som er knyttet til PayPal-kontoen din.

ACH-belastninger

Hvis du er lokalisert i USA, har et Shopify Plus-abonnement og har en bankkonto for USD som godtar debettransaksjoner via Automated Clearing House (ACH), kan du verifisere kontoen slik at den fungerer som aktiv betalingsmåte. Kontroller med banken din for å se om kontoen din aksepterer ACH-debetbelastninger.

Oppdater faktureringsinformasjonen

Faktureringsinformasjonen omfatter kedittkortnummeret og fakturaadressen din. Hvis du må oppdatere faktureringsinformasjonen, er den tilgjengelig fra Innstillinger-menyen i administratoren.

De fleste avgifter som Shopify belaster er gjentakende betalinger. Gjentakende betalinger forekommer med regelmessige sykluser. Disse faktureringssyklusene varierer og alle er ikke synkroniserte, med mindre du for eksempel starter et abonnement med 30-dagers fakturering og installerer alle appene dine samme dag.

Bytt kredittkortet ditt

Hvis kredittkortnummeret ditt endres, må du påse at du har oppdatert det i Shopify-kontoen.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Innstillinger > Fakturering.

2. I Betalingsmåter-seksjonen gjør du ett av følgende:

- Hvis kredittkort er den eneste tilgjengelige betalingsmåten, klikker du på Erstatt kredittkort. - Hvis flere betalingsmåter er tilgjengelige, klikker du på ...-knappen ved siden av kredittkortet du vil endre, og deretter klikker du på Erstatt.

1. Angi den nødvendige informasjonen.

2. Klikk på Erstatt kredittkort.

Legge til eller erstatte en bankkonto

Å legge til eller erstatte en bankkonto er en totrinnsprosess. Først legger du til bankkontoinformasjonen din. Deretter bekrefter du bankkontoen din.

Steg 1: Legg til eller erstatt bankkontoinformasjonen din

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Innstillinger > Fakturering.

2. I Betalingsmåter-seksjonen gjør du ett av følgende:

- For å legge til en ny bankkonto klikker du på Legg til betalingsmåte. - For å erstatte en bankkonto klikker du på ...-knappen ved siden av bankkontoen, og deretter klikker du på Erstatt.

1. Hvis nødvendig, fra Betalingsmåte-type, velger du Bankkonto.

2. Angi kontonummer og bankkode for bankkontoen du vil bekrefte.

3. Angi butikkeierens navn og oppgi kontotypen som Personlig eller Bedrift.

4. Klikk på Start bekreftelse.

Om mellom én og tre virkedager vil Shopify sette inn to små beløp (mindre enn 1,00 dollar) på bankkontoen din. Etter at disse innskuddene er gjort på kontoen din, må du bekrefte bankkontoen din.

Steg 2: Bekreft bankkontoen din

1. I Betalingsmåter-seksjonen klikker du på Fullfør bekreftelse.

2. Angi de to summene som ble satt inn på bankkontoen din.

3. Hvis du vil gjøre den bekreftede kontoen til din aktive betalingsmåte, må du merke av boksen som heter Gjør denne bankkontoen til den aktive betalingsmåten min.

Merk at du ikke kan gjøre bankkontoen til den primære betalingsmåten hvis Shopify-saldo er tilgjengelig for deg og aktivert.

1. Klikk på Fullfør bekreftelse.

Resultater

Hvis bekreftelsen er vellykket, er bankkontoen oppført i Betalingsmåter-seksjonen.

Hvis bekreftelsen mislykkes, vises en melding over den mislykkede bankkontoen som sier at bekreftelsen på bankkontoen din mislyktes. Du kan enten erstatte eller fjerne den mislykkede bankkontoen. Kontakt banken din for å finne ut mer før du prøver igjen.