Je factuurgegevens beheren

Je facturen worden betaald middels je primaire betaalmethode. Beschikbare betaalmethoden zijn onder meer een creditcard en een geverifieerde bankrekening (geverifieerde bankrekeningen zijn alleen beschikbaar voor Shopify Plus-merchants in de Verenigde Staten). Je creditcard moet terugkerende betalingen ondersteunen. Je kunt momenteel geen betaalpassen gebruiken om te betalen voor Shopify.

Bekijk je komende factuur

Je kunt eventuele extra kosten bekijken die in je komende facturen worden opgenomen op de instellingenpagina Facturering in je Shopify-beheercentrum. Zie Over plafondbedragen van de facturering voor meer informatie over hoe je wordt gefactureerd voor deze kosten.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Facturering.

2. Klik in de sectie Facturen op Details weergeven.

Bekijk je gehele factureringsoverzicht

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Facturering.

2. Klik in het gedeelte Facturen onder Recente facturen op Gehele factureringsoverzicht weergeven.

Bekijk alle kosten in een bepaald tijdsbestek

Op je factuur staan alle kosten van je Shopify-account inclusief abonnementskosten, app-kosten, transactiekosten, etc.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Facturering.

2. Klik op Overzicht Shopify-account bekijken.

3. Klik op de pagina Accountoverzicht op Volledige overzicht bekijken.

4. Selecteer een tijdsbestek met behulp van de datumkiezer om alle kosten binnen dat tijdsbestek te bekijken.

Factuurgeschiedenis exporteren

Als je je factureringsgeschiedenis wilt bekijken of opslaan, kun je facturen exporteren naar een CSV-bestand.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Facturering.

2. Klik in het gedeelte Facturen op Alle factureringsgeschiedenis bekijken.

3. Je kunt facturen op drie manieren exporteren:

1. Selecteer specifieke facturen met behulp van het selectievakje en klik vervolgens op CSV-bestand exporteren.
    2. Exporteer alle facturen op de huidige pagina door op CSV-bestand exporteren te klikken en vervolgens Huidige pagina te selecteren.
    3. Exporteer alle facturen binnen een datumbereik door op CSV-bestand exporteren te klikken en vervolgens Facturen op datum te selecteren. Je kunt elk datumbereik binnen de afgelopen twee jaar selecteren.
  4. Selecteer een CSV-bestandsindeling en klik op Facturen exporteren.

Je ontvangt het CSV-bestand in een e-mail die wordt verzonden naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan jouw personeelsaccount.

Betaalmethoden voor je Shopify-facturen

Afhankelijk van de regio waarin je je bevindt, kun je de volgende betaalmethoden gebruiken om je Shopify-facturen te betalen.

Creditcard

Je kunt je Shopify-facturen (eenmalig of terugkerend) betalen met behulp van een geldige creditcard of creditcard/bankpas met een mede-merk van Mastercard, Visa of American Express. Je creditcard moet terugkerende betalingen toestaan. Op dit moment kun je geen standaard betaalpassen gebruiken om je Shopify-facturen te betalen.

Als je in Frankrijk bent gevestigd, moet je een creditcard of uitgestelde betaalkaart gebruiken om je Shopify-abonnement te betalen. Als je niet zeker weet welk type kaart je hebt, neem contact op met je bank.

Shopify-saldo

Als je winkel zich in de Verenigde Staten bevindt en je over voldoende saldo beschikt in het saldo van je Shopify Payments-account, wordt het Shopify-saldo geselecteerd als je standaard betaalmethode voor thema-aankopen en eenmalige app-aankopen. Als je terugkerende kosten wilt betalen met Shopify-saldo, wijzig dan je Factureringsinstellingen.

Als de kosten hoger zijn dan het bedrag in het saldo van je Shopify Payments-account, wordt de betaling niet van je saldo afgetrokken. In dat geval wordt het volledige bedrag van de factuur in rekening gebracht op de creditcard die je in het bestand hebt.

PayPal

Je kunt voor je Shopify-facturen (eenmalig of terugkerend) betalen via PayPal. Wanneer je voor je facturen betaalt met PayPal, kun je PayPal-saldo, bankrekeningen, betaalpassen of creditcards gebruiken die aan je PayPal-account zijn gekoppeld.

ACH-betalingen

Als je gevestigd bent in de Verenigde Staten, een Shopify Plus-abonnement hebt en een Amerikaanse bankrekening hebt die Automated Clearing House-betalingen (ACH) accepteert, kun je je account verifiëren als je primaire betaalmethode. Neem contact op met je bank om te controleren of je account ACH-betalingen accepteert.

Je factuurgegevens bijwerken

Je factuurgegevens omvatten je creditcardnummer en je factuuradres. Als je je factuurgegevens moet bijwerken, kun je deze openen via het menu Instellingen in de beheerder.

De meeste kosten die door Shopify in rekening worden gebracht, zijn terugkerende betalingen. Terugkerende betalingen vinden plaats met een regelmatige cyclus. Deze factureringscycli variëren en zijn niet allemaal gesynchroniseerd, tenzij je bijvoorbeeld met een abonnement met 30-daagse facturering begint en al je apps op dezelfde dag installeert.

Je creditcard vervangen

Als je creditcardnummer verandert, zorg er dan voor dat je het bijwerkt in je Shopify-account.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Facturering.

2. Voer in het gedeelte Betaalmethoden een van de volgende handelingen uit:

- Als creditcard de enige beschikbare betaalmethode is, klik je op Creditcard vervangen. - Als er meerdere betaalmethoden beschikbaar zijn, klik je op de knop ... naast de creditcard die je wil wijzigen en daarna op Vervangen.

1. Voer de vereiste gegevens in.

2. Klik op Creditcard vervangen.

Een bankrekening toevoegen of vervangen

Het toevoegen of vervangen van een bankrekening is een proces dat uit twee stappen bestaat. Eerst voeg je je bankrekeninggegevens toe. Vervolgens verifieer je je bankrekening.

Stap 1: je bankrekeninggegevens toevoegen of vervangen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Facturering.

2. Voer in het gedeelte Betaalmethoden een van de volgende handelingen uit:

- Klik op Betaalmethode toevoegen om een nieuwe bankrekening toe te voegen. - Als je een bankrekening wil vervangen, klik je op de knop ... naast de bankrekening en daarna op Vervangen.

1. Selecteer indien nodig vanuit het Type betaalmethode een Bankrekening.

2. Voer het rekening- en routeringsnummer in voor de bankrekening die je wilt verifiëren.

3. Voer de naam van de winkeleigenaar in en geef als rekeningtype Privé of Zakelijk op.

4. Klik op Verificatie starten.

Shopify stort binnen 1 tot 3 werkdagen twee kleine bedragen (minder dan $ 1,00) op je bankrekening. Nadat je deze bedragen hebt ontvangen, moet je je bankrekening verifiëren.

Stap 2: verifieer je bankrekening

1. Klik in het gedeelte Betaalmethoden op Verificatie voltooien.

2. Voer de twee bedragen in die zijn gestort op je bankrekening.

3. Als je van de geverifieerde rekening je primaire betaalmethode wilt maken, schakel je Deze bankrekening instellen als mijn primaire betaalmethode in.

1. Klik op Verificatie voltooien.

Resultaten

Als de verificatie slaagt, wordt de bankrekening weergegeven in het gedeelte Betaalmethoden.

Als de verificatie mislukt, wordt er een bericht weergegeven boven de foutieve bankrekening waarin staat dat de verificatie van je bankrekening niet is gelukt. Je kunt de foutieve bankrekening vervangen of verwijderen. Neem contact op met je bank voor meer informatie voordat je het opnieuw probeert.