Uw factuurgegevens beheren

Uw facturen worden betaald middels uw primaire betaalmethode. Beschikbare betaalmethoden zijn onder meer een creditcard en een geverifieerde bankrekening (geverifieerde bankrekeningen zijn alleen beschikbaar voor Shopify Plus-merchants in de Verenigde Staten). Uw creditcard moet terugkerende betalingen ondersteunen. Uw kunt momenteel geen betaalpassen gebruiken om te betalen voor Shopify.

Bekijk uw komende factuur

U kunt eventuele extra kosten bekijken die in uw komende facturen worden opgenomen op de instellingenpagina Facturering in uw Shopify-beheercentrum. Zie Over plafondbedragen van de facturering voor meer informatie over hoe u wordt gefactureerd voor deze kosten.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Instellingen > Facturering.

2. Klik in de sectie Facturen op Details weergeven.

Bekijk uw gehele factureringsoverzicht

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Instellingen > Facturering.

2. Klik in het gedeelte Facturen onder Recente facturen op Gehele factureringsoverzicht weergeven.

Bekijk alle kosten in een bepaald tijdsbestek

Op uw factuur staan alle kosten van uw Shopify-account inclusief abonnementskosten, app-kosten, transactiekosten, etc.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Instellingen > Facturering.

2. Klik op Overzicht Shopify-account bekijken.

3. Klik op de pagina Accountoverzicht op Volledige overzicht bekijken.

4. Selecteer een tijdsbestek met behulp van de datumkiezer om alle kosten binnen dat tijdsbestek te bekijken.

Factuurgegevens exporteren

U kunt de gegevens voor een factuur exporteren naar een CSV-bestand.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Instellingen > Facturering.

2. Klik in het gedeelte facturen onder recente facturenop een factureringsitem.

3. Klik op CSV-bestand exporteren.

4. Selecteer het type CSV-bestand dat u wilt en klik vervolgens op kosten exporteren.

Nadat u de factuur hebt geëxporteerd, ontvangt u het CSV-bestand in een e-mailbericht naar het e-mailadres dat aan uw account is gekoppeld.

Uw factuurgegevens bijwerken

Uw factuurgegevens omvatten uw creditcardnummer en uw factuuradres. Als u uw factuurgegevens moet bijwerken, kunt u deze openen via het menu Instellingen in de beheerder.

De meeste kosten die door Shopify in rekening worden gebracht, zijn terugkerende betalingen. Terugkerende betalingen vinden plaats met een regelmatige cyclus. Deze factureringscycli variëren en zijn niet allemaal gesynchroniseerd, tenzij u bijvoorbeeld met een abonnement met 30-daagse facturering begint en al uw apps op dezelfde dag installeert.

Betaalmethoden

Afhankelijk van de regio waarin u zich bevindt, kunt u de volgende betaalmethoden gebruiken om uw Shopify-facturen te betalen.

Creditcard

U kunt uw Shopify-facturen (eenmalig of terugkerend) betalen met behulp van een geldige creditcard of creditcard/bankpas met een mede-merk van Mastercard, Visa of American Express. Uw creditcard moet terugkerende betalingen toestaan. Op dit moment kunt u geen standaard betaalpassen gebruiken om uw Shopify-facturen te betalen.

Als u in Frankrijk bent gevestigd, moet u een creditcard of uitgestelde betaalkaart gebruiken om uw Shopify-abonnement te betalen. Als u niet zeker weet welk type kaart u heeft, neemt u contact op met uw bank.

Shopify-saldo

Als uw winkel zich in de Verenigde Staten bevindt en u over voldoende saldo beschikt in het saldo van uw Shopify Payments-account, wordt het Shopify-saldo geselecteerd als uw standaard betaalmethode voor thema-aankopen en eenmalige app-aankopen. Als u terugkerende kosten wilt betalen met Shopify-saldo, wijzig dan uw Factureringsinstellingen.

Als de kosten hoger zijn dan het bedrag in het saldo van uw Shopify Payments-account, wordt de betaling niet van uw saldo afgetrokken. In dat geval wordt het volledige bedrag van de factuur in rekening gebracht op de creditcard die u in het bestand hebt.

PayPal

U kunt voor uw Shopify-facturen (eenmalig of terugkerend) betalen via PayPal. Wanneer u voor uw facturen betaalt met PayPal, kunt u PayPal-saldo, bankrekeningen, betaalpassen of creditcards gebruiken die aan uw PayPal-account zijn gekoppeld.

ACH-afschrijvingen

Als u gevestigd bent in de Verenigde Staten, een Shopify Plus-abonnement heeft en een Amerikaanse bankrekening heeft die Automated Clearing House-afschrijvingen (ACH) accepteert, kunt u uw account verifiëren als uw primaire betaalmethode. Neem contact op met uw bank om te controleren of uw account ACH-afschrijvingen accepteert.

Uw creditcardgegevens wijzigen

Als uw creditcardnummer verandert, zorg er dan voor dat u het bijwerkt in uw Shopify-account.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Instellingen > Facturering.

2. Klik in het gedeelte Factuurgegevens op Creditcard vervangen.

3. Werk de creditcardgegevens bij en klik vervolgens op Bevestigen.

Uw factuuradres wijzigen

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Instellingen > Facturering.

2. Klik in het gedeelte Factuurgegevens op Creditcard vervangen.

3. Werk de velden met factuuradresgegevens bij en klik op Bevestigen.

Een bankrekening toevoegen om uw facturen te betalen

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Instellingen > Facturering.

2. Klik in het gedeelte Factuurgegevens op Bankrekening toevoegen.

3. Voer het rekening- en routeringsnummer in voor de bankrekening die u wilt verifiëren.

4. Voer de naam van de winkeleigenaar in en geef als rekeningtype Persoonlijk of Zakelijk op.

5. Klik op Verificatie starten.

1. Na 1-3 werkdagen stort Shopify twee kleine bedragen (minder dan $ 1,00) op uw bankrekening. Zodra ze zijn gestort, bevestigt u de twee bedragen door ze in te voeren in de twee velden die in het gedeelte Factuurgegevens worden weergegeven.

2. Als u van de geverifieerde rekening uw primaire betaalmethode wilt maken, schakelt u het selectievakje Deze bankrekening instellen als mijn primaire betaalmethode in.

3. Klik op Verificatie voltooien. Als de verificatie slaagt, wordt de bankrekening weergegeven als Primair.

Als de verificatie mislukt, ontvangt u een bericht waarin staat dat de verificatie van uw bankrekening niet is gelukt. Neem contact op met uw bank voor meer informatie voordat u het opnieuw probeert.

Geverifieerde bankrekeninggegevens wijzigen

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Instellingen > Facturering.

2. Klik in het gedeelte Factuurgegevens op Bankrekening vervangen.

3. Voer het rekening- en routeringsnummer in voor de bankrekening die u wilt verifiëren.

4. Voer de naam van de winkeleigenaar in en geef als rekeningtype Persoonlijk of Zakelijk op.

5. Klik op Verificatie starten.

1. Na 1-3 werkdagen stort Shopify twee kleine bedragen (minder dan $ 1,00) op uw bankrekening. Zodra ze zijn gestort, bevestigt u de twee bedragen door ze in te voeren in de twee velden die in het gedeelte Factuurgegevens worden weergegeven.

2. Als u van de geverifieerde rekening uw primaire betaalmethode wilt maken, schakelt u het selectievakje Deze bankrekening instellen als mijn primaire betaalmethode in.

3. Klik op Verificatie voltooien. Als de verificatie slaagt, wordt de bankrekening weergegeven als Primair.

Als de verificatie mislukt, ontvangt u een bericht waarin staat dat de verificatie van uw bankrekening niet is gelukt. Neem contact op met uw bank voor meer informatie voordat u het opnieuw probeert.