Je factuurgegevens beheren

De factuurgegevens omvatten je betaalmethoden en factuuradres. De meeste kosten die Shopify in rekening brengt, betreffen terugkerende betalingen die verschillende factureringscycli volgen die mogelijk niet overeenkomen, tenzij aan specifieke voorwaarden is voldaan. Als je bijvoorbeeld een abonnement begint met facturering om de 30 dagen en alle apps op dezelfde dag installeert, valt de factureringscyclus voor het abonnement en alle apps op dezelfde dag.

Betaalmethoden bijwerken of wijzigen

Je kunt een nieuwe kaart als betaalmethode toevoegen of je bestaande kaartgegevens op elk moment bijwerken in het Shopify-beheercentrum. Hier vind je meer informatie over beschikbare betaalmethoden.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Facturering.

2. Klik in de sectie Huidige factureringscyclus op Factuurprofiel bewerken.

3. Klik in de sectie Betaalmethoden op de knop ... naast de betaalmethode die je wilt wijzigen en klik op Vervangen.

4. Voer in het dialoogvenster Creditcard vervangen de vereiste informatie in.

5. Klik op Creditcard vervangen.

Een extra betaalmethode verwijderen

Je kunt een betaalmethode alleen verwijderen als er een andere betaalmethode is geregistreerd, zoals een creditcard of PayPal-rekening. Als je slechts een betaalmethode hebt geregistreerd, kun je deze niet verwijderen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Facturering.

2. Klik in de sectie Huidige factureringscyclus op Factuurprofiel bewerken.

3. Klik in de sectie Betaalmethoden op ... naast de betaalmethode die je wilt verwijderen en daarna op Verwijderen.

4. Klik op Verwijderen.

Je factuuradres wijzigen

Als je het adres wijzigt dat aan je creditcard of co-branded bankpas is gekoppeld, werk dan ook je factuurgegevens bij.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Facturering.

2. Klik in de sectie Huidige factureringscyclus op Factuurprofiel bewerken.

3. Klik in de sectie Betaalmethoden op de knop ... naast de betaalmethode voor de creditcard of de betaalpas met co-branding die je wilt wijzigen en klik op Vervangen.

4. Voer de vereiste gegevens in, inclusief je nieuwe factuuradres.

5. Klik op Creditcard vervangen.

De factureringscyclus bijwerken

De factureringsperiode of factureringscyclus verwijst naar het tijdsinterval tussen facturen, meestal standaard ingesteld op 30 dagen. Enkel de winkeleigenaar of een medewerker met de machtiging Abonnement beheren kan de factureringscyclus bijwerken.

Aandachtspunten bij het wijzigen van de factureringscyclus

Controleer de volgende aandachtspunten voor het bijwerken van de factureringscyclus:

• Langere factureringscyclus: Als deze optie beschikbaar is voor je abonnement, kun je een korting verdienen door akkoord te gaan met een langere factureringscyclus. Je kunt echter niet kiezen op welke dag van de maand je de factuur ontvangt.
  • Kortere factureringscyclus: Als je overschakelt van jaarlijkse naar maandelijkse facturering, verlies je de functies die bij je jaarabonnement zijn inbegrepen. Als je wil overschakelen van jaarlijkse naar maandelijkse facturering, neem dan eerst contact op met Shopify Support.
  • Niet-restitueerbare betalingen voor abonnementen: Betalingen voor abonnementen zijn niet-restitueerbaar. Ga naar de servicevoorwaarden van Shopify voor meer informatie.

Stappen:

1. Log in bij je winkel.
  2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Abonnement.
  3. Klik in de sectie Abonnementsdetails op Abonnement wijzigen.
  4. Selecteer op de pagina Kies je abonnement en factureringscyclus de optie Maandelijks betalen of Jaarlijks betalen. Als je deze knoppen niet ziet, kun je de factureringscyclus voor je huidige abonnement niet wijzigen.
  5. Bekijk de beschrijving van de creditcardkosten waarmee je akkoord gaat.
  6. Klik op Wijzigingen bevestigen om de nieuwe overeenkomst te accepteren.