Betale Shopify-fakturaer i din lokale valuta

I land og regioner der fakturering i lokal valuta støttes, utsteder Shopify fakturaer i en lokkal valuta i stedet for i USD. Når fakturaene utstedes i lokal valuta, kan det redusere beløpet du betaler i vekslingsgebyrer. I tillegg kan du forutse noen gjentakende utgifter, som Shopify-abonnementet, enklere fordi de prissettes til en fast kostnad i din lokale valuta.

Land og regioner der fakturering av lokal valuta støttes

Lokal valutafakturering (i EUR) er tilgjengelig for forhandlere som er lokalisert i EU-land.

For alle andre land og regioner utstedes Shopify-fakturaer i USD.

Avgjøre hvilke faktureringskostnader som konverteres til din lokale valuta

Når fakturering i lokal valuta er aktivert i butikken, vil alle fakturaer du mottar fra Shopify utstedes i denne valutaen. Noen av belastningene konverteres fra USD til din lokale valuta, og andre utstedes til en fast pris i din lokale valuta.

Belastninger uten vekslingsgebyrer

Shopify-abonnementskostnader prises direkte i din lokale valuta, og konverteres ikke fra USD.

Kostnader med vekslingsgebyrer

Følgende kostnader utstedes i din lokale valuta etter at de er konvertert fra USD:

• Appavgifter (engangsavgifter, bruksavgifter og abonnementsavgifter)
  • Shopify POS-abonnementer
  • Temaer
  • Domener
  • Fraktetiketter
  • Transaksjonsavgifter

Vekslingskursene Shopify bruker for hver belastning er basert på oppdaterte vekslingskurser, og inkluderer et vekslingsgebyr på 1,5 % (bortsett fra transaksjonsgebyrer, som er unntatt). Du kan se vekslingsgebyrene for hver belastning på fakturaene dine i Shopify-administrator.

Endre faktureringsvalutaen

Hvis du er berettiget for fakturering i lokal valuta, kan du endre faktureringsvalutaen. Etter at du har gjort endringen, brukes den på din neste faktureringssyklus. Hvis du har noen utestående avgifter, faktureres du for dem nå i den opprinnelige valutaen. Alle gjenværende kreditter konverteres til den nye valutaen du velger.

Endre faktureringsvalutaen din for butikker lokalisert i Tyskland

Hvis butikken din er lokalisert i Tyskland kan du endre faktureringsvalutaen fra Shopify-administrator.

Steg

1. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Fakturering.

2. I seksjonen Betalingsinformasjon, under Faktureringsvaluta, klikk på -knappen og klikk på Endre faktureringsvaluta.

3. Gjør ett av følgende:

- Klikk på EUR (Euro) for å endre faktureringsvaluta til euro. - Klikk på USD (Amerikansk dollar) for å endre faktureringsvaluta til amerikanske dollar.

1. Klikk på Lagre.

Endre faktureringsvalutaen din for andre forhandlere i EU

Hvis du er en berettiget forhandler i et annet EU-land enn Tyskland, men du for øyeblikket faktureres i USD, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte for å hjelpe deg med å endre faktureringsvalutaen.