Betale Shopify-fakturaer i din lokale valuta

I land og regioner der fakturering i lokal valuta støttes, utsteder Shopify fakturaer i en lokkal valuta i stedet for i USD. Når fakturaene utstedes i lokal valuta, kan det redusere beløpet du betaler i vekslingsgebyrer. I tillegg kan du forutse noen gjentakende utgifter, som Shopify-abonnementet, enklere fordi de prissettes til en fast kostnad i din lokale valuta.

Land og regioner der fakturering av lokal valuta støttes

Fakturering i lokal valuta er tilgjengelig for forhandlere som er lokalisert i følgende land og områder:

• Australia (AUD)
  • Canada (CAD)
  • EU-land (EUR)
  • India (INR)
  • Singapore (SGD)
  • Storbritannia (GBP)

Fakturering i EUR er også tilgjengelig i Lichtenstein og Sveits.

For alle andre land og regioner utstedes Shopify-fakturaer i USD.

Avgjøre hvilke faktureringskostnader som konverteres til din lokale valuta

Når fakturering i lokal valuta er aktivert i butikken, vil alle fakturaer du mottar fra Shopify utstedes i denne valutaen. Noen av belastningene konverteres fra USD til din lokale valuta, og andre utstedes til en fast pris i din lokale valuta.

Belastninger uten vekslingsgebyrer

Shopify-abonnementskostnader prises direkte i din lokale valuta, og konverteres ikke fra USD.

Kostnader med vekslingsgebyrer

Følgende kostnader utstedes i din lokale valuta etter at de er konvertert fra USD:

• Appavgifter (engangsavgifter, bruksavgifter og abonnementsavgifter)
  • Shopify POS-abonnementer
  • Temaer
  • Domener
  • Fraktetiketter
  • Tredjepartstransaksjonsgebyrer

Vekslingskursene Shopify bruker for hver enkelt belastning er basert på oppdaterte vekslingskurser og inkluderer et vekslingsgebyr på 1,5 % (bortsett fra for tredjepartstransaksjonsgebyrer, som er fritatt). Du ser vekslingskursen for hver enkelt belastning på fakturaene i Shopify-administrator.

Endre faktureringsvaluta

Hvis du er lokalisert i et kvalifisert land eller område, kan du endre faktureringsvaluta. Endringer i faktureringsvalutaen trer i kraft i den neste faktureringsperioden. Alle utestående belastninger faktureres i den opprinnelige valutaen, og eventuelle gjenværende kreditter konverteres til den nye valutaen.

Steg

1. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Fakturering.
  2. Klikk på Rediger faktureringsprofil i seksjonen Gjeldende faktureringsperiode.
  3. Klikk på blyantikonet i seksjonen Adresse og valuta > Valuta.
  4. I dialogboksen Endre faktureringsvaluta velger du den nye faktureringsvalutaen fra rullegardinmenyen.