Luo Shopify Email -sähköpostin kautta toteutettava markkinointikampanja

Shopify-ylläpitäjässä voit luoda ja lähettää sähköposteja suoraan Shopify Email -sähköpostista. Voit muokata tai luoda omia brändimalleja. Voit myös valita, mille asiakasryhmälle lähetät sähköpostejasi.

Sähköpostiluonnokset tallentuvat automaattisesti muokkauksen aikana, eikä niitä lähetetä ennen kuin vahvistat, että viesti on valmis. Voit myös etukäteen ajoittaa sähköpostiviestien lähetyksen, jotta voit suunnitella kauppasi toimintaa etukäteen.

Tutustu Shopifyn sähköpostimarkkinoinnin parhaita käytäntöjä käsittelevään oppaaseemme, joka sisältää kattavan luettelon sisältöehdotuksista, suunnitteluvinkkejä ja strategioita.

Määritä sähköpostin avulla tapahtuva markkinointitoiminto

Shopify Email -sähköpostista voit lähettää viestejä asiakasryhmille, jotka ovat ilmoittaneet haluavansa saada markkinointiviestejä kaupastasi. Jos haluat lähettää kampanjaviestejä tietyille asiakasryhmille, saat tästä lisätietoja kohdasta asiakasryhmien luomien.

Sinun on lisättävä sähköpostiviestiin viestin aihe. Kun lisäät aiheen, sähköpostisi tallennetaan kyseisellä nimellä. Voit muuttaa aihekenttää milloin tahansa.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyssa kohtaan Markkinointi.

2. Valitse Luo kampanja.

3. Klikkaa Shopify Email.

4. Valitse sähköpostimalli.

5. Klikkaa Vastaanottaja-kenttää, jolloin voit valita vastaanottajan asiakasryhmiesi luettelosta.

6. Kirjoita sähköpostin aihe.

7. Valinnainen: Kirjoita esikatseluteksti, jos haluat mukauttaa asiakkaan sähköpostilaatikossa aiheen jälkeen näkyvää tekstiä. Esimerkiksi: More fresh finds for your summer wardrobe.

Kun olet määrittänyt sähköpostin toiminnallisuuteen liittyvät tiedot, voit mukauttaa sähköpostin varsinaista sisältöä.

Lähettäjän sähköpostiosoitteen muuttaminen

Lähettäjän sähköpostiosoite on sähköpostiosoite, joka näkyy Lähettäjä-kentässä viesteissä, joita lähetät asiakkaillesi. Osa verkkotunnuksista saattaa vaatia lisätodennuksen, jotta lähettäjän sähköpostiosoite ei näkyisi muodossa via shopifyemail.com tai store@shopifyemail.com.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Yleistä.

2. Vaihda sähköpostiosoitteesi Kaupan tiedot -osion kohdassa Vaihda sähköposti.

3. Klikkaa Tallenna.

Sähköpostiviestien mukauttaminen

Shopify Email tarjoaa brändättyjä malleja, jotka auttavat sinua päättämään, millaisen viestin haluat lähettää asiakkaillesi. Joihinkin mallipohjiin tulee automaattisesti mukaan kauppasi ominaisuuksia koskevaa tietoa kuten logo, tuotteet ja värit. Kaikki sähköpostimallit ovat helposti mukautettavissa.

Useimmissa mallipohjissa on seuraavat mukautettavat osiot:

• Ylätunniste - Lisää kuva, kaupan nimi ja logo.
  • Teksti - Syötä tekstiä ja linkkejä.
  • Kuva - Valitse kuva Shopify-kaupasta, lataa uusi kuva tai lisää kuva Burstista.
  • Tuote - Shopify-kaupastasi tuotteeseen osoittava linkki.
  • Alatunniste - Muokkaa sähköpostin alaosan sisältöä lisäämällä Kaupan osoite, Puhelinnumero ja Sosiaalisen median linkit.

Shopify Email -sähköpostimallien oletussisältö perustuu sähköpostitse toteutettavan markkinoinnin parhaisiin käytäntöihin, ja sisällön osioihin sisältyy kaupaltasi saatuun tietoon perustuvia paikkamerkkitekstejä, kuvia ja linkkejä.

Voit mukauttaa sähköpostitse toteutettavan markkinointitoimenpiteen varsinaista sisältöä lisäämällä, muokkaamalla tai poistamalla sen osioita. Muutokset tallentuvat vain siihen markkinointitoimenpiteeseen, jota olet muokkaamassa.

Sähköpostin tekstiosan sisällön lisääminen, muokkaaminen tai poistaminen

1. Siirry Shopifyssa kohtaan Markkinointi.

2. Klikkaa Luo kampanja > Shopify Email.

3. Valitse mukautettava malli. Voit tehdä sähköpostin varsinaiseen sisältöön seuraavat muutokset:

- Jos haluat lisätä osion, siirrä hiiri sen sähköpostin sisällön päälle, johon haluat lisätä uuden osion ja klikkaa sitten + -kuvaketta. Voit lisätä teksti-, kuva-tai tuoteosion. - Jos haluat poistaa osion sähköpostin varsinaisesta sisällöstä, klikkaa sitä ensin, jolloin muokkausasetukset avautuvat, ja poista sitten osio roskakorikuvakkeesta napauttamalla. - Jos haluat muokata jotain osiota, klikkaa sitä avataksesi muokkausasetukset. Muokkausvaihtoehdot riippuvat osion tyypistä:

Sähköpostiviestin varsinaisen sisällön osien muokkaamista koskevat vaihtoehdot
Osion tyyppi Sisältö Muokkausvaihtoehdot
Teksti otsikko tai teksti
  • muokkaa tekstiä
  • muuta tekstin väriä tai tasausta
  • lisää linkki
Tekstin tyyliin tehdyt muutokset koskevat koko sähköpostiviestiä. Jos esimerkiksi määrität, että Otsikko 1 -kentässä on käytettävä Times New Roman -kirjasinlajia, jokaisen Otsikko 1 -kentässä olevan tekstin kirjasinlaji on Times New Roman.
Kuva kuva
  • valitse kuva Shopifysta
  • lataa uusi kuva
  • valitse kuva Burst-palvelusta
  • vaihda kuvan vaihtoehtoinen teksti
Tuote
  • tuotekuvat
  • otsikko
  • kuvaus
  • hinta
  • painike, joka linkittyy tuotteeseen
  • valitse uusi tuote tai useita tuotteita
  • muuta tuotekuvia
  • muokkaa nimeä ja kuvausta
  • muuta painikkeen väriä, muotoa, tekstiä, fonttia ja fonttikokoa
  • tuotesarakkeiden ja asettelun mukauttaminen
  • tuotteiden uudelleenjärjestäminen ruudukkoon
Sähköpostin varsinaisen sisällön tuoteosaan tehdyt muutokset eivät vaikuta tuotteeseen muualla Shopifyssa. Et voi muuttaa tuotteen hintaa sähköpostiviestissä, mutta voit piilottaa hinnan ja käyttää erillistä tekstiosaa, joka sisältää myyntihinnan.
Väliviiva jakaja
  • jakajamallin muuttaminen
  • jakajan paksuuden muuttaminen
  • jakajan leveyden muuttaminen
  • jakajan värin muuttaminen
Lahjakortti
  • lahjakortin kuva
  • kuva
  • otsikko
  • kuvaus
  • painike
  • Valitse Shopifyn lahjakortti
  • lataa uusi kuva
  • muokkaa nimeä ja kuvausta
  • muuta painikkeen väriä, tekstiä, muotoa, fonttia ja fonttikokoa
  1. Esikatsele sähköpostia siinä muodossa, jossa asiakkaat näkevät sen klikkaamalla Lähetä testiviesti. Voit lähettää testiviestin Shopify-kauppaan liitettyyn sähköpostiosoitteeseen.

2. Klikkaa Tarkista-valintaa, jos haluat nähdä yleiskatsauksen sähköpostin toiminnasta.

3. Jos olet valmis lähettämään sähköpostiviestin, klikkaa Lähetä ja vahvista klikkaamalla uudelleen Lähetä. Jos haluat tehdä muutoksia sähköpostiviestiin, klikkaa Muokkaa sähköpostin sisältöä.

Sähköpostiviestien personoiminen

Voit lisätä sähköpostikampanjoihisi personoitua tekstiä, kuten asiakkaan etunimen, sukunimen, sähköpostiosoitteen, paikkakunnan, osavaltion, provinssin ja maan. Jos lisäät personoitua sisältöä sähköpostiviestisi tiettyyn osioon, Shopify Email käyttää automaattisesti tässä osiossa olevia asiakkaan tietoja sähköpostin vastaanottavalle asiakkaalle, jos kyseisessä osiossa on sisältöä. Voit lisätä aiheriville, esikatseluriville ja sähköpostiviestin leipätekstiin personoitua tekstiä. Personointi antaa sähköpostitilaajillesi räätälöidyn kokemuksen. Lisäksi se voi parantaa viestien avaamisasteita, konversioiden määrää ja sitoutumista.

Sähköpostiviestin aiherivillä ja esikatselurivillä voi olla vain kaksi personointiarvoa. Voit esimerkiksi käyttää aiherivillä arvoja First name ja Last name, mutta et kolmatta personointiarvoa. Sähköpostiviestin leipätekstissä voi olla enintään kymmenen personointiarvoa. Voit myös lisätä oletustietoja, joita käytetään silloin, kun tiettyjä asiakastietoja ei ole saatavilla.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Markkinointi.
  2. Klikkaa Luo kampanja > Shopify Email
  3. Valitse mukautettava malli.
  4. Jos haluat mukauttaa aiheriviä, esikatseluriviä, ylätunnistetta tai leipätekstiä, klikkaa käsiteltävässä osiossa olevaa kynäkuvaketta.
  5. Valitse personoitava arvo näytetyistä vaihtoehdoista. Valitse esimerkiksi City, jos haluat, että sähköpostisi sisältää asiakkaan paikkakunnan.
  6. Valinnainen: Syötä oletusarvo, jota käytetään, jos asiakkaan tietoja ei ole saatavilla. Jos et syötä oletusarvoa, personoidulle tekstille varattu tila jätetään tyhjäksi.
  7. Klikkaa Tallenna.

Uusien Shopify Email -sähköpostimallien mukauttaminen ja luominen

Voit muokata ja mukauttaa kaikkia Shopify Email -sähköpostissa luomiasi sähköpostiviestejä. Et voi tallentaa mukauttamaasi mallia, mutta voit käyttää jotain aiemmin lähettämääsi sähköpostiviestiä lähtökohtana. Valitse Aiemmat sähköpostiviestit, kun aiot laatia uuden sähköpostiviestin, jolloin voit luoda kopion aiemmasta viestistäsi ja käyttää ja muokata sitä erillisenä luonnoksena.

Erikoismerkkien lisääminen sähköpostiviesteihin

Voit lisätä kansainvälisiä merkkejä viestin aihekenttiin ja varsinaiseen tekstiin. Shopify ei käännä sähköpostin sisältöä, mutta voit itse kääntää tekstin ja lähettää sen kansainvälisille asiakasryhmille.

Sähköpostin aiherivit tukevat myös emoji-symboleja.

Sähköpostin sisällön kääntäminen

Sähköpostit lähetetään vain sillä kielellä, jolla ne kirjoitat, eikä niitä käännetä automaattisesti. Voit luoda asiakasryhmiä, jos haluat kohdentaa kielen perusteella tietylle asiakasryhmälle.

Sähköpostiviestin lähettäminen tai sen lähetyksen ajoitus

Sähköpostiviestin sisältö kannattaa oikolukea, ennen kuin lähetät viestin. Shopify ei tarkista kirjoitusvirheitä tai muita virheitä. Voit lähettää testiviestin itsellesi, jolloin näet, miltä viesti näyttää postilaatikossa.

Shopify Email -palvelun kautta voit lähettää viikossa viisi sähköpostikampanjaa, jotka nollautuvat seitsemän päivän välein keskiyöllä UTC-aikaa. Voit lähettää sähköpostia jopa 40 000 tilaajalle kampanjaa kohti. Jos sinulla on yli 40 000 tilaajaa, voit luoda asiakasryhmiä, joihin voit kohdistaa heille kohdennettuja kampanjoita tai jakaa asiakkaasi pienempiin ryhmiin.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?