Opprett en markedsføringskampanje for e-post med Shopify Email

Fra Shopify-administrator kan du opprette og sende ut e-poster direkte gjennom Shopify Email. Du kan tilpasse merkevarebaserte maler, eller bygge dine egne maler. I tillegg kan du velge hvilke kundegrupper som skal motta e-postene.

E-postutkastene lagres automatisk mens du redigerer, og vil ikke bli sendt før du bekrefter at e-posten er klar. Du kan også planlegge e-poster på forhånd for å planlegge fremover.

Se veiledningen vår om Shopifys beste praksis for e-postmarkedsføring for en full liste over forslag, designtips og strategier.

Sett opp en markedsføringsaktivitet for e-post

Shopify Email lar deg sende e-post til kundegrupper som har abonnert på e-postmarkedsføring fra butikken din. For å sende e-postkampanjer til bestemte publikum, kan du finne ut mer om å opprette kundegrupper.

Du må legge til et emne i e-posten. Når du legger til et emne, blir e-postaktiviteten lagret med dette navnet. Du kan endre dette når som helst.

Trinn:

1. I Shopify går du til Markedsføring.

2. Klikk Opprett kampanje.

3. Klikk på Shopify Email.

4. Velg en e-postmal.

5. Klikk Til-feltet for å velge fra en liste over kundegrupper.

6. Angi et emne for e-posten.

7. Valgfritt: Angi tekst for forhåndsvisning for å tilpasse teksten som vises etter emnet i innbokser for kunde-e-post. For eksempel More fresh finds for your summer wardrobe.

Når du har satt opp detaljene for e-postaktiviteten, kan du tilpasse innholdet i e-postteksten.

Endre e-postadressen for kunder

Kundenes e-postadresse er adressen som vises i Fra-feltet i meldingene kunder mottar fra deg. Hvis du ikke oppdaterer kundenes e-postadresse, vil butikkens e-postvarsler kunne vises med en no-reply@shopify.com-e-postadresse, eller bli merket som søppelpost.

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. Endre e-postadressen i seksjonen Butikkdetaljer, under Endre e-postadresse.

3. Klikk på Lagre.

Tilpasse innholdet i e-postteksten

Shopify Email gir deg merkevaretilpassede maler for å hjelpe deg med å vurdere hva slags melding du vil sende til kundene dine. Noen maler inneholder automatisk materiell fra butikken din, som logo, produkter og farger. Alle e-postmaler kan enkelt tilpasses.

De fleste malene inkluderer følgende tilpassbare seksjoner:

• Tekst - Angi tekst og koblinger
  • Bilde - Velg et bilde i Shopify-butikken, last opp et nytt bilde eller legg til et bilde fra Burst
  • Produkt - Kobling til et produkt i Shopify-butikken din.
  • Bunntekst - Inkluder Butikkadresse, Telefonnummer og Koblinger til sosiale medier for å tilpasse innholdet nederst på e-posten

Standardinnholdet i Shopify Email-malene er basert på beste praksis for e-postmarkedsføring, og inkluderer standardtekst, bilder og koblinger i seksjoner som er basert på informasjon fra butikken din.

Du kan tilpasse innholdet i markedsføringsaktiviteten for e-post ved å legge til, redigere eller fjerne seksjoner. Endringer lagres bare til den spesifikke markedsføringsaktiviteten for e-post som redigeres.

Legg til, rediger eller fjern en del i e-posttekstens innhold

1. I Shopify går du til Markedsføring.

2. Klikk på Opprett kampanje > Shopify Email.

3. Velg en mal du ønsker å tilpasse. Du kan gjøre følgende endringer i e-postens innhold:

- For å legge til en del må du bruke musen til å holde musepekeren over e-postinnholdet der du vil ha den nye delen, og deretter klikke på +-ikonet. Du kan legge til en tekst-, bilde- eller produktdel. - For å fjerne en del fra e-posttekstens innhold må du først klikke på den for å åpne redigeringsalternativer, og deretter klikke på søppelbøtteikonet for å fjerne delen. - For å redigere en del må du først klikke på den for å åpne redigeringsalternativer. Redigeringsalternativene avhenger av seksjonstypen:

Alternativer for redigering av deler av e-posttekstens innhold
Seksjonstype inneholder Redigeringsalternativer
Tekst
  • overskrift eller tekst
  • Rediger tekst
  • Endre tekstfarge eller justering
  • legg til en kobling
Endringer i tekststilen brukes på hele e-posten. For eksempel: Hvis du angir Overskrift 1 å bruke skrifttypen Times New Roman, vises hver tekst som bruker Overskrift 1 i Times New Roman.
Bilde
  • bilde
  • velg et bilde fra Shopify
  • last opp et nytt bilde
  • velg et bilde fra burst
  • endre alternativ tekst for bilde
Produkt
  • produktbilde
  • tittel
  • beskrivelse
  • pris
  • knapp som kobler til produktet
  • velg et nytt produkt
  • endre produktbilde
  • rediger tittel eller beskrivelse
  • endre knappefarge og tekst
Endringer i en produktdel av e-posttekstens innhold påvirker ikke produktet andre steder i Shopify. Du kan ikke endre prisen på et produkt i en e-post, men du kan skjule prisen og bruke en separat tekstdel for å fremheve en salgspris.
Gavekort
  • gavekortbilde
  • bilde
  • tittel
  • beskrivelse
  • knapp
</td
  • velg et gavekort fra Shopify
  • last opp et nytt bilde
  • rediger tittel eller beskrivelse
  • endre knappefarge og tekst
  1. Klikk på Send test for å forhåndsvise e-posten slik som kundene vil se den. Du kan sende en test-e-post til e-postadressen som er knyttet til Shopify-butikken din.

2. Klikk Gjennomgå for å se en oversikt over e-postaktiviteten.

3. Når du er klar til å sende e-posten klikker du Send og deretter Send igjen for å bekrefte.

Tilpasse og opprette nye Shopify Email-maler

Alle e-poster du oppretter med Shopify Email kan redigeres og tilpasses. Du kan ikke lagre tilpassede maler, men du kan bruke en tidligere e-post som et utgangspunkt. Velg Tidligere e-poster når du oppretter en ny e-postaktivitet, så oppretter du en kopi av en tidligere e-post som du kan bruke og redigere som et separat utkast.

Legge til spesialtegn i e-poster

Du kan legge til internasjonale tegn i emnelinjer og tekst i e-post. Shopify oversetter ikke e-postinnholdet, men du kan manuelt oversette innhold som skal sendes til internasjonale kundegrupper.

E-postemnelinjer støtter også emojier.

Oversette e-postinnhold

E-postinnholdet oversettes ikke automatisk av Shopify Email. Du kan opprette kundegrupper for å målrette mot et bestemt publikum blant kundene dine basert på språk.

Send eller planlegg en e-post

Det er lurt å korrekturlese e-postinnholdet før du sender e-posten. Shopify ser ikke etter skrivefeil eller andre typer feil. Du kan sende en test-e-post til deg selv for å se hvordan e-posten ser ut i en innboks.

Shopify Email lar deg sende ut fem e-postkampanjer per uke, og dette nullstilles hver syvende dag ved midnatt UTC. Du kan sende e-post til opptil 40 000 abonnenter av gangen. Hvis du har mer enn 40 000 abonnenter, kan du opprette kundegrupper for å målrette mot bestemte abonnenter med bestemte kampanjer, eller dele opp listen din i mindre grupper.