Opprette en markedsføringsaktivitet for e-post

Du kan også opprette og sende e-postmarkedsføring fra Markedsføring-siden i Shopify. Derfra kan du tilpasse e-postinnholdet og velge hvilke kundegrupper som skal motta dem.

Du kan også lagre e-poster som utkast som skal brukes senere. E-postutkastene dine lagres automatisk mens du redigerer, og de sendes ikke før du bekrefter at de er klare.

Sett opp en markedsføringsaktivitet for e-post

Når du oppretter en markedsføringsaktivitet for e-post må du velge en kundegruppe som skal motta e-posten. Du kan ikke opprette kundegrupper mens du oppretter en e-post, og du kan ikke angi individuelle e-postadresser. Finn ut mer om hvordan du oppretter kundegrupper.

Du må også legge til et emne for e-posten. En markedsføringsaktivitet på e-post som du oppretter i Shopify er oppkalt etter emnelinjen i e-postinnholdet. Når du har lagt til emnet lagres markedsføringsaktiviteten for e-postutkast automatisk.

Trinn:

1. I Shopify går du til Markedsføring.

2. Klikk Opprett kampanje.

3. Klikk på Shopify Email.

4. Velg en e-postmal.

5. Klikk Til-feltet for å velge fra en liste over kundegrupper.

6. Angi et emne for e-posten.

7. Valgfritt: Angi tekst for forhåndsvisning for å tilpasse teksten som vises etter emnet i innbokser for kunde-e-post. For eksempel More fresh finds for your summer wardrobe.

Når du har satt opp detaljene for e-postaktiviteten, kan du tilpasse innholdet i e-postteksten.

Målretting mot en bestemt kundegruppe

Hvis du vil at en markedsføringskampanje på e-post kun skal sendes til en bestemt kundegruppe, må du opprette og tagge kunder med bestillingstagger, lagre tilpassede søk og velge disse søkene som kundegruppe når du oppretter e-posten din. Følg disse trinnene for å fullføre disse handlingene:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Kunder.
  2. Velg kunden eller kundene du vil legge til en tagg for.
  3. Klikk på Handlinger og velg Legg til tagger.
  4. Fjern merking av alle kunder, søk etter en tagg du har opprettet i Søk i kunder-feltet og klikk på Lagre søk.
  5. Velg mellom Lagre som et nytt søk eller Overskriv et eksisterende lagret søk og klikk Lagre.
  6. Lagrede søk vises som kundegrupper i rullegardinmenyen til Til: -feltet når du oppretter en markedsføringskampanje i Shopify Email.

Se veiledningen vår om hvordan du oppretter og bruker tagger i Shopify for mer informasjon.

Tilpasse innholdet i e-postteksten

Standardinnholdet i e-postmarkedsføringen samsvarer automatisk med stilen til nettbutikkens tema. Du kan tilpasse innholdet i e-postteksten for å fremheve kampanjer eller produkter i nettbutikken. Utkast-e-posten lagres automatisk når du gjør endringer, og e-posten sendes ikke før du bekrefter at den er klar.

E-postinnholdet består av følgende tilpassbare seksjoner:

• Tekst – angi tekst og koblinger
  • Bilde – velg et bilde i Shopify-butikken, last opp et nytt bilde eller legg til et bilde fra Burst
  • Produkt – kobling til en produktvariant fra Shopify-butikken
  • Bunntekst – Merk av eller fjern merkingen av butikkadressen, telefonnummeret og koblinger til sosiale medier for å tilpasse innholdet nederst på e-posten

Standardinnholdet er basert på beste praksis for e-postmarkedsføring, med standardtekst, bilder og koblinger i seksjoner som er basert på informasjon fra butikken din.

Du kan ikke opprette en ny mal, men du kan tilpasse brødtekstinnholdet for aktiviteten for e-postmarkedsføring ved å legge til, redigere eller fjerne deler. Endringer i brødteksten i e-postinnholdet lagres ikke i malen, men bare for den spesifikke aktiviteten for e-postmarkedsføring som du redigerer.

Legg til, rediger eller fjern en del i e-posttekstens innhold

1. I Shopify går du til Markedsføring.

2. Klikk på en markedsføringskampanje.

3. Klikk på aktiviteten for e-postmarkedsføring som du vil tilpasse. Du kan gjøre følgende endringer i innholdet i e-postteksten:

- For å legge til en del må du bruke musen til å holde musepekeren over e-postinnholdet der du vil ha den nye delen, og deretter klikke på +-ikonet. Du kan legge til en tekst-, bilde- eller produktdel. - For å fjerne en del fra e-posttekstens innhold må du først klikke på den for å åpne redigeringsalternativer, og deretter klikke på søppelbøtteikonet for å fjerne delen. - For å redigere en del må du først klikke på den for å åpne redigeringsalternativer. Redigeringsalternativene avhenger av seksjonstypen:

Alternativer for redigering av deler av e-posttekstens innhold
Seksjonstype inneholder Redigeringsalternativer
Tekst
  • overskrift eller tekst
  • Rediger tekst
  • Endre tekstfarge eller justering
  • legg til en kobling
Endringer i tekststilen brukes på hele e-posten. For eksempel: Hvis du angir Overskrift 1 å bruke skrifttypen Times New Roman, vises hver tekst som bruker Overskrift 1 i Times New Roman.
Bilde
  • bilde
  • velg et bilde fra Shopify
  • last opp et nytt bilde
  • velg et bilde fra burst
  • endre alternativ tekst for bilde
Produkt
  • produktbilde
  • tittel
  • beskrivelse
  • pris
  • knapp som kobler til produktet
  • velg et nytt produkt
  • endre produktbilde
  • rediger tittel eller beskrivelse
  • endre knappefarge og tekst
Endringer i en produktdel av e-posttekstens innhold påvirker ikke produktet andre steder i Shopify. Du kan ikke endre prisen på et produkt i en e-post, men du kan skjule prisen og bruke en separat tekstdel for å fremheve en salgspris.
  1. Valgfritt: Klikk Gjennomgå for å se en oversikt over e-postaktiviteten.

2. Valgfritt: Klikk Send tes for å sende en e-posttest til e-postadressen som er knyttet til Shopify-butikken.

3. Valgfritt: Hvis du er klar til å sende e-posten, klikker du Send og deretter Send igjen for å bekrefte.

Legge til spesialtegn i e-poster

Du kan legge til internasjonale tegn i emnelinjer og tekst i e-post. Shopify oversetter ikke e-postinnholdet, men du kan manuelt oversette innhold som skal sendes til internasjonale kundegrupper.

E-postemnelinjer støtter også emojier.

Send en aktivitet for e-postmarkedsføring

Det er lurt å korrekturlese e-postinnholdet før du sender e-posten. Shopify ser ikke etter skrivefeil eller andre feil. Du kan også sende en e-posttest til deg selv for å se hvordan e-posten ser ut i en innboks.

1. I Shopify går du til Markedsføring.

2. Klikk på en markedsføringskampanje.

3. Klikk på aktiviteten for e-postmarkedsføring du vil sende.

4. Valgfritt: Klikk Gjennomgå for å se en oversikt over e-postaktiviteten.

5. Valgfritt: Klikk Send tes for å sende en e-posttest til e-postadressen som er knyttet til Shopify-butikken.

6. Når du er klar til å sende e-posten klikker du Send og deretter Send igjen for å bekrefte.

Slett en aktivitet for e-postmarkedsføring

1. I Shopify går du til Markedsføring.

2. Klikk på en markedsføringskampanje.

3. Klikk på aktiviteten for e-postmarkedsføring du vil slette.

4. Klikk Gjennomgå.

5. Klikk Slett aktivitet.