Vanlige spørsmål om Shopify Email

Hvor mye koster det å bruke Shopify Email?

Shopify Email er gratis i bruk frem til 1. oktober 2020. Etter dette kan du fortsett sende totalt 2 500 e-poster per måned helt gratis. Hvis du sender mer enn 2 500 e-poster per måned, blir du belastet 1 USD for hver 1 000 e-poster som sendes.

Hvor mange e-poster kan jeg sende med Shopify Email?

Du kan sende maksimalt fem e-postkampanjer per uke. Dette nullstilles hver syvende dag ved midnatt UTC. Du kan også for øyeblikket sende e-post til opptil 40 000 abonnenter av gangen. Hvis du har mer enn 40 000 abonnenter, kan du opprette kundegrupper for å målrette mot bestemte abonnenter med bestemte kampanjer, eller dele opp listen din i mindre grupper.

Hvordan tilpasser jeg e-posten? Kan jeg legge til seksjoner?

Ja, alle maler i Shopify Email lar deg legge til, flytte og redigere seksjoner av innhold. Se veiledningen vår for å finne ut mer om hvordan du tilpasser e-posten.

Hvordan vet jeg om e-posten min var vellykket?

Når e-posten er levert, bør du se aktivitetsrapporten for e-posten for å se nøkkeltall, som åpningsrate og klikk. Du kan også se hvor mange avmeldinger og søppelpostklager som ble utløst av én enkelt e-post, slik at det blir enklere å forbedre e-postene over tid.

For å finne aktivitetsrapporten går du til Markedsføring-seksjonen i Shopify-administrator, og finner kampanjen e-posten var en del av. Klikk på Vis aktivitetsrapport ved siden av e-posten du vil vurdere. Det kan ta opptil noen timer å oppdatere rapportopplysningene.

Hvilket innhold samler Shopify inn om abonnentene mine?

Shopify sporer åpningsrater og klikk, samt avmeldinger og søppelpostklager. Hvis du vil slå av åpningssporing for abonnentene dine, kan du gjøre det i Innstillinger-seksjonen i Shopify-administrator, på siden Varsler.

Hva gjør jeg gjøre hvis Shopify Email har stoppet utsendelsen?

Kontakt Shopifys brukerstøtte for å feilsøke problemet.

Hvorfor har ikke alle mottatt e-posten jeg sendte ut?

Det kan være et problem med abonnentens e-postleverandør, eller e-posten kan ha blitt filtrert som søppelpost uten at abonnenten din er klar over det. Andre mulige faktorer inkluderer at åpningsraten var for lav, eller at returfrekvensen, «markert som søppelpost»-frekvensen, og avmeldingsfrekvensen var for høye for denne e-postkampanjen. På grunn av ulike faktorer ute av Shopifys kontroll, er det ingen garanti for at alle kunder vil motta e-postene dine.

Alle abonnentene fikk ikke tilsendt e-post samtidig. Bør jeg sende e-posten på nytt?

Nei. Hvis e-postlisten din har mer enn 1 000 abonnenter, kan det ta litt tid før e-postene når frem til hele abonnentlisten din på grunn av en prosess som kalles satsvis behandling. Shopify Email sender automatisk ut e-poster i grupper for å bidra til å unngå søppelpostfiltre og forbedre leveringsraten. Hvor lang tid det tar før e-postene dine sendes varierer fra nettbutikk til nettbutikk, basert på faktorer som leveringsrater, returfrekvenser og hvor engasjerte abonnentene dine er. Andre mulige påvirkningsfaktorer er hvor ofte e-postene dine kommer i retur, eller manuelt rapporteres som søppelpost.

Hvis e-posten fortsatt ikke er levert innen 72 timer, kan du kontakte Shopifys brukerstøtte.

Hva vil abonnentene se om de avmelder seg fra e-postlisten?

Hvis en abonnent klikker på koblingen for å melde seg av e-postadressen de mottar, blir de omdirigert til butikken og vist en melding som informerer dem om at de var vellykkede.