Administrasjon av abonnentlister for e-post

Du kan bruke e-postmarkedsføring til å utvikle forretningen og skape relasjoner med kundene. Hvis du sender nyhetsbrev til kunder som registrerer seg på e-postlisten, er det en utmerket måte å informere dem om nye produkter og kommende salg.

Innhent e-postadresser fra kunder

Av juridiske og personvernsrelaterte grunner må du påse at du kun sender e-postmarkedsføring til kunder som har godtatt å motta markedsføring fra nettbutikken. Kunder kan godta markedsføring ved å registrere e-postadressen sin for nyhetsbrev i nettbutikken, eller ved å merke av en avmerkingsboks i kassen. Du kan sende dem en e-postbekreftelse for abonnement ved å endre kasseinnstillingene.

Når en kunde godtar markedsføring fra nettbutikken, vises vedkommendes e-postadresse på Kunder-siden i Shopify-administratoren. Klikk E-postabonnenter for å vise bare de kundene som har samtykket til å motta markedsføringskampanjer via e-post.

Kunder-siden i administratoren. Ulike kundefiltre vises på faner, og fanen for E-postabonnenter er fremhevet.

Hvis en abonnent klikker på Avmeld-koblingen i e-posten de mottar, eller markerer en e-post fra deg som søppelpost, blir de automatisk fjernet fra abonnementslisten. Når en e-post returneres på grunn av et problem med en e-postadresse, vil den aktuelle e-postadressen automatisk fjernes fra fremtidige utsendelser.

Samle inn kunde-e-poster i kassen

Du kan innhente kundens e-postadresse fra kassen.

Steg:

1. I E-postmarkedsføring-delen merker du av Vis et registreringsalternativ i kassen. Dette legger til en avmerkingsboks for registrering i kassen.

2. Valgfritt: Merk av Forhåndsvelg registreringsalternativ. Dette forhåndsvelger registreringsboksen for e-postmarkedsføring i kassen for kunder som ikke har en konto. Det forhåndsvelger også boksen for kunder med en konto som står på kundelisten over E-postabonnenter. Boksen forhåndsvelges ikke i kassen for kunder med kontoer som har meldt seg av e-postmarkedsføring og som ikke står på kundelisten over E-postabonnenter.

3. Klikk på Lagre.

Innhent kundens e-postadresse fra hjemmesiden

For å samle inn kundenes e-postadresser fra startsiden kan du legge til en påmeldingsseksjon for nyhetsbrev i nettbutikken. Med en nyhetsbrevregistrering kan du samle inn e-postadresser fra kundene dine og lagre dem på E-postabonnenter-fanen av Kunder-siden i Shopify-administrator. Tenk gjennom hvilken reise kundene tar når de besøker nettbutikken din, og sett opp innsamling av e-postadresser på nøkkelpunkter som startsiden og i kassen.

Hvis du vil ha hjelp med å legge til en del for nyhetsbrev i nettbutikken, kan du se temadokumentasjonen.

Konkurranser og trekninger er også gode måter for å raskt bygge en abonnementsliste, men pass på at du tilbyr dobbelt samtykke slik at kunden er klar over at de også registrerer seg for å motta e-postmarkedsføring.

Hvis du nylig har fått mange nye abonnenter bør du vurdere å opprette en kundegruppe for nye abonnenter slik at du kan sende dem en velkomst-e-post. Inkluder en rabattkode og en kobling til butikken din i velkomst-e-poster for å oppfordre nye abonnenter til å gjøre et kjøp. Velkomst-e-poster er også en vennlig måte for abonnentene å avmelde seg fra e-postlisten din.

Importer kundelister

Du kan importere en kundeliste, men du bør gå gjennom alle navn og e-postadresser på listen først. Dette hjelper deg å unngå feil når du sender ut e-postkampanjene dine.

Rollebaserte e-postadresser

Rollebaserte e-postadresser starter med ord som info@ eller support@. Disse e-postadressene er vanligvis rettet mot et team, ikke en enkelt person. Vi anbefaler at du fjerner rollebaserte e-postadresser manuelt fordi de sannsynligvis ikke overvåkes. Dette kan skade åpningsraten over tid.

Sendes e-postene bare til personer som abonnerer på lusten for e-postmarkedsføring?

Ja, du kan bare sende e-post til personer som velger å motta e-post fra forretningen. Du vil se kundene oppført med en godtar markedsføring-indikator på kunde-ID-en deres. Shopify Email filtrerer ut kunder som ikke godtar e-postmarkedsføring for deg.

Send en e-post til en bestemt kundegruppe

1. For å opprette nye kundegrupper går du til Kunder-seksjonen i Shopify-administrator.
  2. Velg og lagre filtre som definerer et unikt publikum. Du kan bruke søkefeltet hvis du har spesifikke kundeegenskaper i tankene, eller velg Flere filtre for å finne egenskaper som språk, dato for siste bestilling eller dato de ble lagt til som kunde.
  3. Etter at du har definert publikummet lagrer du filteret og gir denne kundegruppen et eget navn. Kundegruppen din vil være tilgjengelig neste gang du åpner Shopify Email. Bare kunder som har abonnert på e-postmarkedsføring vil bli inkludert i listen.

Dobbelt påmelding

Dobbelt opt-in krever at kundene klikker på en kobling i en e-post for å bekrefte at de vil motta e-postmarkedsføring fra deg. E-postbekreftelsen sendes automatisk når noen angir e-postadressen sin og melder seg på i nettbutikken. I enkelte land kreves dobbelt opt-in ved lov, og det er også en beste praksis når det gjelder å skaffe flere engasjerte abonnenter. Kunder som abonnerer på utsendelsen din før du aktiverer dobbelt opt-in, vil ikke bli avkrevd en bekreftelse av statusen deres.

Du kan tilpasse e-posten om dobbelt opt-in ved å klikke på Innstillinger > Varsler i Shopify-administrator. Av juridiske årsaker bør ikke denne e-posten inneholde noen markedsføring.

Hvis du aktiverer dobbeltbekreftelse, bør du oppdatere bekreftelsesmeldingen i nyhetsbrevskjemaet i nettbutikken din, slik at kundene vet at de må sjekke e-posten sin etter en e-postbekreftelse. Oppdatering av bekreftelsesmeldingen kan bidra til å gi flere påmeldinger. Bekreftelsesmeldingen kan for eksempel si noe sånt som «Sjekk e-posten din for å bekrefte abonnementet ditt!».

Du redigerer bekreftelsesmeldingen i Shopify-administrator ved å gå til Nettbutikk > Temaer > Redigere språk. Avhengig av temaet ditt, heter feltet enten Bekreftelse under Nyhetsbrevskjema-seksjonen, eller Vellykket innsendelse under Registrering-seksjonen.

Hva er fordelene med dobbelt påmelding?

Å la kundene melde seg på eller velge bort å motta e-postmarkedsføring vil hjelpe deg med å skape en mer engasjert abonnentliste ved å hindre at uinteresserte eller feile e-postadresser legges til i e-postgruppen. Det kan ta lengre tid å bygge listen din, fordi noen brukere utvilsomt vil glemme å klikke på bekreftelseskoblingen som sendes til dem, men abonnenter som er genuint interessert i å motta e-post fra deg er mest fordelaktig for forretningen.

Fjern noen fra abonnementslisten

Hvis du vil fjerne noen fra abonnementslisten, går du til Kunde-fanen i administrator, klikker på den aktuelle kunden du vil endre og manuelt redigerer statusen for e-postmarkedsføring.