Konfigurer Shopify Email

Før du installerer og konfigurerer Shopify Email må du bekrefte at butikken oppfyller alle kravene.

Krav for bruk av Shopify Email

For å bruke Shopify Email må du ha en nettbutikk hos Shopify, og ha Nettbutikk-salgskanalen installert. Hvis du ønsker å sende e-poster til abonnentene dine med Shopify Email, må butikken din ha et betalt Shopify-abonnement med en konfigurert betalingsleverandør. Hvis kontoen din har et prøveabonnement kan du opprette e-postmeldinger, og du kan sende test-e-poster til deg selv gjennom Shopify Email, men du kan ikke sende til abonnenter.

Installer Shopify Email

1. Gå til appsiden for Shopify Email.
  2. Klikk på Legg til app. Hvis du ikke er logget på Shopify-kontoen din, blir du bedt om å logge på.
  3. Klikk på Installer app.

Du finner Shopify Email i Markedsføring-seksjonen i Shopify-administrator. Klikk på Opprett kampanje > Shopify Email.

Priser

Alle forhandlere med et betalt Shopify-abonnement har 2 500 gratis e-poster i starten av hver måned. E-postkostnader beregnes etter følgende regler:

• E-poster telles basert på hver individuelle e-postadresse som en e-postaktivitet sendes til. Sending av én kampanje-e-post til 800 abonnenter teller for eksempel som 800 e-poster.
  • Ubrukte e-poster overføres ikke til den påfølgende måneden.
  • Du kan sende flere e-poster ut over de 2 500 gratis e-postene til en kostnad på 0,001 USD per ytterligere e-post. Hvis du for eksempel sender 1 000 ytterligere e-poster, koster det deg 1 USD. Du faktureres ikke for de ytterligere e-postene før kostnaden når 0,05 USD.
  • Det er ingen ytterligere abonnementer, og Shopify Email belaster deg bare for det du sender.

Hvis du vil ha mer informasjon kan du se kostnader for Shopify Email.

Endre avsender-e-postadressen din

Avsender-e-postadressen er den kunderettede e-postadressen din. Dette er e-postadressen kundene ser som avsender når de mottar en e-post fra deg. Hvis du ikke setter opp videresending av e-post for å bruke en e-postadresse på butikkdomenet ditt, og oppdaterer avsender-e-postadressen, vil butikkens e-poster kunne vises med store@shopifyemail.com eller youremailaddress@gmail.com via shopifyemail.com til kundene, eller bli flagget som søppelpost. Det anbefales at du bruker en e-postadresse fra butikkdomenet ditt for å unngå leveringsproblemer og øke merkevarekjennskapen.

Hvis du har et domene som ligger hos Shopify er det ikke nødvendig med ytterligere konfigurering for å sende fra en e-postadresse som er knyttet til butikkdomenet.

Steg:

1. Klikk på Generelt.

2. I Butikkinformasjon-seksjonen kan du endre e-postadressen under Avsender-e-post:

3. Klikk på Lagre.

Hvis avsender-e-postadressen din slutter på @gmail.com i stedet for en egendefinert avsender-e-postadresse som slutter med navnet på butikken din, kan e-postadressen din vises i innbokser som youremailaddress@gmail.com via shopifyemail.com.

Hvis avsender-e-postadressen din er DMARC-beskyttet kan e-postadressen din vises i innbokser som store@shopfyemail.com, og svar fra kundene vil bli videresendt til den valgte avsender-e-postadressen.

Hvis domenet ditt ikke er bekreftet, også kalt autentisert, vil avsender-e-postadressen din vises i innbokser som den valgte avsender-e-postadressen med via shopifyemail.com etter seg. Ved å bekrefte domenet vil via shopifyemail.com bli fjernet. Bekreftelse av domenet bidrar også til leveringsdyktigheten for e-postene dine.

Hvis domenet ditt ikke er bekreftet, vil avsender-e-postadressen vises i innbokser som den valgte avsender-e-postadressen etterfulgt av via shopifyemail.com. For å sende e-poster fra e-postadressen din uten via shopifyemail.com kan du bekrefte domenet ved å klikke på Bekreftsiden for avsender-e-postadresse. Et nytt vindu åpnes og gir deg instruksjoner om hvordan du oppretter fire nye oppføringer hos domeneleverandøren. Vertsnavn og verdier for de nye oppføringene må oppgis i den rekkefølgen de vises i det nye vinduet. Det kan ta opptil 48 timer å bekrefte domenet. Hvis du har problemer eller trenger hjelp med å sette opp tredjepartsdomener, kan du kontakte tredjepartsdomeneleverandøren.

Ikke alle domeneleverandører bruker samme terminologi for å opprette nye oppføringer. I stedet for «vertsnavn» kan uttrykk som «navn», «etikett» eller «prefiks» også brukes. Dette er stedet oppføringen din kobler til. «Verdi» kan også kalles stedet denne oppføringen «peker til» eller «destinasjonen». Alle domeneleverandører kan variere. Finn ut mer om tredjepartsdomener eller kontakt tredjeparts-domeneleverandøren for mer informasjon.