Sporing og analyse av e-post

Åpningssporing lar deg se hvor mange av e-postene du sender ut med Shopify Email som åpnes av mottakerne. Åpningssporing er aktivert som standard, og gir deg en åpningsrate i rapportseksjonen av hver enkelt Shopify Email-kampanje du sender ut. Åpningssporingsdata viser bare det totale antallet e-poster som er åpnet, og ikke hvilke abonnenter som har åpnet e-posten.

Annen statistikk som vises i rapporten for hver e-postkampanje inkluderer:

• Leveringsraten, som forteller deg hvor mange e-poster som ble levert
  • Hvor mange abonnenter som har avmeldt seg
  • Hvor mange abonnenter som klikket på en kobling i e-posten
  • Hvor mange ganger e-posten ble rapportert som søppelpost
  • Hvor mange unike besøkende butikken din fikk fra e-posten
  • Hvor mange ganger et besøk til butikken din fra e-posten resulterte i varer som legges til i handlekurven
  • Hvor mange bestillinger som ble lagt inn av kunder som besøkte butikken din fra e-posten
  • Dollarbeløpet i salg gjort fra besøk til butikken din fra e-posten

Velg alternativet for åpningssporing

Steg:

1. Fra Shopify-administrator klikker du Innstillinger.
  2. Klikk på Varsler
  3. I seksjonen E-postmarkedsføring velger du enten Optimaliser åpningssporing (anbefalt), Spor alle e-poståpninger, Be om samtykke eller Ikke spor.
  4. Klikk på Lagre.

Alternativene for åpningssporing avgjør hvordan Shopify-butikken din innhenter analyse for Shopify Email:

• Optimaliser åpningssporing (anbefalt): Shopify innhenter åpningsraten for markedsføringskampanjer for e-post, og bidrar til å opprettholde avsenderomdømmet ditt. Hvis du vil balansere personvernvalg for kundeopplysninger med datarapportering, velger du denne innstillingen.

• Spor alle e-poståpninger: Antall abonnenter som åpner markedsføringskampanjene dine på e-post, også kjent som åpningsraten, innhentes. Denne innstillingen gir deg den mest detaljerte rapporteringen av åpningsrater.

• Be om samtykke: Abonnentene kan melde seg på sporing ved å klikke Påmelding for åpningssporing av e-post i bunnteksten til markedsføringskampanjene dine for e-post. Antall abonnenter som åpner e-postene dine, kjent som åpningsraten, rapporteres basert på abonnenter som har valgt det, kombinert med det overordnede e-postengasjementet, som koblingsklikk.

• Ikke spor: Åpningsraten for e-postene dine rapporteres ikke. Andre analyser for markedsføringskampanjene dine for e-post, som antall klikk fra abonnenter, innhentes fortsatt.

Hvis en kjøper mottar en e-post fra deg, men besøker butikken direkte gjennom en annen fane eller nettleservindu, eller senere, i stedet for å klikke på en kobling i e-posten, vil ikke adferden vises i Shopify Email-analysen.

Vil kundene kunne se hvem andre som får e-posten?

Nei, alle andre mottakende e-postadresser er skjult.

Hva betyr åpningsrate?

Åpningsraten er hvor ofte folk som mottar e-posten din åpner den.

Hva er en god åpningsfrekvens?

En god åpningsfrekvens varierer fra 20 % til 22 %.