Sporing og analyse av e-post

Åpningssporing viser hvor mange e-postmeldinger som sendes fra Shopify Email som åpnes av mottakerne. Åpningssporing er aktivert som standard, og gir deg en åpningsrate i rapportseksjonen av hver enkelt Shopify Email-kampanje du sender ut. Data om åpningssporing viser det totale antallet e-postmeldinger som er åpnet, og av hvilke abonnenter.

Annen statistikk som vises i rapporten for hver e-postkampanje inkluderer:

• Leveringsraten, som forteller deg hvor mange e-poster som ble levert
  • Hvor mange abonnenter som har avmeldt seg
  • Hvor mange abonnenter som klikket på en kobling i e-posten
  • Hvor mange ganger e-posten ble rapportert som søppelpost
  • Hvor mange unike besøkende butikken din fikk fra e-posten
  • Hvor mange ganger et besøk til butikken din fra e-posten resulterte i varer som legges til i handlekurven
  • Hvor mange bestillinger som ble lagt inn av kunder som besøkte butikken din fra e-posten
  • Dollarbeløpet i salg gjort fra besøk til butikken din fra e-posten

Vis analyserapporten for e-postkampanjer

Når du har sendt en e-postkampanje genereres en rapport som gir innsikt i hvor godt den har levert. Du kan se hvilke abonnenter som har utført bestemte handlinger i e-postmeldingen, eller der e-postmeldingen kom i retur. Du kan også eksportere CSV-filer med lister over abonnentene som utførte hver enkelt handling.

1. Klikk Markedsføring i Shopify-administrator.
  2. Klikk på e-postmeldingen du vil se analyse for under Nylig markedsføring.
  3. Klikk på Vis rapport under e-postforhåndsvisningen i seksjonen KAMPANJESAMMENDRAG.
  4. Valgfritt: Vis eller eksporter bestemte data om hvilke kunder som utførte bestemte handlinger:
    • For å se data for en bestemt beregning klikker du beregningen under E-postengasjement.
    • For å eksportere data for en bestemt beregning klikker du beregningen under E-postengasjement, og klikker deretter Eksporter.

Velg alternativet for åpningssporing

1. Gå til E-post > Innstillinger under Apper i Shopify-administrator.
  2. Velg enten Optimaliser åpningssporing (anbefalt), Spor alle e-poståpninger, Be om samtykke eller Ikke spor i seksjonen Åpningssporing.
  3. Klikk på Lagre.

Alternativene for åpningssporing avgjør hvordan Shopify-butikken din innhenter analyse for Shopify Email:

• Optimaliser åpningssporing (anbefalt): Shopify innhenter åpningsraten for markedsføringskampanjer for e-post, og bidrar til å opprettholde avsenderomdømmet ditt. Hvis du vil balansere personvernvalg for kundeopplysninger med datarapportering, velger du denne innstillingen.
  • Spor alle e-poståpninger: Antall abonnenter som åpner markedsføringskampanjene dine på e-post, også kjent som åpningsraten, innhentes. Denne innstillingen gir deg den mest detaljerte rapporteringen av åpningsrater.
  • Be om samtykke: Abonnentene kan melde seg på sporing ved å klikke Påmelding for åpningssporing av e-post i bunnteksten til markedsføringskampanjene dine for e-post. Antall abonnenter som åpner e-postene dine, kjent som åpningsraten, rapporteres basert på abonnenter som har valgt det, kombinert med det overordnede e-postengasjementet, som koblingsklikk.
  • Ikke spor: Åpningsraten for e-postene dine rapporteres ikke. Andre analyser for markedsføringskampanjene dine for e-post, som antall klikk fra abonnenter, innhentes fortsatt.

Hvis en kunde mottar en e-post fra deg, men besøker butikken direkte gjennom en annen fane eller nettleservindu, eller senere, i stedet for å klikke på en kobling i e-posten, vil ikke atferden vises i Shopify Email-analysen.

Vil kundene kunne se hvem andre som får e-posten?

Nei, alle andre mottakende e-postadresser er skjult.

Hva betyr åpningsrate?

Åpningsraten er hvor ofte folk som mottar e-posten din åpner den.

Hva er en god åpningsfrekvens?

En god åpningsfrekvens varierer fra 20 % til 22 %.