Shopify Email-analys

Om du öppnar spårning kan du se hur många av de e-postmeddelanden som skickats ut med Shopify Email som faktiskt öppnas av mottagarna. Öppen spårning är aktiverat som standard och skapar en öppningsgrad i rapportavsnittet i varje Shopify Email-kampanj som du skickar ut. Öppen spårningsinformation visar endast det totala antalet e-postmeddelanden som har öppnats och inte vilka mottagare som öppnade e-postmeddelandet.

Övrig statistik som visas i rapporten för varje kampanj är:

• Leveransgraden, som informerar dig om hur många e-postmeddelanden som har levererats
  • Hur många prenumeranter som har avslutat prenumerationen
  • Hur många prenumeranter som klickade på en länk i e-postmeddelandet
  • Hur många gånger e-postmeddelandet rapporterades som skräppost
  • Hur många unika besökare din butik hade från e-postmeddelandet
  • Hur många gånger ett besök i din butik från e-postmeddelandet resulterade i att varor lades till i varukorgen
  • Hur många ordrar som gjorts av kunder som besökte din butik från e-post
  • Dollarbeloppet i försäljning som kommit från besök i din butik från e-post

Du kan aktivera eller inaktivera öppen spårning.

Steg:

Du kan följa dessa steg om du vill aktivera eller inaktivera öppen spårning.

1. Från din Shopify-administratör, klicka på Inställningar.
  2. Klicka på Aviseringar
  3. Under E-postmarknadsföring väljer du antingen Spåra öppning av e-post eller Spåra inte öppning av e-post.

Obs! Om du inaktiverar spårning kommer öppningsgraden av e-post inte att rapporteras.