Shopify Email-analys

När du har skickat ett e-postmeddelande genereras en rapport för att du ska få insikter om hur bra e-postmeddelandet presterade och hur det interagerades med. Du kan identifiera vilka prenumeranter som har öppnat e-postmeddelandet, utfört specifika åtgärder eller fått e-postmeddelandet att studsa. Du kan även skapa kundsegment för att visa och hantera de kunder som utförde varje åtgärd.

Mätvärden som spåras i din resultatrapport för e-post

Din resultatrapport för e-post visar följande mätvärden:

Prestation

Avsnittet Prestanda rapporterar om mottagarnas engagemang för dina e-postmeddelanden.

• Skickade e-postmeddelanden: Det totala antalet e-postmeddelanden som skickades från Shopify e-post vid tidpunkten för sändningen.
  • ÖppningsfrekvensProcentandelen av levererade e-postmeddelanden som registrerades som öppnade, av alla som tog emot meddelandet.
  • Klickfrekvens: Procentandelen av mottagare som klickade på någon länk i ett e-postmeddelande, av de som fick meddelandet.
  • Sessioner: Det totala antalet webbshopssessioner som tillskrivs e-postmeddelandet, där en session är en period av kontinuerlig aktivitet från en besökare.
  • Leveransgrad: Procentandelen e-postmeddelanden som lyckades nå mottagarnas inkorgar, av det totala antalet mottagare som meddelandet skickades till.
  • Avvisningsfrekvens: Procentandelen av avvisade adresser, av dem som fick meddelandet.
  • Avprenumereringsfrekvens: Andelen mottagare som avslutade prenumerationen på din e-post, av dem som fick meddelandet.
  • Skräppostfrekvens: Procentandelen klagomål om skräppost från ett visst e-postmeddelande, av det totala antalet e-postmeddelanden som levereras till e-postleverantörerna som tillhandahåller Shopify med dessa rapporter. Även kallad klagomålsfrekvens för skräppost.

Ordrar

Avsnittet Ordrar använder attributionsmodellen Sista icke-direkta klick som standard.

• Totalt antal ordrar: Det totala antalet ordrar som direkt tillskrivs denna marknadsföringsaktivitet.
  • Total försäljning: Den totala försäljningen från denna marknadsföringsaktivitet, beräknad som bruttoförsäljning minus rabatter och returer, plus skatter, tullavgifter och frakt.
  • Genomsnittligt ordervärde: Det genomsnittliga värdet för alla ordrar som direkt tillskrivs denna marknadsföringsaktivitet.

Konverteringstratt för e-post

E-postkonverteringstratten mäter antalet besökare i din webbshop för varje etapp av konverteringsvägen och kan hjälpa dig att förstå var kunderna slutar i konverteringstratten.

• Öppningar: Antal unika prenumeranter som har öppnat din e-post.
  • Unika besökare: Antalet unika prenumeranter som besökte din webbshop efter att ha tittat på din e-post.
  • Tillagd i varukorgen: Det totala antalet sessioner som tillskrivs ditt e-postmeddelande där en kund lagt till en produkt i en varukorg.
  • Ordrar: Det totala antalet sessioner som tillskrivs ditt e-postmeddelande där en kund har lagt en order.

Länkaktivitet

Mätvärden för länkaktivitet spårar e-postmottagarens engagemang för länkarna till ditt skyltfönster som du inkluderade i ditt e-postmeddelande.

Se din analysrapport för e-postkampanjer

Du kan se specifika mätvärden för var och en av dina e-postkampanjer från din Shopify-administratör.

Steg:

1. Gå till Appar > E-post i din Shopify admin.
  2. Klicka på den e-postkampanj som du vill visa rapporten för i avsnittet Översikt.
  3. Valfritt: Klicka på Visa marknadsföringsrapport för att granska marknadsföringsrapporten för din e-postkampanj.

Välj ett alternativ för öppen spårning av e-post

Öppen spårning rapporterar hur många prenumeranter som öppnade ett e-postmeddelande som du skickade ut med Shopify Email. Om du klickar på mätvärdet visas också en lista över de mottagare som öppnade e-postmeddelandet. En bra öppningsfrekvens varierar från 20 % till 22 %.

Öppen spårning är aktiv som standard och ger dig en öppningsgrad i rapportavsnittet i varje Shopify e-postkampanj som du skickar ut. Om du avaktiverar den här funktionen kan du inte se mätvärdet för öppningsgrad.

Steg:

1. Klicka på Inställningar i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Aviseringar.
  3. I avsnittet E-postmarknadsföring väljer du antingen Optimera öppen spårning (rekommenderas), Spåra alla öppningar av e-post Be om samtycke eller Spåra inte.
  4. Klicka på Spara.

Alternativen för öppen spårning avgör hur din Shopify-butik samlar in analys för Shopify Email:

• Optimera öppen spårning (rekommenderas): Shopify samlar in öppningsgraden för dina e-postmarknadsföringskampanjer och hjälper till att upprätthålla ditt rykte som avsändare. Om du vill balansera sekretessval för kunddata med datarapportering väljer du den här inställningen.
  • Spåra alla öppningar av e-post: Antalet prenumeranter som öppnar dina e-postmarknadsföringskampanjer, även kallat öppningsgrad, samlas in. Den här inställningen ger dig den mest detaljerade rapporteringen för öppningsgrad.
  • Be om samtycke: Prenumeranter kan anmäla sig för spårning genom att klicka på Anmäl dig till spårning av öppnad e-post i sidfoten i dina e-postmarknadsföringskampanjer. Antalet prenumeranter som öppnar dina e-postmeddelanden, kallat öppningsgrad, rapporteras baserat på prenumeranter som anmäler sig, kombinerat med övergripande e-post-engagemang, till exempel klick på länkar.
  • Spåra inte: Öppningsgraden för e-post rapporteras inte. Andra analyser för dina e-postmarknadsföringskampanjer, till exempel antalet klick från prenumeranter, samlas fortfarande in.

Om en kund får ett e-postmeddelande från dig, men besöker din butik direkt genom en annan flik eller ett annat webbläsarfönster, eller vid ett senare tillfälle, i stället för att klicka på en länk i e-postmeddelandet, avspeglas inte beteendet i din Shopify e-post-analys.