Shopify Email-analys

När du skickar en e-postkampanj eller automatisering genereras en rapport som du kan använda för att få insikter om hur bra e-postmeddelandet presterade och hur det interagerades med. Du kan identifiera vilka prenumeranter som har öppnat e-postmeddelandet, utfört specifika åtgärder eller fått e-postmeddelandet att studsa. Du kan även exportera CSV-filer med listor över prenumeranter som utförde varje åtgärd.

Mätvärden som spåras i din analysrapport för e-postkampanjer

Din aktivitetsrapport för e-post kommer att visa följande mätvärden.

Ordrar

• Total försäljning: Den totala försäljningen från denna marknadsföringsaktivitet, beräknad som bruttoförsäljning minus rabatter och returer, plus skatter, tullavgifter och frakt.
  • Genomsnittligt ordervärde: Det genomsnittliga värdet för alla ordrar som direkt tillskrivs denna marknadsföringsaktivitet.
  • Genomsnittligt antal sålda produkter: Det genomsnittliga antalet produkter per order för alla ordrar som direkt tillskrivs denna marknadsföringsaktivitet.
  • Förstagångskunder: Antalet kunder som lade sin första order i din butik som direkt kan tillskrivas denna marknadsföringsaktivitet.

Assisterar

• Assisterade ordrar: Antalet gånger som denna aktivitet bidrog till att det ledde till en order.Detta inkluderar inte ordrar som direkt tillskrivs den.
  • Assisterad försäljning: Värdet av försäljningen som denna aktivitet bidrog till att skapa.Detta inkluderar inte ordrar som direkt tillskrivs den.

Prestation

• Öppnat: Antalet unika mottagare som öppnade detta e-postmeddelande.
  • Antal klick: Det totala antalet mottagare som klickade på en länk i e-postmeddelandet.
  • Rapporterades som skräppost: Det totala antalet mottagare som rapporterade din e-post som skräppost.
  • Avanmäld prenumeration: Det totala antalet mottagare som klickade på länken för att avsluta prenumerationen i e-postmeddelandet.
  • Levererat: Antalet e-postmeddelanden som lyckades nå kundernas inkorgar och inte avvisades.
  • Studsade: Det totala antalet e-postmeddelanden som inte levererades.

Beteende för marknadsföringstratt

• Unika besökare: Antalet prenumeranter som besökte din webbshop efter att ha tittat på din e-post.
  • Tillagd i varukorgen: Det totala antalet sessioner där en kund lagt till en produkt i en varukorg.
  • Ordrar: Det totala antalet sessioner i vilka en order lades.
  • Sidvisningar: Det totala antalet gånger en kund visade en produktsida.
  • Gått till kassan: Det totala antalet gånger en kund påbörjade betalningsprocessen.
  • Köpt: Det totala antalet gånger en kund gjort ett köp.
  • Interaktioner: Det totala antalet klick till varje skyltfönsterlänk i e-postmeddelandet.Länkar som tar kunder utanför din butik spåras inte.

Visa din analysrapport för e-postkampanjer

1. Klicka på Marknadsföring i din Shopify-admin.
  2. Klicka på den e-postadress som du vill granska analyserna för under Senaste marknadsföring.
  3. I avsnittet KAMPANJSAMMANFATTNING klickar du på Visa rapport under förhandsgranskningen av e-post.
  4. Valfritt: Visa eller exportera specifika data om vilka kunder som vidtog specifika åtgärder:
    • Klicka på mätvärdet under e-postengagemang för att visa specifika mätvärden.
    • Om du vill exportera data för ett specifikt mätvärde klickar du på mätvärdet under e-postengagemang och klickar sedan på Exportera.

Välj ett alternativ för öppen spårning av e-post

Om du öppnar spårning kan du se hur många prenumeranter som öppnade ett e-postmeddelande som du skickade ut med Shopify e-post. Om du klickar på mätvärdet visas också en lista över de mottagare som öppnade e-postmeddelandet. Öppen spårning är aktiverat som standard och skapar en öppningsgrad i rapportavsnittet i varje Shopify e-post-kampanj som du skickar ut. Du kan inaktivera den här funktionen, men du ser inte mätvärdet för öppningsgrad om du väljer det här alternativet.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör, klicka på Inställningar.
  2. Klicka på Aviseringar
  3. I avsnittet E-postmarknadsföring väljer du antingen Optimera öppen spårning (rekommenderas), Spåra alla öppningar av e-post Be om samtycke eller Spåra inte.
  4. Klicka på Spara.

Alternativen för öppen spårning avgör hur din Shopify-butik samlar in analys för Shopify Email:

• Optimera öppen spårning (rekommenderas): Shopify samlar in öppningsgraden för dina e-postmarknadsföringskampanjer och hjälper till att upprätthålla ditt rykte som avsändare. Om du vill balansera sekretessval för kunddata med datarapportering väljer du den här inställningen.

• Spåra alla öppningar av e-post: Antalet prenumeranter som öppnar dina e-postmarknadsföringskampanjer, även kallat öppningsgrad, samlas in. Den här inställningen ger dig den mest detaljerade rapporteringen för öppningsgrad.

• Be om samtycke: Prenumeranter kan anmäla sig för spårning genom att klicka på Anmäl dig till spårning av öppnad e-post i sidfoten i dina e-postmarknadsföringskampanjer. Antalet prenumeranter som öppnar dina e-postmeddelanden, kallat öppningsgrad, rapporteras baserat på prenumeranter som anmäler sig, kombinerat med övergripande e-post-engagemang, till exempel klick på länkar.

• Spåra inte: Öppningsgraden för e-post rapporteras inte. Andra analyser för dina e-postmarknadsföringskampanjer, till exempel antalet klick från prenumeranter, samlas fortfarande in.

Om en köpare får ett e-postmeddelande från dig, men besöker din butik direkt med en annan flik eller ett webbläsarfönster, eller vid ett senare tillfälle, istället för att klicka på en länk i e-postmeddelandet, avspeglas inte beteendet i din Shopify Email-analys.

Assisterade konverteringar

En assisterad konvertering är en konvertering där marknadsföringsaktiviteten utgör en del av kundens väg, med undantag för det senaste klicket.

Om en kund till exempel upptäcker din butik för första gången från en Facebook-annons och senare gör en Google-sökning för att hitta din webbplats och sedan gör ett köp i den här sessionen, krediteras din marknadsföringsannons på Facebook en assist till ordern.

Om du skickar ett marknadsföringsmeddelande via e-post som länkar till en produkt och kunden köper direkt från den här länken krediteras detta inte som en assist.