Shopify Email-analys

När du skickar en e-postkampanj eller automatisering genereras en rapport som du kan använda för att få insikter om hur bra e-postmeddelandet presterade och hur det interagerades med. Du kan identifiera vilka prenumeranter som har öppnat e-postmeddelandet, utfört specifika åtgärder eller fått e-postmeddelandet att studsa. Du kan även exportera CSV-filer med listor över prenumeranter som utförde varje åtgärd.

Mätvärden som spåras i din analysrapport för e-postkampanjer

Din aktivitetsrapport för e-post kommer att visa följande mätvärden.

Ordrar

• Total försäljning: Den totala försäljningen från denna marknadsföringsaktivitet, beräknad som bruttoförsäljning minus rabatter och returer, plus skatter, tullavgifter och frakt.
  • Genomsnittligt ordervärde: Det genomsnittliga värdet för alla ordrar som direkt tillskrivs denna marknadsföringsaktivitet.
  • Genomsnittligt antal sålda produkter: Det genomsnittliga antalet produkter per order för alla ordrar som direkt tillskrivs denna marknadsföringsaktivitet.
  • Förstagångskunder: Antalet kunder som lade sin första order i din butik som direkt kan tillskrivas denna marknadsföringsaktivitet.

Prestanda

• Öppnat: Antalet unika mottagare som öppnade detta e-postmeddelande.
  • Antal klick: Det totala antalet mottagare som klickade på en länk i e-postmeddelandet.
  • Rapporterades som skräppost: Det totala antalet mottagare som rapporterade din e-post som skräppost.
  • Avanmäld prenumeration: Det totala antalet mottagare som klickade på länken för att avsluta prenumerationen i e-postmeddelandet.
  • Levererat: Antalet e-postmeddelanden som lyckades nå kundernas inkorgar och inte avvisades.
  • Studsade: Det totala antalet e-postmeddelanden som inte levererades.

Beteende för marknadsföringstratt

• Unika besökare: Antalet prenumeranter som besökte din webbshop efter att ha tittat på din e-post.
  • Tillagd i varukorgen: Det totala antalet sessioner där en kund lagt till en produkt i en varukorg.
  • Ordrar: Det totala antalet sessioner i vilka en order lades.
  • Sidvisningar: Det totala antalet gånger en kund visade en produktsida.
  • Gått till kassan: Det totala antalet gånger en kund påbörjade betalningsprocessen.
  • Köpt: Det totala antalet gånger en kund gjort ett köp.
  • Interaktioner: Det totala antalet klick till varje skyltfönsterlänk i e-postmeddelandet.Länkar som tar kunder utanför din butik spåras inte.

Se din analysrapport för e-postkampanjer

1. Klicka på Marknadsföring i din Shopify-admin.
  2. Klicka på den e-postadress som du vill granska analyserna för under Installerade marknadsföringsappaktiviteter.
  3. Klicka på Visa rapport under förhandsgranskningen av e-post i avsnittet Kampanjsammanfattning.

Visa specifik data om vilka kunder som vidtog specifika åtgärder

1. Från din Shopify-admin, under Appar, navigera till E-post.
  2. Klicka på den e-postkampanj som du vill visa specifika mätvärden för i avsnittet Översikt.
  3. Klicka på mätvärdet under Prestanda.

Om du vill exportera mätvärden för e-postkampanjer, se Exportera ett kundsegment till en CSV-fil.

Välj ett alternativ för öppen spårning av e-post

Om du öppnar spårning kan du se hur många prenumeranter som öppnade ett e-postmeddelande som du skickade ut med Shopify e-post. Om du klickar på mätvärdet visas också en lista över de mottagare som öppnade e-postmeddelandet. Öppen spårning är aktiverat som standard och skapar en öppningsgrad i rapportavsnittet i varje Shopify e-post-kampanj som du skickar ut. Du kan inaktivera den här funktionen, men du ser inte mätvärdet för öppningsgrad om du väljer det här alternativet.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör, klicka på Inställningar.
  2. Klicka på Aviseringar
  3. I avsnittet E-postmarknadsföring väljer du antingen Optimera öppen spårning (rekommenderas), Spåra alla öppningar av e-post Be om samtycke eller Spåra inte.
  4. Klicka på Spara.

Alternativen för öppen spårning avgör hur din Shopify-butik samlar in analys för Shopify Email:

• Optimera öppen spårning (rekommenderas): Shopify samlar in öppningsgraden för dina e-postmarknadsföringskampanjer och hjälper till att upprätthålla ditt rykte som avsändare. Om du vill balansera sekretessval för kunddata med datarapportering väljer du den här inställningen.
  • Spåra alla öppningar av e-post: Antalet prenumeranter som öppnar dina e-postmarknadsföringskampanjer, även kallat öppningsgrad, samlas in. Den här inställningen ger dig den mest detaljerade rapporteringen för öppningsgrad.
  • Be om samtycke: Prenumeranter kan anmäla sig för spårning genom att klicka på Anmäl dig till spårning av öppnad e-post i sidfoten i dina e-postmarknadsföringskampanjer. Antalet prenumeranter som öppnar dina e-postmeddelanden, kallat öppningsgrad, rapporteras baserat på prenumeranter som anmäler sig, kombinerat med övergripande e-post-engagemang, till exempel klick på länkar.
  • Spåra inte: Öppningsgraden för e-post rapporteras inte. Andra analyser för dina e-postmarknadsföringskampanjer, till exempel antalet klick från prenumeranter, samlas fortfarande in.

Om en kund får ett e-postmeddelande från dig, men besöker din butik direkt genom en annan flik eller ett annat webbläsarfönster, eller vid ett senare tillfälle, i stället för att klicka på en länk i e-postmeddelandet, avspeglas inte beteendet i din Shopify e-post-analys.