Konfigurera konverteringsspårning av Bing Ads

Du kan lägga till konverteringsspårning för Bing-annonser i din Shopify-butik för att bättre förstå effekterna av dina marknadsföringsinsatser med Bing. Om du till exempel kör två annonser på Bing för olika produkter, kan du se vilken annons som resulterade i mer försäljning med konverteringsspårning.

Du måste ha ett annonskonto på Bing för att kunna börja spåra annonser på Bing. Skapa sedan en tagg för universell händelsespårning (Universal Event Tracking, UET) i ditt annonskonto på Bing och lägg till din UET-tagg i ditt Shopify-konto.

Om du vill ha mer information och support med Bing, se Hjälpcenter hos Microsoft Advertising.

Registrera dig för ett Bings Ads-konto från Microsoft

Om du inte har ett annonskonto på Bing kan du registrera dig för ett.

Skapa en tagg för universell händelsespårning

Konfigurera ditt Bing Ads-konto för att få en tagg för universell händelsespårning (UET). När ditt konto är konfigurerat, loggar du in och skapar en UET-tagg. Om du behöver hjälp med ditt Bing Ads-konto kontaktar du Hjälpcenter hos Microsoft Advertising.

Lägg till din tagg för universell händelsespårning i din Shopify-butik

1. Logga in på ditt Bings Ads-konto.
  2. Hitta och kopiera UET-taggen.
  3. Lägg till din UET-tagg till ditt tema:

1. I ditt konto på Shopify går du till Webbutik > Teman.
    2. Klicka på rullgardinsmenynsknappen ... och klicka sedan på Redigera kod.
    3. Öppna filen theme.liquid och hitta avsnittet <head>.
    4. Klistra in UET-taggen som du kopierade någonstans mellan taggarna <head> och </head> och klicka sedan på Spara.
  4. Lägg till din UET-tagg på din tack-sida:

1. Gå till Inställningar > Kassa på Shopify-konto.
    2. I avsnittet Ytterligare skript klistrar du in UET-taggen och klickar sedan på Spara.

Ställ in omvandlingsspårning

När du har lagt till en tagg för universell händelsespårning (UET) i din butik kan du ställa in omvandlingsspårning i ditt Bings Ads-konto för att spåra när vissa händelser inträffar. Här är några vanliga händelser som du kanske vill spåra:

• Kunden når den avsedda sidan – Om du vill spåra hur många personer som når sidan som din annons länkar till kan du lägga till konverteringsspårning för samma destinationsadress som du gör för annonsen.

• Kunden slutför en kassabetalning – Om du vill spåra hur många kunder som gör ett köp efter att ha klickat på din annons kan du lägga till konverteringsspårning för en destinationsadress som innehåller thank_you.

Om du vill ha mer information och support med Bing, se Hjälpcenter hos Microsoft Advertising.