Konfigurera konverteringsspårning av Bing Ads

Du kan lägga till omvandlingsspårning för Bing-annonser i din Shopify-butik för att bättre förstå effekterna av dina marknadsföringsinsatser med Bing. Om du till exempel kör två annonser på Bing för olika produkter kan du se vilken annons som leder till bättre försäljning med hjälp av omvandlingsspårning.

Du måste ha ett Bings Ads-konto för att kunna börja spåra annonser. Du måste skapa en tagg för universell händelsespårning (Universal Event Tracking, UET) i ditt Bings Ads-konto och sedan lägga till din UET-tagg på ditt konto hos Shopify.

Registrera dig för ett Bings Ads-konto från Microsoft

Om du inte har ett Bings Ads-konto kan du registrera dig för ett.

Skapa en tagg för universell händelsespårning

Innan du kan få en tagg för universell händelsespårning (UET) måste du slutföra konfigurationen av Bing Ads-kontot. Logga in på det när ditt konto är konfigurerat och skapa en tagg för UET. Kontakta Bing Ads hjälp om du vill ha hjälp med ditt Bings Ads-konto.

Lägg till din tagg för universell händelsespårning i din Shopify-butik

1. Logga in på ditt Bings Ads-konto.
  2. Hitta och kopiera UET-taggen.
  3. Lägg till din UET-tagg till ditt tema:

1. I ditt konto på Shopify går du till Webbutik > Teman.
    2. Klicka på rullgardinsmenyn Åtgärder och sedan på Redigera kod.
    3. Öppna filen theme.liquid och hitta avsnittet <head>.
    4. Klistra in UET-taggen som du kopierade någonstans mellan taggarna <head> och </head> och klicka sedan på Spara.
  4. Lägg till din UET-tagg på din tack-sida:

1. Gå till Inställningar > Kassa på Shopify-konto.
    2. I avsnittet Ytterligare skript klistrar du in UET-taggen och klickar sedan på Spara.

Ställ in omvandlingsspårning

När du har lagt till en tagg för universell händelsespårning (UET) i din butik kan du ställa in omvandlingsspårning i ditt Bings Ads-konto för att spåra när vissa händelser inträffar. Här är några vanliga händelser som du kanske vill spåra:

• Kunden når den avsedda sidan – Om du vill spåra hur många personer som når sidan som din annons länkar till kan du lägga till konverteringsspårning för samma destinationsadress som du gör för annonsen.

• Kunden når kassan – Om du vill spåra hur många kunder som når kassan efter att ha klickat på din annons kan du lägga till konverteringsspårning för en destinationsadress som innehåller checkouts.

• Kunden slutför en kassabetalning – Om du vill spåra hur många kunder som gör ett köp efter att ha klickat på din annons kan du lägga till konverteringsspårning för en destinationsadress som innehåller thank_you.

Mer information finns i hjälpavsnittet för Bing Ads.