Datadelning för marknadsföringsapp

Vissa appar för e-post- och SMS-marknadsföring som stöds integreras med Shopify för att dela data om kundhändelser över olika marknadsföringskanaler. Dessa delade data bidrar till att förbättra exaktheten i dina attributsrapporter om marknadsföring när du mäter resultaten av dina marknadsföringskampanjer. Kundhändelsedata innehåller följande information:

• e-postmeddelanden som en kund fick, öppnade och klickade på
  • SMS-meddelanden som en kund fick och klickade på

Stödda marknadsföringsappar

Följande marknadsföringsappar stöds för datadelning av kundhändelser med Shopify:

Ansluta appar för datadelning

Om du vill importera data till Shopify-admin från marknadsföringsappar från tredje part så måste du ha appen installerad i Shopify-admin. Du måste också ansluta kontot i marknadsföringsappen till Shopify.

Om du vill dela data om kundhändelser från Klaviyo och MailChimp till din Shopify-admin så krävs några ytterligare steg.

Ställa in Klaviyo-datadelning

När du har installerat appen Klaviyo: E-postmarknadsföring och SMS i butiken, se Klaviyos dokumentation Så här synkroniserar du data från Klaviyo till Shopify för att synkronisera kundinformation och konfigurera datadelning.

Aktivera delning av Mailchimp-data

När du har installerat appen Mailchimp: E-postmarknadsföring i din butik så måste du uppdatera dina app-behörigheter för att aktivera datadelning.

Steg:

1. Gå in på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Mailchimp: E-postmarknadsföring och klicka sedan på Öppna app.
  3. På sidan Uppdatera dataåtkomst klickar du på Uppdatera.