Datadelning för marknadsföringsapp

Vissa stödda appar för e-post och SMS-marknadsföring från tredjepart integreras med Shopify för att dela data om kundhändelser över olika marknadsföringskanaler. Dessa delade data kan ge dig insikter om kundernas surfande och köpbeteenden över olika marknadsföringskanaler. När du har anslutit en tredjepartsapp för datadelning visas den som en Kanal i dina rapporter avseende marknadsföringstillskrivning. Mer information om att mäta resultaten av dina marknadsföringskampanjer.

Det finns två typer av beteendedata som en app kan skicka till Shopify:

• Data om kundhändelser tillhandahålls via e-post och SMS-appar och innehåller data om e-postmeddelanden som en kund fått, öppnat och klickat på samt SMS-meddelanden som tagits emot och klickats på.
  • Data om marknadsföringsengagemang tillhandahålls av annonseringsappar och delar data om annonskostnad och visningar på alla detaljnivåer, inklusive kanal, kampanj, annonsgrupp och annons.

Stödda marknadsföringsappar

Granska följande tabell för att ta reda på vilka marknadsföringsappar som stöds för datadelning med Shopify och vilken typ av beteendedata som delas av varje app.

Marknadsföringsappar och datatyp
Marknadsföringsapp Typ av data som delas
Google & YouTube

(Tidig åtkomst)

Uppgifter om marknadsföringsengagemang
Klaviyo: E-postmarknadsföring och SMS Kundhändelser för e-postmeddelanden och SMS
Mailchimp: E-postmarknadsföring Kundhändelser för e-postmeddelanden
Pinterest Uppgifter om marknadsföringsengagemang
Seguno e-postmarknadsföring Kundhändelser för e-postmeddelanden
Snapchat-annonser Uppgifter om marknadsföringsengagemang
TikTok Uppgifter om marknadsföringsengagemang

Ansluta appar för datadelning

Om du vill importera data till Shopify-admin från marknadsföringsappar från tredje part så måste du ha appen installerad i Shopify-admin. Du måste också ansluta kontot i marknadsföringsappen till Shopify.

Om du vill dela data om kundhändelser från Klaviyo och MailChimp till din Shopify-admin så krävs några ytterligare steg.

Ställa in Klaviyo-datadelning

När du har installerat appen Klaviyo: E-postmarknadsföring och SMS i butiken, se Klaviyos dokumentation Så här synkroniserar du data från Klaviyo till Shopify för att synkronisera kundinformation och konfigurera datadelning.

Aktivera delning av Mailchimp-data

När du har installerat appen Mailchimp: E-postmarknadsföring i din butik så måste du uppdatera dina app-behörigheter för att aktivera datadelning.

Steg:

1. Gå in på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Mailchimp: E-postmarknadsföring och klicka sedan på Öppna app.
  3. På sidan Uppdatera dataåtkomst klickar du på Uppdatera.