Datadelning för marknadsföringsapp

Vissa marknadsföringsappar från tredje part integreras med Shopify för att dela marknadsföringsdata för deras respektive marknadsföringskanal. Dessa data hjälper till att förbättra exaktheten och fullständigheten i dina attributsrapporter för marknadsföring när du mäter prestandan för dina marknadsföringskampanjer. Data inkluderar följande uppgifter:

• uppgifter om annonskampanjer för annonser som visas på marknadsföringskanalen, till exempel kampanjnamn, kostnad, klick, visningar samt start- och slutdatum
  • annonser som en kund visade eller klickade på
  • e-postmeddelanden som en kund fick, öppnade eller klickade på
  • SMS-meddelanden som en kund fick eller klickade på

Stödda marknadsföringsappar

Följande marknadsföringsappar stöder delning av marknadsföringsdata med Shopify:

Ansluta appar för datadelning

Om du vill importera data till Shopify-admin från marknadsföringsappar från tredje part så måste du ha appen installerad i Shopify-admin. Du måste också ansluta kontot i marknadsföringsappen till Shopify.

Om du vill dela data om kundhändelser från Klaviyo och MailChimp till din Shopify-admin så krävs några ytterligare steg.

Ställa in Klaviyo-datadelning

När du har installerat appen Klaviyo: E-postmarknadsföring och SMS i butiken, se Klaviyos dokumentation Så här synkroniserar du data från Klaviyo till Shopify för att synkronisera kundinformation och konfigurera datadelning.

Aktivera delning av Mailchimp-data

När du har installerat appen Mailchimp: E-postmarknadsföring i din butik så måste du uppdatera dina app-behörigheter för att aktivera datadelning.

Steg:

1. Gå in på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Mailchimp: E-postmarknadsföring och klicka sedan på Öppna app.
  3. På sidan Uppdatera dataåtkomst klickar du på Uppdatera.