Gegevens van marketing-app delen

Sommige ondersteunde e-mail- en sms-marketing-apps van derden integreren met Shopify om klantgebeurtenissengegevens te delen in verschillende marketingkanalen. Deze gedeelde gegevens kunnen je inzicht geven in het surfgedrag van klanten en het koopgedrag in verschillende marketingkanalen. Nadat je een externe app hebt verbonden om gegevens te delen, wordt deze weergegeven als een kanaal in je marketingtoewijzingsrapporten. Meer informatie over het meten van de resultaten van je marketingcampagnes.

Er zijn twee soorten gedragsgegevens die een app naar Shopify kan verzenden:

• Klantgebeurtenissen worden verstrekt via e-mail- en sms-apps en omvatten gegevens over e-mails die een klant heeft ontvangen, geopend en erop heeft geklikt, evenals sms-berichten die zijn ontvangen en erop is geklikt.
  • Gegevens over marketingbetrokkenheid worden verstrekt door advertentie-apps. Gegevens worden gedeeld over advertentiekosten en vertoningen op alle niveaus van granulariteit, inclusief kanaal, campagne, advertentiegroep en advertentie.

Ondersteunde marketing-apps

Bekijk de volgende tabel om te zien welke marketing-apps worden ondersteund voor het delen van gegevens met Shopify, en het type gegevens dat door elke app wordt gedeeld.

Marketingapps en gegevenstype
Marketing-app Type gedeelde gegevens
Google & YouTube

(Vroege toegang)

Gegevens over marketingbetrokkenheid
Klaviyo: e-mailmarketing en sms Klantgebeurtenissen voor e-mails en sms
Mailchimp: e-mailmarketing Klantgebeurtenissen voor e-mails
Pinterest Gegevens over marketingbetrokkenheid
Seguno: e-mailmarketing Klantgebeurtenissen voor e-mails
Snapchat-advertenties Gegevens over marketingbetrokkenheid
TikTok Gegevens over marketingbetrokkenheid

Apps koppelen voor het delen van gegevens

Als je gegevens uit marketing-apps van externe partijen wilt importeren in het Shopify-beheercentrum, moet de app in het Shopify-beheercentrum zijn geïnstalleerd en moet je je account van de marketing-app aan Shopify koppelen.

Als je gegevens van klantgebeurtenissen van Klaviyo en Mailchimp met het Shopify-beheercentrum wilt delen, zijn er nog enkele extra stappen vereist.

Klaviyo-gegevens delen instellen

Nadat je de Klaviyo: e-mailmarketing en sms-app in je winkel hebt geïnstalleerd, lees je de Klaviyo-documentatie Gegevens van Klaviyo synchroniseren met Shopify om te zien hoe je klantgegevens synchroniseert en gegevens delen instelt.

MailChimp-gegevens delen activeren

Nadat je de MailChimp: e-mailmarketing-app in je winkel hebt geïnstalleerd, werk je je app-machtigingen bij om gegevens delen te activeren.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op MailChimp: e-mailmarketing en daarna op App openen.
  3. Klik op de pagina Gegevenstoegang bijwerken op Bijwerken.