Conversies bijhouden van Bing Ads instellen

Je kan conversietracering voor Bing-advertenties toevoegen aan je Shopify-winkel om de impact van je marketinginspanningen met Bing beter te begrijpen. Als je bijvoorbeeld twee advertenties op Bing voor verschillende producten weergeeft, kan je met conversietracering bijhouden welke advertentie leidt tot meer verkopen.

Om te beginnen met het bijhouden van je Bing-advertenties, moet je een Bing Ads-account hebben. Je moet een Universal Event Tracking-tag (UET) maken in je Bing Ads-account en vervolgens je UET-tag toevoegen aan je Shopify-account.

Meld je aan voor een Bing Ads-account van Microsoft

Als je niet beschikt over een Bing Ads-account, dan kan je jezelf aanmelden om er een te maken.

Maak een Universal Event Tracking-tag

Voordat je een Universal Event Tracking-tag (UET) kan krijgen, moet je je Bing Ads-account instellen. Nadat je account is ingesteld, log je in en maak je een UET-tag. Neem contact op met Bing Ads-hulp voor hulp bij je Bing Ads-account.

Voeg je Universal Event Tracking-tag toe aan je Shopify-winkel

1. Log in op je Bing Ads-account.
  2. Zoek en kopieer je UET-tag.
  3. Voeg je UET-tag toe aan je thema:

1. Ga in je Shopify-account naar Online winkel > Thema's.
    2. Klik op het vervolgkeuzemenu Acties en klik vervolgens op Code bewerken.
    3. Open het bestand theme.liquid en zoek het gedeelte <head>.
    4. Plak de UET-tag die je hebt gekopieerd ergens tussen de <head>- en </head>-tags en klik vervolgens op Opslaan.
  4. Voeg je UET-tag toe aan je bedankpagina:

1. Ga in je Shopify-account naar Instellingen > Afrekenen.
    2. Plak de UET-tag in het gedeelte*Extra scripts* en klik vervolgens op Opslaan.

Conversietracering instellen

Nadat je een Universal Event Tracking-tag (UET) aan je winkel hebt toegevoegd, kan je conversietracering instellen in je Bing Ads-account om bij te houden wanneer bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden. Hier zijn enkele veelvoorkomende evenementen die je mogelijk wil bijhouden:

• Klant bereikt uw beoogde pagina: als je wil bijhouden hoeveel mensen de pagina bereiken waarnaar je advertentie verwijst, kan je conversietracering toevoegen voor dezelfde bestemmings-URL die je voor de advertentie maakt.

• Klant bereikt de kassa: als je wil bijhouden hoeveel klanten de kassa bereiken nadat ze op je advertentie hebben geklikt, kan je conversietracering toevoegen voor een bestemmings-URL die checkouts bevat.

• Klant voltooit een afrekening: als je wil bijhouden hoeveel klanten een aankoop doen nadat ze op je advertentie hebben geklikt, kan je conversietracering toevoegen voor een bestemmings-URL die thank_you bevat.

Zie Bing Ads-hulp voor meer informatie.