Conversies bijhouden van Bing Ads instellen

U kunt conversietracering voor Bing-advertenties toevoegen aan uw Shopify-winkel om de impact van uw marketinginspanningen met Bing beter te begrijpen. Als u bijvoorbeeld twee advertenties op Bing voor verschillende producten weergeeft, kunt u met conversietracering bijhouden welke advertentie leidt tot meer verkopen.

Om te beginnen met het bijhouden van uw Bing-advertenties, moet u een Bing Ads-account hebben. Maak een Universal Event Tracking-tag (UET) in uw Bing Ads-account en voeg vervolgens uw UET-tag toe aan uw Shopify-account.

Meld u aan voor een Bing Ads-account van Microsoft

Als u niet beschikt over een Bing Ads-account, dan kunt uuzelf aanmelden om er een te maken.

Maak een Universal Event Tracking-tag

Voordat u een Universal Event Tracking-tag (UET) kan krijgen, moet u uw Bing Ads-account instellen. Log in en maak een UET-tag nadat uw account is ingesteld. Neem contact op met Bing Ads-hulp voor hulp bij uw Bing Ads-account.

Voeg uw Universal Event Tracking-tag toe aan uw Shopify-winkel

1. Log in op uw Bing Ads-account.
  2. Zoek en kopieer uw UET-tag.
  3. Voeg uw UET-tag toe aan uw thema:

1. Ga in uw Shopify-account naar Online winkel > Thema's.
    2. Klik op het vervolgkeuzemenu Acties en klik vervolgens op Code bewerken.
    3. Open het bestand theme.liquid en zoek het gedeelte <head>.
    4. Plak de UET-tag die u heeft gekopieerd ergens tussen de <head>- en </head>-tags en klik vervolgens op Opslaan.
  4. Voeg uw UET-tag toe aan uw bedankpagina:

1. Ga in uw Shopify-account naar Instellingen > Afrekenen.
    2. Plak de UET-tag in het gedeelte*Extra scripts* en klik vervolgens op Opslaan.

Conversietracering instellen

Nadat u een Universal Event Tracking-tag (UET) aan uw winkel hebt toegevoegd, kunt u conversietracering instellen in uw Bing Ads-account om bij te houden wanneer bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden. Hier zijn enkele veelvoorkomende evenementen die u mogelijk wil bijhouden:

• Klant bereikt uw beoogde pagina: als u wilt bijhouden hoeveel mensen de pagina bereiken waarnaar uw advertentie verwijst, kunt u conversietracering toevoegen voor dezelfde bestemmings-URL die u voor de advertentie maakt.

• Klant bereikt de kassa: als u wilt bijhouden hoeveel klanten de kassa bereiken nadat ze op uw advertentie hebben geklikt, kunt u conversietracering toevoegen voor een bestemmings-URL die checkouts bevat.

• Klant voltooit een afrekening: als u wilt bijhouden hoeveel klanten een aankoop doen nadat ze op uw advertentie hebben geklikt, kunt u conversietracering toevoegen voor een bestemmings-URL die thank_you bevat.

Zie Bing Ads-hulp voor meer informatie.