Conversies bijhouden van Bing Ads instellen

Je kunt conversietracking voor Bing-advertenties toevoegen aan je Shopify-winkel om de impact van je marketinginspanningen met Bing beter te begrijpen. Als je bijvoorbeeld twee advertenties op Bing voor verschillende producten weergeeft, kun je met conversietracking bijhouden welke advertentie leidt tot meer verkopen.

Om te beginnen met het bijhouden van je Bing-advertenties, moet je een Bing Ads-account hebben. Daarna maak je een Universal Event Tracking-tag (UET) in je Bing Ads-account aan en voeg vervolgens je UET-tag toe aan je Shopify-account.

Raadpleeg het Microsoft Advertising-helpcentrum voor meer informatie en ondersteuning bij Bing.

Meld je aan voor een Bing Ads-account van Microsoft

Als je niet beschikt over een Bing Ads-account, dan kun je jezelf aanmelden om er een te maken.

Maak een Universal Event Tracking-tag

Om een UET-tag (Universal Event Tracking) te krijgen, moet je je Bing Ads-account instellen. Nadat je account is ingesteld, log je in en maak je een UET-tag aan. Neem contact op met het Microsoft Advertising-helpcentrum voor hulp bij je Bing Ads-account.

Voeg je Universal Event Tracking-tag toe aan je Shopify-winkel

1. Log in op je Bing Ads-account.
  2. Zoek en kopieer je UET-tag.
  3. Voeg je UET-tag toe aan je thema:

1. Ga in je Shopify-account naar webshop > Thema's.
    2. Klik op de knop ... voor de vervolgkeuzelijst en daarna op Code bewerken.
    3. Open het bestand theme.liquid en zoek het gedeelte <head>.
    4. Plak de UET-tag die je hebt gekopieerd ergens tussen de <head>- en </head>-tags en klik vervolgens op Opslaan.
  4. Voeg je UET-tag toe aan je bedankpagina:

1. Ga in je Shopify-account naar Instellingen > Checkout.
    2. Plak de UET-tag in het gedeelte*Extra scripts* en klik vervolgens op Opslaan.

Conversietracering instellen

Nadat je een Universal Event Tracking-tag (UET) aan je winkel hebt toegevoegd, kun je conversietracking instellen in je Bing Ads-account om bij te houden wanneer bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden. Hier zijn enkele veelvoorkomende evenementen die je mogelijk wil bijhouden:

• Klant bereikt je beoogde pagina: als je wilt bijhouden hoeveel mensen de pagina bereiken waarnaar je advertentie verwijst, kun je conversietracking toevoegen voor dezelfde bestemmings-URL die je voor de advertentie maakt.

• Klant voltooit een afrekening: als je wilt bijhouden hoeveel klanten een aankoop doen nadat ze op je advertentie hebben geklikt, kun je conversietracking toevoegen voor een bestemmings-URL die thank_you bevat.

Raadpleeg het Microsoft Advertising-helpcentrum voor meer informatie en ondersteuning bij Bing.