E-mailanalyse Shopify

Wanneer je een e-mailcampagne of automatisering hebt verzonden, dan wordt er een rapport gegenereerd om inzicht te krijgen in hoe goed de e-mail heeft gepresteerd en hoe erop werd gereageerd. Je kunt zien welke abonnees de e-mail hebben geopend, specifieke acties hebben uitgevoerd, of bij wie de e-mail niet is afgeleverd. Je kunt ook CSV-bestanden exporteren met lijsten van de abonnees die elke actie hebben uitgevoerd.

Statistieken bijgehouden in het analytics-rapport van je e-mailcampagne

Je rapport met e-mailactiviteit geeft de volgende statistieken weer.

Bestellingen

• Totale omzet: de totale omzet uit deze marketingactiviteit, berekend als bruto-omzet min kortingen en retouren, plus belastingen, douanerechten en verzending.
  • Gemiddelde orderwaarde: De gemiddelde waarde van alle bestellingen die direct wordt toegewezen aan deze marketingactiviteit.
  • Gemiddelde verkochte producten: Het gemiddeld aantal producten per bestelling voor alle bestellingen dat rechtstreeks is toegewezen aan deze marketingactiviteit.
  • Nieuwe klanten: Het aantal klanten dat hun eerste bestelling heeft geplaatst bij jouw winkel die rechtstreeks is toegewezen aan deze marketingactiviteit.

Prestatie

• Geopend: Het aantal unieke ontvangers dat deze e-mail heeft geopend.
  • Geklikt: Het totale aantal ontvangers dat op een link in je e-mail heeft geklikt.
  • Gemeld als spam: Het totale aantal ontvangers dat je e-mail als spam heeft gemeld.
  • Afgemeld: Het totale aantal ontvangers dat op de afmeldlink in de e-mail heeft geklikt.
  • Afgeleverd: Het aantal e-mails dat met succes klant-inboxen heeft bereikt en niet is teruggestuurd.
  • Teruggestuurd: Het totale aantal e-mails dat niet is afgeleverd.

Gedrag marketingkanaal

• Unieke bezoekers: Het aantal abonnees dat je webshop heeft bezocht nadat ze je e-mail zag.
  • Toegevoegd aan winkelwagen: Het totale aantal sessies waarbij een klant een product aan een winkelwagen heeft toegevoegd.
  • Bestellingen: Het totale aantal sessies waarbij een bestelling is geplaatst.
  • Paginaweergaven: Het totale aantal keren dat een klant een productpagina heeft bekeken.
  • Checkout begonnen: Het totale aantal keren dat een klant aan het checkout-proces begon.
  • Aangekocht: Het totale aantal keren dat een klant een aankoop heeft gedaan.
  • Interacties: Het totale aantal kliks op elke webshoplink in de e-mail.Links die klanten buiten je winkel brengen worden niet gevolgd.

Het analytics-rapport van je e-mailcampagne bekijken

1. Klik op Marketing in het Shopify-beheercentrum.
  2. Klik onder Activiteiten van geïnstalleerde marketingapps op het e-mailadres waarvoor je de analytics wilt controleren.
  3. Klik in de sectie Campagneoverzicht op Rapport bekijken onder het e-mailvoorbeeld.

Specifieke gegevens bekijken over welke klanten specifieke acties hebben ondernomen

1. Navigeer vanuit het Shopify-beheercentrum onder Apps naar E-mail.
  2. Klik in het gedeelte Overzicht op de e-mailcampagne waarvoor je specifieke statistieken wilt bekijken.
  3. Klik onder Prestatie op de statistiek.

Raadpleeg Een klantensegment naar een CSV-bestand exporteren om e-mailcampagnestatistieken te exporteren.

Kies je optie voor openstaande tracking van e-mails

Met openstaande tracking zie je hoeveel abonnees een e-mail hebben geopend die je met Shopify Email hebt verzonden. Klik op de statistiek om ook een lijst weer te geven met de ontvangers die de e-mail hebben geopend. Openstaande tracking is standaard ingeschakeld en geeft een openpercentage in het rapportgedeelte van elke Shopify Email-campagne die je verzendt. Je kunt deze functie uitschakelen, maar je ziet geen openpercentagestatistiek als je deze optie selecteert.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Instellingen.
  2. Klik op Meldingen
  3. Kies in de sectie E-mailmarketing voor Bijhouden van openingspercentage optimaliseren (aanbevolen), Alle e-mails bijhouden die worden geopend, Om toestemming vragen of Niet bijhouden.
  4. Klik op Opslaan.

De opties voor openstaande tracking bepalen hoe je Shopify-winkel statistieken voor Shopify Email verzamelt:

• Openstaande tracking optimaliseren (aanbevolen): Shopify verzamelt het openpercentage voor je e-mailmarketingcampagnes en helpt de reputatie als afzender te behouden. Als je de keuzes van privacy op het gebied van klantgegevens wilt balanceren met gegevensrapportage, kies dan deze instelling.
  • Alle e-mails volgen die worden geopend: het aantal abonnees dat je e-mailmarketingcampagnes opent, ook wel het openpercentage genoemd, wordt verzameld. Deze instelling biedt je de meest gedetailleerde rapportage over openpercentages.
  • Om toestemming vragen: Abonnees kunnen voor tracking kiezen door te klikken op Toestemming voor openstaande tracking van e-mails in de voettekst van je e-mailmarketingcampagnes. Het aantal abonnees dat je e-mails opent, ook wel het openpercentage genoemd, wordt gerapporteerd op basis van abonnees die zich hebben gemeld, gecombineerd met algemene e-mailbetrokkenheid, zoals hoe vaak mensen op links klikken.
  • Niet volgen: het openingspercentage van je e-mails wordt niet gerapporteerd. Andere analyses voor je e-mailmarketingcampagnes, zoals het aantal klikken van abonnees, worden nog steeds verzameld.

Als een klant een e-mail van je ontvangt, maar je winkel rechtstreeks bezoekt via een ander tabblad of browservenster of op een later tijdstip in plaats van op een link in de e-mail te klikken, wordt dit gedrag niet weergegeven in de Shopify E-mail-analytics.