Shopify Email -analytiikka

Kun olet lähettänyt sähköpostiviestin, sinulle luodaan raportti, josta saat tietoa sähköpostin tehokkuudesta ja asiakkaiden toiminnasta sen suhteen. Näet, ketkä tilaajat ovat avanneet sähköpostin ja tehneet tiettyjä toimenpiteitä tai keille lähetetyt sähköpostiviestit palautuivat. Voit myös luoda asiakassegmenttejä, jotta voit tarkastella ja hallinnoida kunkin toimenpiteen tehneitä asiakkaita.

Sähköpostin tehokkuusraportissa seuratut mittarit

Sähköpostin tehokkuusraportissa näkyvät seuraavat mittarit:

Suorituskyky

Tehokkuus-osiossa raportoidaan vastaanottajien kiinnostuksesta sähköposteihisi.

• Lähetetyt sähköpostit: Shopify Emailista lähetettyjen sähköpostiviestien kokonaismäärä lähetyshetkellä.
  • Avaamisaste: onnistuneesti toimitettujen ja avatuiksi rekisteröityjen sähköpostien prosentuaalinen osuus vastaanottajien kokonaismäärästä.
  • Klikkausaste: sähköpostissa olevia linkkejä klikanneiden vastaanottajien prosentuaalinen osuus viestin vastaanottajien määrästä.
  • Istunnot: tämän sähköpostiviestin käytöstä johtuvien verkkokauppaistuntojen kokonaismäärä; istunto tarkoittaa vierailijan keskeytymätöntä toimintaa.
  • Toimitusaste: niiden sähköpostiviestien prosentuaalinen osuus, jotka saapuivat onnistuneesti vastaanottajien saapuneet-kansioihin, niiden vastaanottajien kokonaismäärästä, joille viesti lähetettiin.
  • Palautumisaste: niiden osoitteiden prosentuaalinen osuus, joista viesti palautuu toimittamattomana, vastaanottajien kokonaismäärästä.
  • Perumisaste: sähköpostilistaltasi poistuneiden vastaanottajien prosentuaalinen osuus vastaanottajien kokonaismäärästä.
  • Roskapostiaste: Tietystä sähköpostista lähetettyjen roskapostivalitusten prosentuaalinen osuus niiden toimitettujen sähköpostien kokonaismäärästä, jotka toimitetaan sähköpostipalveluille, jotka toimittavat nämä raportit Shopifylle. Myös nimitystä roskapostivalitusaste käytetään.

Tilaukset

Tilaukset-osiossa käytetään oletuksena Viimeisin ei-suora klikkaus -attribuutiomallia.

• Tilaukset yhteensä: niiden tilausten kokonaismäärä, jotka johtuvat suoraan tästä markkinointitoiminnasta.
  • Kokonaismyynti: Tämän markkinointitoiminnan kokonaismyynti, joka lasketaan bruttomyynniksi, josta on vähennetty alennukset ja palautukset sekä verot, tullit ja toimituskulut.
  • Keskimääräinen tilauksen arvo: Kaikkien niiden tilausten keskimääräinen arvo, jotka on saatu näiden markkinointitoimien johdosta.

Sähköpostikonversiotunneli

Sähköpostikonversiotunneli mittaa verkkokaupan vierailijoiden määrän konversiopolun jokaisessa vaiheessa. Näin ymmärrät, missä kohtaa konversiotunnelia asiakkaita jää pois.

• Avaukset: niiden yksittäisten tilaajien määrä, joiden on rekisteröity avanneen sähköpostisi.
  • Yksittäiset vierailijat: niiden yksittäisten tilaajien määrä, jotka vierailivat verkkokaupassasi nähtyään sähköpostisi.
  • Lisätty ostoskoriin: niiden sähköpostiviestisi käytöstä johtuvien istuntojen kokonaismäärä, joissa asiakas lisäsi tuotteen ostoskoriin.
  • Tilaukset: niiden sähköpostiviestisi käytöstä johtuvien istuntojen kokonaismäärä, joissa asiakas teki tilauksen.

Linkkien aktiivisuus

Linkkien aktiivisuus -mittari seuraa sähköpostin vastaanottajan kiinnostusta myyntipaikkasi linkkeihin, jotka sisällytit sähköpostiin.

Sähköpostikampanjasi analytiikkaraportin tarkasteleminen

Voit tarkastella kunkin sähköpostikampanjasi erityismittareita Shopify-ylläpitäjässä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa Sovellukset > Sähköposti -kohtaan.
  2. Klikkaa Yhteenveto-osiossa sähköpostikampanjaa, jonka raporttia haluat tarkastella.
  3. Valinnaista: klikkaa Näytä markkinointiraportti tarkastellaksesi sähköpostikampanjasi markkinointiraporttia.

Sähköpostin avaamisen seurantavaihtoehdon valitseminen

Avaamisen seurantaraporteista näet, kuinka moni tilaajista avasi Shopify Emailin kautta lähettämäsi sähköpostin. Mittarin klikkaaminen näyttää myös luettelon vastaanottajista, jotka avasivat sähköpostiviestin. Hyvä avaamisaste on 20–22 %.

Avaamisen seuranta on oletusarvoisesti aktivoitu, ja se kertoo viestien avaamisasteen jokaisen lähettämäsi Shopify Email -kampanjan raporttiosiossa. Jos deaktivoit tämän ominaisuuden, et voi tarkastella avaamisastemittaria.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Asetukset.
  2. Klikkaa Ilmoitukset.
  3. Valitse Sähköpostimarkkinointi-osiossa joko Optimoi avoin seuranta (suositeltu), Seuraa kaikkia sähköpostiviestien avaamisia, Pyydä suostumustatai Do Not Track.
  4. Klikkaa Tallenna.

Avoimen seurannan asetukset määrittävät, miten Shopify-kauppasi kerää Shopify Emailin analytiikkaa:

• Optimoi avoin seuranta (suositeltu):Shopify kerää sähköpostimarkkinointikampanjoiden avaamisasteet ja auttaa ylläpitämään lähettäjän mainettasi. Jos haluat tasapainottaa asiakkaan yksityisvalintoja tiedonkeruulla, valitse tämä asetus.
  • Seuraa kaikkia sähköpostiviestien avaamisia: Niiden tilaajien määrä, jotka avaavat sähköpostimarkkinointikampanjasi, kerätään. Tämä tunnetaan myös nimellä avaamisaste. Tämä asetus antaa sinulle tarkimman avaamisasteraportoinnin.
  • Pyydä suostumusta:: Tilaajat voivat suostua seurantaan klikkaamalla Anna suostumuksesi sähköpostin avausseurantaan sähköpostimarkkinointikampanjoiden alatunnisteen kautta. Niiden tilaajien määrä, jotka avaavat sähköpostiviestejäsi, eli avaamisaste, raportoidaan suostumuksen antaneiden tilaajien perusteella yhdistettynä yleiseen sähköpostin sitoutumiseen, kuten linkin klikkauksiin.
  • Do Not Track :Sähköpostin avaamisastetta ei raportoida. Muuta sähköpostimarkkinointikampanjoiden analytiikkaa, kuten tilaajien klikkauksia, kerätään edelleen.

Jos asiakas vastaanottaa sinulta sähköpostin, mutta käy kaupassasi suoraan toisen välilehden tai selainikkunan kautta tai myöhemmin sen sijaan, että klikkaisi sähköpostiviestissä olevaa linkkiä, käyttäytyminen ei näy Shopify Email -analytiikassa.