Shopify Email -analytiikka

Kun lähetät sähköpostikampanjan tai automaation, sinulle luodaan raportti, josta saat tietoa sähköpostin tehokkuudesta ja siitä, miten asiakkaat toimivat sen suhteen. Näet, ketkä tilaajat ovat avanneet sähköpostin, tehneet tiettyjä toimenpiteitä tai keille lähetetyt sähköpostiviestit palautuvat. Voit myös viedä CSV-tiedostoja, jotka sisältävät luetteloja kunkin toiminnon tehneistä tilaajista.

Sähköpostikampanjan analytiikkaraportissa seuratut mittarit

Sähköpostitoimintaraportissa näkyvät seuraavat mittarit.

Tilaukset

• Kokonaismyynti: Tämän markkinointitoiminnan kokonaismyynti, joka lasketaan bruttomyynniksi, josta on vähennetty alennukset ja palautukset sekä verot, tullit ja toimituskulut.
  • Keskimääräinen tilauksen arvo: Kaikkien niiden tilausten keskimääräinen arvo, jotka on saatu näiden markkinointitoimien johdosta.
  • Tuotteita myyty keskimäärin: Kaikkien niiden tilausten, jotka on saatu näiden markkinointitoimien johdosta, keskimääräinen tuotemäärä tilausta kohti.
  • Uudet asiakkaat: Näiden markkinointitoimien johdosta saatujen kauppaasi ensitilausten tehneiden asiakkaiden lukumäärä.

Tehokkuus

• Avattu: niiden yksilöitävien vastaanottajien määrä, jotka avasivat tämän sähköpostin.
  • Klikattu: Niiden vastaanottajien kokonaismäärä, jotka klikkasivat jotakin sähköpostissasi olevaa linkkiä.
  • Ilmoitettu roskapostiksi: niiden vastaanottajien kokonaismäärä, jotka ilmoittivat sähköpostisi roskapostiksi.
  • Tilaus peruttu: Niiden vastaanottajien kokonaismäärä, jotka klikkasivat tilauksen lopettamislinkkiä sähköpostissa.
  • Toimitettu: Onnistuneesti asiakkaiden saapuneet-kansioon toimitettujen sähköpostien määrä ilman toimitusvirhettä.
  • Ei toimitettu: Toimittamatta jääneiden sähköpostiviestien kokonaismäärä.

Markkinointisuppilokäyttäytyminen

• Yksittäiset kävijät: Niiden tilaajien määrä, jotka vierailivat verkkokaupassasi nähtyään sähköpostisi.
  • Lisätty ostoskoriin: Niiden istuntojen kokonaismäärä, joissa asiakas lisäsi tuotteen ostoskoriin.
  • Tilaukset: Niiden istuntojen kokonaismäärä, joissa tehtiin tilaus.
  • Sivun katselukerrat: Niiden kertojen kokonaismäärä, jolloin asiakas katseli tuotesivua.
  • Siirtyminen kassalle: Niiden kertojen kokonaismäärä, jolloin asiakas aloitti maksuprosessin.
  • Ostettu: Niiden kertojen kokonaismäärä, jolloin asiakas teki ostoksen.
  • Tapahtumat: Kunkin sähköpostissa olevan myyntipaikkalinkin klikkausten kokonaismäärä.Linkkejä, jotka vievät asiakkaat kaupan ulkopuolelle, ei seurata.

Sähköpostikampanjasi analytiikkaraportin tarkasteleminen

1. Klikkaa Shopify adminissa kohtaa Markkinointi.
  2. Klikkaa Asennettujen markkinointisovellusten toimenpiteet -kohdassa sähköpostia, jonka analytiikkaa haluat tarkastella.
  3. Klikkaa Kampanjan yhteenveto -osiossa sähköpostin esikatselun alla Näytä raportti.

Katso tarkempia tietoja eri asiakkaiden tekemistä toimenpiteistä

1. Siirry Shopify Adminin Sovellukset-kohdasta kohtaan Sähköposti.
  2. Klikkaa Yhteenveto-osiossa sähköpostikampanjaa, jonka mittareita haluat tarkastella.
  3. Klikkaa Tehokkuus-kohdassa muuttujaa.

Jos haluat viedä sähköpostikampanjan mittareita, lue lisää kohdasta Vie asiakassegmentti CSV-tiedostoon.

Sähköpostin avaamisen seurantavaihtoehdon valitseminen

Avaamisseurantatoiminnon avulla näet, kuinka moni tilaajista avasi Shopify Emailin kautta lähettämäsi sähköpostit. Mittarin klikkaaminen näyttää myös luettelon vastaanottajista, jotka avasivat sähköpostiviestin. Avaamisseuranta on oletusarvoisesti käytössä, ja se kertoo viestien avaamisasteen jokaisen lähettämäsi Shopify Email -kampanjan raporttiosiossa. Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä, mutta et näe avaamisastemittaria, jos valitset tämän vaihtoehdon.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Asetukset.
  2. Klikkaa Ilmoitukset.
  3. Valitse Sähköpostimarkkinointi-osiossa joko Optimoi avoin seuranta (suositeltu), Seuraa kaikkia sähköpostiviestien avaamisia, Pyydä suostumustatai Do Not Track.
  4. Klikkaa Tallenna.

Avoimen seurannan asetukset määrittävät, miten Shopify-kauppasi kerää Shopify Emailin analytiikkaa:

• Optimoi avoin seuranta (suositeltu):Shopify kerää sähköpostimarkkinointikampanjoiden avaamisasteet ja auttaa ylläpitämään lähettäjän mainettasi. Jos haluat tasapainottaa asiakkaan yksityisvalintoja tiedonkeruulla, valitse tämä asetus.
  • Seuraa kaikkia sähköpostiviestien avaamisia: Niiden tilaajien määrä, jotka avaavat sähköpostimarkkinointikampanjasi, kerätään. Tämä tunnetaan myös nimellä avaamisaste. Tämä asetus antaa sinulle tarkimman avaamisasteraportoinnin.
  • Pyydä suostumusta:: Tilaajat voivat suostua seurantaan klikkaamalla Anna suostumuksesi sähköpostin avausseurantaan sähköpostimarkkinointikampanjoiden alatunnisteen kautta. Niiden tilaajien määrä, jotka avaavat sähköpostiviestejäsi, eli avaamisaste, raportoidaan suostumuksen antaneiden tilaajien perusteella yhdistettynä yleiseen sähköpostin sitoutumiseen, kuten linkin klikkauksiin.
  • Do Not Track :Sähköpostin avaamisastetta ei raportoida. Muuta sähköpostimarkkinointikampanjoiden analytiikkaa, kuten tilaajien klikkauksia, kerätään edelleen.

Jos asiakas vastaanottaa sinulta sähköpostia, mutta käy kaupassa suoraan toisen välilehden tai selainikkunan kautta tai myöhemmin sen sijaan, että napauttaisi sähköpostiviestissä olevaa linkkiä, käyttäytyminen ei heijastu Shopify Email -analytiikkaan.