Markkinoinnin tehokkuuden mittaaminen

Shopify adminin markkinointi -sivulla voit saada lisätietoja siitä, kuinka laadukkaita ja kuinka paljon liikennettä markkinointikampanjasi tuovat verkkokauppaan. Verkkokaupan istuntojen ja ostoskorin konversioasteen raportit tarjoavat sinulle korkeatasoisen datan Shopifyssa luoduissa markkinointikampanjoissa. Jotta voit tarkastella markkinoinnin tehokkuustietoja, siirry Shopify adminin markkinointi -sivulle.

Tehokkuusdata

Markkinointisivulla näkyy Yhteenveto markkinointisivulta. Yhteenveto sisältää tiedot viimeisten 30 päivän ajalta, ja se näyttää vertailun edellisen 30 päivän jaksoon. Se sisältää seuraavat tiedot:

• Verkkoistunnot -verkkokaupan istuntojen kokonaismäärä 30 päivän jakson aikana (istunto on jatkuvan kävijän toiminnan aika).
  • Markkinoinnin myynti -myynnin kokonaismäärä, joka voidaan katsoa johtuvan Shopifyn luomasta markkinointikampanjoista sekä Shopifyn kautta luoduista verkkokaupan liikennelähteistä, jotka jakavat tietoja Shopifyn kanssa.
  • Markkinoinnin tilaukset -sellaisten tilausten kokonaismäärä, jotka voidaan liittää Shopifyn luomia markkinointikampanjoista peräisin olevista verkkokaupan liikennelähteistä ja muista kolmannen osapuolen markkinointilähteistä, jotka jakavat tietoja Shopifyn kanssa.
  • Markkinoinnin mainoskulut -Shopifyssa luotuihin markkinointikampanjoihin käytetty kokonaissumma sekä kolmansien osapuolten markkinointilähteet, jotka jakavat tietoja Shopifyn kanssa.

Lisätietoja Shopify-palvelussa luomiesi markkinointikampanjoiden toimenpideraporttien tulkinnasta.

Liikennetiedot

Näytä tarkempia tietoja verkkokauppasi liikenteestä Shopifyn markkinointisivulla napauttamalla Verkkokaupan istunnot:

• Verkkokaupan liikenne ajan myötä -kaikki istunnot 30 päivän ajanjaksosta verrattuna kaikkiin istuntoihin edellisen 30 päivän ajalta.
  • Verkkokaupan muuntaminen -tilaukseen johtaneet verkkokaupan istuntojen prosenttiosuus. Näyttää myös niiden istuntojen kokonaismäärän, jotka on muunnettu ja jotka eivät ole muunneet.
  • Parhaat liikenteen lähteet -Verkkolähteet, jotka toivat eniten istuntoja verkkokauppaan 30 päivän aikana.
  • Suosituimmat myyntitiedot -Verkkolähteet, jotka toivat istunnot, joiden tuloksena verkkokauppaan tehtiin suurin kokonaismyynti 30 päivän aikana.
  • Parhaat liikenteen sijainnit -suurimpiin verkkokaupan istuntoihin liittyvät maantieteelliset sijainnit 30 päivän jakson aikana.

Osa verkkokaupan liikennetiedoista on myös linkki raportteihin, joissa on enemmän tietoja. Liikennettä koskevista tiedoista on käytettävissä kolme raporttia:

• Parhaat liikenteen lähteet-raportti
  • Parhaat liikenteen sijaintien raportti
  • Verkkokaupan konversioraportti

Parhaat liikenteen lähteet-raportti

Näyttää verkkokaupan parhaat liikennelähteet kaikkien istuntojen, tilausten, tilauksen arvon tai konversioasteen mukaan. Tilauksen arvo sisältää verot ja toimituskulut, mutta toisin kuin kokonaismyynnissä, se ei sisällä palautuksia.

Parhaat liikenteen lähteet -raportti sisältää seuraavat sarakkeet:

• Liikennelähteen -verkkosivusto tai palvelu, jonka asiakas on saavuttanut verkkosivulle.
  • Konversioaste – tilaukseen johtaneiden istuntojen prosenttiosuus.
  • Tilaukset -istuntojen kokonaismäärä, joka on seurausta kunkin liikenteen lähteestä olevista istunnoista.
  • Tilauksen arvo -kaikkien niiden tilausten kokonaisarvo, jotka ovat johtaneet istuntoihin kustakin liikenteen lähteestä. Tilauksen arvo sisältää verot ja toimituskulut, mutta toisin kuin kokonaismyynnistä, se ei sisällä palautuksia.
  • Istunnot -verkkokaupan istuntojen kokonaismäärä kustakin verkkoliikenteestä.

Parhaat liikenteen sijaintien raportti

Näyttää verkkokaupan Suosituimmat maantieteelliset sijainnit kaikkien istuntojen, tilausten, tilauksen arvon tai konversioasteen mukaan. Tilauksen arvo sisältää verot ja toimituskulut, mutta toisin kuin kokonaismyynnissä, se ei sisällä palautuksia.

Parhaat liikenteen sijainnit -raportti sisältävät seuraavat sarakkeet:

• Sijainti -maantieteellinen sijainti, jossa asiakas oli, kun he kävivät sivustolla.
  • Konversioaste – tilaukseen johtaneiden istuntojen prosenttiosuus.
  • Tilaukset -istuntojen kokonaismäärä, joka on seurausta kunkin liikenteen lähteestä olevista istunnoista.
  • Tilauksen arvo -kaikkien niiden tilausten kokonaisarvo, jotka ovat johtaneet istuntoihin kustakin liikenteen lähteestä. Tilauksen arvo sisältää verot ja toimituskulut, mutta toisin kuin kokonaismyynnistä, se ei sisällä palautuksia.
  • Istunnot -verkkokaupan istuntojen kokonaismäärä kustakin verkkoliikenteestä.

Verkkokaupan konversioraportti

Näyttää, miten asiakkaat ostoksia verkkokaupassa. Raporttia ilmenee istuntojen määrä, joka ulottuu konversiosuppilon jokaiselle vaiheelle, sivustosi laskeutumiselta, jotta voit lisätä tuotteen ostoskoriseen, jotta voit saavuttaa tai suorittaa kassalla maksun. Tässä raportissa on myös kaavio, joka näyttää istunnot visuaalisesti Konversion vaiheiden läpi.

Verkkokaupan konversioraportti sisältää seuraavat sarakkeet:

• Konversiovaihe -vaihtamissuppilon vaihe, jonka kävijä on saavuttanut.
  • Istunnot -verkkokaupan istuntojen kokonaismäärä, joka on noussut kuhunkin vaiheeseen.

Kun lajittelet istuntoja nousevan tai laskevan arvon mukaan verkkokaupan konversioraporttia käyttäen, vain liikenteen lähteet lajitellaan kunkin raportointiluokan sisällä. Raportointiluokat, kuten kaikki liikenne tai Ostoskoriskiin lisätty, eivät Järjestä uudelleen niiden kokonaissummien perusteella.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on liikennettä Facebookista ja DuckDuckGo: sta. Jos lajittelet raportin istuntojenmukaan, vain Facebookin ja Duckduckgon järjestys muuttuu kunkin raportointiluokan sisällä.

Tietoja Analytiikka-osion raporteista on kohdassa Markkinointiraportit. Jos haluat näyttää kolmannen osapuolen markkinointisovelluksia käyttävien markkinointikampanjoiden tulosraportit, katso kohta Markkinointitoimenpideraportit.

Markkinointikampanjoihin liittyvän myynnin ja istuntojen tarkasteleminen

Markkinointitulosten yhteenvedossa on eritelty kunkin Shopify-palvelussa luomasi kampanjan myynti ja istunnot. Erittely sisältää tiedot viimeisten 90 päivän ajalta, joten siinä saattaa näkyä eri tietoja kuin yhteenvedossa, joka sisältää tiedot vain viimeisten 30 päivän ajalta.

Konversioraportin tarkasteleminen markkinointitoimenpiteitä varten

Voit tarkastella Shopify-palvelussa luomasi kampanjan markkinointitoimenpiteiden konversioraporttia. Raportti sisältää tiedot viimeisten 30 päivän ajalta.

Markkinointitoimenpideraporteissa näkyvät tulokset riippuvat toiminnan tyypistä. Jos esimerkiksi näytät mainoksia, näet mainoksiin liittyviä tietoja, kuten mainoskulut, näyttökerrat ja napautukset. Jos julkaiset Facebookissa, et näe tietoja mainoskuluista. Kolmansien osapuolien sovellusten avulla luodut markkinointitoimenpiteitä koskevat raportit sisältävät vain tietoja, jotka Shopify saa käyttönsä sovelluksesta.

Kun saat markkinointitoimenpiteeseen perustuvan tilauksen, voit myös tarkastella konversiotietoja tilaustietosivulla.

Lisätietoja Shopify-palvelussa luomiesi markkinointikampanjoiden toimenpideraporttien tulkinnasta.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Markkinointi.
  2. Klikkaa markkinointikampanjan nimeä ja näytä markkinointitoimenpiteet, jotka olet luonut Shopify-palvelussa kyseistä kampanjaa varten.
  3. Vie kohdistin markkinointitoimenpiteen päälle ja klikkaa sitten Näytä raportti.

Shopify-palvelussa luotujen markkinointikampanjoiden toimenpideraporttien tulkitseminen

Markkinointitoimenpideraportit sisältävät tietoja vuorovaikutustapahtumista, jotka voidaan liittää Shopifyssa luomiisi markkinointitoimenpiteisiin. Raporttien avulla voit hahmottaa markkinointitoimenpiteidesi tehokkuutta.

Shopify-palvelussa luomiisi markkinointitoimenpiteisiin liittyvä myynti ja istunnot perustuvat viimeksi napautettuun vuorovaikutustapahtumaan. Jos asiakas on esimerkiksi napauttanut ennen tilauksen tekemistä viimeksi Facebook-mainosta, jonka olet luonut Shopify-palvelussa, myynti kohdistuu markkinointikampanjan toimenpiteeseen, joka edustaa Facebook-mainosta Shopify-palvelussa.

Kolmannen osapuolen sovelluksen avulla luodut markkinointitoimenpiteet luetellaan Shopifyn Markkinointi-sivulla kohdassa Shopifyn ulkopuolella luotu markkinointi. Lisätietoja kolmannen osapuolen sovelluksista, joita voit käyttää markkinoinnin luomiseen, on Shopify App Storen Toimii Shopify-markkinoinnin kanssa -kokoelmassa. Lisätietoja markkinointitoimenpiteiden määrittämisestä kolmannen osapuolen sovellusten avulla saat kunkin sovelluksen ohjeissa.

Raporteissa on tietoja joistakin Shopify-palvelussa luomiesi markkinointitoimenpiteiden tuloksista:

• Istunnot: Markkinointitoimenpiteestä seuranneiden istuntojen lukumäärä. Istunto tarkoittaa vierailijan jatkuvaa toimintaa. Sisältää uudet ja palaavat kävijät.
  • Mainoskulut: Markkinointitoimenpiteeseen käytetty kokonaissumma.
  • Lisätty ostoskoriin: Niiden istuntojen kokonaismäärä, joissa asiakas lisäsi tuotteen ostoskoriin.
  • Tilaukset: Niiden istuntojen kokonaismäärä, joissa tehtiin tilaus.
  • Tilausaste: Niiden istuntojen prosenttiosuus, joissa tehtiin tilaus.
  • Myynti: Markkinointitoimenpiteisiin kohdistettujen tilausten kokonaismyynti. Sisältää bruttomyynnin, toimitukset ja verot. Ei sisällä alennuksia ja palautuksia.
  • Näyttökerrat: Markkinointitoimenpiteen katselukertojen lukumäärä.

Shopify-palvelussa luotujen markkinointitoimenpiteiden raporttitietojen ristiriitaisuudet

Kun luot markkinointitoimenpiteen Shopify-palvelussa ja tarkastelet sitten Shopify-raportteja ja toimenpiteeseen liittyviä kolmannen osapuolen raportteja, saatat huomata niissä joitakin eroja. Tämä johtuu yhtäältä siitä, että Shopify ja kolmannet osapuolet määrittelevät vuorovaikutustapahtumat ja myynnin eri tavalla, ja toisaalta tietojen synkronointiviiveestä.

Jos esimerkiksi luot Facebook-mainoksen Shopify-palvelussa, ja sitten tarkastelet toimenpiteen konversioraporttia Shopify-palvelussa ja saman mainoksen tietoja Facebookissa, näiden kahden raportin tulokset voivat näyttää erilaisilta.

Huom: raportti hylättyjen ostoskorien sähköposteista on saatavilla Shopifyn markkinointiosiosta, ja siinä näytetään 18. marraskuuta 2019 jälkeinen data.

Kohdennuksen ristiriitaisuudet

Saatat huomata myynti- ja tilaustiedoissa ristiriitaisuuksia yhtäältä Shopifyn markkinointitoimenpideraporttien ja toisaalta markkinointisovelluksesta tai kolmannen osapuolen alustalta saatavien raporttien välillä, jos olet luonut markkinointitoimenpiteen Shopifyn ulkopuolella.

Jos esimerkiksi käynnissä on samanaikaisesti sähköpostikampanja ja Google Shopping -kampanja ja asiakas napauttaa sekä sähköpostiviestiäsi että Google Shopping -mainosta, kummastakin tapahtumasta voi kirjautua erillinen konversio. Shopifyn markkinointitoimenpideraportti kuitenkin kohdentaa myynnin vain siihen mainoslähteeseen, jota napautettiin viimeksi viimeisten 30 päivän aikana.

Mainoskulujen ristiriitaisuudet

Saatat huomata ristiriitaisuuksia yhtäältä Shopifyn markkinointitoimenpideraporttien mainoskulutietojen ja toisaalta samaa palvelua koskevien ulkoisesti saatavilla olevien raporttien välillä. Saatat esimerkiksi nähdä 10,00 dollarin mainoskulut Facebook-kampanjasta Shopify-toimenpideraportissa mutta samasta kampanjasta 13,00 dollarin kulut Facebookin mainosten hallinnassa. Markkinointisovellusten mainoskulujen synkronoituminen Shopify-palveluun voi kestää 24 tuntia, joten ero johtuu viiveestä. Mainospalvelu valvoo kulurajaasi, joten viive ei aiheuta budjetoitua suurempia kuluja.