Ställ in Shopify Email

Observera! För mer information om hur Shopify samlar in, använder och lagrar personuppgifter, se vår Integritetspolicy.

Verifiera att din butik uppfyller alla krav innan du installerar och konfigurerar Shopify Email.

Krav för att använda Shopify Email

För att använda Shopify Email måste du ha en Shopify-webbutik och ha installerat webbutikens försäljningskanal. Om du vill skicka e-postmeddelanden till dina prenumeranter med hjälp av Shopify Email måste din butik ha en betald Shopify-prenumerationsplan med betalningsleverantör inställd. Om kontot befinner sig i testperioden kan du skapa e-postmeddelanden och skicka testmeddelanden till dig själv med hjälp av Shopify Email, men inte till dina prenumeranter.

Obs: Det kan finnas ytterligare CNAME-poster tillagda i dina DNS-inställningar. Dessa krävs för Shopify Email, så ta inte bort dem.

Installera Shopify Email

1. Gå till Shopify Email appsidan.
  2. Klicka på Lägg till app. Om du inte är inloggad på ditt Shopify-konto, blir du uppmanad att logga in.
  3. Klicka på Installera app.

Du hittar Shopify Email i marknadsföringsavsnittet i din shopify-administratör. Klicka Skapa kampanj > Shopify Email.

Prissättning

Alla handlare med en betald Shopify-plan har 2 500 kostnadsfria e-postmeddelanden att skicka i början av varje månad. Kostnaden för e-post beräknas med hjälp av följande regler:

• E-postmeddelanden räknas utifrån varje enskild e-postadress som en e-postaktivitet skickas till. Om du till exempel skickar 1 marknadsföringsmejl till 800 prenumeranter räknas det som 800 e-postmeddelanden.
  • Oanvända e-postmeddelanden överförs inte till följande månad.
  • Du kan skicka ytterligare e-postmeddelanden över de 2 500 som är gratis, till en kostnad av 0,001 USD per extra e-postmeddelande. Att skicka 1 000 ytterligare e-postmeddelanden skulle till exempel kosta 1 USD. Du debiteras inte för ytterligare e-postmeddelanden förrän kostnaden uppgår till 0,005 USD.
  • Det finns ingen ytterligare prenumerationsplan och Shopify Email debiterar endast för det du skickar.
  • Du kan skicka maximalt fem kampanjaktiviteter i veckan. Detta återställs var sjunde dag vid midnatt UTC.

För mer information, se Kostnad för Shopify Email.

Ändra din e-postadress som avsändare

Din e-postadress som avsändare är den e-postadress som är avsedd för kunden. Det här är den e-postadress som visas i fältet Från när dina kunder får ett e-postmeddelande från dig. Om din domän finns hos en tredje part måste du konfigurera dina SPF- och DKIM-poster, annars kanske fältet Från i dina e-postmeddelanden visas som store@shopifyemail.com eller flaggas som skräppost. Vi rekommenderar att du använder en e-postadress från din butiksdomän för att undvika leveransproblem och för att underlätta varumärkesigenkänning.

Om Shopify är värd för din domän behöver du inte göra några ytterligare inställningar för att skicka från en e-postadress som är kopplad till din butiks domän.

Obs: Vissa e-postleverantörer är inte kompatibla med Shopify eller kräver att du justerar dina domäninställningar. Läs mer om hur du konfigurerar din e-postadress.

Steg:

1. Klicka på Allmänt.

2. I avsnittet Butiksinformation ändrar du din e-postadress under E-post som avsändare.

3. Klicka på Spara.

Om din avsändare-postadress slutar med @gmail.com i stället för en anpassad avsändare-postadress som slutar med namnet på din butik, kan din e-postadress visas som youremailaddress@gmail.com via shopifyemail.comi inkorgar.

Om din avsändare-postadress är DMarc-skyddadkan din e-postadress visas som no-reply@shopifyemail.com i inkorgar och svar från dina kunder kommer att vidarebefordras till den valda avsändare-postadressen.

Om din domän inte har verifierats, även kallat autentiserats, kommer avsändarens e-postadress att visas i inkorgar som din valda e-postadress för avsändaren med via shopifyemail.com efter adressen. Genom att verifiera din domän tas via shopifyemail.com bort. Att verifiera din domän gör att dina e-postmeddelanden lättare kan levereras.

Om din domän inte har autentiserats kommer din e-postadress som avsändare visas i inkorgar som din valda e-postadress som avsändare med via shopifyemail.com efter den. Om du vill skicka e-postmeddelanden från din e-postadress utan via shopifyemail.com kan du autentisera din domän genom att klicka på Autentiserasidan för avsändarens e-postadress. Ett nytt fönster öppnas och du får anvisningar om hur du skapar fyra nya poster hos din domänleverantör. Värdnamnen och värdena för de nya posterna måste anges i den ordning som de visas i det nya fönstret. Det kan ta upp till 48 timmar att verifiera din domän. Om du har problem eller behöver hjälp med att konfigurera din tredjepartsdomän kan du kontakta din tredjeparts domänleverantör.

Alla domänleverantörer använder inte samma terminologi för skapande av nya poster. I stället för "värdnamn" kan termerna "namn", " etikett" eller "prefix" användas. Din post länkar hit. "Värde" kan kallas för den plats som denna post "pekar mot", eller "destinationen". Läs mer om tredjepartsdomäner eller kontakta din tredjeparts domänleverantör för mer information.

OBS! Om verifieringsprocessen misslyckas bör du dubbelkolla att du har skapat alla fyra nya poster korrekt. Granska värdnamn och värden för att bekräfta att de matchar de angivna riktlinjerna. Du kan försöka verifiera din domän igen om du har angivit felaktiga värden.