Ställ in Shopify Email

Observera! För mer information om hur Shopify samlar in, använder och lagrar personuppgifter, se vår Integritetspolicy.

Verifiera att din butik uppfyller alla krav innan du installerar och konfigurerar Shopify Email.

Krav för att använda Shopify Email

För att använda Shopify Email måste du ha en Shopify-webbutik och ha installerat webbutikens försäljningskanal. Om du vill skicka e-postmeddelanden till dina prenumeranter med hjälp av Shopify Email måste din butik ha en betald Shopify-prenumerationsplan med betalningsleverantör inställd. Om kontot befinner sig i testperioden kan du skapa e-postmeddelanden och skicka testmeddelanden till dig själv med hjälp av Shopify Email, men inte till dina prenumeranter.

Obs! Du kan se ytterligare CNAME-poster tillagda i dina DNS-inställningar. Dessa krävs för Shopify Email, så ta inte bort dem.

Installera Shopify Email

1. Gå till Shopify Email appsidan.
  2. Klicka på Lägg till app. Om du inte är inloggad på ditt Shopify-konto, blir du uppmanad att logga in.
  3. Klicka på Installera app.

Du hittar Shopify Email i marknadsföringsavsnittet i din shopify-administratör. Klicka Skapa kampanj > Shopify Email.

Prissättning

Alla handlare med en betald Shopify-plan har 2 500 kostnadsfria e-postmeddelanden att skicka i början av varje månad. Kostnaden för e-post beräknas med hjälp av följande regler:

• E-postmeddelanden räknas utifrån varje enskild e-postadress som en e-postaktivitet skickas till. Om du till exempel skickar 1 marknadsföringsmejl till 800 prenumeranter räknas det som 800 e-postmeddelanden.
  • Oanvända e-postmeddelanden överförs inte till följande månad.
  • Du kan skicka ytterligare e-postmeddelanden utöver de 2 500 som är gratis, till en kostnad av 1 USD per 1000 skickade e-postmeddelanden.
  • Det finns ingen ytterligare prenumerationsplan och Shopify Email debiterar endast för det du skickar.

För mer information, se Kostnad för Shopify Email.

Ändra kundens e-postadress

Kund-e-postadress är din kundorienterade e-postadress. Det här är den adress som dina kunder ser som avsändare när de får ett e-postmeddelande från dig. Om du inte uppdaterar kund-e-postadress för din butiks e-postmeddelanden visas med en no-reply@shopify.com-e-postadress eller flaggas som skräppost.

Observera! Vissa leverantörer är inte kompatibla med Shopify eller kräver att du justerar dina domäninställningar. Se avsnittet om hur du konfigurerar din e-postadress på den här sidan för mer information.

Steg:

1. Klicka på Allmänt.

2. I avsnittet Butiksinformation ändrar du din e-postadress under E-post till kund.