Ställ in Shopify Email

Observera! För mer information om hur Shopify samlar in, använder och lagrar personuppgifter, se vår Integritetspolicy.

Verifiera att din butik uppfyller alla krav innan du installerar och konfigurerar Shopify Email.

Krav för att använda Shopify Email

För att använda Shopify Email måste du ha en Shopify-webbutik och ha installerat webbutikens försäljningskanal. Om du vill skicka e-postmeddelanden till dina prenumeranter med hjälp av Shopify Email måste din butik ha en betald Shopify-prenumerationsplan med betalningsleverantör inställd. Om kontot befinner sig i testperioden kan du skapa e-postmeddelanden och skicka testmeddelanden till dig själv med hjälp av Shopify Email, men inte till dina prenumeranter.

Obs! Du kan se ytterligare CNAME-poster tillagda i dina DNS-inställningar. Dessa krävs för Shopify Email, så ta inte bort dem.

Installera Shopify Email

1. Gå till Shopify Email appsidan.
  2. Klicka på Lägg till app. Om du inte är inloggad på ditt Shopify-konto, blir du uppmanad att logga in.
  3. Klicka på Installera app.

Du hittar Shopify Email i marknadsföringsavsnittet i din shopify-administratör. Klicka Skapa kampanj > Shopify Email.

Prissättning

Alla handlare med en betald Shopify-plan har 2 500 kostnadsfria e-postmeddelanden att skicka i början av varje månad. Kostnaden för e-post beräknas med hjälp av följande regler:

• E-postmeddelanden räknas utifrån varje enskild e-postadress som en e-postaktivitet skickas till. Om du till exempel skickar 1 marknadsföringsmejl till 800 prenumeranter räknas det som 800 e-postmeddelanden.
  • Oanvända e-postmeddelanden överförs inte till följande månad.
  • Du kan skicka ytterligare e-postmeddelanden utöver dina 2 500 gratis e-postmeddelanden till en kostnad av 0,001 USD per extra e-postmeddelande. Om du till exempel skickar 1 000 ytterligare e-postmeddelanden kostar det 1 USD. Du debiteras inte för ytterligare e-postmeddelanden förrän kostnaden uppgår till 0,05 USD.
  • Det finns ingen ytterligare prenumerationsplan och Shopify Email debiterar endast för det du skickar.

För mer information, se Kostnad för Shopify Email.

Ändra din e-postadress som avsändare

Din avsändare-postadress är den e-postadress som är avsedd för kunden. Det här är den e-postadress som dina kunder ser som avsändare när de får ett e-postmeddelande från dig. Om du inte konfigurerar vidarebefordran av e-post för att använda en e-postadress med din butiksdomän, och uppdaterar din avsändare-postadress, kan butikens e-postmeddelanden visas med store@shopifyemail.com eller youremailaddress@gmail.com via shopifyemail.com för dina kunder, eller flaggas som skräppost. Vi rekommenderar att du använder en e-postadress från din butiksdomän för att undvika problem med leveranskapaciteten och underlätta varumärkesigenkänning.

Om Shopify är värd för din domän behöver du inte göra några ytterligare inställningar för att skicka från en e-postadress som är kopplad till din butiks domän.

Observera! Vissa leverantörer är inte kompatibla med Shopify eller kräver att du justerar dina domäninställningar. Se avsnittet om hur du konfigurerar din e-postadress på den här sidan för mer information.

Steg:

1. Klicka på Allmänt.

2. I avsnittet Butiksinformation ändrar du din e-postadress under E-post som avsändare.

3. Klicka på Spara.

Om din avsändare-postadress slutar med @gmail.com i stället för en anpassad avsändare-postadress som slutar med namnet på din butik, kan din e-postadress visas som youremailaddress@gmail.com via shopifyemail.comi inkorgar.

Om din avsändare-postadress är DMarc-skyddadkan din e-postadress visas som store@shopfyemail.com i inkorgar och svar från dina kunder kommer att vidarebefordras till den valda avsändare-postadressen.

Om din domän inte har verifierats, även kallat autentiserats, kommer avsändare-postadressen att visas i inkorgar som din valda avsändare-postadress med via shopifyemail.com efter adressen. Om du Verifierar din domän tas via shopifyemail.combort. Att verifiera din domän underlättar även leveranskapaciteten för dina e-postmeddelanden.

Om din domän inte har autentiserats visas din avsändare-postadress i inkorgar som din valda användare-postadress med via shopifyemail.com efter den. Om du vill skicka e-postmeddelanden från din e-postadress utan via shopifyemail.com kan du autentisera din domän genom att klicka på Autentiseraavsändare-postadressens sida. Ett nytt fönster öppnas och du får anvisningar om hur du skapar fyra nya poster hos din domänleverantör. Värdnamnen och värdena för de nya posterna måste anges i den ordning som de visas i det nya fönstret. Det kan ta upp till 48 timmar att verifiera din domän. Om du har problem eller behöver hjälp med att konfigurera din tredjepartsdomän kan du kontakta din tredjeparts domänleverantör.

Alla domänleverantörer använder inte samma terminologi för skapande av nya poster. I stället för "värdnamn" kan termerna "namn", " etikett" eller "prefix" användas. Det är hit som din post länkar. "Värde" kan kallas för den plats som denna post "pekar mot", eller "destinationen". Alla domänvärdleverantörer kan variera en aning. Läs mer om tredjepartsdomäner eller kontakta din tredjeparts domänleverantör för mer information.

OBS! Om verifieringsprocessen misslyckas bör du dubbelkolla att du har skapat alla fyra nya poster korrekt. Granska värdnamn och värden för att bekräfta att de matchar de angivna riktlinjerna. Du kan försöka verifiera din domän igen om du har angivit felaktiga värden.