Ställ in Shopify Email

Innan du installerar och ställer in Shopify e-post behöver du verifiera att din butik uppfyller alla krav och granska prissättningen för Shopify e-post.

Krav för att använda Shopify Email

För att skicka e-postmeddelanden till dina prenumeranter med Shopify e-post måste du uppfylla följande krav:

Om ditt konto är på pause and build eller gratis testplan kan du använda Shopify e-post för att skapa e-postmeddelanden och skicka testmeddelanden till dig själv. Du kan dock inte skapa eller skicka e-postmeddelanden till dina prenumeranter.

Installera Shopify Email

1. Gå till Shopify Email appsidan.
  2. Klicka på Lägg till app. Om du inte är inloggad på ditt Shopify-konto, blir du uppmanad att logga in.
  3. Klicka på Installera app.

När du har installerat Shopify e-post kan du komma åt appen från Appar > Shopify e-post i Shopify-admin. Du kan också komma åt Shopify e-post genom att klicka på Skapa kampanj i avsnittet Marknadsföring i Shopify-admin.

Bekräfta din avsändar-e-postadress

Om du vill skicka e-postmeddelanden med din avsändar-e-postadress från Shopify e-post måste du bekräfta att du är ägare till din avsändar-e-postadress.Du kan bekräfta äganderätten för din avsändar-e-postadress genom att autentisera din e-postdomän eller verifiera din avsändar-e-postadress i din Shopify-admin.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Aviseringar.
  2. Klicka på autentisera din domän i avsnittet Avsändarens e-postadress.
  3. Följ anvisningarna för att ange de nya CNAME-posterna i din tredjeparts domänhanterare.

Det kan ta upp till 48 timmar att slutföra ändringarna. Om domänverifieringen misslyckas ska du kontrollera att de DNS-poster som du angav i din tredjeparts domänleverantör matchar posterna som angavs i din Shopify-administratör.

Ändra din e-postadress som avsändare

Din avsändar-e-postadress är den e-postadress som visas i fältet Från när dina kunder får ett e-postmeddelande från dig. Använd en e-postadress som inkluderar din butiks domän för att öka varumärkesigenkänningen och förhindra att dina e-postmeddelanden flaggas som skräppost.

Om Shopify är värd för din domän behöver du inte göra några ytterligare inställningar för att skicka från en e-postadress som är kopplad till din butiks domän.

Om din domän är hostad av en tredjepart måste du ansluta den till Shopify SPF- och DKIM-posterna. Om du inte ansluter din tredjepartsdomän till Shopifys SPF- och DKIM-poster kan fältet Från i dina e-postmeddelanden visas som store@shopifyemail.com eller så kan e-postmeddelandet flaggas som skräppost.

Om du vill ändra din avsändar-e-postadress måste du bekräfta äganderätten till den nya avsändar-e-postadressen för att kunna skicka e-postmeddelanden från den nya adressen.

Om din e-postadress som avsändare slutar med @gmail.com i stället för en anpassade e-postadress som slutar med namnet på din butik, kan din e-postadress visas som youremailaddress@gmail.com via shopifyemail.com i inkorgar.

Om din avsändare-postadress är DMarc-skyddadkan din e-postadress visas som no-reply@shopifyemail.com i inkorgar och svar från dina kunder vidarebefordras till den valda avsändare-postadressen.

Om din domän inte har verifierats visas avsändarens e-postadress i inkorgar som din valda avsändare-postadress följt av via shopifyemail.com. Verifiering av din domän tar bort via shopifyemail.com och underlättar leverans av e-post.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Aviseringar.
  2. Ange din e-postadress i avsnittet Avsändarens e-postadress.
  3. Klicka på Spara.
  4. Om du använder en tredjepartsdomän klickar du på autentisera din domän och följer sedan anvisningarna för att skapa fyra nya domänposter hos din domänleverantör. Se till att ange värdnamn och värden för de nya posterna i den ordning som de visas i anvisningarna.

Det kan ta upp till 48 timmar att verifiera din domän. Om verifieringsprocessen misslyckas måste du granska de nya poster som du har skapat för att se till att värdnamnen och värdena som ska bekräftas överensstämmer med de riktlinjer som anges och sedan försöka verifiera din domän igen. Kontakta leverantören av din tredjepartsdomän om verifieringen fortfarande misslyckas eller om du behöver hjälp med att konfigurera din tredjepartsdomän.