Hantering av lista över e-postprenumeranter

Du kan använda e-postmarknadsföring för att bygga upp relationer med dina kunder och få din verksamhet att växa. Att skicka nyhetsbrev till kunder som registrerar sig på din e-postlista är ett bra sätt att låta dem veta mer om nya produkter och kommande försäljning.

Obs: Skicka endast e-postmeddelanden med marknadsföring till kunder som har godkänt att få marknadsföring från din webbutik. Du kan skada ditt rykte och få negativa konsekvenser för e-postens leveransgrad om du köper en lista med e-postadresser och lägger dem till din prenumerant-lista. När du skickar oönskad e-post till en köpt lista med e-postadresser riskerar du att minska öppen frekvens och flaggas som skräppost.

Samla in e-postadresser från kunder

Av juridiska skäl och integritetsskäl, säkerställ att du endast skickar e-postmeddelanden med marknadsföring till kunder som har godkänt att få marknadsföring från din webbutik. Kunderna kan acceptera marknadsföring genom att lägga till deras e-postadress till ett nyhetsbrev på din webbutik eller genom att markera en kryssruta i utcheckningen. Du kan sedan låta dem få ett bekräftelsemeddelande för prenumeration genom att ändra dina kassainställningar .

När en kund accepterar marknadsföring från din webbutik, visas e-postadressen på sidan Kunder i din Shopify-administrator. Klicka på Mejla abonnenter för att bara visa de kunder som har samtyckt till att få marknadsföringsmejl.

Kundernas sida i admin. Olika kundfilter visas på flikar, och fliken Mejla abonnenter är markerad.

Om en prenumerant klickar på länken Avregistrera i e-postmeddelandet som de får, eller markerar ett e-postmeddelande från dig som skräppost, så tas de automatiskt bort från din prenumerantlista. När ett e-postmeddelande studsar tillbaka på grund av ett problem med en e-postadress så stryks den adressen automatiskt från framtida e-postutskick.

Hämta kunders e-postadresser vid kassan

Du kan samla in kunders e-post från utcheckningen.

Observera! För mer information om hur Shopify samlar in, använder och lagrar personuppgifter, se vår Integritetspolicy.

Steg:

1. I avsnittet E-postmarknadsföring , välj Visa ett anmälningsalternativ vid utcheckning. Detta lägger till en kryssruta för registrering i din utcheckning.

2. Valfritt: markera Förkryssa anmälningsalternativet. Detta förkryssar rutan för anmälan av e-postmarknadsföring vid utcheckning för kunder utan ett konto. Det förkryssar också rutan för kunder med konton som finns i kundlistan Mejla abonnenter. Rutan är inte förkryssad vid utcheckning för kunder med konton som har valt bort e-postmarknadsföring och inte finns med på kundlistan Mejla abonnenter.

3. Klicka på Spara.

Samla in kunders e-post från din hemsida

Lägg till ett avsnitt för nyhetsbrevsregistrering i din webbutik för att hämta kundernas e-postadresser från din hemsida. Med en nyhetsbrevsregistrering kan du samla in e-postadresser från dina kunder och lagra dem på fliken E-postprenumeranter på sidan Kunder i Shopify-administratören. Tänk på vilken väg de kunder som besöker din webbutik tar och erbjud hämtning av e-postadress på viktiga punkter såsom din startsida och i kassan.

Se din temadokumentation, för hjälp med att lägga till ett nyhetsbrev i din webbutik.

Tävlingar och lotterier är också bra sätt att snabbt skapa en prenumerantlista, men se till att du erbjuder dubbel anmälan så att kunden är medveten om att han eller hon också registrerar sig för e-postmarknadsföring.

Om du nyligen förvärvade många nya prenumeranter så ska du överväga att skapa en kundgrupp för nya prenumeranter, så att du kan skicka dem ett välkomstmeddelande. Inkludera en rabattkod och en länk till din butik i välkomstmeddelandet, för att uppmuntra nya prenumeranter att göra ett inköp. Välkomstmeddelanden är även ett vänligt sätt för prenumeranter att sluta prenumerera på din e-postlista.

Importera kundlistor

Du kan importera en kundlista men du bör först granska alla namn och e-postadresser i listan. Detta hjälper dig att undvika fel när du skickar ut dina e-postkampanjer.

Rollbaserade e-postadresser

Rollbaserade e-postadresser inleds med ord som info@ eller support@. Dessa e-postadresser dirigeras vanligtvis till ett team, inte en enda person. Vi rekommenderar att du tar bort rollbaserade e-postadresser manuellt eftersom de förmodligen inte övervakas. Detta kan skada din öppningsgrad över tid.

Kommer mina e-postmeddelanden endast att skickas till personer som prenumererar på min marknadsföringslista via e-post?

Ja, du kan bara skicka e-postmeddelanden till personer som väljer att ta emot e-postmeddelanden från ditt företag. Du kommer att se de kunder som listas med en Accepterar marknadsföringsindikator på deras kundsida. Shopify Email filtrerar ut alla kunder som inte accepterar e-postmarknadsföring åt dig.

Skicka e-postmeddelande till en viss kundgrupp

1. Om du vill skapa nya kundgrupper så går du till avsnittet kunder i din Shopify-administratör.
  2. Välj och spara filter som definierar en unik målgrupp. Du kan använda sökfältet om du har specifika kundattribut i åtanke, eller välja fler filter för att hitta attribut som språk, datum för sista ordern eller datum som har lagts till som en kund.
  3. Efter att du definierar din målgrupp ska du spara ditt filter och ge den här kundgruppen ett distinkt namn. Din kundgrupp ska vara tillgänglig nästa gång du öppnar Shopify Email. Endast kunder som prenumererar på e-postmarknadsföring kommer att ingå i din lista.

Dubbelt opt-in

Vid dubbel anmälan krävs det att kunder klickar på en länk i ett e-postmeddelande för att bekräfta att de vill ta emot e-postmarknadsföring från dig. Bekräftelsemejlet skickas automatiskt när någon skriver in sin e-postadress och prenumererar i din webbutik. I vissa länder är dubbel anmälan obligatoriskt enligt lag och det är också en bra praxis när det gäller att förvärva mer engagerade prenumeranter. Kunder som prenumererar på ditt utskick innan du aktiverar dubbel anmälan behöver inte bekräfta statusen.

Du kan anpassa din e-postadress för dubbel anmälan genom att klicka på Inställningar > Aviseringar i din Shopify-administratör. Av juridiska skäl bör den här e-postadressen inte innehålla några marknadsföringskampanjer.

Om du aktiverar dubbel anmälan ska du uppdatera bekräftelsemeddelandet till nyhetsbrevet i din webbutik så att kunderna kan kontrollera sin e-postadress för att få en uppföljningsbekräftelse. Att uppdatera bekräftelsemeddelandet kan hjälpa till att säkerställa fler anmäler sig. Till exempel kan ditt bekräftelsemeddelande säga något i likhet med "Kontrollera din e-postadress för att bekräfta din prenumeration!".

Du redigerar bekräftelsemeddelandet i din Shopify-administratör genom att gå till Webbutik > Teman > Redigera språk. Beroende på ditt tema är fältet märkt antingen Bekräftelse under avsnittet Nyhetsbrevsformulär eller Post success under avsnittet Registrera dig.

Obs! Om du aktiverar dubbel anmälan i din Shopify butik och använder en app som du prenumererar på måste du uppdatera inställningarna för dubbel anmälan i appen. Alla kunder som registrerar dig markeras som prenumerant i avsnittet Kunder om det inte går att välja dubbel anmälan i appen.

Vilka är fördelarna med dubbel anmälan?

Att låta kunder välja eller välja bort att ta emot marknadsföringsmejl hjälper dig att skapa en mer engagerad prenumerantlista genom att förhindra att ointresserad eller felaktiga e-postadresser läggs till i din batch med e-post. Det kan ta längre tid att bygga upp din lista eftersom vissa användare oundvikligen kommer att glömma att klicka på bekräftelselänken som skickats till dem, men prenumeranter som är genuint intresserade av att ta emot e-postmeddelanden från dig är det mest fördelaktiga för ditt företag.

Ta bort någon från din prenumerantlista

Om du vill ta bort någon från din prenumerantlista så går du till fliken kund i din administratör, klickar på den specifika kunden som du vill ändra och redigerar manuellt deras status för e-postmarknadsföring.

Obs! Du kan lära dig mer om hur du kan få ditt företag att växa med e-postmarknadsföring på Shopify-bloggen.