Skapa en e-postmarknadsföringskampanj via Shopify Email

Från din Shopify-administratör kan du skapa och skicka e-postmeddelanden med Shopify Email direkt. Du kan anpassa varumärkta mallar eller bygga dina egna mallar. Du kan dessutom välja vilka kundgrupper som ska få dina e-postmeddelanden.

Utkast till e-postmeddelanden sparas automatiskt medan du redigerar, och kommer inte att skickas förrän du bekräftar att e-postmeddelandet är klart. Du kan även schemalägga e-postmeddelanden i förväg för att hjälpa dig planera i förväg för din butik.

Se vår guide om Shopifys bästa praxis för e-postmarknadsföring för en fullständig lista över innehållsförslag, designtips och strategier.

Ställ in en marknadsföringsaktivitet för e-post

Shopify Email låter dig skicka e-postmeddelanden till grupper av kunder som prenumererar på e-postmarknadsföring från din butik. Läs mer om att skapa kundgrupper för att skicka e-postkampanjer till specifika målgrupper.

Observera: för att ändra Från-adressen för e-postmeddelanden som kunder får från dig går du till Shopifys butiksinställningar.

Du måste lägga till ett ämne för e-postmeddelandet. När du lägger till ett ämne kommer ditt e-postmeddelande att sparas med det namnet. Du kan ändra det när som helst.

Steg:

1. Gå till Marknadsföringi Shopify.

2. Klicka på Skapa kampanj.

3. Klicka på Shopify e-post.

4. Välj en e-postmall.

5. Klicka på fältet Till för att välja från en lista över dina kundgrupper.

6. Ange ett ämne för e-postmeddelandet.

7. Valfritt: Ange text för förhandsgranskning för att anpassa texten som visas efter ämnet i kundens e-postinkorg. Till exempel More fresh finds for your summer wardrobe.

När du har ställt in uppgifterna för e-postaktivitet kan du anpassa innehållet i ett e-postmeddelande.

Ändra kundens e-postadress

Kundens e-postadress är den adress som visas i fältet Från i meddelanden som kunderna får från dig. Om du inte uppdaterar kundens e-postadress kan din butiks e-postmeddelanden visas med en no-reply@shopify.com e-postadress eller flaggas som skräppost.

Obs! Vissa e-postleverantörer är inte kompatibla med Shopify eller kräver att du justerar dina domäninställningar. Se avsnittet om hur du konfigurerar din e-postadress på den här sidan för mer information.

Steg:

1. Klicka på Allmänt.

2. Ändra din e-postadress under Ändra e-postadress i avsnittet Butiksinformation.

3. Klicka på Spara.

Anpassa innehållet i en brödtext

Shopify Email erbjuder varumärkta mallar som hjälper dig att bestämma vilken typ av meddelande du vill skicka till dina kunder. Vissa mallar innehåller automatiskt tillgångar från din butik, till exempel din logotyp, dina produkter och färger. Alla e-postmallar kan enkelt anpassas.

I de flesta mallar ingår följande anpassningsbara sektioner:

• Text – Ange texter och länkar.
  • Bild – Välj en bild i din Shopify-butik, ladda upp en ny bild eller lägg till en bild från Burst.
  • Produkt – Länk till en produkt från din Shopify-butik.
  • Sidfot - Inkludera din Butiksadress, Telefonnummer och Länkar till social medier för att anpassa innehållet längst ner i e-postmeddelandet.

Obs! Du måste använda temat Brooklyn, Debut, Kagami, Minimal, Narrativ eller Parallax för att lägga till länkar till sociala medier i din e-post.

Standardinnehållet i mallar för Shopify Email är baserat på bästa praxis för e-postmarknadsföring och innehåller platshållartext, bilder och länkar i avsnitt som är baserade på information från din butik.

Du kan anpassa innehållet i en brödtext för din e-postmarknadsföring genom att lägga till, redigera eller ta bort delar av din marknadsföringsaktivitet. Ändringar sparas endast för den specifika marknadsföringsaktivitet som du redigerar.

Lägg till, redigera eller ta bort ett avsnitt i innehållet i ett e-postmeddelande

1. Gå till Marknadsföringi Shopify.

2. Klicka på Skapa kampanj > Shopify Email

3. Välj en mall som du vill anpassa. Du kan göra följande ändringar i innehållet i ett e-postmeddelande:

- Om du vill lägga till ett avsnitt använder du musen för att hålla pekaren över innehållet i den brödtext där du vill ha det nya avsnittet och klickar sedan på ikonen +. Du kan lägga till en text, bild eller ett produktavsnitt. - Om du vill ta bort ett avsnitt från innehållet i ett e-postmeddelande klickar du först på det för att öppna redigeringsalternativ och klickar sedan på ikonen för papperskorgen för att ta bort avsnittet. - För att redigera ett avsnitt klickar du först på det för att öppna redigeringsalternativ. Redigeringsalternativ beror på avsnittstypen:

Alternativ för redigering av delar av innehållet i ett e-postmeddelande
Avsnittstyp innehåller Redigeringsalternativ
Text
  • rubrik eller text
  • redigera text
  • ändra textfärg eller textpassning
  • lägg till en länk
Ändringar av textstilen tillämpas på hela e-postmeddelandet. Om du till exempel ställer in att rubrik 1 ska ha teckensnittet Times New Roman visas tillämpas det på all text med rubrik 1.
Bild
  • bild
  • välj en bild från Shopify
  • ladda upp en ny bild
  • välj en bild från Burst
  • ändra bildens alt-text
Produkt
  • produktbild
  • titel
  • beskrivning
  • pris
  • knapp som länkar till produkten
  • välj en ny produkt
  • ändra produktbild
  • redigera namn och beskrivning
  • ändra knappfärg och text
Ändringar i ett produktavsnitt i innehållet i meddelandets brödtext påverkar inte produkten någon annanstans i Shopify. Du kan inte ändra priset för en produkt i ett e-postmeddelande men du kan dölja priset och använda ett separat textavsnitt för att visa ett försäljningspris.
Presentkort
  • bild av presentkort
  • bild
  • titel
  • beskrivning
  • knapp
</td
  • välj ett presentkort från Shopify
  • ladda upp en ny bild
  • redigera namn och beskrivning
  • ändra knappfärg och text
  1. Klicka på Skicka test för att förhandsgranska e-postmeddelandet som dina kunder kommer att se det. Du kan skicka ett test via e-post till den e-postadress som är kopplad till din Shopify butik.

2. Klicka på Granska för att se en översikt över e-postaktivitet.

3. Om du är redo att skicka e-postmeddelandet klickar du på Skick och klickar sedan på Skicka igen för att bekräfta.

Anpassa och skapa nya mallar för Shopify Email

Alla e-postmeddelanden som du skapar med hjälp av Shopify Email kan redigeras och anpassas. Du kan inte spara anpassade mallar, men du kan använda ett tidigare e-postmeddelande som du skickade som startpunkt. Välj Tidigare e-postmeddelanden när du skapar ett nytt e-postmeddelande och du kommer att skapa en kopia av ett tidigare e-postmeddelande som du kan använda och redigera som ett separat utkast.

Lägga till specialtecken till e-postmeddelanden

Du kan lägga till internationella tecken till ämnesrader och textmeddelande. Shopify översätter inte ditt innehåll men du kan översätta innehållet manuellt för att skicka till internationella kundgrupper.

Ämnesrader i e-postmeddelande har stöd för emojis.

Observera: Shopify Email översätter inte ditt innehåll åt dig. E-postmeddelanden skickas endast på det språk du skriver dem.

Översättning av e-postinnehåll

Innehållet i e-postmeddelanden översätts inte automatiskt av Shopify Email. Du kan skapa kundgrupper för att komma åt en specifik målgrupp av dina kunder baserat på språk.

Skicka eller schemalägg ett e-postmeddelande

Det är en bra idé att korrekturläsa innehållet i ditt e-postmeddelande innan du skickar e-postmeddelandet. Shopify kontrollerar inte stavfel eller andra fel. Du kan skicka ett test via e-post till dig själv för att se hur e-postmeddelandet ser ut i en inkorg.

Shopify Email gör det möjligt för dig att skicka fem e-postkampanjer per vecka som återställs var sjunde dag vid midnatt UTC. Du kan skicka e-postmeddelande till 40 000 prenumeranter i taget. Om du har fler än 40 000 prenumeranter kan du skapa kundgrupper för att komma åt specifika prenumeranter med specifika kampanjer eller för att dela upp din lista i mindre grupper.