Skapa en e-postmarknadsföringskampanj via Shopify Email

Från din Shopify-administratör kan du skapa och skicka e-postmeddelanden direkt från Shopify e-post. Du kan anpassa eller bygga dina egna varumärkta mallar. Du kan även välja vilket kundsegment (grupp) som ska få dina e-postmeddelanden.

Utkast till e-postmeddelanden sparas automatiskt medan du redigerar, och kommer inte att skickas förrän du bekräftar att e-postmeddelandet är klart. Du kan även schemalägga e-postmeddelanden i förväg för att hjälpa dig planera i förväg för din butik.

Se vår guide om Shopifys bästa praxis för e-postmarknadsföring för en fullständig lista över innehållsförslag, designtips och strategier.

Ställ in en marknadsföringsaktivitet för e-post

Shopifys e-post låter dig skicka e-postmeddelanden till kundsegment som prenumererar på e-postmarknadsföring från din butik. Läs mer om att skapa kundsegment för att skicka e-postkampanjer till specifika målgrupper.

Du måste lägga till ett ämne för e-postmeddelandet. När du lägger till ett ämne kommer ditt e-postmeddelande att sparas med det namnet. Du kan ändra det när som helst.

Steg:

1. Gå till Marknadsföringi Shopify.

2. Klicka på Skapa kampanj.

3. Klicka på Shopify e-post.

4. Välj en e-postmall.

5. Klicka på Till och välj sedan ett kundsegment.

6. Ange ett ämne för e-postmeddelandet.

7. Valfritt: Ange text för förhandsgranskning för att anpassa texten som visas efter ämnet i kundens e-postinkorg. Till exempel More fresh finds for your summer wardrobe.

När du har ställt in uppgifterna för e-postaktivitet kan du anpassa innehållet i ett e-postmeddelande.

Ändra din e-postadress som avsändare

Avsändarens e-postadress är den e-postadress som visas i fältet Från i meddelanden som kunderna får från dig. Vissa domäner kan kräva ytterligare autentisering, annars kan avsändarens e-postadress visas med via shopifyemail.com eller som store@shopifyemail.com.

Steg:

1. Klicka på Butiksuppgifter.

2. Klicka på Redigera i avsnittet Kontaktuppgifter.

3. Ändra din e-postadress i fältet Avsändares e-postadress.

4. Klicka på Spara.

Anpassa dina e-postmeddelanden

Beroende på vilken typ av meddelande du skickar till dina kunder kan du välja från en mängd olika märkesmallar i Shopify Email. Vissa mallar inkluderar automatiskt tillgångar från din butik, till exempel din logotyp, dina produkter och dina färger.

Standardinnehållet i mallar för Shopify Email är baserat på bästa praxis för e-postmarknadsföring och innehåller platshållartext, bilder och länkar i avsnitt som är baserade på information från din butik.

Du kan anpassa innehållet i brödtexten för dina aktiviteter i e-postmarknadsföringen genom att lägga till, redigera eller ta bort avsnitt. Ändringar sparas endast för den specifika aktivitet i e-postmarknadsföringen som du redigerar.

Lägg till, redigera eller ta bort ett avsnitt i e-postmeddelandets innehåll.

1. Gå till Marknadsföringi Shopify.

2. Klicka Skapa kampanj > Shopify Email.

3. Välj en mall som du vill anpassa. Du kan göra följande ändringar i innehållet i ett e-postmeddelande:

• Om du vill lägga till ett avsnitt använder du musen för att hålla muspekaren över e-postinnehållet där du vill ha det nya avsnittet och klickar sedan på +-ikonen.
    • Om du vill ta bort ett avsnitt från innehållet i ett e-postmeddelande klickar du först på det för att öppna redigeringsalternativ och sedan på ikonen för papperskorgen för att ta bort avsnittet.
    • Klicka på det avsnitt som du vill redigera för att se redigeringsalternativen. Redigeringsalternativen bestäms av avsnittstypen.

Text

Attributen för ett textavsnitt.
Redigeringsalternativ
  • redigera text
  • ändra textens typsnitt, färg, vikt, justering eller tillämpa kursiv text
  • lägg till en länk

Ändringar av textstilen tillämpas på hela e-postmeddelandet. Om du till exempel ställer in att rubrik 1 ska ha teckensnittet Times New Roman kommer all text med rubrik 1 visas i Times New Roman.

Pristexten kan inte ändras. Priset för en produkt måste ändras i själva produkten.

Knapp

Attributen för ett knappavsnitt.
Redigeringsalternativ
  • ändra typsnitt, storlek, hörnstilar (kvadratisk, böjd, rundad), fyllnad (tjock eller kontur), textfärg, bakgrundsfärg och justering
  • lägg till en länk

Bild

Attributen för ett bildavsnitt.
Redigeringsalternativ
  • redigera bredd, bakgrundsfärg
  • Lägg till alternativtext
  • lägg till en länk

En bild kan väljas från dina Shopify-filer eller så kan en ny bild laddas upp.

Krav
  • filstorlek: maximalt 20 megabytes
  • upplösning: maximalt 20 megapixlar
  • bildförhållande: mellan 100:1 och 1:100
  • filformat: jpg eller png

Rubrik

Attributen för ett rubrikavsnitt.
Redigeringsalternativ
  • anpassa med butikens logotyp eller butiksnamnet, eller ändra typsnitt, textstorlek, textfärg, textjustering eller bakgrundsfärg
  • kan döljas

Produkt

Attributen för ett produktavsnitt.
Redigeringsalternativ
  • anpassa text, knapp, layout, bakgrundsfärg, förhållande och textjustering
  • kan vara en layout med flera kolumner för att markera produkter i olika riktningar
  • välj ny produktbild (kommer inte att ändra bilden i dina produktinställningar)
  • upp till 9 produkter kan läggas till

Priset för en produkt kan endast ändras i avsnittet Produkter som mallen hämtar produktdetaljerna från. Det kan inte ändras i Shopify Email-redigeraren.

Presentkort

Attributen för ett presentkortsavsnitt.
Redigeringsalternativ
  • anpassa med en ny bild, text, knapp, justering eller bakgrundsfärg
  • kan döljas

Presentkort måste vara aktiva för butiken sedan innan. De kan inte skapas eller redigeras i Shopify Email-redigeraren.

Rabatt

Attributen för ett rabattavsnitt.
Redigeringsalternativ
  • anpassa text, teckenstorlek, textfärg och knapp

Rabatter måste finnas i butiken sedan innan. De kan inte skapas eller redigeras i Shopify Email-redigeraren.

Bild med text

Attributen för ett bild med text-avsnitt.
Redigeringsalternativ
  • anpassa text, knapp, bildstil, placering, avstånd, justering och bakgrundsfärg
  • se till att en länk läggs till för alla knappar
  • dölj eller visa text och knappar, men bilder måste alltid väljas

Flera kolumner

Attributen för ett avsnitt med flera kolumner.
Redigeringsalternativ
  • anpassa kolumner med bildstil, placering, avstånd, justering och bakgrundsfärg
  • aktivera eller inaktivera olika element i varje kolumn (exempel: den första kolumnen kan ha bilden och knappen dold, men texten visas och den andra kolumnen kan ha bilden dold, men texten och knappen visas)
  • dölj eller visa bilder, men text måste alltid inkluderas

Sidfot

Attributen för ett sidfotsavsnitt.
Redigeringsalternativ
  • anpassa typsnitt, textfärg, länkfärg, bakgrund och delningsfärg
  • visa butiksadress, telefonnummer och ikoner för sociala medier

Sidfotsavsnittet kan inte tas bort.

Butiksadressen och telefonnumret anpassas i dina butiksinställningar.

Du måste använda temat Brooklyn, Debut, Kagami, Minimal, Narrative eller Parallax för att lägga till länkar till sociala medier i din e-post.

Förhandsgranska ett e-postmeddelande innan du skickar det

1. Klicka på Skicka test i e-postredigeraren för att förhandsgranska e-postmeddelandet som dina kunder kommer att se det. Du kan skicka ett test via e-post till den e-postadress som är kopplad till din Shopify butik.
  2. Klicka på Granska för att se en översikt över e-postaktivitet.
  3. När du är redo att skicka e-postmeddelandet klickar du på Skicka och sedan på Skicka igen för att bekräfta. Klicka på Redigera e-postinnehåll om du vill göra ändringar i e-postmeddelandet.

Anpassa dina e-postmeddelanden

Du kan lägga till anpassad text i dina e-postkampanjer, som kundens förnamn, efternamn, e-postadress, stad, delstat, provins och land. Om du lägger till anpassat innehåll i ett visst avsnitt i ditt e-postmeddelande använder Shopify Email automatiskt kundinformation i det avsnittet, om det finns för den kund som får e-postmeddelandet. Du kan lägga till anpassad text i din ämnesrad, förhandsgranskningsrad och brödtext i e-postmeddelandet. Anpassningen ger en mer skräddarsydd upplevelse för dina e-postprenumeranter och kan förbättra öppningsgrad, konvertering och engagemang.

Du kan bara ha två anpassningsvärden i ditt e-postmeddelandes ämnesrad och förhandsgranskningsrad. På ämnesraden kan du till exempel använda First name och Last name, men inte ett tredje anpassningsvärde. Du kan ha maximalt tio anpassningsvärden i brödtexten i e-postmeddelandet. Du kan även lägga till standardinformation som används när specifik kundinformation inte är tillgänglig.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Marknadsföring.
  2. Klicka på Skapa kampanj > Shopify Email.
  3. Välj en mall att anpassa.
  4. Om du vill anpassa en ämnesrad, förhandsgranskningsrad, rubrik eller brödtext klickar du på pennikonen i lämpligt avsnitt.
  5. Välj det värde du vill anpassa från de alternativ som visas. Välj till exempel City om du vill att ditt e-postmeddelande ska inkludera kundens stad.
  6. Valfritt: Ange ett standardvärde som används om kundens information inte är tillgänglig. Om du inte anger ett standardvärde lämnas utrymmet för anpassad text tomt.
  7. Klicka på Spara.

Anpassa och skapa nya mallar för Shopify Email

Alla e-postmeddelanden som du skapar med hjälp av Shopify Email kan redigeras och anpassas. Du kan inte spara anpassade mallar, men du kan använda ett tidigare e-postmeddelande som du skickade som startpunkt. Välj Tidigare e-postmeddelanden när du skapar ett nytt e-postmeddelande och du kommer att skapa en kopia av ett tidigare e-postmeddelande som du kan använda och redigera som ett separat utkast.

Lägga till specialtecken till e-postmeddelanden

Du kan lägga till internationella tecken i e-postmeddelandens ämnesrader och text.

Ämnesrader i e-postmeddelande har stöd för emojis.

Översättning av e-postinnehåll

E-postmeddelanden skickas endast på det språk du skriver dem på och översätts inte automatiskt. Du kan skapa kundsegment för att nå en specifik målgrupp bland dina kunder baserat på språk.

Skicka eller schemalägg ett e-postmeddelande

Det är en bra idé att korrekturläsa innehållet i ditt e-postmeddelande innan du skickar e-postmeddelandet. Shopify kontrollerar inte stavfel eller andra fel. Du kan skicka ett test via e-post till dig själv för att se hur e-postmeddelandet ser ut i en inkorg.

Granska och skicka din e-post

1. När du är klar med att redigera din e-post, klicka på Granska från e-postredigeraren.
  2. Valfritt: Om du behöver göra ytterligare ändringar klickar du på Redigera e-post för att gå tillbaka till redigeraren eller Avsluta för att gå tillbaka till föregående sida.
  3. Klicka på Skicka.
  4. Granska detaljerna och klicka sedan på Skicka nu.

Skicka ett test-e-postmeddelande

1. Klicka på Skicka test från e-postredigeraren.
  2. I avsnittet e-postadresser anger du upp till fem e-postadresser som du vill skicka testet till, en i taget.
  3. Klicka på Skicka.

Schemalägg ett e-postmeddelande

När du är klar med att redigera din e-post kanske du vill schemalägga den till ett senare datum. Om du har nått en e-postgräns kan du schemalägga e-postmeddelandet till nästa tillgängliga dag.

Steg:

1. Klicka på Granska i e-postredigeraren.
  2. Klicka på Schemalägg.
  3. I avsnittet Skicka datum klickar du på datumet och väljer sedan det tillgängliga datum som du vill att din e-post ska levereras på.
  4. Klicka på Sändningstid och välj en tidpunkt från listan.
  5. Granska detaljerna för din schemalagda e-post och klicka sedan på Schemalägg för att schemalägga den.

E-postbegränsningar

E-postbegränsningar avgör hur många prenumeranter du kan skicka e-post under en viss tidsperiod. Detta avgörs av flera faktorer och hjälper till att förhindra leveransproblem.

Antalet e-postmeddelanden du har skickat under en dag beräknas utifrån hur många e-postmeddelanden som skickades till enskilda prenumeranter den dagen, snarare än antalet e-postkampanjer som du har skickat.

Gör något av följande om du har nått på en e-postgräns:

• Schemalägg ett e-postmeddelande för nästa tillgängliga datum.
  • Skapa kundsegment och skräddarsy din e-post till vissa segment. Strategiska marknadsförare bygger upp e-postmarknadsföring runt sin målgrupp. Du kan skapa kundsegment för att komma åt specifika prenumeranter med specifika kampanjer eller för att dela upp din lista i mindre segment.

Du kanske kan öka dina e-postbegränsningar genom att förbättra dina leveransmått. Leveransstatistik påverkas av följande:

• Avvisningsfrekvens: Avvisningsfrekvensen visar hur många av de e-postmeddelanden som du skickar ut som "studsar" eller returneras till dig.
  • Skräppostfrekvens: Avvisningsfrekvenser, engagemang från dina prenumeranter och om dina kunder markerade din e-post som skräppost är faktorer som alla påverkar om din e-post ses som skräppost eller inte av en e-postleverantör.
  • Avregistreringsfrekvens: Om en kund klickar på Avsluta prenumeration i ett e-postmeddelande från dig eller markerar e-postmeddelandet som skräppost kommer den att tas bort från din lista.
  • Klickfrekvens: Klickfrekvens beräknas genom att dividera unika klick med antalet skickade e-postmeddelanden. Läs mer om bästa praxis för e-post för att förbättra klickfrekvenser.
  • Varukorgstilläggsfrekvens: Varukorgstilläggsfrekvensen är den procentandel av besökare som placerar minst en artikel i varukorgen under sessionen.
  • Konverteringsfrekvens: Konverteringsfrekvensen är andelen prenumeranter som följer e-postmeddelandets uppmaning efter att ha läst ditt e-postmeddelande, som att köpa produkten som du annonserade i e-postmeddelandet.

Om du har frågor om schemaläggning eller segmentering av kunder kan du kontakta vårt supportteam för ytterligare hjälp.