Skapa en marknadsföringsaktivitet via e-post

Du kan även skapa och skicka e-postmarknadsföring från sidan Marknadsföring i Shopify. Därifrån kan du anpassa innehållet i e-post och välja vilka kundgrupper som ska få dem.

Du kan också spara e-postmeddelanden som utkast för att använda senare. Dina utkast till e-postmeddelanden sparas automatiskt medan du redigerar och de kommer inte att skickas förrän du bekräftar att de är klara.

Ställ in en marknadsföringsaktivitet för e-post

När du skapar en marknadsföringsaktivitet för e-postmarknadsföring måste du välja en kundgrupp som ska ta emot e-postmeddelandet. Du kan inte skapa kundgrupper när du skapar ett e-postmeddelande och du kan inte skriva in enskilda e-postadresser. Läs mer om hur du skapar kundgrupper.

Obs! Du kan inte ändra Från-adressen som kunderna ser i e-postmeddelanden medan du skapar en marknadsföringsaktivitet via e-post. Istället kan du ändra Från-adressen i Shopifys butiksinställningar.

Du måste även lägga till ett ämne för e-postmeddelandet. En marknadsföringsaktivitet via e-post som du skapar i Shopify är uppkallad efter ämnesraden i e-postmeddelandets innehåll. När du har lagt till ämnet sparas ditt utkast till marknadsföringsaktivitet för e-post automatiskt.

Steg:

1. Gå till Marknadsföringi Shopify.

2. Klicka på Skapa kampanj.

3. Klicka på Shopify e-post.

4. Välj en e-postmall.

5. Klicka på fältet Till för att välja från en lista över dina kundgrupper.

6. Ange ett ämne för e-postmeddelandet.

7. Valfritt: Ange text för förhandsgranskning för att anpassa texten som visas efter ämnet i kundens e-postinkorg. Till exempel More fresh finds for your summer wardrobe.

När du har ställt in uppgifterna för e-postaktivitet kan du anpassa innehållet i ett e-postmeddelande.

Rikta in dig på en viss kundgrupp

Om du vill att en marknadsföringskampanj via e-post bara ska skickas till en viss kundgrupp måste du skapa och tagga kunder med ordertaggar, spara anpassade sökningar och välja dessa sökningar som kundgrupp när du skapar ditt e-postmeddelande. Följ dessa steg för att slutföra dessa åtgärder:

1. Klicka på Kunder från din Shopify-administrator.
  2. Välj den kund eller de kunder som du vill lägga till en tagg till.
  3. Klicka på Åtgärder och välj Lägg till taggar.
  4. Avmarkera alla kunder, leta efter en tagg som du har skapat i sökfältet i Sök kunder och klicka på Spara sökning.
  5. Välj mellan Spara som en ny sökning eller Skriv över en befintlig sparad sökning och klicka sedan på Spara.
  6. Dina sparade sökningar visas som kundgrupper i rullgardinsmenyn för fältet Till: när du skapar en kampanj för e-postmarknadsföring med Shopify.

Se vår guide om hur du skapar och använder taggar i Shopify för mer information.

Obs! Fram till den 1 oktober 2020 kan du skicka högst fem e-postkampanjer per vecka till upp till 20 000 abonnenter per kampanj.

Anpassa innehållet i en brödtext

Shopify Email erbjuder flera varumärkta mallar som hjälper dig att påbörja anpassningsprocessen. Du kan anpassa innehållet i ett e-postmeddelande för att visa kampanjer eller produkter i din webbutik. Standardinnehållet för i din e-postmarknadsföring matchar automatiskt stilen för ditt webbutikstema. Ditt utkast till e-post sparas automatiskt när du gör ändringar, och e-postmeddelandet kommer inte att skickas förrän du bekräftar att det är klart.

Innehållet i ett e-postmeddelande innehåller följande anpassningsbara avsnitt:

• Text – Ange texter och länkar
  • Bild – Välj en bild i din Shopify-butik, ladda upp en ny bild eller lägg till en bild från Burst
  • Produktlänk – Länk till en produktvariant från din Shopify-butik
  • Sidfot – Markera eller avmarkera butiksadress, telefonnummer och länkar till sociala medier för att anpassa innehållet längst ner i e-postmeddelandet

Obs! Du måste använda temat Brooklyn, Debut, Kagami, Minimal, Narrativ eller Parallax för att lägga till länkar till sociala medier i din e-post

Standardinnehållet baseras på bästa praxis för e-postmarknadsföring med standardtext, bilder och länkar i avsnitt, allt baserat på information från din butik.

Du kan inte skapa en ny mall, men du kan anpassa brödtextinnehållet för din e-postmarknadsföring genom att lägga till, redigera eller ta bort delar av din marknadsföringsaktivitet. Ändringar av innehållet i ett e-postmeddelande sparas inte i mallen utan endast för den specifika marknadsföringsaktivitet som du redigerar.

Lägg till, redigera eller ta bort ett avsnitt i innehållet i ett e-postmeddelande

1. Gå till Marknadsföringi Shopify.

2. Klicka på en marknadsföringskampanj.

3. Klicka på den marknadsföringsaktivitet som du vill anpassa. Du kan göra följande ändringar i innehållet i ett e-postmeddelande:

- Om du vill lägga till ett avsnitt använder du musen för att hålla pekaren över innehållet i den brödtext där du vill ha det nya avsnittet och klickar sedan på ikonen +. Du kan lägga till en text, bild eller ett produktavsnitt. - Om du vill ta bort ett avsnitt från innehållet i ett e-postmeddelande klickar du först på det för att öppna redigeringsalternativ och klickar sedan på ikonen för papperskorgen för att ta bort avsnittet. - För att redigera ett avsnitt klickar du först på det för att öppna redigeringsalternativ. Redigeringsalternativ beror på avsnittstypen:

Alternativ för redigering av delar av innehållet i ett e-postmeddelande
Avsnittstyp innehåller Redigeringsalternativ
Text
  • rubrik eller text
  • redigera text
  • ändra textfärg eller textpassning
  • lägg till en länk
Ändringar av textstilen tillämpas på hela e-postmeddelandet. Om du till exempel ställer in att rubrik 1 ska ha teckensnittet Times New Roman visas tillämpas det på all text med rubrik 1.
Bild
  • bild
  • välj en bild från Shopify
  • ladda upp en ny bild
  • välj en bild från Burst
  • ändra bildens alt-text
Produkt
  • produktbild
  • titel
  • beskrivning
  • pris
  • knapp som länkar till produkten
  • välj en ny produkt
  • ändra produktbild
  • redigera namn eller beskrivning
  • ändra knappfärg och text
Ändringar i ett produktavsnitt i innehållet i meddelandets brödtext påverkar inte produkten någon annanstans i Shopify. Du kan inte ändra priset för en produkt i ett e-postmeddelande men du kan dölja priset och använda ett separat textavsnitt för att visa ett försäljningspris.
  1. Klicka på Granska för att se en översikt över e-postaktivitet.

2. Klicka på Skicka test för att skicka ett e-postmeddelande som test till den e-postadress som är kopplad till din Shopify-butik.

3. Om du är redo att skicka e-postmeddelandet klickar du på Skickaoch klickar sedan på Skicka igen för att bekräfta.

Lägga till specialtecken till e-postmeddelanden

Du kan lägga till internationella tecken till ämnesrader och textmeddelande. Shopify översätter inte ditt innehåll men du kan översätta innehållet manuellt för att skicka till internationella kundgrupper.

Ämnesrader i e-postmeddelande har även stöd för emojis.

Skicka en marknadsföringsaktivitet via e-post

Det är en bra idé att korrekturläsa innehållet i ditt e-postmeddelande innan du skickar e-postmeddelandet. Shopify kontrollerar inte stavfel eller andra fel. Du kan även skicka ett test via e-post till dig själv för att se hur e-postmeddelandet ser ut i en inkorg.

1. Gå till Marknadsföringi Shopify.

2. Klicka på en marknadsföringskampanj.

3. Klicka på den e-postmarknadsföring aktivitet som du vill skicka.

4. Klicka på Granska för att se en översikt över e-postaktivitet.

5. Klicka på Skicka test för att skicka ett e-postmeddelande som test till den e-postadress som är kopplad till din Shopify-butik.

6. När du är redo att skicka e-postmeddelandet klickar du på Skickaoch klickar sedan på Skicka igen för att bekräfta.

Radera en marknadsföringsaktivitet som skickas med e-post

1. Gå till Marknadsföringi Shopify.

2. Klicka på en marknadsföringskampanj.

3. Klicka på den e-postmarknadsföringaktivitet som du vill radera.

4. Klicka på Granska.

5. Klicka på Radera aktivitet.

Planera en marknadsföringsaktivitet via e-post

Du kan skapa ett e-postmeddelande och sedan skicka det vid ett senare datum och tid.

1. Gå till Marknadsföringi Shopify.

2. Klicka på en marknadsföringskampanj.

3. Klicka på den e-postmarknadsföring aktivitet som du vill skicka.

4. Klicka på Granska för att se en översikt över e-postaktivitet.

5. Klicka på Skicka test för att skicka ett e-postmeddelande som test till den e-postadress som är kopplad till din Shopify-butik.

6. Klicka på Schemalägg.

7. Välj ett datum och en tidpunkt och klicka sedan på Schemalägg.