Generera automatiskt ämnesrader och brödtext för e-post

Shopify Magic använder artificiell intelligens (AI) för att hämta in uppgifter som du anger, till exempel kampanjtyp och produktsökord, och genererar förslag till ämnesrader i Shopify e-post. Om du redan har skrivit ett utkast till din ämnesrad för e-post kommer sökord automatiskt att genereras baserat på din ämnesrad. Innan du genererar automatisk text för dina e-postmeddelanden bör du granska Tips för hur du använder Shopify Magics textgenerering.

Språk som stöds

​ Stöd för automatiskt genererade ämnesrader och brödtext för e-post finns för närvarande på följande språk:

• Engelska
  • Tyska
  • Spanska
  • Franska
  • Italienska
  • Japanska
  • Portugisiska (brasiliansk portugisiska)
  • Kinesiska (förenklad)

Som standard är amerikansk engelska det som används för förslag på engelska. De språkdata som AI använder kommer främst från nordamerikanska källor så genererat innehåll kan innehålla felaktigheter och uttryck som är lokala för den regionen. Du kan ändra vilken del som helst av innehållsförslagen så att de matchar det som dina kunder förväntar sig.

Det språk som används för att generera dina förslag bestäms av standardspråket för ditt skyltfönster. Om ditt standardspråk för skyltfönster inte är ett av de språk som stöds är den här funktionen inte tillgänglig i din Shopify-admin. Du kan uppdatera språkinställningen i Inställningar > Språk och klicka på Ändra standardspråk.

Listan över språk som stöds är de språk som har verifierats, men textgenereringen kan fungera för ytterligare språk med varierande kvalitet. Om du vill försöka generera utdata på ditt föredragna språk kan du använda särskilda instruktioner för att ange vilket utdataspråk du vill använda. Du kan till exempel inkludera instruktionen Skriv beskrivningen på norska. Eftersom utdatakvalitet kan variera betydligt bör du endast använda den här metoden för språk som du är bekväm med att läsa och utvärdera. En annan strategi är att generera det engelska resultatet och sedan använda Translate and Adapt-appen för att översätta genererat resultat till det språk du föredrar. ​

Skapa ämnesrader för e-post

När du skapar en e-postkampanj med Shopify så kan du använda Shopify Magic för att generera en ämnesrad och brödtext för e-postmeddelandet. Som standard är amerikansk engelska det som används för förslag på engelska. De språkdata som AI använder kommer främst från nordamerikanska källor så genererat innehåll kan innehålla ord och uttryck som är lokala för den regionen. Du kan ändra vilken del av innehållsförslagen som helst, så att de passar dina kunder.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Appar och försäljningskanaler från Shopify-admin.
  2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på E-post och sedan på Öppna app.
  3. Klicka på Skapa kampanj och välj sedan en mall.
  4. Utför något av följande steg:

• Klicka på ikonen Generera text i ämnesfältet för att skriva utkast till en ämnesrad i e-postmeddelandet.
    • Klicka på ikonen Generera text i RTF-redigeraren i textavsnittet för att skriva utkast till brödtext i e-postmeddelandet.
  5. Ange information om vilken typ av e-postmeddelande du skickar och lägg till sökord. Ju mer information du lägger till, desto mer relevant blir det föreslagna innehållet.

6. Valfritt: välj en ny ton från rullgardinsmenyn Tonläge. Läs mer om att välja en ton dina e-postmeddelanden.

7. Valfritt: skriv ytterligare instruktioner som du vill lägga till i fältet för Särskilda instruktioner. Se Använda särskilda instruktioner för information om vilka typer av instruktioner du kan ge.

8. Klicka på Generera text för att generera tre versioner av ditt föreslagna innehåll.

9. Utför något av följande steg:

• Klicka på Försök igen för att visa de olika resultaten.
    • Välj en annan ton eller ändra din uppmaning och klicka sedan på Försök igen.
  10. Klicka på Behåll för att välja ett förslag som du vill använda.

När du har genererat och valt text kan du slutföra anpassningen av e-postmeddelandet eller klicka på ikonen Generera text för att komma åt tidigare förslag och skapa nya.

Redigera befintlig brödtext för e-post

Om du har ett utkast till en Shopify e-post-kampanj som innehåller text som du vill redigera kan du använda Shopify Magic för att formulera om, utöka eller förenkla innehållet.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Appar och försäljningskanaler från Shopify-admin.
  2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på E-post och sedan på Öppna app.
  3. Klicka på rubriken för det kampanjutkast som du vill redigera.
  4. Klicka på ikonen Generera text och välj sedan något av följande från rullgardgarullgardinsmenyn:

• Klicka på Formulera om om du vill formulera om innehållet
    • Klicka på Utöka om du vill göra innehållet längre.
    • Klicka på Förenkla om du vill förenkla innehållet.
  5. Valfritt: välj en ny ton från rullgardinsmenyn Tonläge. Läs mer om att välja en ton dina e-postmeddelanden.

6. Valfritt: Lägg till eller redigera instruktioner i fältet Särskilda instruktioner. Se Använda särskilda instruktioner för information om vilka typer av instruktioner du kan ge.

7. Klicka på Försök igen.

8. Klicka på Behåll för att välja ett förslag som du vill använda.

Förbättra innehållsförslagen som du får

När du utvärderar genererade förslag för Shopify e-post bör du fundera över vad som utgör ett effektivt innehåll i e-post. Det bästa sättet att förbättra de genererade förslagen är att ge AI-verktyget mer information om din kampanj, till exempel kampanjmål, produktinformation och specifika sökord. Du bör också välja en ton som bäst passar ditt varumärke.

Överväg att lägga till följande typer av information i dina e-postkampanjer för att förbättra resultaten av textgenereringen:

• Kampanjtyp: Alla kampanjspecifikationer du anger bidrar till att generera bättre resultat. Till exempel, lagerpåfyllning av produkter, vårrea eller födelsedagsrabatt.
  • Produktsökord. Om du skriver om en specifik produkt, försök lägga till namn och typ av produkt. Om produktnamnet inte är tydligt, ange nyckelord som beskriver produkten eller kategorin, till exempel stark sås eller tvål. Lägg till alla deskriptorer som markerar vad som gör produkten unik eller varför någon kanske vill köpa den. Monaco är till exempel inte beskrivande. Genom att använda en uppsättning nyckelord såsom Nyinkommet, Monaco, 10 % rabatt och lätta sköldpaddsmönstrade solglasögon kan du berätta för Shopify Magic vad som ska skrivas om. Sökordsanvisningarna kan vara enkla eller komplexa, och du kan formulera din uppmaning i en mening eller bara använda nyckelord. Du kan även inkludera emojis.
  • Viktiga sökord eller terminologi för ditt varumärke.Även om resultaten kommer att innefatta olika beskrivning av den information du tillhandahåller, sparas ofta specialord eller fraser, till exempel varumärkesnamn eller unika beskrivande ord. Om du inkluderar ditt varumärkes namn i din prompt för varumärkesslogan, kommer det vanligtvis att ingå i resultaten. Om du till exempel beskriver ditt mint-läppbalsam som mint-astisk i sökorden kommer de genererade förslagen i många fall att innehålla den termen.
  • Övriga e-postuppgifter.Ytterligare uppgifter som är relevanta för typen av innehåll du genererar ska anges.Om du till exempel vill skapa ett försäljningsmeddelande måste du se till att inkludera försäljningsbeloppet och de typer av produkter som ingår i försäljningen. Shopify Magic använder de uppgifter du lägger till i din e-post för att automatiskt föreslå idéer om vilka sökord du ska tillhandahålla.