Opret en e-mailmarkedsføringskampagne ved hjælp af Shopify Email

Fra din Shopify-administrator kan du oprette og sende mails direkte fra Shopify Email. Du kan tilpasse eller udvikle dine egne brandede skabeloner. Du kan også vælge, hvilken gruppe af kunder der skal modtage dine mails.

Der gemmes automatisk en kladde af mailen, mens du redigerer, og vil ikke blive sendt, før du bekræfter, at mailen er klar. Du kan også planlægge mails i forvejen for at hjælpe dig med at planlægge forud for din butik.

Se vores guide til Shopifys bedste fremgangsmåder for e-mailmarkedsføring for at få en komplet liste over indholdsforslag, designertips og strategier.

Sådan opsætter du en e-mailmarkedsføringsaktivitet

Shopify Email lader dig sende mails til grupper af kunder, der abonnerer på e-mailmarkedsføring fra din butik. Få mere at vide om, hvordan du opretter kundegrupper, for at sende mailkampagner til specifikke målgrupper.

Du skal tilføje et emne for mailen. Når du tilføjer et emne, gemmes din mailaktivitet under det navn. Du kan til enhver tid ændre dette.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Markedsføring i Shopify.

2. Klik på Opret kampagne.

3. Klik på Shopify Email.

4. Vælg en mailskabelon.

5. Klik på feltet Til for at vælge fra en liste med dine kundegrupper.

6. Angiv et emne for mailen.

7. Valgfri: Angiv eksempeltekst, hvis du vil tilpasse teksten, der vises efter emnet i kundens indbakke. For eksempel: More fresh finds for your summer wardrobe.

Når du har opsat oplysningerne for mailaktiviteten, kan du tilpasse indholdet i mailen.

Sådan skifter du din mailadresse for afsender

Din mailadresse for afsender er den mailadresse, der vises i feltet Fra i de beskeder, som dine kunder modtager fra dig Nogle domæner kan kræve yderligere godkendelse. Hvis dette ikke er tilfældet vises din mailadresse for afsender muligvis med via shopifyemail.com eller som store@shopifyemail.com.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. I afsnittet butiksoplysninger under Skift mailadresse kan du ændre din mailadresse.

3. Klik på Gem.

Tilpasning af dine mailbeskeder

Shopify Email tilbyder brandede skabeloner, der kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken type besked du vil sende til dine kunder. Nogle skabeloner inkluderer automatisk aktiver fra din butik såsom dit logo, dine varer og dine farver. Alle mailskabeloner kan nemt tilpasses.

De fleste skabeloner omfatter følgende tilpassede afsnit:

• Sidehoved – Angiv billede, butiksnavn og logo.
  • Tekst – Angiv tekst og links
  • Billede – vælg et billede i din Shopify-butik, upload et nyt billede eller tilføj et billede fra Burst
  • Produkt – link til et produkt fra din Shopify-store.
  • Sidefod – inkluder din butiks adresse, telefonnumre og links til sociale medier, hvis du vil tilpasse indholdet i bunden af mailen

Standardindholdet er i Shopify Email-skabeloner er baseret på de bedste fremgangsmåder inden for e-mailmarkedsføring og indeholder pladsholdertekst, -billeder og -links i afsnit, der er baseret på oplysninger fra din butik.

Du kan tilpasse selve indholdet til din e-mailmarkedsføringsaktivitet ved at tilføje, redigere eller fjerne afsnit. Ændringer gemmes kun i den specifikke e-mailmarkedsføringsaktivitet, som du redigerer.

Tilføj, rediger eller fjern et afsnit i mailens indhold

1. Gå til Markedsføring i Shopify.

2. Klik på Opret kampagne > Shopify Email

3. Vælg en skabelon, som du vil tilpasse. Du kan foretage følgende ændringer af indholdet i brødteksten:

- Hvis du vil tilføje et afsnit, skal du holde musen over det sted, hvor du vil indsætte et nyt afsnit, og derefter klikke på ikonet +. Du kan tilføje et afsnit med en tekst, et billede eller et produkt. - Hvis du vil fjerne et afsnit, skal du først klikke på det for at åbne redigeringsmulighederne. Klik derefter på papirkurvsikonet for at fjerne afsnittet. - Hvis du vil redigere et afsnittet, skal du først klikke på det for at åbne redigeringsmulighederne. Redigeringsmulighederne afhænger af afsnittets type:

Muligheder for at redigere afsnit i mailens indhold
Afsnitstype Indeholder Redigeringsmuligheder
Tekst overskrift eller tekst
  • rediger tekst
  • skift tekstfarve eller -justering
  • tilføj et link
Ændringer af teksttypografien anvendes i hele mailen. Hvis du for eksempel indstiller din Overskrift 1 til skrifttypen Times New Roman, vil alt tekst i en Overskrift 1 vises i Times New Roman.
Billede billede
  • vælg et billede fra Shopify
  • upload et nyt billede
  • vælg et billede fra Burst
  • skift alternativ billedtekst
Produkt
  • produktbilleder
  • titel
  • beskrivelse
  • pris
  • knap, der linker til produktet
  • vælg et nyt produkt eller flere produkter
  • skift produktbilleder
  • rediger titel og beskrivelse
  • skift farve, form, tekst, skrifttype og skriftstørrelse på knappen
  • tilpas kolonner og layout for produktet
  • omarranger produkterne i et gitter
Ændringer af et produktafsnit i mailen påvirker ikke produktet andre steder i Shopify. Du kan ikke ændre prisen på et produkt i en mail, men du kan skjule prisen og vise udsalgsprisen i et separat tekstafsnit.
Skillelinje en skillelinje
  • skift mønsteret på skillelinjen
  • skift tykkelsen på skillelinjen
  • skift bredden på skillelinjen
  • skift farven på skillelinjen
Gavekort
  • gavekortbillede
  • billede
  • titel
  • beskrivelse
  • knap
  • Vælg et gavekort fra Shopify
  • upload et nyt billede
  • rediger titel og beskrivelse
  • skift farve, tekst, form, skrifttype og skriftstørrelse på knappen
  1. Klik på Send test for at få forhåndsvist mailen, som dine kunder vil se den. Du kan sende en testmail til den mailadresse, der er knyttet til din Shopify-butik.

2. Klik på Gennemgå for at se en oversigt over mailaktivitet.

3. Klik på Send, hvis du er klar til at sende mailen, og klik derefter på Send igen for at bekræfte. Hvis du vil foretage ændringer i mailen, skal du klikke på Rediger indholdet i mailen.

Personlig tilpasning af dine mailbeskeder

Du kan føje personlig tekst til dine mailkampagner, f.eks. din kundes fornavn, efternavn, mailadresse, by, stat, provins og land. Hvis du føjer personligt indhold til et bestemt afsnit i din mailbesked, bruger Shopify Email automatisk kundens oplysninger i afsnittet, hvis disse oplysninger er registreret for den kunde, der modtager mailen. Du kan føje personlig tekst til din emnelinje, din eksempellinje og mailens brødtekst. Personlig tilpasning giver dine mailabonnenter en mere skræddersyet oplevelse, og det kan forbedre dine åbningsrater, konverteringer og interaktioner.

Du kan kun have to personlig tilpassede værdier i mailens emnelinje og eksempellinje. Du kan f.eks. bruge First name og Last name i emnelinjen, men du kan ikke bruge en tredje personlig tilpasset værdi. Du kan højst have ti personlig tilpassede værdier i brødteksten i dine mails. Du kan også tilføje standardoplysninger, der bruges, når kundeoplysningerne ikke er tilgængelige.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Markedsføring i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Opret kampagne > Shopify Email.
  3. Vælg en skabelon, du vil tilpasse.
  4. Hvis du vil tilpasse en emnelinje, en eksempellinje, en overskrift eller en brødtekst personligt, skal du klikke på blyantsikonet i det relevante afsnit.
  5. Vælg den værdi, du vil tilpasse personligt, fra de viste valgmuligheder. Du kan f.eks. vælge City, hvis din mail skal indeholde kundens by.
  6. Valgfrit: Angiv en standardværdi, der bruges, hvis kundens oplysninger ikke er tilgængelige. Hvis du ikke angiver en standardværdi, vil pladsen til den personlig tilpassede tekst stå tom.
  7. Klik på Gem.

Tilpasning og oprettelse af nye mailskabeloner i Shopify

Alle mails, som du opretter med Shopify Email, kan redigeres og tilpasses. Du kan ikke gemme tilpassede skabeloner, men du kan bruge en tidligere mail, som du har sendt som startpunkt. Vælg tidligere mails, når du opretter en ny mailaktivitet, så vil du oprette en kopi af en tidligere mail, som du kan bruge og redigere som en separat kladde.

Sådan tilføjer du specialtegn i mails

Du kan bruge internationale tegn i emnelinjen og teksten på din mail. Shopify oversætter ikke indholdet i din mail, men du kan oversætte indholdet manuelt, hvis du vil sende mailen til internationale kundegrupper.

Emnelinjer i mails understøtter emojis.

Oversættelse af mailindhold

Mails sendes kun på det sprog, som du skriver dem på, og de oversættes ikke automatisk. Du kan oprette kundegrupper for at målrette mod en specifik målgruppe blandt dine kunder baseret på sprog.

Send eller planlæg en mail

Det er en god idé at læse korrektur på indholdet i din mail, før du sender den. Shopify tjekker ikke stavefejl eller andre fejl. Du kan også sende en testmail til dig selv, hvis du vil se, hvordan mailen ser ud i indbakken.

Shopify Email giver dig mulighed for at sende fem mailkampagner pr. uge, hvilket nulstilles hver syvende dag ved midnat (UTC). Du kan sende mails til op til 40.000 abonnenter pr. kampagne. Hvis du har mere end 40.000 abonnenter, kan du oprette kundegrupper for at målrette specifikke abonnenter i bestemte kampagner eller opdele din liste i mindre grupper.