Sådan opretter du en e-mailmarkedsføringsaktivitet

Du kan oprette og sende e-mailmarkedsføring fra siden Markedsføring i Shopify. Derfra kan du tilpasse e-mailens indhold og vælge, hvilken gruppe kunder der skal modtage den.

Du kan også gemme e-mails som kladder, som du kan bruge senere. Dine kladder gemmes automatisk, mens du redigerer, og de sendes ikke, før du bekræfter, at de er klar.

Sådan konfigurerer du en e-mailmarkedsføringsaktivitet

Når du opretter en e-mailmarkedsføringsaktivitet, skal du vælge hvilken kundegruppe, der skal modtage e-mailen. Du kan ikke oprette kundegrupper, mens du opretter e-mails, og du kan ikke angive individuelle e-mailadresser. Få mere at vide om at oprette kundegrupper.

Bemærk: Når du opretter en e-mailmarkedsføringsaktivitet, kan du ikke ændre e-mailadressen for Afsender, som kunderne ser i dine e-mails. Du kan i stedet ændre e-mailadressen for Afsender i dine Shopify-butiksindstillinger.

Du skal også føje et emne til e-mailen. Alle e-mailmarkedsføringsaktiviteter, som du opretter i Shopify, navngives efter emnelinjen i e-mailens indhold. Når du har tilføjet emnet, gemmes kladden for din e-mailmarkedsføringsaktivitet automatisk.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Markedsføring i Shopify.

2. Klik på Opret kampagne.

3. Klik på Shopify Email.

4. Vælg en e-mailskabelon.

5. Klik på feltet Til for at vælge fra en liste med dine kundegrupper.

6. Angiv et emne for e-mailen.

7. Valgfri: Angiv eksempeltekst, hvis du vil tilpasse teksten, der vises efter emnet i kundens indbakke. For eksempel: More fresh finds for your summer wardrobe.

Når du har konfigureret oplysningerne for e-mailaktiviteten, kan du tilpasse indholdet i e-mailen.

Målretning mod en specifik kundegruppe

Hvis du ønsker, at din e-mailmarkedsføringskampagne kun skal sendes til en specifik kundegruppe, skal du oprette og tagge kunder med ordretags, gemme kundesøgninger og vælge disse søgninger som kundegruppen, når du opretter din e-mail. Følg disse trin for at gennemføre handlingerne:

1. Klik på Kunder i din Shopify-administrator.
  2. Vælg den kunde eller de kunder, som du vil føje et tag til.
  3. Klik på Handlinger, og vælg Tilføj tags.
  4. Fjern markeringen af alle kunder, søg efter et tag du oprettede i linjen Søg efter kunder, og klik på Gem søgning.
  5. Vælg mellem Gem som ny søgning eller Overskriv en eksisterende gemt søgning. Klik derefter på Gem.
  6. Dine gemte søgninger vises som kundegrupper i rullemenuen under feltet Til:, når du opretter en markedsføringskampagne i Shopify Email.

Se vores vejledning til, hvordan du opretter og bruger tags i Shopify, hvis du vil have mere at vide.

Bemærk: Indtil 1. oktober 2020 kan du sende maksimalt fem e-mailkampagner pr. uge til op til 20.000 abonnenter pr. kampagne.

Sådan tilpasser du indholdet i din e-mail

Shopify Email har en række brandede skabeloner, så du nemt kan komme i gang med tilpasningsprocessen. Du kan tilpasse indholdet i e-mailen for at fremhæve kampagner eller produkter i din webshop. Standardindholdet i dine e-mailmarkedsføringsaktiviteter matcher automatisk stilen i din webshops tema. Din kladdemail gemmes automatisk, når du foretager ændringer, og e-mailen bliver ikke sendt, før du bekræfter, at den er klar.

E-mailens indhold indeholder følgende afsnit, der kan tilpasses:

• Tekst – angiv tekst og links
  • Billede – vælg et billede i din Shopify-butik, upload et nyt billede eller tilføj et billede fra Burst
  • Produkt – link til en produktvariant i Shopify-butik
  • Sidefod – markér eller fjern markering af Butikkens adresse, Telefonnumre og Links til sociale medier, hvis du vil tilpasse indholdet i bunden af e-mailen

Bemærk: Du skal bruge et Brooklyn-, Debut-, Kagami-, Minimal-, Narrativ eller Parallax-tema for at føje links til sociale medier til din e-mail

Standardindholdet er baseret på de bedste fremgangsmåder inden for e-mailmarkedsføring og indeholder standardtekst, -billeder og -links i afsnit, der er baseret på oplysningerne i din butik.

Du kan ikke oprette en ny skabelon, men du kan tilpasse indholdet i din e-mailmarkedsføringsaktivitet ved at tilføje, redigere eller fjerne afsnit. Dine ændringer af indholdet i e-mailen gemmes ikke i skabelonen, men kun i den specifikke e-mailmarkedsføringsaktivitet, som du redigerer.

Tilføj, rediger eller fjern et afsnit i e-mailens indhold

1. Gå til Markedsføring i Shopify.

2. Klik på en markedsføringskampagne.

3. Klik på den e-mailmarkedsføringsaktivitet, som du vil tilpasse. Du kan foretage følgende ændringer af e-mailens indhold:

- Hvis du vil tilføje et afsnit, skal du holde musen over det sted, hvor du vil indsætte et nyt afsnit, og derefter klikke på ikonet +. Du kan tilføje et afsnit med en tekst, et billede eller et produkt. - Hvis du vil fjerne et afsnit, skal du først klikke på det for at åbne redigeringsmulighederne. Klik derefter på papirkurvsikonet for at fjerne afsnittet. - Hvis du vil redigere et afsnittet, skal du først klikke på det for at åbne redigeringsmulighederne. Redigeringsmulighederne afhænger af afsnittets type:

Muligheder for at redigere afsnit i e-mailens indhold
Afsnitstype Indeholder Redigeringsmuligheder
Tekst
  • overskrift eller tekst
  • rediger tekst
  • skift tekstfarve eller -justering
  • tilføj et link
Ændringer af teksttypografien anvendes i hele e-mailen. Hvis du for eksempel indstiller din Overskrift 1 til skrifttypen Times New Roman, vil alt tekst i en Overskrift 1 vises i Times New Roman.
Billede
  • billede
  • vælg et billede fra Shopify
  • upload et nyt billede
  • vælg et billede fra Burst
  • skift alternativ billedtekst
Produkt
  • produktbillede
  • titel
  • beskrivelse
  • pris
  • knap, der linker til produktet
  • vælg et nyt produkt
  • skift produktbillede
  • rediger titel eller beskrivelse
  • skift farve eller tekst for knap
Ændringer af et produktafsnit i e-mailen påvirker ikke produktet andre steder i Shopify. Du kan ikke ændre prisen på et produkt i en e-mail, men du kan skjule prisen og vise udsalgsprisen i et separat tekstafsnit.
  1. Klik på Gennemgå for at se en oversigt over e-mailaktivitet.

2. Klik på Send test, hvis du vil sende en testmail til den e-mailadresse, der er knyttet til din Shopify-butik.

3. Klik på Send, hvis du er klar til at sende e-mailen, og klik derefter på Send igen for at bekræfte.

Sådan tilføjer du specialtegn i e-mails

Du kan bruge internationale tegn i emnelinjen og teksten på din e-mail. Shopify oversætter ikke indholdet i din e-mail, men du kan oversætte indholdet manuelt, hvis du vil sende e-mailen til internationale kundegrupper.

Emnelinjer i e-mails understøtter også emojis.

Send en e-mailmarkedsføringsaktivitet

Det er en god idé at læse korrektur på indholdet i din e-mail, før du sender den. Shopify ser ikke efter stavefejl eller andre fejl. Du kan også sende en teste-mail til dig selv, hvis du vil se, hvordan e-mailen ser ud i indbakken.

1. Gå til Markedsføring i Shopify.

2. Klik på en markedsføringskampagne.

3. Klik på e-mailmarkedsføringsaktiviteten, du vil sende.

4. Klik på Gennemgå for at se en oversigt over e-mailaktivitet.

5. Klik på Send test, hvis du vil sende en testmail til den e-mailadresse, der er knyttet til din Shopify-butik.

6. Klik på Send, når du er klar til at sende e-mailen, og klik derefter på Send igen for at bekræfte.

Slet en e-mailmarkedsføringsaktivitet

1. Gå til Markedsføring i Shopify.

2. Klik på en markedsføringskampagne.

3. Klik på den e-mailmarkedsføringsaktivitet, du vil slette.

4. Klik på Gennemgå.

5. Klik på Slet aktivitet.

Planlæg en e-mailmarkedsføringsaktivitet

Du kan oprette en e-mail og derefter sende den på en senere dato og et senere tidspunkt.

1. Gå til Markedsføring i Shopify.

2. Klik på en markedsføringskampagne.

3. Klik på e-mailmarkedsføringsaktiviteten, du vil sende.

4. Klik på Gennemgå for at se en oversigt over e-mailaktivitet.

5. Klik på Send test, hvis du vil sende en testmail til den e-mailadresse, der er knyttet til din Shopify-butik.

6. Klik på Planlæg.

7. Vælg en hvilken som helst dato og et hvilket som helst tidspunkt, og klik derefter på Planlæg.