Sådan opretter du kundesegmenter

Du kan gruppere kunder med lignende karakteristika i et kundesegment. Du kan opbygge dine egne kundesegmenter ved at kombinere filternavne, operatorer og værdier i editoren på siden Kunder eller ved at klikke på knappen Opret segment på siden Segmenter og bruge editoren på siden med segmentoplysninger. Din Shopify-administrator indeholder også standardkundesegmenter og -skabeloner, som du kan tilpasse efter dine behov eller bruge som udgangspunkt til oprettelse af et nyt kundesegment.

Inden du begynder at oprette kundesegmenter, bør du lære om de forskellige komponenter i et kundesegment og de filtre, der bruges til at oprette kundesegmenter.

Opret kundesegmenter ved hjælp af editoren

Editoren er designet til at hjælpe dig med at oprette dine kundesegmenter. Når du føjer komponenter til dit kundesegment, får du en liste over alle de tilgængelige filternavne, operatorer og værdier, som du kan bruge.

Du kan få yderligere hjælp ved at klikke på et af følgende ikoner:

Ikoner for kundesegmenter til yderligere hjælp.
Ikon Navn på ikon Funktion
Filter-ikonet for kundesegmenter Filtre Åbner lister over tilgængelige filternavne. Listerne er kategoriseret i Shopify-baserede filternavne og filternavne, der er baseret på de metafelter, du kan have, som bruger de understøttede indholdstyper. Når du klikker på et filternavn, angives koden i editoren.
Skabelon-ikonet for kundesegmenter Skabeloner Åbner en liste over standardkundesegmenter, du kan bruge som udgangspunkt til oprettelse af dit eget kundesegment.
Sådan gør du-ikonet for kundesegmenter Sådan gør du Angiver oplysninger om de komponenter, du bruger til at oprette dine kundesegmenter.

Opret et nyt kundesegment

Opret et nyt kundesegment ved at kombinere filternavne, operatorer og værdier.

Trin:

1. Gå til Kunder i Shopify-administrator.

2. Klik på Segmenter.

3. Klik på Opret segment.

4. Tilføj filtre ved hjælp af teksteditoren, eller klik på ikonet Filtre og gør derefter ét af følgende:

• Klik på Shopify for at vælge et Shopify-baseret filternavn.
    • Klik på Metafelter for at vælge et metafeltbaseret filternavn.
  5. Klik på et filternavn. Filternavnet vises i editoren.

6. Klik på en operator.

7. Klik på eller skriv en værdi.

8. Du kan tilføje et nyt filter ved at klikke på en connector og efter klikke på et andet filternavn, en anden operator eller en anden værdi.

9. Klik på Anvend filter for at teste dit segment. De kunder, som matcher kriteriet, er angivet under editoren. Det antal kunder, som matcher kriteriet, er angivet over editoren.

10. Gennemgå listen over kunder for at bekræfte, at dit kundesegment virkede som forventet og foretag derefter eventuelle rettelser.

11. Klik på Gem segment, og angiv derefter et navn til segmentet.

12. Klik på Gem.

Dit nye kundesegment vises i indekset med segmenter.

Opret et kundesegment ved hjælp af en skabelon

Shopify-administrator indeholder skabeloner, du kan bruge som udgangspunkt, når du skal oprette dit eget kundesegment. Du kan føje én eller flere skabeloner til dit kundesegment.

Trin:

1. Gå til Kunder i Shopify-administrator.

2. Klik på ikonet Skabeloner.

3. Klik på den ønskede skabelontype på listen KATEGORIER.

4. Klik på Brug denne skabelon ud for den skabelon, du vil bruge. De tilsvarende filternavne, operatorer og værdier føjes til editoren.

5. Valgfrit: Vælg en connector, og føj derefter en ny skabelon til editoren.

6. Foretag de relevante rettelser i editoren.

7. Klik på Anvend for at teste dit segment. De kunder, som matcher kriteriet, er angivet under editoren. Det antal kunder, som matcher kriteriet, er angivet over editoren.

8. Gennemgå listen over kunder for at bekræfte, at dit kundesegment virkede som forventet og foretag derefter eventuelle rettelser.

9. Klik på Gem segment, og angiv derefter et navn til segmentet.

10. Klik på Gem.

Du kan få adgang til dit nye kundesegment i segmentindekset.

Opret et kundesegment ved hjælp af et eksisterende kundesegment

Din Shopify-administrator indeholder standardsegmenter, der viser Shopify som forfatteren. Du kan bruge disse segmenter eller andre segmenter, som du allerede har oprettet, som et udgangspunkt for at hjælpe dig med at opbygge et nyt kundesegment.

Trin:

1. Gå til Kunder i Shopify-administrator.

2. Klik på Segmenter.

3. Klik på et eksisterende kundesegment i segmentindekset.

4. Foretag de relevante rettelser i editoren.

5. Klik på Anvend for at teste dit segment. De kunder, som matcher kriteriet, er angivet under editoren. Det antal kunder, som matcher kriteriet, er angivet over editoren.

6. Gennemgå listen over kunder for at bekræfte, at dit kundesegment virkede som forventet og foretag derefter eventuelle rettelser.

7. Klik på Gem segment.

8. Hvis du vil oprette et nyt kundesegment, skal du klikke på Gem som et nyt segment og derefter angive et nyt navn.

9. Klik på Gem.

Dit nye kundesegment vises i indekset med segmenter.

Kundesegmenter opdateres automatisk

Når du har oprettet et kundesegment, vil nye kunder, som matcher kriteriet, automatisk blive inkluderet i dette kundesegment. Hvis du f.eks. opretter et kundesegment, der indeholder alle de kunder, som abonnerer på dine markedsføringsmails, vil alle nye kunder, som tilmelder sig dine markedsføringsmails, automatisk blive inkluderet i dette kundesegment.

Hvis en enkelt kunde matcher kriteriet for flere kundesegmenter, vil denne kunde blive inkluderet i flere kundesegmenter.

Når en eksisterende kunde ikke længere matcher kriteriet for et kundesegment, fjernes vedkommende automatisk fra dette kundesegment.