Facebook – deling af data

Du kan vælge, hvordan kundedata og browsingadfærd indsamles i din webshop ved hjælp af indstillingerne under Datadeling i Facebook og Instagram fra Meta. Værktøjer til datadeling, såsom Meta-pixel og Facebook Conversions API'en, giver dig mulighed for at spore ordrer og indsamle data fra andre hændelser, som kan hjælpe dig med at analysere trafikken i din butik og forbedre målretningen ved hjælp af dynamiske annoncer.

Datadeling er et valg. Selv om kundedata forbedrer kampagneresultater og sporing af salg, er det ikke alle, der ønsker at dele deres data. Det er vigtigt, at du fortæller dine kunder, hvordan du deler data. Det er også vigtigt, at du beslutter, hvilken type data, eller hvor meget data, du vil dele. Sørg for, at din politik om beskyttelse af persondata er opdateret, så dine kunder kan se disse oplysninger.

Sådan vælger du Metas delingsniveau for kundedata

Facebook og Instagram fra Meta giver dig mulighed for at vælge, hvordan dataene skal indsamles og deles mellem din webshop og Facebook. Du kan vælge mellem tre forskellige niveauer i indstillingerne for datadeling: Standard, Udvidet eller Maksimum.

Afhængigt af hvornår du har installeret Facebook og Instagram fra Meta, tilbyder niveauerne for deling af kundedata forskellige indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du vælger Standard, indsamles data fra kundernes browseradfærd i din webshop ved hjælp af en Meta-pixel. Browserbaseret annonceblokering kan forhindre, at Meta-pixelen deler data.

Hvis du vælger Udvidet, bruger din butik Facebooks Conversions API samt Meta-pixelen. Conversions API'en sender købshændelsen mellem Shopifys og Facebooks servere. Data, der sendes fra server til server, kan ikke blokeres af browserbaseret annonceblokering. Indstillingen Udvidet deler dine kunders personlige oplysninger for at matche brugere på Facebooks netværk. Oplysninger, der indsamles ved hjælp af denne indstilling, omfatter dine kunders navne, lokationer, mailadresser og telefonnumre samt deres browseradfærd i din webshop. Få mere at vide under Facebooks dokumentation om Conversions API.

Hvis du vælger Maksimum, bruger din butik Facebooks Conversions API samt Meta-pixelen, og den opdateres med Facebooks nyeste anonceringsteknologi. Conversions API'en sender købshændelsen mellem Shopifys og Facebooks servere. Data, der sendes fra server til server, kan ikke blokeres af browserbaseret annonceblokering. Indstillingen Maksimum deler dine kunders personlige oplysninger for at matche brugere på Facebooks netværk. Oplysninger, der indsamles ved hjælp af denne indstilling, omfatter dine kunders navne, lokationer, mailadresser og telefonnumre samt deres browseradfærd i din webshop. Få mere at vide under Facebooks dokumentation om Conversions API.

Opsæt deling af Facebook-data

Du kan aktivere deling af kundedata under opsætningen af Facebook Shop og Shopping på Instagram. Du kan også aktivere og ændre dine indstillinger for deling af Facebook-kundedata når som helst i indstillingerne for Facebook og Instagram fra Meta.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på FacebookApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Indstillinger.

5. Klik på Indstillinger for datadeling.

6. Aktivér deling af kundedata i afsnittet Deling af kundedata.

7. Vælg det delingsniveau for kundedata, som du vil aktivere, i afsnittet VÆLG NIVEAU.

8. Hvis du ikke har tilknyttet en Meta-pixel, kan du klikke på Tilknyt ud for den pixel, som du vil bruge til deling af kundedata.

Hændelser for deling af kundedata

Når du har tilføjet en Meta-pixel i Shopify, sporer denne pixel visse hændelser i din webshop såsom, når en kunde ser på en bestemt side. Du kan bruge dataene fra disse hændelser til at få mere at vide om, hvordan dine kunder interagerer med din butik. Få mere at vide om, hvordan du kan bruge hændelser for Meta-pixelen til at oprette kampagner og spore konverteringer i Facebooks Hjælp.

Hændelser, der sporer en ordreværdi, bruger en ordres subtotal, som ikke inkluderer skatter og leveringsomkostninger.

Når du har integreret en Meta-pixel i din webshop, sporer pixelen automatisk følgende hændelser.

Beskrivelser af standardhændelser for Meta-pixel
Navn på hændelse Beskrivelse af hændelse
Sidevisning Når en besøgende ser en side.
ViewContent Når en besøgende ser et produkt.
Søg Når en besøgende foretager en søgning.
AddToCart Når en besøgende tilføjer et produkt til indkøbskurven.
InitiateCheckout Når en besøgende klikker på betalingsknappen.
AddPaymentInfo Når en besøgende indtaster betalingsoplysninger i betalingsprocessen.
Køb Når en besøgende gennemfører et køb og ser takkesiden i betalingsprocessen.

Bedste fremgangsmåder for datadeling

Da det er dig, der bestemmer, hvordan dine kunders personlige oplysninger deles, skal du sørge for, at dine kunder forstår, hvordan du indsamler og behandler deres personlige oplysninger. Du er forpligtet til at læse Facebooks bedste fremgangsmåder for beskyttelse af personlige oplysninger og databrug for Facebook-virksomhedsværktøjer og medtage disse og andre relevante oplysninger i en politik om beskyttelse af persondata i din butik. Du kan bruge Shopifys generator til politikker om beskyttelse af persondata, hvis du har brug for hjælp til at lave en politik om beskyttelse af persondata.