De checkout- en accounteditor gebruiken

De checkout- en accounteditor is een tool waarmee je de functionaliteit en het uiterlijk van de checkout-, bestelstatus-, bedankt- en klantaccountpagina's op één plek buiten de themabewerker kunt aanpassen en bewerken.

Je hebt toegang tot de checkout- en accounteditor via de sectie Instellingen > Checkout in het Shopify-beheercentrum. Klik in de sectie Configuraties op Aanpassen in de checkoutconfiguratie die je wil aanpassen. Hiermee wordt de checkout- en accounteditor geopend. Je kunt zowel live als concept-checkoutconfiguraties aanpassen.

Zijbalk van de checkout- en accounteditor

De checkout- en accounteditor bevat de volgende zijbalken:

• In de zijbalk Secties kun je de functionaliteit van de checkout-, bestelstatus-, bedankt- en klantaccountpagina's aanpassen.
  • In de zijbalk Instellingen kun je het uiterlijk van de checkout-, bestelstatus-, bedankt- en klantaccountpagina's aanpassen.

Toegang tot de zijbalk Secties

Je krijgt toegang tot de zijbalk Secties van de checkout- en accounteditor door op het sectiepictogram op de linker zijbalk te klikken:

De sectie Secties in de checkout-bewerker

Toegang tot de zijbalk Instellingen

Klik op het tandwielpictogram op de linker zijbalk om toegang te krijgen tot de zijbalk Instellingen van de checkout- en accounteditor:

De sectie Instellingen in de checkout-bewerker

Voorbeeld weergeven van Shop Pay

Als je Shop Pay hebt geactiveerd in het Shopify-beheercentrum, kun je een voorbeeld bekijken van hoe de versnelde checkout van Shop Pay wordt weergegeven voor je klanten. Als je een voorbeeld van Shop Pay wil bekijken, klik je op het checkoutpictogram in de rechterbovenhoek van de checkout- en accounteditor en selecteer je Voorbeeld van Shop Pay bekijken.

Voorbeeld van Shop Pay bekijken in de checkout- en accounteditor

Als je terug wil naar het voorbeeld van de checkout, klik je op het Shop Pay-pictogram in de rechterbovenhoek van de checkout- en accounteditor en selecteer je Checkout bewerken.

Acties ongedaan maken en opnieuw uitvoeren

Als je wijzigingen in de checkout- en accounteditor ongedaan wil maken of opnieuw wil uitvoeren, klik je op het pictogram Ongedaan maken of Opnieuw in de rechterbovenhoek van de checkout- en accounteditor.

De knoppen Ongedaan maken en Opnieuw in de checkout- en accounteditor

Een voorbeeld bekijken van de checkout-, bestelstatus-, bedankt- en klantaccountpagina's

Je kunt een voorbeeld bekijken van hoe aanpassingen worden weergegeven op de checkout-, bestelstatus-, bedankt- en klantaccountpagina's met behulp van het paginakiezermenu. Klik op de paginakiezer en kies vervolgens uit de beschikbare opties Checkout, Bedankt, Bestelstatus, Bestellingen en Profiel.

Paginaselectiemenu in de checkout- en accounteditor

Je kunt ook op Webshopthema klikken om de themabewerker te openen en het nu gepubliceerde thema aan te passen.

Een voorbeeld bekijken van de checkout-, bestelstatus-, bedankt- en klantaccountpagina's op verschillende schermtypen

Als je een voorbeeld wil bekijken van hoe je checkout-, bestelstatus-, bedankt- en klantaccountpagina's worden weergegeven op verschillende soorten schermen, zoals op een desktopcomputer-, mobiel of volledig scherm, klik je op het desbetreffende schermpictogram om tussen verschillende weergaven te schakelen. In dit voorbeeld zie je de bestellingenpagina, de bestelstatuspagina en de pagina met accountgegevens.

Een voorbeeld van je checkout- en accountpagina's op verschillende soorten schermen bekijken

Extra acties gebruiken

Klik op het pictogram om een vervolgkeuzelijst met de volgende acties te openen:

• een voorbeeld bekijken van hoe de checkout-, bestelstatus-, bedankt- en klantaccountpagina's worden weergegeven aan klanten;
  • de naam van de checkout- en accountconfiguratie wijzigen;
  • helpdocumentatie bekijken;
  • ondersteuning krijgen.
Een voorbeeld van je checkout- en accountpagina's bekijken, toegang krijgen tot de themabewerker, documentatie lezen, de naam van je checkout wijzigen en ondersteuning krijgen

Sneltoetsen gebruiken in de checkout- en accounteditor

Je kunt de volgende sneltoetsen gebruiken om sneller door de checkout- en accounteditor te navigeren:

Sneltoetsen toetsenbord
Actie Windows-sneltoets macOS-sneltoets
Ongedaan maken Houd de Ctrl-toets ingedrukt en druk op de Z-toets. Houd de command-toets ingedrukt en druk op de Z-toets.
Opnieuw uitvoeren Houd de Ctrl-toets ingedrukt en druk op de Y-toets. Houd de command-toets ingedrukt en druk op de Y-toets.
Opslaan Houd de Ctrl-toets ingedrukt en druk op de S-toets. Houd de command-toets ingedrukt en druk op de Y-toets.