Configuraties voor live- en concept-checkoutpagina's beheren

Je kunt meerdere versies van de betaal-, bedankt-, bestelstatus- en klantaccountpagina's aanmaken en deze opslaan als concept. Met conceptconfiguraties kun je verschillende apps en branding uitproberen voordat je live gaat. Je kunt ook conceptconfiguraties aanpassen, instellen en testen vóór seizoensgebonden verkoop of BFCM om te controleren of je checkout klaar is voor extreme drukte.

Winkels met het Shopify Plus-abonnement kunnen maximaal 99 conceptconfiguraties aanmaken en winkels met het Basic-, Shopify- en Advanced-abonnement kunnen er 20 maken.

Je kunt je configuraties bekijken, een andere naam geven, dupliceren en publiceren. Je klanten krijgen de namen van live- en conceptconfiguraties niet te zien.

Als je een configuratie wil aanpassen, lees dan eerst Je configuraties aanpassen en De stijl van de checkout aanpassen.

Je live configuraties beheren

Je kunt je live configuraties bekijken, een andere naam geven en dupliceren. Je kunt maar één live configuratie met echt klantverkeer tegelijk hebben.

Je live configuratie bekijken

Je kunt bekijken hoe je live configuratie er voor je klanten uit ziet.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op naast de live configuratie en daarna op Bekijken.

De naam van je live configuratie wijzigen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op naast de live configuratie en daarna op Naam wijzigen.

3. Voer de naam van de configuratie in en klik op Opslaan.

Je live configuratie dupliceren

Wanneer je je live checkout- en accountconfiguratie dupliceert, wordt een nieuwe conceptconfiguratie aangemaakt.

Als je al een conceptconfiguratie hebt en je de live configuratie dupliceert, wordt de duplicaatconfiguratie aangeduid als Nieuw concept.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op Dupliceren naast de live configuratie.

Conceptconfiguraties beheren

Je kunt je conceptconfiguraties publiceren, bekijken, een andere naam geven, dupliceren en verwijderen.

Je conceptconfiguraties publiceren

Wanneer je je conceptconfiguraties publiceert, vervang je de huidige live configuratie. De live configuratie wordt dan een conceptconfiguratie.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op Publiceren naast de conceptconfiguratie die je wil publiceren.

3. Klik op Publiceren.

Een voorbeeld van je conceptconfiguratie bekijken

Je kunt een voorbeeld bekijken van hoe de concept-checkout er voor je klanten uit ziet.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op naast de conceptconfiguratie waarvan je een voorbeeld wil bekijken en klik op Voorbeeld.

De naam van je conceptconfiguratie wijzigen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op naast de conceptconfiguratie die je een andere naam wil geven.

3. Voer de nieuwe naam van de configuratie in en klik op Opslaan.

De conceptconfiguratie dupliceren

Wanneer je je conceptconfiguratie dupliceert, wordt de nieuwste duplicaatconfiguratie aangeduid als Nieuw concept.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op naast de conceptconfiguraties die je wil dupliceren en klik op Dupliceren.

De conceptconfiguratie verwijderen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op naast de conceptconfiguratie die je wil verwijderen en klik op Verwijderen.

3. Klik op Verwijderen.