Betaalmethoden en bezorgopties bij de checkout aanpassen

Als je wilt aanpassen hoe betaalmethoden en bezorgopties bij de checkout aan klanten worden weergegeven, kunnen winkels met het Basic Shopify-abonnement of hoger een checkout-app installeren en configureren en dan de aanpassingen selecteren die zij op de checkout willen toepassen.

App-ontwikkelaars en Shopify-partners kunnen openbare of gepersonaliseerde apps aanmaken met betalingsaanpassingen en bezorgingsaanpassingen. Afhankelijk van de apps die je installeert, kun je betaalmethoden en bezorgopties bij de checkout verbergen, in een andere volgorde zetten en een andere naam geven.

Beschikbaarheid van apps

Sommige apps die de checkout aanpassen of uitbreiden, zijn beschikbaar voor bedrijven met het Basic Shopify-abonnement of hoger. Voor deze apps is het niet nodig om de checkout-editor te gebruiken. Dit is een Extensibility-functie die alleen in het Plus-abonnement beschikbaar is.

App-type Basic Shopify-abonnement of hoger Shopify Plus
Apps die zijn gebouwd met webpixel-appextensies
Apps die zijn gebouwd met app-extensies na aankoop
Openbare apps die zijn gebouwd met Shopify Functions
Gepersonaliseerde apps die zijn gebouwd met Shopify Functions
Apps die zijn gebouwd met UI-extensies voor checkout

Een aanpassing voor een betaalmethode toevoegen

Als je je betaalmethoden bij de checkout wilt aanpassen, installeer je een app van derden die aanpassing van betaalmethoden ondersteunt en configureer je de gewenste aanpassingen.

Stap 1: Een app voor het aanpassen van betaalmethoden installeren

Je kunt meerdere apps voor het aanpassen van de checkout installeren die verschillende aanpassingsopties bieden.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify App Store en zoek naar de betaalmethoden-app die bij je bedrijf past.
  2. Klik op App toevoegen.
  3. Klik op Install app.

Stap 2: Aanpassingen configureren en activeren

Nadat je een app voor het aanpassen van betaalmethoden hebt geïnstalleerd, kun je de gewenste aanpassingen configureren en activeren.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Betalingen.
  2. Klik in de sectie Betalingsaanpassingen op Beheren.
  3. Voeg je aanpassing toe:

1. Klik op Aanpassing toevoegen.
    2. Selecteer een aanpassing.
    3. Configureer de aanpassing en klik vervolgens op Opslaan.
  4. Optioneel: klik op Aanpassing toevoegen als je meer aanpassingen wilt toevoegen.

5. Selecteer de aanpassingen die je wilt gebruiken.

6. Klik op Activeren.

Een bezorgingsaanpassing toevoegen

Als je bezorgopties bij de checkout wilt aanpassen, installeer je een app van derden die aanpassing van bezorgopties ondersteunt en configureer je de gewenste aanpassingen.

Stap 1: Een app voor bezorgingsaanpassing installeren

Je kunt meerdere apps voor het aanpassen van de checkout installeren die verschillende aanpassingsopties bieden.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify App Store en zoek naar een app met aanpassingsopties voor bezorgen die bij jouw bedrijf past.
  2. Klik op App toevoegen.
  3. Klik op Install app.

Stap 2: Aanpassingen configureren en activeren

Nadat je de app met aanpassingsopties voor bezorgen hebt geïnstalleerd, kun je de gewenste aanpassingen configureren en activeren.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.
  2. Klik in de sectie Bezorgingsaanpassingen op Beheren.
  3. Voeg je aanpassing toe:

1. Klik op Aanpassing toevoegen.
    2. Selecteer een aanpassing.
    3. Configureer de aanpassing en klik vervolgens op Opslaan.
  4. Optioneel: klik op Aanpassing toevoegen als je meer aanpassingen wilt toevoegen.

5. Selecteer de aanpassingen die je wilt gebruiken.

6. Klik op Activeren.

Validatie van winkelwagen en checkout toevoegen

Als je informatie over de winkelwagen of checkout van een klant wilt valideren, installeer je een app van derden die validaties van de winkelwagen en checkout ondersteunt.

Met apps die validaties van de winkelwagen en checkout ondersteunen, kun je bij de checkout regels afdwingen, zoals het beperken van de hoeveelheid van een product dat een klant kan kopen of vereisen dat klanten bij de checkout aangepaste velden invullen.

Nadat je een validatie-app voor de winkelwagen en checkout hebt geïnstalleerd, kun je de validatieregels configureren en activeren.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in de sectie Checkout op Checkoutregels.
  3. Voeg een validatieregel toe:

1. Klik op Regel toevoegen.
    2. Selecteer een validatieregel die je wilt toevoegen.
  4. Optioneel: Klik op Regel toevoegen als je meer validatieregels wilt toevoegen.

5. Optioneel: Klik op ... voor een validatieregel en vervolgens op Regel bewerken als je die validatieregel wilt bewerken.

6. Klik voor de validatieregel die je wilt activeren op ... en vervolgens op Activeren.