Je checkoutconfiguraties aanpassen met apps

Je kunt de checkout-, bedankt- en bestelstatuspagina's met apps aanpassen. App-ontwikkelaars en Shopify-partners bouwen apps en publiceren ze in de Shopify App Store. Je kunt openbaar beschikbare apps installeren, een gepersonaliseerde app aanmaken met je ontwikkelaar of een Shopify-partner inhuren.

Nadat je een app in het Shopify-beheercentrum hebt geïnstalleerd, kun je deze aan de checkout-, bedankt- en bestelstatuspagina's toevoegen met de checkout- en accounteditor. Sommige checkout-apps kunnen alleen aan bepaalde onderdelen van je pagina's worden toegevoegd.

Beschikbaarheid van apps

Sommige apps die de checkout aanpassen, waaronder de bedankt- en bestelstatuspagina's, zijn beschikbaar voor bedrijven met het Basic Shopify-abonnement of hoger. Apps die de informatie-, verzend- en betaalpagina's van de checkout aanpassen, inclusief checkouts van conceptbestellingen, zijn alleen beschikbaar voor Shopify Plus.

Tabel waarin je kunt vinden welke checkout-apps beschikbaar zijn in welke Shopify-abonnementen.
App-type Basic Shopify-abonnement of hoger Shopify Plus
Apps die zijn gebouwd met webpixel-appextensies
Apps die zijn gebouwd met app-extensies na aankoop
Openbare apps die zijn gebouwd met Shopify Functions
Gepersonaliseerde apps die zijn gebouwd met Shopify Functions
Apps die zijn gebouwd met UI-extensies voor de bedankt- en bestelstatuspagina's
Apps die zijn gebouwd met UI-extensies voor de informatie-, verzend- en betaalpagina's
Checkout Blocks, een gratis app voor het aanpassen van de checkout met UI-extensies en Shopify Functions.

Een app installeren

Als er extra functies zijn die je aan de checkout-, bedankt- en bestelstatuspagina's wil toevoegen, kun je apps verkennen die deze functies kunnen bieden. App-ontwikkelaars en Shopify-partners kunnen gepersonaliseerde apps voor je bouwen of je kunt apps van derden uit de Shopify App Store installeren.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify App Store en zoek een checkout-app die bij je bedrijf past.
  2. Klik op App toevoegen.
  3. Klik op Install app.

Een geïnstalleerde app aan je pagina's toevoegen

Nadat je de app hebt geïnstalleerd, voeg je het aan je pagina's toe met de checkout- en accounteditor. Sommige apps kun je alleen aan specifieke gebieden van de checkout toevoegen. Er is een limiet van drie apps per gemarkeerd gebied.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op Aanpassen naast de checkoutconfiguratie die je wil aanpassen.

3. Selecteer op de bovenste menubalk de pagina waaraan je een app wil toevoegen.

4. Klik op ⊕ App-blok toevoegen.

5. Klik in de sectie Apps die beschikbaar zijn voor deze pagina op de app die je aan de checkout wil toevoegen. De app wordt automatisch in het aanbevolen gedeelte van de pagina geplaatst.

6. Klik op Opslaan.

Een app verplaatsen

Je kunt een app binnen de blokken van pagina's verplaatsen. Sommige apps kunnen alleen in bepaalde delen van een pagina worden geplaatst. De grijze gebieden zijn niet beschikbaar voor de app die je wil verslepen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op Aanpassen naast de checkoutconfiguratie die je wil aanpassen.

3. Zoek de app die je wilt verplaatsen.

4. Klik op het pictogram ⠿ naast een app en verplaats de app naar een ander gedeelte.

5. Klik op Opslaan.

Een app configureren

Je kunt de instellingen van een app aanpassen. Elke app heeft unieke instellingen die je kunt aanpassen. De app-instellingen worden gedefinieerd door de ontwikkelaar of partner die de app heeft gemaakt. Als je zelf een ontwikkelingsteam hebt, kun je opgeven welke instellingen je zelf wil kunnen aanpassen.

Als je bijvoorbeeld een app gebruikt waarmee je een aangepaste banner kunt aanmaken, kun je de bannertitel, beschrijving en status aanpassen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op Aanpassen naast de checkoutconfiguratie die je wil aanpassen.

3. Klik op de app die je wilt configureren.

4. Pas de instellingen van je app aan.

5. Klik op Opslaan.

Functionaliteit van je app configureren

Wanneer je je app configureert, kun je ook regelen hoe je app zijn functies gebruikt. Hiermee kun je de volgende werkingen beheren:

Afhankelijk van de app die je configureert, zijn sommige mogelijkheden niet beschikbaar.

Een app toestaan om de checkout te blokkeren

Je kunt selecteren of een app de checkout mag blokkeren en een bestelling afwijzen als de klant onvolledige of ongeldige informatie in de app opgeeft.

Je hebt bijvoorbeeld een app die in de checkout een selectievakje toevoegt dat een klant moet aanvinken. Als je deze app toestaat de checkout te blokkeren en je klant dit selectievakje niet aanvinkt, wordt de bestelling automatisch afgewezen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op Aanpassen naast de checkoutconfiguratie die je wil aanpassen.

3. Klik op de app die je wilt configureren.

4. In de sectie Checkoutgedrag bij de rechter zijbalk selecteer je App toestaan om checkout te blokkeren.

5. Klik op App toestaan om betalingen te blokkeren.

6. Klik op Opslaan.

Een app opnemen in versnelde checkouts

Je kunt selecteren of je een app wil opnemen in versnelde checkouts, zoals Shop Pay. Je kunt de app ook toestaan ingeklapte secties automatisch te laten uitvouwen in versnelde checkouts.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op Aanpassen naast de checkoutconfiguratie die je wil aanpassen.

3. Klik op de app die je wilt configureren.

4. In de sectie Checkoutgedrag selecteer je App opnemen in snelle checkouts.

5. Optioneel: selecteer Secties automatisch uitvouwen om de app weer te geven om gesloten secties uit te vouwen.

6. Klik op Opslaan.

7. Optioneel: Als je een voorbeeld wilt bekijken van hoe versnelde checkout in je winkel wordt weergegeven, klik je op het checkout-pictogram in de rechterbovenhoek van de Checkout-editor.

Functies aan de post-purchasepagina na checkout toevoegen

Je kunt met behulp van na-aankoop-apps functies zoals klantenenquêtes of upsell-aanbiedingen toevoegen aan de checkout-ervaring van klanten. Deze apps voegen content toe nadat je klant de betaling heeft voltooid, maar voordat hij/zij de pagina voor bestelbevestiging ziet.

Om functies toe te voegen aan je post-purchasepagina, moet je een checkout-app installeren en configureren en vervolgens die app selecteren om hem te gebruiken op de post-purchasepagina in je betaalinstellingen.

Je kunt maar één checkout-app tegelijk gebruiken om post-purchase-functies toe te voegen. Als je meer dan één post-purchase-app hebt geïnstalleerd, selecteer dan de app die je in de checkout-instellingen wil gebruiken.

Een checkout-app installeren om post-purchasefuncties toe te voegen

Gebruik een app van derden die post-purchasefuncties ondersteunt bij checkout om functies toe te voegen aan je post-purchasepagina.

Als je hulp nodig hebt bij een externe app, moet je contact opnemen met de ontwikkelaar van de app.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify App Store en zoek naar de na-aankoop-app zie bij jouw bedrijf past.
  2. Klik op App toevoegen. Als je niet bent ingelogd bij je Shopify-account, log dan in.
  3. Klik op Install app.
  4. Ga naar de sectie Apps van je Shopify-beheercentrum en tik vervolgens op de naam van je checkout-app.
  5. Voer de vereiste configuratie-instellingen in.

Een app voor de post-purchasepagina selecteren

Nadat je een checkout-app hebt geïnstalleerd en geconfigureerd, selecteer je de app die je wil gebruiken op de post-purchasepagina in de checkout-instellingen.

Je kunt de app die je wilt gebruiken ook wijzigen in je checkout-instellingen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Selecteer in het gedeelte Post-purchasepagina de checkout-app die je wilt gebruiken.

Een app verwijderen

Je kunt een app uit de checkout verwijderen. Als je een app volledig uit het Shopify-beheercentrum wilt verwijderen, moet je de app verwijderen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op Aanpassen naast de checkoutconfiguratie die je wil aanpassen.

3. Klik op de app die je bij het afrekenen wilt verwijderen.

4. Klik op App verwijderen van checkout.