Je bedankpagina's en bestelstatuspagina's aanpassen en upgraden

Je kunt Shopify Checkout gebruiken om bestellingen te accepteren en betalingen te ontvangen, waar je ook online verkoopt. Met de checkout- en accounteditor kun je de bedankt- en bestelstatuspagina's aanpassen op een manier die ook zal werken met toekomstige upgrades en die werkt met Shop Pay.

Als je geen bestaande aanpassingen aan de checkout hebt, wordt de upgrade automatisch uitgevoerd en hoef jij niets extra's te doen. Als je wel aanpassingen aan de checkout hebt gemaakt, zoals aanvullende scripts of apps waarmee je de bedankt- of bestelstatuspagina's aanpast, dan moet je deze aanpassingen handmatig opnieuw maken met compatibele apps en de checkout- en accounteditor. Daarna activeer je de pagina's om de upgrade te voltooien.

Upgrade je bedank- en bestelstatuspagina's

Voer de volgende stappen uit om je bedankt- en bestelstatuspagina's te upgraden:

1. Loop je bestaande aanpassingen door aanvullende scripts na.
  2. Loop de lijst met geïnstalleerde apps na waarmee je de bedankt- en bestelstatuspagina's aanpast.
  3. Maak je checkout-aanpassingen opnieuw aan.
  4. Activeer de nieuwe bedankt- en bestelstatuspagina's om de upgrade te voltooien.

Stap 1: Loop je bestaande aanpassingen aan de bestelstatuspagina door aanvullende scripts na

Ga naar je persoonlijke rapport om bestaande aanpassingen te bekijken die zijn gemaakt met de aanvullende scripts van de bestelstatuspagina.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op Aanpassingsrapport bekijken.

3. Op de pagina Aanpassingsrapport krijg je een analyse van de aanvullende scripts, waaronder de volgende gegevens:

• categorie van de aanpassing, zoals Conversiepixels of Bestellingen volgen;
    • naam en beschrijving aanpassing;
    • bronbestand, zoals aanvullende scripts;
    • richtlijnen voor het opnieuw aanmaken van de aanpassing in de checkout- en accounteditor;

Stap 2: Controleer bestaande aanpassingen die zijn gemaakt met apps

Je kunt de aanpassingen van de bedank- en bestelstatuspagina die met apps zijn gemaakt alleen blijven gebruiken als een app compatibele aanpassingen biedt met app-blokken en -pixels. Voor apps die zijn bijgewerkt met compatibele aanpassingen, kun je de installatie-instructies volgen om aan de slag te gaan.

Apps met incompatibele functies zijn niet opgenomen in het aanpassingsrapport, dus controleer je apps handmatig om te bepalen welke de bedank- en bestelstatuspagina's aanpassen. Nadat je hebt vastgesteld welke apps deze pagina's aanpassen, zorg je ervoor zorgen dat de aanpassingen compatibel zijn met de nieuwe checkout- en accountervaring.

Lees meer over het aanpassen van de checkout met apps.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Controleer geïnstalleerde apps die de bedankt- en bestelstatuspagina aanpassen
  3. Open de app voor instructies voor het maken van aanpassingen met behulp van compatibele aanpassingsfuncties: app-blokken en -pixels.
  4. Als de app geen compatibele functies biedt, voer je een van de volgende acties uit:
    • Neem contact op met de app-ontwikkelaar om te weten te komen wanneer compatibele functies worden aangeboden.
    • Installeer een alternatieve app met compatibele aanpassingsfuncties.

Stap 3: Maak je aanpassingen opnieuw aan

Hoe je je aanpassingen opnieuw aanmaakt, hangt af van wat voor aanpassingen je eerder hebt gemaakt op de bedankt- en bestelstatuspagina's.

Gebruik pixels of compatibele apps om bestaande aanpassingen die met aanvullende scripts voor de bestelstatuspagina zijn gemaakt opnieuw te maken. Gebruik app-blokken of -pixels om visuele of functionele aanpassingen die met apps zijn gemaakt opnieuw te maken. Open de bestaande apps voor aanpassing van de bedank- en bestelstatuspagina voor instructies voor het maken van aanpassingen met behulp van deze compatibele functies.

Als een app geen compatibele aanpassingsfuncties biedt met behulp van app-blokken of -pixels, neem je contact op met de app-ontwikkelaar of installeer je een andere app.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op Aanpassen naast de checkoutconfiguratie die je wil aanpassen.

3. Klik in de checkout- en accounteditor op het tandwielpictogram om Instellingen in de zijbalk te openen.

4. Pas de stijl van de checkout aan met de checkout- en accounteditor.

5. Gebruik app-pixels of aangepaste pixels om trackingpixels op je pagina's terug te zetten. Volg de stappen om je oude trackingpixels te migreren naar een app-pixel of een aangepaste pixel.

6. Installeer een compatibele app en activeer deze in de checkout- en accounteditor om UI-extensies toe te voegen waarmee je het uiterlijk en de functionaliteit van je checkoutpagina's aanpast.

7. Bekijk een voorbeeld van je wijzigingen aan de checkout.

Stap 4: Activeer en publiceer de bedankt- en bestelstatuspagina's

Wanneer je de aanpassingen opnieuw hebt aangemaakt, activeer je de bedankt- en bestelstatuspagina's om de upgrade van je checkout af te ronden.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op Aanpassen naast de checkoutconfiguratie die je wil aanpassen.

3. Wanneer je klaar bent om de upgrade te voltooien, ga je met behulp van de paginakiezer in de checkout- en accounteditor naar de pagina Bedankt en Bestelstatus.

4. Klik op het sectiepictogram om de zijbalk Secties te openen en klik daarna op Publiceren.

5. Klik op Opslaan.

6. Bevestig dat de incompatibele aanpassingen worden aangepast om je upgrade te voltooien.

Optioneel: Herstel de oude situatie en laat je bedankt- en bestelstatuspagina's weer gebruikmaken van aanvullende scripts en apps

Winkels waarvoor eerder aanpassingen op de bestelstatuspagina's zijn gedaan met aanvullende scripts en apps met incompatibele aanpassingsfuncties kunnen weer worden teruggedraaid naar het gebruik van deze aanpassingen. Als je de situatie wil terugdraaien, ga je naar Instellingen > Checkout en klik je op Terugdraaien in de sectie Bestelstatuspagina.