Adresvoorkeuren instellen

Verschillende verzend- en factuuradressen activeren

Tijdens de checkout wordt het verzendadres van de klant standaard als het veld factuuradres gebruikt, maar kan de klant een ander factuuradres invoeren. Je kunt aanpassen of het factuuradres automatisch wordt ingevuld of leeg wordt gelaten.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Schakel in de sectie Voorkeuren voor het verzamelen van adressen de optie Het bezorgadres standaard als het factuuradres gebruiken uit.
  3. Klik op Opslaan.

Automatisch aanvullen in adresvelden inschakelen

Wanneer klanten hun verzend- of factuuradres invullen, kunnen ze adressuggesties krijgen. Met deze functie kunnen ze hun adresgegevens sneller en nauwkeuriger invoeren. De adressuggesties zijn afkomstig van services zoals Automatisch aanvullen van Google en niet van de browser van je klant. Als deze functie inactief is of als klanten in een land wonen waar deze functie nog niet wordt ondersteund, kunnen ze op de gebruikelijke manier afrekenen door hun adres handmatig in te voeren.

De functie voor automatisch invullen van adresgegevens is in de volgende landen beschikbaar voor je klanten:

• Australië
  • Oostenrijk
  • België
  • Brazilië
  • Canada
  • Denemarken
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Speciale bestuurlijke regio Hongkong
  • India
  • Italië
  • Japan
  • Luxemburg
  • Nederland
  • Nieuw Zeeland
  • Noorwegen
  • Saoedi-Arabië
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Deze functie is beschikbaar voor alle Shopify-merchants en is standaard actief. Je kunt deze functie deactiveren in het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Beheer in de sectie Voorkeuren voor het verzamelen van adressen een van de volgende instellingen voor het automatisch aanvullen van adressen:

• Vink Automatisch aanvullen voor adres gebruiken uit om deze functie te deactiveren.
    • Vink Automatisch aanvullen van adressen gebruiken aan om deze functie weer te activeren.
  3. Klik op Opslaan.

Bezorgadressen valideren bij de checkout

Wanneer klanten bij de checkout ongeldige bezorgadresgegevens invoeren, kun je bij de checkout problemen en suggesties weergeven om de adresgegevens automatisch te corrigeren. Suggesties voor adresvalidatie worden aangeboden wanneer er veel vertrouwen is in welke adresgegevens de klant bedoelde. Zo krijg je minder bestellingen met ongeldige adressen en minimaliseer je vertraagde of mislukte bezorgingen. Als je deze functie deactiveert of als een bezorgadres zich buiten de beschikbare landen bevindt, kunnen klanten alsnog gewoon afrekenen. Validaties van individuele adresvelden, zoals invoervereiste, indeling of lengte, zijn altijd actief voor alle landen en regio's.

Als je een externe adresvalidatie-app gebruikt, kunnen er conflicterende elementen of suggesties zijn bij de checkout. Gebruik de validatiefunctie voor bezorgadressen in het Shopify-beheercentrum of een app van derden om een verminderde checkoutconversie te voorkomen.

De Address Validation-functie is beschikbaar voor klanten in de volgende landen:

• Australië
  • Oostenrijk
  • België
  • Bermuda
  • Tsjechië
  • Denemarken
  • Faeröer
  • Frankrijk
  • Guernsey
  • Italië
  • Liechtenstein
  • Luxemburg
  • Nederland
  • Polen
  • Portugal
  • Slovenië
  • Zuid-Korea
  • Zwitserland
  • Verenigde Staten

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Schakel in de sectie Adresvoorkeuren het selectievakje Bezorgadres valideren in.