Adresvoorkeuren instellen

Verschillende verzend- en factuuradressen activeren

Tijdens de checkout wordt het verzendadres van de klant standaard als het veld factuuradres gebruikt, maar kan de klant een ander factuuradres invoeren. Je kunt aanpassen of het factuuradres automatisch wordt ingevuld of leeg wordt gelaten.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Schakel in de sectie Voorkeuren voor het verzamelen van adressen de optie Het bezorgadres standaard als het factuuradres gebruiken uit.

3. Klik op Opslaan.

Vereisen dat bezorg- en factuuradres hetzelfde zijn

Voor de meeste merchants wordt het aanbevolen om toe te staan dat het bezorg- en factuuradres bij de checkout verschillen. Je kunt echter vereisen dat het bezorg- en factuuradres hetzelfde zijn. Dit voorkomt dat klanten geschenken verzenden. Deze optie wordt alleen aanbevolen voor winkels met een hoog aantal frauduleuze bestellingen en kan het beste samen worden gebruikt met het Adresverificatiesysteem.

Dit adresvereiste is van toepassing op klanten die online betalen met creditcard of Apple Pay. Dit adresvereiste is niet van toepassing op de volgende bestellingstypen:

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Selecteer in de sectie Adresvoorkeuren instellen het vakje Vereisen dat bezorg- en factuuradres hetzelfde zijn.

3. Klik op Opslaan.

Automatisch aanvullen in adresvelden inschakelen

Wanneer klanten hun verzend- of factuuradres invullen, kunnen ze adressuggesties krijgen. Met deze functie kunnen ze hun adresgegevens sneller en nauwkeuriger invoeren. De adressuggesties zijn afkomstig van services zoals Automatisch aanvullen van Google en niet van de browser van je klant. Als deze functie inactief is of als klanten in een land wonen waar deze functie nog niet wordt ondersteund, kunnen ze op de gebruikelijke manier afrekenen door hun adres handmatig in te voeren.

De standaardfunctie voor automatisch invullen van adresgegevens is in de volgende landen beschikbaar voor je klanten:

• Australië
  • Oostenrijk
  • België
  • Brazilië
  • Canada
  • Denemarken
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Speciale bestuurlijke regio Hongkong
  • India
  • Italië
  • Japan
  • Luxemburg
  • Nederland
  • Nieuw Zeeland
  • Noorwegen
  • Saoedi-Arabië
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Deze functie is beschikbaar voor alle Shopify-merchants en is standaard actief. Je kunt deze functie deactiveren in je Shopify-beheercentrum met de checkout- en accounteditor.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op Aanpassen naast de checkoutconfiguratie die je wil aanpassen.

3. Klik in de checkout- en accounteditor op het tandwielpictogram om Instellingen in de zijbalk te openen.

4. Beheer in de sectie Adres automatisch aanvullen een van de volgende instellingen voor het automatisch aanvullen van adressen:

• Vink Automatisch aanvullen voor adres gebruiken uit om deze functie te deactiveren.
    • Vink Automatisch aanvullen van adressen gebruiken aan om deze functie weer te activeren.
  5. Klik op Opslaan.

Apps van derden voor het automatisch invullen van adresgegevens bij de checkout

Als je een app van derden voor het automatisch invullen van adresgegevens installeert, kun je deze via je Shopify-beheercentrum activeren met de checkout- en accounteditor.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Klik in de sectie Configuraties op Aanpassen naast de checkoutconfiguratie die je wil aanpassen.

3. Klik in de checkout- en accounteditor op het tandwielpictogram om Instellingen in de zijbalk te openen.

4. Selecteer in de sectie Adresgegevens automatisch invullen de optie Adresgegevens automatisch invullen gebruiken.

5. Selecteer de app die je bij de checkout wil gebruiken voor het automatisch invullen van adresgegevens.

6. Klik op Opslaan.

Bezorgadressen valideren bij de checkout

Wanneer klanten bij de checkout ongeldige bezorgadresgegevens invoeren, kun je bij de checkout problemen en suggesties weergeven om de adresgegevens automatisch te corrigeren. Suggesties voor adresvalidatie worden aangeboden wanneer er veel vertrouwen is in welke adresgegevens de klant bedoelde. Zo krijg je minder bestellingen met ongeldige adressen en minimaliseer je vertraagde of mislukte bezorgingen. Als je deze functie deactiveert of als een bezorgadres zich buiten de beschikbare landen bevindt, kunnen klanten alsnog gewoon afrekenen. Validaties van individuele adresvelden, zoals invoervereiste, indeling of lengte, zijn altijd actief voor alle landen en regio's.

Als je een externe adresvalidatie-app gebruikt, kunnen er conflicterende elementen of suggesties zijn bij de checkout. Gebruik de checkoutinstelling voor de validatie van bezorgadressen in het Shopify-beheercentrum of een app van derden, maar niet beide tegelijkertijd, om een verminderde checkoutconversie te voorkomen.

De validatiefunctie is beschikbaar voor bezorgadressen in de volgende landen:

• Australië
  • Oostenrijk
  • België
  • Bermuda
  • Tsjechië
  • Denemarken
  • Faeröer
  • Frankrijk
  • Guernsey
  • Italië
  • Liechtenstein
  • Luxemburg
  • Nederland
  • Polen
  • Portugal
  • Slovenië
  • Zuid-Korea
  • Zwitserland
  • Verenigde Staten

Bij bestellingen van niet-ondersteunde landen worden de adressen nog steeds geïnspecteerd, maar worden er mogelijk niet zoveel specifieke adresvalidatiesuggesties geretourneerd als bij ondersteunde landen.

Met deze functie wordt het bezorgadres van een klant gevalideerd voordat de bestelling wordt geplaatst. Bovendien wordt het bezorgadres van een klant ook automatisch gevalideerd nadat de bestelling is geplaatst. Hier vind je meer informatie over het valideren van bezorgadressen bij bestellingen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.

2. Schakel in de sectie Adresvoorkeuren het selectievakje Bezorgadres valideren in.

3. Klik op Opslaan.

Extra adresvelden

Als je het Shopify Plus-abonnement hebt en Checkout Extensibility gebruikt voor je winkel, kun je aanvullende velden toevoegen aan de checkout.