Adresvoorkeuren instellen

Verschillende verzend- en factuuradressen activeren

Tijdens de checkout wordt het verzendadres van de klant standaard als het veld factuuradres gebruikt, maar kan de klant een ander factuuradres invoeren. Je kunt aanpassen of het factuuradres automatisch wordt ingevuld of leeg wordt gelaten.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Schakel in de sectie Voorkeuren voor het verzamelen van adressen de optie Het bezorgadres standaard als het factuuradres gebruiken uit.
  3. Klik op Opslaan.

Automatisch aanvullen in adresvelden inschakelen

Wanneer klanten hun verzend- of factuuradres invullen, kunnen ze adressuggesties krijgen. Met deze functie kunnen ze hun adresgegevens sneller en nauwkeuriger invoeren. Deze adressuggesties zijn afkomstig van Google Autocomplete, niet van de browser van je klant. Als deze functie inactief is of als je klanten in een land wonen waar deze functie nog niet wordt ondersteund, kunnen zij op de gebruikelijke manier afrekenen door hun adres handmatig in te voeren.

Deze functie is beschikbaar voor alle Shopify-merchants en is standaard actief. Je kunt deze functie deactiveren via de instellingenpagina voor Checkout door de optie Automatisch aanvullen voor adres gebruiken in de sectie Voorkeuren voor het verzamelen van adressen uit te schakelen.

De functie voor automatisch invullen van adresgegevens is in de volgende landen beschikbaar voor je klanten:

Landen waarbij automatisch invullen van adresgegevens wordt ondersteund
Australië Oostenrijk België Brazilië Canada
Denemarken Frankrijk Duitsland Speciale bestuurlijke regio Hongkong India
Italië Japan Luxemburg Nederland Nieuw Zeeland
Noorwegen Saoedi-Arabië Spanje Zweden Zwitserland
Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten

Bezorgadressen valideren bij de checkout

Wanneer klanten bij de checkout ongeldige bezorgadresgegevens invoeren, kun je bij de checkout problemen en suggesties weergeven om de adresgegevens automatisch te corrigeren. Suggesties voor adresvalidatie worden aangeboden wanneer er veel vertrouwen is in welke adresgegevens de klant bedoelde. Zo krijg je minder bestellingen met ongeldige adressen en minimaliseer je vertraagde of mislukte bezorgingen. Als je deze functie deactiveert of als een bezorgadres zich buiten de beschikbare landen bevindt, kunnen klanten alsnog gewoon afrekenen. Validaties van individuele adresvelden, zoals invoervereiste, indeling of lengte, zijn altijd actief voor alle landen en regio's.

Als je een externe adresvalidatie-app gebruikt, kunnen er conflicterende elementen of suggesties zijn bij de checkout. Gebruik de validatiefunctie voor bezorgadressen in het Shopify-beheercentrum of een app van derden om een verminderde checkoutconversie te voorkomen.

De Address Validation-functie is beschikbaar voor klanten in de volgende landen:

Landen met adresvalidatie
Australië Oostenrijk België Bermuda Tsjechië
Denemarken Faeröer Frankrijk Italië Liechtenstein
Luxemburg Nederland Polen Portugal Slovenië
Zuid-Korea Zwitserland Verenigde Staten

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Schakel in de sectie Adresvoorkeuren het selectievakje Bezorgadres valideren in.