Point of Sale-medewerkers toevoegen

Als je de winkeleigenaar bent of als je de machtiging Point of Sale-medewerkers beheren hebt, kun je het Shopify-beheercentrum of de Shopify POS-app gebruiken om medewerkers die toegang hebben tot Shopify POS toe te voegen of te verwijderen.

Je kunt twee soorten medewerkers met toegang tot Shopify POS hebben:

1. POS-app-only-medewerkers die alleen toegang hebben tot Shopify POS, maar geen toegang tot je Shopify-beheercentrum. POS-app-only-medewerkers zijn alleen beschikbaar voor merchants die Shopify POS Pro gebruiken.
  2. Medewerkers met toegang tot POS en toegang tot het Shopify-beheercentrum, inclusief het POS-kanaal.

Alle medewerkers met POS-toegang hebben een uniek viercijferige pincode nodig om toegang te krijgen tot POS.

Vereisten voor de Shopify POS-login

Voor het inloggen bij Shopify POS met een Shopify-ID of inloggegevens hebben medewerkersaccounts de volgende 13 machtigingen nodig:

• Homepage
  • Bestellingen
  • Bestellingen bewerken
  • conceptbestellingen
  • Producten
  • Cadeaubonnen
  • Klanten
  • Rapporten
  • Marketing
  • Kortingen
  • Apps en kanalen of als je winkel zich op Shopify Plus bevindt, toegang tot alle apps en kanalen
  • Instellingen beheren
  • Locaties beheren

Je moet ook Toegang tot Point of Sale aan deze medewerkers selecteren in het gedeelte Toegang tot Point of Sale om medewerkers toegang te geven tot Shopify POS.

Als je deze machtiging selecteert, kunnen je medewerkers zich zonder pincode aanmelden bij je Shopify-beheercentrum en inloggen bij POS. Medewerkers met beperkte beheerdersmachtigingen en POS-app-only-medewerkers kunnen zich niet aanmelden bij Shopify POS voordat de winkeleigenaar of een personeelsaccount met de vereiste machtigingen, al is ingelogd.

Wanneer een medewerkers hun pincode invoert en een verkoop verwerkt, wordt de naam van hun naam gekoppeld aan die bestelling. Je kunt zien welke medewerker een bestelling heeft verwerkt in de detailweergave van de bestelling in Shopify POS en in de tijdlijn van de bestelling in het Shopify-beheercentrum.

Voordat je medewerkers toevoegt, kun je POS-rollen maken die je Point of Sale-medewerkers toestemming geven voor specifieke activiteiten die nodig zijn om je winkel persoonlijk te runnen. Voor alle POS-medewerkers wordt een standaardrol met de naam Associate gemaakt, maar je kunt wel aanvullende POS-rollen gebruiken of maken om je POS-medewerkers te beheren.

Je kunt op drie manieren POS-medewerkers toevoegen:

Als je Shopify POS Pro gebruikt, kun je POS-app-only-medewerkers toevoegen via het Point of Sale-kanaal in het Shopify-beheercentrum of in Shopify POS.

Point of Sale-machtigingen kunnen worden gegeven aan medewerkers met toegang tot het Shopify-beheercentrum via het Point of Sale-kanaal of de pagina Abonnementen en toestemmingen.