Point of Sale-medewerkers toevoegen

Als je de winkeleigenaar bent of als je de machtiging Point of Sale-medewerkers beheren hebt, kun je het Shopify-beheercentrum of de Shopify POS-app gebruiken om medewerkers die toegang hebben tot Shopify POS toe te voegen of te verwijderen.

Je kunt twee soorten medewerkers met toegang tot Shopify POS hebben:

1. Medewerkers die alleen toegang hebben tot Shopify POS en niet tot je Shopify-beheercentrum. Dit type medewerkers is alleen beschikbaar voor merchants die Shopify POS Pro gebruiken.
  2. Medewerkers met toegang tot POS en toegang tot het Shopify-beheercentrum, inclusief het POS-kanaal.

Alle medewerkers met POS-toegang hebben een unieke viercijferige pincode nodig om toegang te krijgen tot POS.

Vereisten voor de Shopify POS-login

Voor het inloggen bij Shopify POS met een Shopify-ID of inloggegevens hebben medewerkersaccounts de volgende 13 machtigingen nodig:

• Homepage
  • Bestellingen
  • Bestellingen bewerken
  • conceptbestellingen
  • Producten
  • Cadeaubonnen
  • Klanten
  • Rapporten
  • Marketing
  • Kortingen
  • App- en kanaaltoegang
  • Instellingen beheren
  • Locaties beheren

Je moet ook Geef toegang tot Point of Sale aan deze medewerkers selecteren in het gedeelte Toegang tot Point of Sale om medewerkers toegang te geven tot Shopify POS.

Medewerkers met beperkte beheerdersmachtigingen en medewerkers die alleen de POS-app gebruiken, kunnen zich niet aanmelden bij Shopify POS, tenzij de winkeleigenaar of een medewerkersaccount met de vereiste machtigingen eerst inlogt.

Wanneer medewerkers hun pincode invoeren en een verkoop verwerken, wordt hun naam gekoppeld aan die bestelling. Je kunt zien welke medewerker een bestelling heeft verwerkt in de detailweergave van de bestelling in Shopify POS en in de tijdlijn van de bestelling in het Shopify-beheercentrum.

Voordat je medewerkers toevoegt, kun je POS-rollen maken die je Point of Sale-medewerkers toestemming geven voor specifieke activiteiten die nodig zijn om je winkel persoonlijk te runnen. Voor alle POS-medewerkers wordt een standaardrol met de naam Associate gemaakt, maar je kunt wel aanvullende POS-rollen gebruiken of maken om je POS-medewerkers te beheren.

Je kunt op drie manieren POS-medewerkers toevoegen:

Als je Shopify POS Pro gebruikt, kun je medewerkers met alleen toegang tot de POS-app toevoegen via het Point of Sale-kanaal in het Shopify-beheercentrum of in Shopify POS.

POS-machtigingen kunnen worden gegeven aan medewerkers met toegang tot het Shopify-beheercentrum via het POS-kanaal of de pagina Gebruikers en machtigingen.