Point of Sale-medewerkers toevoegen

Als je de winkeleigenaar bent of als je de machtiging Point of sale-medewerkers beheren hebt, kun je het Shopify-beheercentrum of de Shopify POS-app gebruiken om medewerkers die toegang hebben tot Shopify POS toe te voegen of te verwijderen.

Je kunt twee soorten medewerkers met toegang tot Shopify POS hebben:

• Point of sale-app-only (POS-app-only) medewerker die toegang heeft tot Shopify POS, maar die geen toegang heeft tot je Shopify-beheercentrum.
  • Medewerkers die toegang hebben tot zowel POS als Shopify-beheercentrum.

Alle medewerkers met een Point of sale-toegang moeten een uniek viercijferig persoonlijk identificatienummer (PIN) hebben. Medewerkers met beperkte beheerdersmachtigingen en POS-app-only-medewerkers moeten de pincode gebruiken om toegang te krijgen tot Shopify POS.

Wanneer een medewerker die is aangemeld bij Shopify POS een verkoop verwerkt, wordt zijn of haar naam gekoppeld aan die bestelling. Je kunt zien welke medewerker een bestelling heeft verwerkt in de detailweergave van de bestelling in Shopify POS en in de tijdlijn van de bestelling in het Shopify-beheercentrum.

Voordat je medewerkers toevoegt, kun je POS-rollen maken die je Point of sale-medewerkers toestemming geven voor specifieke activiteiten die nodig zijn om je winkel persoonlijk te runnen. Voor alle POS-medewerkers wordt een standaard-rol met de naam Associate gemaakt, maar je kunt wel aanvullende POS-rollen gebruiken of maken om je POS-medewerkers te beheren.

Je kunt op drie manieren POS-medewerkers toevoegen:

• Via het scherm Medewerkers van Shopify POS.
  • Vanuit het Point of Sale-kanaal in je Shopify-beheercentrum.
  • Vanuit de instellingenpagina Abonnement en toestemmingen in je Shopify-beheercntrum.

Als je Shopify Pos Pro gebruikt, kun je POS-app-only medewerkers toevoegen via het Kassasysteem-kanaal in het Shopify-beheercentrum of in Shopify POS.

Point of sale-machtigingen kunnen worden gegeven aan medewerkers met toegang tot het Shopify-beheercentrum via het Kassasysteem-kanaal of de pagina Abonnementen en toestemmingen.