Point of Sale -henkilöstön lisääminen

Jos olet kaupan omistaja tai sinulla on Point of Sale -henkilöstön hallinta -käyttöoikeus, voit lisätä tai poistaa Shopify POS:iin käyttöoikeudet saaneita henkilöstön jäseniä Shopify-ylläpitäjän tai Shopify POS -sovelluksen avulla.

Shopify POS:iin pääseviä henkilöstön jäseniä voi olla kahdenlaisia:

1. Henkilöstö, jolla on sekä POS-sovelluksen käyttöoikeus että Shopify-ylläpitäjän käyttöoikeus, Point of Sale -kanava mukaan lukien.
  2. Vain POS-sovellusta käyttävä henkilöstö, jolla on Shopify POS -sovelluksen käyttöoikeus, mutta ei Shopify-ylläpitäjän tai Point of Sale -kanavan käyttöoikeutta. Vain POS-sovellusta käyttävä henkilöstö -vaihtoehto on vain Shopify POS Pro -kauppiaiden käytettävissä.

Kaikilla henkilöstön jäsenillä, joilla on POS-sovelluksen käyttöoikeus, on oltava yksilöllinen nelinumeroinen henkilökohtainen tunnusnumero (PIN-koodi) POS-sovelluksen käyttämistä varten.

Shopify POS -kirjautumisen vaatimukset

Jos henkilöstön jäsen haluaa kirjautua sisään Shopify POS:ään käyttämällä Shopify-tunnusta tai kirjautumistunnuksia, hänellä on oltava seuraavat käyttöoikeudet:

POS-sovelluksessa tarvittavat henkilöstön käyttöoikeudet
Käyttöoikeusluokka Käyttöoikeus
Kaupan käyttöoikeudet Etusivu
Tilaukset
Alioikeudet:
  • Tilaukset
  • Muokkaa tilauksia
  • Tilausten maksun palautus
Tilausluonnokset
Alioikeudet:
  • Tilausluonnokset
Tuotteet
Alioikeudet:
  • Näytä tuotteet
  • Näytä tuotekulu
  • Luo ja muokkaa tuotteita
  • Muokkaa tuotekulua
  • Muokkaa tuotteen hintaa
  • Hallinnoi varastoa
  • Poista tuotteita ja kokoelmia
Lahjakortit
Asiakkaat
Analytiikka
Alioikeudet:
  • Raportit
Markkinointi
Alennukset
Kaupan asetukset
Alioikeudet:
  • Hallinnoi asetuksia
  • Toimipaikat
Sovellusten käyttöoikeudet Hallinnoi ja asenna sovelluksia ja kanavia
Point of Sale -käyttöoikeus
  • Point of Sale -käyttöoikeus
  • POS-rooli
  • PIN
  • Henkilöstö, jolla on rajoitetut ylläpito-oikeudet ja vain POS-sovelluksen käyttöoikeudet, ei voi kirjautua sisään Shopify POS:iin, ellei kaupan omistaja tai työntekijä vaadituilla käyttöoikeuksilla kirjaudu ensin sisään.

Henkilöstön POS-sovelluksen käyttöoikeus voidaan myöntää aktivoimalla Point of Sale -käyttöoikeus -vaihtoehto henkilöstön tilillä. Tämän jälkeen voidaan määrittää POS-rooli ja PIN-koodi voidaan asettaa.

Kun uusi henkilöstön jäsen on määritetty tällä tavalla – tai kun olemassa olevalle henkilöstön jäsenelle myönnetään POS-käyttöoikeus –, hän saa sähköpostiviestin, jossa on linkki Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivulle, jossa hän voi näyttää PIN-koodin. Henkilöstön jäsen voi näyttää oman PIN-koodinsa Shopify-ylläpitäjässä napsauttamalla henkilöstötiliänsä kohdassa Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet tai kohdasta Point of Sale > Henkilöstö.

Kun henkilöstön jäsen syöttää PIN-koodinsa ja käsittelee myyntitapahtuman, hänen henkilöstönimensä yhdistetään kyseiseen tilaukseen. Voit nähdä tilauksen käsittelijän tilauksen tietonäytöllä Shopify POS:issa ja tilauksen aikajanalla Shopify Adminissa.

POS-käyttöoikeuksien lisääminen henkilöstölle, jolla on ylläpitäjän käyttöoikeudet

Voit myöntää POS-sovelluksen käyttöoikeuden sellaiselle henkilöstön jäsenelle, jolla on ylläpitäjän käyttöoikeudet. Jos henkilöstön jäsenellä ei ole tarvittavia käyttöoikeuksia POS:n käyttöön, sinua pyydetään myöntämään nämä käyttöoikeudet, jotta henkilöstön jäsen voi kirjautua sisään POS-laitteisiin.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.
    2. Napsauta Henkilöstö-osiossa sen henkilöstön jäsenen nimeä, jolle haluat antaa POS-käyttöoikeuden.
    3. Valitse Point of Sale -käyttöoikeus -osiossa Point of Sale -käyttöoikeus.
    4. Valinnainen: jos henkilöstön jäseneltä puuttuvat tarvittavat kaupan käyttöoikeudet POS:n käyttöön, napsauta Näytä käyttöoikeudet ja sitten Anna kaikki käyttöoikeudet.
    5. Valitse haluamasi POS-rooli pudotusvalikosta.
    6. Valinnainen: jos haluat luoda toisen PIN-koodin oletusarvoisen PIN-koodin tilalle, tee PIN-koodi-osiossa jokin seuraavista:

1. Napsauta Luo satunnainen PIN-koodi.
      2. Poista oletusarvoinen . . . . ja kirjoita PIN-koodi manuaalisesti. Henkilöstö käyttää tätä PIN-koodia päästäkseen Shopify POS -sovellukseen. Varmista, että jokainen henkilöstön jäsen tietää PIN-koodinsa.
    7. Klikkaa Tallenna.

Vain POS-sovellusta käyttävän henkilöstön lisääminen

Voit lisätä vain POS-sovellusta käyttävää henkilöstöä kahdesta sijainnista:

Vain POS-sovellusta käyttävän henkilöstön lisääminen Shopify POS:sta

Jos olet kaupan omistaja tai sinulla on Point of Sale -henkilöstön hallinta -käyttöoikeus, voit lisätä vain POS-sovellusta käyttävää henkilöstöä suoraan Shopify POS -sovelluksen avulla.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify POS:ssa ensin ja sen jälkeen Henkilöstö.
    2. Napauta Lisää uutta henkilöstöä.
    3. Kirjoita tarvittavat tiedot Henkilöstötiedot-osioon.
    4. Napauta POS-sovelluksen käyttöoikeudet -osiossa Muokkaa.
    5. Valinnainen: jos haluat nähdä kunkin roolin käyttöoikeusluettelon, valitse rooli ja napauta sitten Näytä käyttöoikeudet.
    6. Valitse rooli ja napauta sen jälkeen Tallenna.
    7. Valinnainen: Jos haluat luoda toisen PIN-koodin oletusarvoisen PIN-koodin ohelle, tee seuraavat toimenpiteet:

8. Napauta Tallenna.

Vain POS-sovellusta käyttävän henkilöstön lisääminen Point of Sale -kanavan kautta

Jos olet kaupan omistaja tai sinulla on henkilöstöä, jolla on Point of Sale -henkilöstön hallinta -käyttöoikeus, voit lisätä vain POS-sovellusta käyttävää henkilöstöä Shopify Adminin Point of Sale -kanavasta. Hallinnoit henkilöstösi Shopify POS -käyttöoikeuksia antamalla heille ennalta määriteltyjä POS-rooleja.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Point of sale.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Valitse klikkaamalla Henkilöstö.

5. Klikkaa Lisää henkilöstöä.

6. Anna tarvittavat tiedot.

7. Valitse POS-rooli.

8. Jos haluat luoda toisen PIN-koodin oletusarvoisen PIN-koodin tilalle, napsauta PIN-koodi-osiossa Luo satunnainen PIN-koodi tai kirjoita PIN-koodi. Henkilöstö käyttää tätä PIN-koodia päästäkseen Shopify POS -sovellukseen. Varmista, että henkilöstön jäsenet tietävät PIN-koodinsa.

9. Klikkaa Tallenna.