Point of Sale -henkilöstön lisääminen

Jos olet kaupan omistaja tai sinulla on Point of Sale -henkilöstön hallinta -käyttöoikeus, voit lisätä tai poistaa Shopify POS:iin käyttöoikeudet saaneita henkilöstön jäseniä Shopify Adminin tai Shopify POS -sovelluksen avulla.

Shopify POS:iin pääseviä henkilöstön jäseniä voi olla kahdenlaisia:

1. Henkilöstö, jolla on sekä POS-sovelluksen käyttöoikeus että Shopify Adminin käyttöoikeus, Point of Sale -kanava mukaan lukien.
  2. Vain POS-sovellusta käyttävä henkilöstö, jolla on Shopify POS -sovelluksen käyttöoikeus, mutta ei Shopify Adminin tai Point of Sale -kanavan käyttöoikeutta. Vain POS-sovellusta käyttävä henkilöstö -vaihtoehto on vain Shopify POS Pro -kauppiaiden käytettävissä.

Kaikilla henkilöstön jäsenillä, joilla on POS-sovelluksen käyttöoikeus, on oltava yksilöllinen nelinumeroinen henkilökohtainen tunnusnumero (PIN-koodi) POS-sovelluksen käyttämistä varten.

Shopify POS -kirjautumisen vaatimukset

Jotta henkilöstön jäsenet voivat päästä Shopify POS:iin käyttämällä Shopify-tiliä tai kirjautumistunnuksia, heillä on oltava seuraavat käyttöoikeudet:

POS-sovelluksessa tarvittavat henkilöstön käyttöoikeudet
Käyttöoikeusluokka Käyttöoikeus
Point of Sale -käyttöoikeus Access Point of Sale
Alikäyttöoikeus:
  • Asenna ja määritä uusia tai päivitettyjä POS-laitteita

Henkilöstön jäsenet, joilla on rajoitetut ylläpitäjän käyttöoikeudet ja POS-sovellus, eivät voi käyttää Shopify POS -sovellusta, ellei kaupan omistaja tai henkilöstön jäsen, jolla on Määritä uusia tai päivitettyjä POS-laitteita -oikeudet, ensin kirjaudu Shopify POS -sovellukseen.

Henkilöstön POS-sovelluksen käyttöoikeus voidaan myöntää aktivoimalla Point of Sale -käyttöoikeus -vaihtoehto henkilöstön tilillä. Tämän jälkeen voidaan määrittää POS-rooli ja PIN-koodi voidaan asettaa.

Kun uusi henkilöstön jäsen on määritetty tällä tavalla – tai kun olemassa olevalle henkilöstön jäsenelle myönnetään POS-käyttöoikeus –, hän saa sähköpostiviestin, jossa on linkki Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivulle, jossa hän voi näyttää PIN-koodin. Henkilöstön jäsen voi näyttää oman PIN-koodinsa Shopify Adminissa napsauttamalla henkilöstötiliänsä kohdassa Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet tai kohdasta Point of Sale > Henkilöstö.

Kun henkilöstön jäsen syöttää PIN-koodinsa ja käsittelee myyntitapahtuman, hänen henkilöstönimensä yhdistetään kyseiseen tilaukseen. Tilauksen käsitellyt työntekijä tilauksen tietonäytöllä Shopify POS:ssa ja tilauksen aikajanalla Shopify Adminissa.

POS-käyttöoikeuksien lisääminen henkilöstölle, jolla on ylläpitäjän käyttöoikeudet

Voit myöntää POS-sovelluksen käyttöoikeuden sellaiselle henkilöstön jäsenelle, jolla on ylläpitäjän käyttöoikeudet. Jos henkilöstön jäsenellä ei ole tarvittavia käyttöoikeuksia POS:n käyttöön, sinua pyydetään myöntämään nämä käyttöoikeudet, jotta henkilöstön jäsen voi kirjautua sisään POS-laitteisiin.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > käyttäjät ja käyttöoikeudet. Valitse kohdassa Plus-organisaatiot Asetukset. Klikkaa Organisaatio-osiossa Käyttäjät.
  2. Klikkaa Henkilöstö-osiossa sen henkilöstön jäsenen nimeä, jolle haluat antaa POS (myyntipiste) -käyttöoikeudet. Etsi suodattamalla Plus-organisaatioista Henkilöstö-tyyppi ja klikkaa sitten henkilöstöprofiilia. Klikkaa Kaupan käyttöoikeudet -osiossa Muokkaa sen kaupan kohdalla, jonka henkilöstön käyttöoikeuksia haluat muokata.
  3. Valitse Point of Sale -käyttöoikeus -osiossa Point of Sale -käyttöoikeus.
  4. Valinnainen: Valitse Määritä uusia tai päivitettyjä POS-laitteita, jotta henkilöstön jäsenellä on käyttöoikeudet kirjautua POS-laitteisiin.
  5. Valinnainen: jos haluat luoda toisen PIN-koodin oletusarvoisen PIN-koodin tilalle, tee PIN-koodi-osiossa jokin seuraavista:

1. Napsauta Luo satunnainen PIN-koodi.
    2. Poista oletusarvoinen . . . . ja kirjoita PIN-koodi manuaalisesti. Henkilöstö käyttää tätä PIN-koodia päästäkseen Shopify POS -sovellukseen. Varmista, että jokainen henkilöstön jäsen tietää PIN-koodinsa.
  6. Klikkaa Tallenna.

Vain POS-sovellusta käyttävän henkilöstön lisääminen

Voit lisätä vain POS-sovellusta käyttävää henkilöstöä kahdesta sijainnista:

Vain POS-sovellusta käyttävän henkilöstön lisääminen Shopify POS:sta

Jos olet kaupan omistaja tai sinulla on Point of Sale -henkilöstön hallinta -käyttöoikeus, voit lisätä vain POS-sovellusta käyttävää henkilöstöä suoraan Shopify POS -sovelluksen avulla.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify POS:ssa ensin ja sen jälkeen Henkilöstö.
  2. Napauta Lisää uutta henkilöstöä.
  3. Kirjoita tarvittavat tiedot Henkilöstötiedot-osioon.
  4. Napauta POS-sovelluksen käyttöoikeudet -osiossa Muokkaa.
  5. Valinnainen: jos käsitellä kunkin roolin käyttöoikeusluetteloa, valitse rooli ja napauta sitten Näytä käyttöoikeudet.
  6. Valitse rooli ja napauta sen jälkeen Tallenna.
  7. Valinnainen: Jos haluat luoda toisen PIN-koodin oletusarvoisen PIN-koodin ohelle, tee seuraavat toimenpiteet:

1. Napauta Turvallisuus-osiossa Muokkaa.
    2. Napauta Luo satunnainen PIN-koodi tai kirjoita PIN-koodi näppäimistöllä. Henkilöstö käyttää tätä PIN-koodia päästäkseen Shopify POS -sovellukseen. Varmista, että jokainen henkilöstön jäsen tietää PIN-koodinsa.
  8. Napauta Tallenna.

Vain POS-sovellusta käyttävän henkilöstön lisääminen Point of Sale -kanavan kautta

Jos olet kaupan omistaja tai sinulla on henkilöstöä, jolla on Point of Sale -henkilöstön hallinta -käyttöoikeus, voit lisätä vain POS-sovellusta käyttävää henkilöstöä Shopify Adminin Point of Sale -kanavasta. Hallinnoit henkilöstösi Shopify POS -käyttöoikeuksia antamalla heille ennalta määriteltyjä POS-rooleja.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Point of sale.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Valitse klikkaamalla Henkilöstö.

5. Klikkaa Lisää henkilöstöä.

6. Anna tarvittavat tiedot.

7. Valitse POS-rooli.

8. Jos haluat luoda toisen PIN-koodin oletusarvoisen PIN-koodin tilalle, napsauta PIN-koodi-osiossa Luo satunnainen PIN-koodi tai kirjoita PIN-koodi. Henkilöstö käyttää tätä PIN-koodia päästäkseen Shopify POS -sovellukseen. Varmista, että henkilöstön jäsenet tietävät PIN-koodinsa.

9. Klikkaa Tallenna.