Anna henkilöstön POS-roolien käyttöoikeudet

Huomaa: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain kauppiaille, jotka käyttävät Shopify POS Pro-sovellusta.

POS-rooli on nimetty joukko myyntipisteen käyttöoikeuksia. Roolien avulla sama käyttöoikeuksien joukko on helppo antaa usealle henkilöstön jäsenelle. Et voi määrittää yksilöllisiä käyttöoikeuksia myyntipisteeseen henkilöstölle, vaan sinun täytyy määrittää rooli. Jokaisella myyntipisteen henkilöstön jäsenellä on oltava hänelle annettu rooli.

Jos olet kaupan omistaja tai sinulle on myönnetty Hallinnoi POS-rooleja -käyttöoikeus, voit luoda ja hallinnoida rooleja Shopify adminin Point of Sale -kanavassa. Eri roolit voivat sisältää saman käyttöoikeusjoukon, mutta jokaisella roolilla täytyy olla yksilöllinen nimi.

Oletusrooli on Kumppani. Voit muuttaa Kumppani-roolin nimeä ja käyttöoikeuksien joukkoa. Voit tehdä toisesta roolista oletusarvoisen roolin. Oletusrooli on se rooli, joka annetaan automaattisesti, kun lisäät myyntipisteen henkilöstöä. Oletusroolia ei voi poistaa.

POS-roolien luominen Shopify adminin Point of Sale -kanavasta

1. klikkaa Shopify adminissa Point of Sale > Henkilöstö.

2. Klikkaa Hallinnoi POS-rooleja > Luo POS-rooli.

3. Kirjoita Nimi-kenttään roolin nimi ja valitse sitten roolin käyttöoikeudet.

4. Valinnainen: Jos haluat tehdä tästä roolista oletusarvoisen roolin, valitse Aseta oletusarvoiseksi POS-rooliksi.

5. Klikkaa Tallenna.

POS-roolien muokkaaminen Shopify adminin Point of Sale -kanavasta

1. Klikkaa Shopify adminin MYYNTIKANAVAT-osiosta Myyntipiste > Henkilöstö.

2. Klikkaa ensin Hallinnoi POS-rooleja ja sen jälkeen sopivaa roolia.

3. Valitse tai poista käyttöoikeuksia.

4. Valinnainen: Jos haluat tehdä tästä roolista oletusarvoisen roolin, valitse Aseta oletusarvoiseksi POS-rooliksi.

5. Klikkaa Tallenna muutokset.

POS-roolien poistaminen Shopify adminin Point of Sale -kanavasta

Voit poistaa roolin, ellei kyseessä ole oletusrooli, tai ellei kyseistä roolia ole määritetty joillekin henkilöstön jäsenille.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Shopify adminin MYYNTIKANAVAT-osiosta Myyntipiste > Henkilöstö.

2. Klikkaa ensin Hallinnoi POS-rooleja ja sen jälkeen sopivaa roolia.

3. Klikkaa Poista POS-rooli. Jos tälle roolille on määritetty henkilöstön jäseniä, sinua kehotetaan määrittämään henkilöstölle toinen rooli, ennen kuin poistat tämän roolin.

4. Klikkaa Poista POS-rooli.

POS-käyttöoikeuksien kuvaus

Huomaa: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain kauppiaille, jotka käyttävät Shopify POS Pro-sovellusta.

POS-rooli on joukko käyttöoikeuksia, joiden avulla myyntipisteesi henkilöstö voi käyttää tiettyjä toimintoja Shopify POS -palvelussa ja Point of Sale -kanavassa.

Käyttöoikeudet

Myyntipisteen peruskäyttöoikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Salli myyntipisteen käyttöoikeudet Kun tämä käyttöoikeus valitaan, roolille annetaan täydet käyttöoikeudet.
Valitse myyntipisteen käyttöoikeudet Kun tämä käyttöoikeus on valitaan, voit luoda mukautetun roolin valitsemalla vain tiettyjä käyttöoikeuksia.

Esimiehen hyväksyntä

Myyntipisteen esimiehen hyväksyntä ‑oikeus
Käyttöoikeus Kuvaus
Esimiehen hyväksyntä

Oikeuden avulla myyntipisteen henkilöstön jäsen voi PIN-koodinsa syöttämällä hyväksyä henkilöstön toimintoja. Kaupan omistajat tai henkilöstö, jolla on täydet ylläpito-oikeudet ja POS-roolien hallintaoikeus, voivat muokata rooleja esimiehen hyväksynnän sallimiseksi. Jotta henkilöstön jäsen voi hyväksyä toiminnon, kyseisen henkilöstön jäsenen esimiehen hyväksyntä ‑oikeus ja tarvittava oikeus on oltava asetettuna tilaan Sallittu.

Tämä oikeus voidaan asettaa seuraaviin tiloihin:

• Sallittu, jolloin henkilöstön jäsenellä on oikeus hyväksyä toimintoja
  • Evätty, jolloin henkilöstön jäsen ei voi hyväksyä toimintoja

Maksu kassalla

Myyntipisteen kassaoikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Käytä alennusta

Oikeuden avulla myyntipisteen henkilöstön jäsen voi soveltaa tilauksiin alennuksia.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstön jäsenellä on oikeus käyttää alennuksia.
  • Evätty, jolloin henkilöstön jäsen ei voi käyttää alennuksia.
  • Hyväksyntä vaaditaan, jolloin henkilöstön jäsentä, jonka esimiehen hyväksyntä ‑oikeus ja kassaoikeus alennusten soveltamiseksi ovat Sallittu-tilassa, pyydetään syöttämään PIN-koodinsa toiminnon suorittamiseksi loppuun.
Lähetä asiakkaalle

Antaa myyntipisteen työntekijälle mahdollisuuden lähettää ostoskorin asiakkaalle.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, henkilöstön jäsenellä on oikeus lähettää tilauksia asiakkaille
  • Evätty, henkilöstön jäsen ei voi lähettää tilauksia asiakkaille
  • Hyväksyntä vaaditaan, tämä edellyttää, että työntekijällä on esimiehen hyväksyntä ja asiakkaalle lähettämistä koskeva käyttöoikeus, jotta tämä voi syöttää PIN-koodin tehtävän suorittamista varten
Muokkaa veroja

Oikeuden avulla myyntipisteen henkilöstön jäsen voi muokata tilausten veroja.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstön jäsenellä on oikeus muokata veroja.
  • Evätty, jolloin henkilöstön jäsen ei voi muokata veroja.
  • Edellyttää hyväksynnän, joka edellyttää esimiehen sekä verolupien hyväksyntäoikeuden omaavan työntekijän syöttävän PIN-lukunsa, jotta tehtävä voidaan suorittaa loppuun
Lisää mukautettuja alennuksia

Oikeuden avulla myyntipisteen henkilöstön jäsen voi luoda mukautetun alennuksen.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstön jäsenellä on oikeus lisätä mukautettuja alennuksia.
  • Evätty, jolloin henkilöstön jäsen ei voi lisätä mukautettuja alennuksia.
  • Hyväksyntä vaaditaan, jolloin henkilöstön jäsentä, jonka esimiehen hyväksyntä ‑oikeus ja mukautettujen alennusten lisäämisoikeus ovat Sallittu-tilassa, pyydetään syöttämään PIN-koodinsa toiminnon suorittamiseksi loppuun

Tilaukset

Myyntipisteen tilausten käyttöoikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Vain laitteen sijainti Myyntipisteen henkilöstön jäsen voi hallinnoida vain tilauksia, jotka on tehty kyseisen laitteen sijainnissa.
Kaikki sijainnit Myyntipisteen henkilöstön jäsen voi hallinnoida tilauksia laitteen sijainnissa riippumatta.
Hyvitä ja vaihda tilauksia

Antaa myyntipisteen työntekijälle mahdollisuuden palauttaa ja vaihtaa tilauksia.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, henkilöstön jäsenellä on oikeus palauttaa ja vaihtaa tilauksia
  • Evätty, henkilöstön jäsen ei voi palauttaa ja vaihtaa tilauksia
  • Hyväksyntä vaaditaan, tämä edellyttää, että työntekijällä on esimiehen hyväksyntä ja maksun palautusta ja tilauksen vaihtoa koskeva käyttöoikeus, jotta tämä voi syöttää PIN-koodin tehtävän suorittamista varten

Asiakkaat

Myyntipisteen asiakaskäyttöoikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Asiakkaiden lisääminen

Antaa myyntipisteen henkilöstön jäsenelle mahdollisuuden lisätä uusia ja olemassa olevia asiakkaita ostoskoriin ja tarkastella perusasiakastietoja.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu – henkilöstön jäsen voi lisätä asiakastietoja
  • Evätty– rajoittaa henkilöstön jäsentä lisäämään asiakastietoja.
Asiakkaiden hallinta

Oikeuden avulla myyntipisteen henkilöstön jäsen voi tarkastella, muokata ja poistaa asiakastietoja.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstön jäsenellä on oikeus hallinnoida tietoja.
  • Evätty, jolloin henkilöstön jäsen ei voi hallinnoida asiakastietoja.

Sovellukset

Myyntipisteen sovellusten käyttöoikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Käytä sovelluksia, jotka toimivat Shopify POS:n kanssa Antaa myyntipisteen henkilöstön jäsenelle mahdollisuuden käyttää Shopify-myyntipisteeseen asennettuja sovelluksia.

Henkilöstö

Myyntipisteen henkilöstökäyttöoikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Hallinnoi myyntipisteen henkilöstöä Antaa myyntipisteen henkilöstön jäsenelle mahdollisuuden tarkastella, lisätä, muokata ja poistaa henkilöstön jäsenten tietueita Shopify-myyntipisteestä sekä Shopify adminin Point of Sale -kanavasta. Tähän sisältyy myös POS-roolien määrittäminen muille henkilöstön jäsenille.
Hallinnoi POS-rooleja Antaa myyntipisteen henkilöstön jäsenelle mahdollisuuden tarkastella, luoda, muokata ja poistaa POS-rooleja Shopify adminin Point of Sale -kanavasta.

Analytiikka

Myyntipisteanalytiikan käyttöoikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Näytä laitteen sijainnin analytiikka Myyntipisteen henkilöstön jäsen voi tarkastella sijaintinsa päivittäisen myynnin raporttia.

Asetukset

Myyntipisteen asetusten käyttöoikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Mukauta laitteen älykästä ruudukkoa sijainnin mukaan Antaa myyntipisteen henkilöstön jäsenelle mahdollisuuden lisätä, muokata ja poistaa älyruutuja myyntipisteen aloitusnäytössä laitteen sijaintipaikassa.
Vaihda laitteen sijaintia Antaa myyntipisteen henkilöstön jäsenelle mahdollisuuden muuttaa laitteen sijaintiasetuksia.
Kirjaa kauppa ulos Point of Sale -sovelluksesta Antaa myyntipisteen henkilöstön jäsenelle mahdollisuuden kirjautua ulos Shopify-myyntipisteestä.
Hallinnoi laitteen maksuasetuksia Antaa myyntipisteen henkilöstön jäsenelle mahdollisuuden muuttaa kassalaitteen maksuasetuksia laitteen sijainnissa Shopify POS:sta tai Shopify adminin Point of Sale -kanavasta.
Hallinnoi kuittiasetuksia Antaa myyntipisteen henkilöstön jäsenelle mahdollisuuden muuttaa kassalaitteen tulostusasetuksia.