Anna henkilöstön POS-roolien käyttöoikeudet

POS-rooli on nimetty joukko POS-käyttöoikeuksia. Roolien avulla sama käyttöoikeuksien joukko on helppo antaa usealle henkilöstön jäsenelle. Et voi määrittää yksittäisiä käyttöoikeuksia Point of Sale -henkilöstölle, vaan sinun täytyy määrittää rooli. Jokaisella Point of Sale -henkilöstön jäsenellä on oltava hänelle määritetty rooli.

Jos olet kaupan omistaja tai sinulla on Hallinnoi POS-rooleja -käyttöoikeus, voit luoda ja hallinnoida rooleja Shopify Adminin Point of Sale -kanavassa. Eri roolit voivat sisältää saman käyttöoikeusjoukon, mutta jokaisella roolilla täytyy olla yksilöllinen nimi.

Oletusrooli on Kumppani. Voit muuttaa Kumppani-roolin nimeä ja käyttöoikeuksien joukkoa. Voit tehdä toisesta roolista oletusarvoisen roolin. Oletusrooli on se, joka annetaan automaattisesti lisätessäsi Point of Sale -henkilöstöä. Oletusroolia ei voi poistaa.

Työntekijät, joilla on rajoitetut käyttöoikeudet, voivat käyttää POS-kanavaa, mutta tietyt osiot eivät välttämättä ole käytettävissä, jos heillä ei ole tarvittavia Shopify POS -kirjautumisoikeuksia.

POS-roolien luominen Point of Sale -kanavasta (Shopify admin)

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Point of sale.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Valitse klikkaamalla Henkilöstö.

5. Klikkaa Hallinnoi POS-rooleja > Luo POS-rooli.

6. Kirjoita Nimi-kenttään roolin nimi ja valitse sitten roolin käyttöoikeudet.

7. Valinnainen: Jos haluat tehdä tästä roolista oletusarvoisen roolin, valitse Aseta oletusarvoiseksi POS-rooliksi.

8. Klikkaa Tallenna.

POS-roolien muokkaaminen Point of Sale -kanavasta (Shopify admin)

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Point of sale.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Valitse klikkaamalla Henkilöstö.

5. Klikkaa ensin Hallinnoi POS-rooleja ja sen jälkeen sopivaa roolia.

6. Valitse tai poista käyttöoikeuksia.

7. Valinnainen: Jos haluat tehdä tästä roolista oletusarvoisen roolin, valitse Aseta oletusarvoiseksi POS-rooliksi.

8. Klikkaa Tallenna muutokset.

POS-roolien poistaminen Point of Sale -kanavasta (Shopify admin)

Voit poistaa minkä tahansa roolin, ellei kyseessä ole oletusrooli tai ellei kyseistä roolia ole määritetty henkilöstölle.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Point of sale.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Valitse klikkaamalla Henkilöstö.

5. Klikkaa ensin Hallinnoi POS-rooleja ja sen jälkeen sopivaa roolia.

6. Klikkaa Poista POS-rooli. Jos rooliin on määritetty henkilöstöä, sinua kehotetaan määrittämään henkilöstölle toinen rooli ennen tämän roolin poistamista.

7. Klikkaa Poista POS-rooli.

POS-käyttöoikeuksien kuvaus

POS-rooli on joukko käyttöoikeuksia, joiden avulla Point of Sale -henkilöstö voi käyttää tiettyjä toimintoja Shopify POS -palvelussa ja Point of Sale -kanavassa. Työntekijät, joilla on rajoitetut käyttöoikeudet, voivat käyttää myyntipistekanavaa, mutta tietyt osiot eivät välttämättä ole käytettävissä, jos heillä ei ole tarvittavia käyttöoikeuksia. Sekä POS-käyttöoikeudet että ylläpitäjän käyttöoikeudet vaikuttavat siihen, mitä osioita he voivat käyttää.

Käyttöoikeudet

Point of Sale -aloitusoikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Salli kaikki Point of Sale -luvat Antaa henkilöstölle pääsyn kaikkiin Point of Sale -toimintoihin Shopify POS:issa ja Point of Sale -kanavassa.
Valitse Point of Sale -luvat Antaa henkilöstölle pääsyn valittuihin Point of Sale -toimintoihin Shopify POS:issa ja Point of Sale -kanavassa.

Esimiehen hyväksyntä

Point of Salen esimiehen hyväksyntä ‑oikeus
Käyttöoikeus Kuvaus
Esimiehen hyväksyntä

Oikeuden avulla Point of Sale -henkilöstö voi hyväksyä henkilöstön toimintoja syöttämällä PIN-koodinsa. Kaupan omistajat tai henkilöstö, jolla on Hallinnoi POS-rooleja -oikeus, voivat muokata rooleja esimiehen hyväksynnän sallimiseksi. Jotta henkilöstö voi hyväksyä toiminnon, heillä on oltava esimiehen hyväksyntä ‑oikeus ja tarvittava oikeus on oltava asetettuna tilaan Sallittu.

Tämä oikeus voidaan asettaa seuraaviin tiloihin:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi hyväksyä toimintoja
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi hyväksyä toimintoja

Alennukset

Myyntipisteen alennusten käyttöoikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Käytä mukautettuja alennuksia

Oikeuden avulla myyntipisteen henkilöstö voi soveltaa mukautettuja alennuksia sekä koko tilauskorissa että yhdessä rivikohdassa.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi käyttää alennuksia
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi käyttää mukautettuja alennuksia
  • Hyväksyntä vaaditaan, joka edellyttää, että henkilöstön, jolla on esimiehen hyväksyntä- ja käytä alennuksia -oikeudet, on syötettävä PIN-koodinsa, jotta toiminto voidaan suorittaa loppuun
Käytä alennuskoodeja

Oikeuden avulla myyntipisteen henkilöstö voi soveltaa alennuskoodeja koko ostokorissa.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi käyttää alennuksia
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi käyttää alennuksia
  • Hyväksyntä vaaditaan, joka edellyttää, että henkilöstön, jolla on esimiehen hyväksyntä- ja käytä alennuksia -oikeudet, on syötettävä PIN-koodinsa, jotta toiminto voidaan suorittaa loppuun

Kassa

Point of Sale -kassaoikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Lähetä asiakkaalle

Oikeuden avulla Point of Sale -henkilöstö voi lähettää ostoskorin asiakkaalle.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi lähettää tilauksia asiakkaille
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi lähettää tilauksia asiakkaille
  • Hyväksyntä vaaditaan, joka edellyttää, että henkilöstön, jolla on esimiehen hyväksyntä- ja lähetä asiakkaalle -käyttöoikeudet, on syötettävä PIN-koodi, jotta toiminto voidaan suorittaa loppuun
Muokkaa veroja

Oikeuden avulla Point of Sale -henkilöstö voi muokata tilausten veroja.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi muokata veroja
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi muokata veroja
  • Edellyttää hyväksynnän, joka edellyttää, että henkilöstön, jolla on esimiehen hyväksyntä- ja muokkaa veroja -käyttöoikeudet, on syötettävä PIN-koodinsa, jotta tehtävä voidaan suorittaa loppuun
Lisää mukautettuja myyntejä

Oikeuden avulla Point of Sale -henkilöstö voi luoda mukautetun myynnin.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi lisätä mukautettuja myyntejä
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi lisätä mukautettuja myyntejä
  • Hyväksyntä vaaditaan, joka edellyttää, että henkilöstön, jolla on esimiehen hyväksyntä- ja lisää mukautettuja myyntejä -käyttöoikeudet, on syötettävä PIN-koodinsa, jotta tehtävä voidaan suorittaa loppuun

Rekisteröidy

Myyntipisterekisterin käyttöoikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Tarkastele ja säädä tämänhetkistä maksuseurannan istuntoa

Antaa henkilöstön tarkastella ja säätää nykyistä maksuseurannan istuntoa, lisätä käteistä ja poistaa käteistä.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi tarkastella ja säätää nykyistä maksujen seurantaistuntoa
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi tarkastella ja säätää nykyistä maksujen seurantaistuntoa
Tarkastele maksuseurannan istuntohistoriaa

Oikeuden avulla myyntipisteen henkilöstö voi tarkastella aiempien maksujen seurantaistuntojen tietoja.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi tarkastella maksujen seurantaistuntoa
  • Evätty, mikä rajoittaa henkilöstön pääsyä maksujen seurantaistuntoon
Aloita ja lopeta maksuseurannan istuntoja

Antaa myyntipisteen henkilöstön aloittaa ja lopettaa maksujen seurantaistunnot manuaalisesti.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi aloittaa ja lopettaa maksujen seurantaistunnot
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi aloittaa tai lopettaa maksujen seurantaistuntoja, mutta maksun seurantaistunto alkaa automaattisesti myynnin jälkeen
Avaa kassalaatikko

Oikeuden avulla myyntipisteen henkilöstö voi avata kassalaatikon ostoskorin kautta.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi avata kassalaatikon
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi avata kassalaatikkoa, mutta se avautuu automaattisesti käteismyynnin jälkeen

Tilaukset

Point of Sale -tilausten oikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Vain laitteen sijainti Point of Sale -henkilöstö voi hallinnoida vain tilauksia, jotka on tehty kyseisen laitteen sijainnissa.
Kaikki toimipaikat Point of Sale -henkilöstö voi hallinnoida tilauksia laitteen sijainnista riippumatta.
Hyvitä ja vaihda tilauksia

Oikeuden avulla Point of Sale -henkilöstö voi palauttaa ja vaihtaa tilauksia.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi palauttaa ja vaihtaa tilauksia
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi palauttaa ja vaihtaa tilauksia
  • Hyväksyntä vaaditaan, joka edellyttää, että henkilöstön, jolla on esimiehen hyväksyntä- ja hyvitä ja vaihda tilauksia -käyttöoikeudet, on syötettävä PIN-koodinsa, jotta toiminto voidaan suorittaa loppuun
Peruuta tilaukset

Antaa myyntipisteen henkilöstölle oikeuden voi peruuttaa tilauksia.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi peruuttaa tilauksia
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi peruuttaa tilauksia
  • Edellyttää hyväksyntää, mikä edellyttää, että henkilöstön jäsen, jolla on sekä esimiehen hyväksyntä- että peruutustilausten käyttöoikeus, on aktivoitava, jotta he voivat syöttää PIN-koodinsa toiminnon suorittamiseksi
Hallinnoi kaikissa sijainneissa olevia tilausluonnoksia

Oikeuden avulla myyntipisteen henkilöstö voi katsoa, noutaa ja muokata muiden jälleenmyyntisijaintien tilausluonnoksia.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstön jäsen voi tarkastella, noutaa, muokata ja veloittaa muiden kauppapaikkojen tilausluonnoksia.
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi tarkastella, noutaa ja muokata muiden kauppapaikkojen tilausluonnoksia. Jos henkilöstön käyttöoikeuksia ei evätä, henkilöstö ei voi käyttää Adminissa luotuja tilausluonnoksia
Hallinnoi tilausten myynnin attribuutiota

Oikeuden avulla myyntipisteen henkilöstö voi lisätä, muokata tai poistaa valmiiden tilausten henkilöstön attribuutiota.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi muokata tilausten henkilöstön attribuutiota
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi muokata tilausten henkilöstön attribuutiota

Asiakkaat

Point of Sale -asiakasoikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Asiakkaiden lisääminen

Sallii Point of Sale -henkilöstön lisätä uusia ja olemassa olevia asiakkaita ostoskoriin ja tarkastella perusasiakastietoja.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi lisätä asiakastietoja
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi lisätä asiakastietoja
Asiakkaiden hallinta

Oikeuden avulla Point of Sale -henkilöstö voi tarkastella, muokata ja poistaa asiakastietoja.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi hallinnoida tietoja
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi hallinnoida asiakastietoja

Sovellukset

Point of Sale -asetusten oikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Käytä sovelluksia, jotka toimivat Shopify POS:n kanssa Oikeuden avulla Point of Sale -henkilöstö voi käyttää Shopify POS:iin asennettuja sovelluksia.

Henkilöstö

Point of Sale -henkilöstöoikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Hallinnoi Point of Sale -henkilöstöä Sallii Point of Sale -henkilöstön tarkastella, lisätä, muokata ja poistaa henkilöstön tietueita Shopify POS:ista ja Shopify Adminin Point of Sale -kanavasta. Tähän sisältyy myös POS-roolien määrittäminen toisille henkilöstön jäsenille.
Hallinnoi POS-rooleja Sallii Point of Sale -henkilöstön tarkastella, luoda, muokata ja poistaa POS-rooleja Shopify Adminin Point of Sale -kanavasta.

Analytiikka

Point of Sale -analytiikan oikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Näytä laitteen sijainnin analytiikka Oikeuden avulla Point of Sale -henkilöstö voi tarkastella sijaintinsa päivittäistä myyntiraporttia.
Tarkastele käteisseurannan istuntoja Myyntipisteen henkilöstö voi tarkastella käteisseurannan istuntojen historiaa Shopify POS -sovelluksessa ja Shopify POS -kanavassa.

Asetukset

Point of Sale -asetusten oikeudet
Käyttöoikeus Kuvaus
Mukauta laitteen älykästä ruudukkoa sijainnin mukaan Sallii Point of Sale -henkilöstön lisätä, muokata ja poistaa älykkäitä tiiliä POS:in aloitusnäytössä laitteen toimipaikassa.
Vaihda laitteen sijaintia Oikeuden avulla Point of Sale -henkilöstö voi muuttaa laitteen sijaintiasetusta.
Kirjaa kauppa ulos Point of Sale -sovelluksesta Oikeuden avulla Point of Sale -henkilöstö voi kirjautua ulos Shopify POS:ista.
Hallinnoi laitteen maksuasetuksia Sallii Point of Sale -henkilöstön muuttaa POS-laitteen maksuasetuksia laitteen sijainnissa Shopify POS:ista tai Shopify Adminin Point of Sale -kanavasta.
Hallinnoi kuittiasetuksia Oikeuden avulla Point of Sale -henkilöstö voi muuttaa POS-laitteen tulostettavan kuitin asetuksia.
Hallinnoi pakollisia kassatietoja POS-kanavassa

Oikeuden avulla Point of Sale -henkilöstö voi tarkastella ja muokata POS-kassan pakollisia tietoja asetuksissa.

Tämä lupa voidaan määrittää seuraaville:

• Sallittu, jolloin henkilöstö voi hallinnoida pakollisten kassatietojen asetuksia.
  • Evätty, jolloin henkilöstö ei voi hallinnoida pakollisten kassatietojen asetuksia.

POS-kanavan muut käyttöoikeudet

POS-käyttöoikeuksien lisäksi henkilöstöllä, jolla on rajoitetut käyttöoikeudet, on oltava asianmukaiset ylläpitäjän oikeudet, jotta voit käyttää seuraavia POS-kanavan toimintoja:

Point of Sale -asetusten oikeudet
Myyntikanavan toiminta Vaadittu ylläpitäjän käyttöoikeus Vaadittu POS-käyttöoikeus
Näytä POS-kanava Ei mitään Anna tälle henkilöstölle Point of Sale -käyttöoikeus
Lisää sijainteja Toimipaikat

Vain kaupan omistajat voivat muuttaa POS Pro -tilauksia.

Ei mitään
Tarkastele raportteja Raportit Ei mitään
Näytä sijainnin myyntitiedot Raportit

Vain kaupan omistajat voivat muuttaa POS Pro -tilauksia.

Ei mitään
POS-henkilöstön hallinta Ei mitään Hallinnoi Point of Sale -henkilöstöä
Hallinnoi POS-rooleja Ei mitään Hallinnoi POS-rooleja
Hallinnoi kuittiasetuksia Ei mitään Hallinnoi kuittiasetuksia
Lataa logo kuitin mukautuksia varten Teemat, Sivut tai Tuotteet Ei mitään