Fungerar med appar

Appar täcker ett brett utbud av funktioner och egenskaper, men du kan göra några grundläggande åtgärder med alla.

Om du behöver hjälp med en app som du har installerat i din Shopify-administratör, se Få support för appar.

Installera en app

När du har hittat en app som du vill använda måste du lägga till den i din butik. Om du installerar en app från Shopify App Store klickar du på Lägg till app på appens listningssida:

Knappen Lägg till app på appens listningssida

När du klickar på Lägg till app måste du godkänna appen i din Shopify-administratör.

Om du installerar en app från en tredjepartsutvecklares webbplats klickar du på den korrekta installationslänken. När du har klickat på installationslänken måste du auktorisera appen i din Shopify-administratör. I det här steget får du en varning om att appen inte kommer från Shopify App Store. Det betyder inte nödvändigtvis att appen är riskfull att använda. Appen har emellertid inte gått igenom den verifierings- och godkännandeprocess som krävs för appar som listas i Shopify App Store.

Öppna en app i Shopify

Du kan se alla appar som du har installerat på sidan Appar i Shopify:

Visa en apps Om-sida

På appens Om-sida kan du se information om appen och utföra åtgärder relaterade till appen, såsom att titta på appens lista i Shopify App Store, skriva en recension för appen och kontrollera om det finns problem gällande appkompatibilitet.

Steg:

Redigera en apps preferenser

Du kan redigera en apps preferenser på appens Om-sida.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Appar.
    1. Klicka på Om bredvid appens namn. 3. Klicka på Redigera preferenser.

Visa en apps faktura

Du kan kontrollera en apps faktura för att se mer information om fakturerings- och användningsavgifterna som är kopplade till appen.

Steg:

Ändra appens proxy-URL

Vissa appar använder en proxy-URL för att få och visa dynamiskt innehåll på en sida i din onlinebutik, till exempel produktgallerier, önskelista-appar eller anpassade formulär. Standard-proxy-URL ställs in av apputvecklaren, men du kan ändra den i Shopify-administratören.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Appar.
    1. Klicka på Om bredvid appens namn. 3. I avsnittet App proxy klicka på Anpassa URL. 4. Ange en ny proxy-URL. 5. Klicka på Spara.

Obs: När du ändrar proxy-URL i Shopify-administratören måste du se till att appen också använder den nya proxy-URL. Kolla in appens dokumentation eller få support från apputvecklaren för att lära dig hur du ändrar proxy URL i appen.

Visa en apps behörigheter och sekretesspolicy

Du kan se en apps behörigheter och sekretesspolicy på appens Om-sida.

Steg:

Avinstallera en app

Du kan ta bort en app från din butik från sidan Appar i Shopify.

Steg:

Kontrollera app-aviseringar

App-aviseringar ger dig information om statusen för dina installerade appar, till exempel om en app är kompatibel med din butik.

Du kan kontrollera app-aviseringar från sidan Appar i Shopify:

1. Från din Shopify-administrator går du till Appar.

2. Klicka på Granska aviseringar.