Att hitta appar

Du kan hitta appar för din butik i Shopify App Store. Du kan också ladda ner appar direkt från en apputvecklares webbplats. Börja med att ställa dig själv några frågor när du väljer en app för din butik:

• Vad behöver min butik utöver Shopifys basfunktioner?
  • Vad skulle öka min försäljning (till exempel bättre SEO, marknadsföring, planerad butiksförsäljning)?
  • Vad skulle kunna göra det enklare att hantera min butik (till exempel massutskrivna fraktsedlar)?
  • Hur mycket vill jag spendera på appar?

Hitta en app i Shopify App Store

Du kan hitta appar i Shopify App Store på följande sätt:

• Använd sökrutan för att söka efter appar utifrån funktion eller namn.
  • Använd rullgardinsmenyn Kategorier för att sortera appar utifrån kategori. Exempel på kategorier är Dropshipping och SEO.
  • Använd rullgardinsmenyn Kollektioner för att sortera appar utifrån kollektion. Exempel på kollektioner är Tillverkad av Shopify och Försäljningskanaler. App-kollektioner handplockas av Shopify för att inkludera de bästa verktygen som hjälper dig att starta, hantera din online-verksamhet och för att få den att växa.

När du har angett ett sökord eller valt en kategori kan du använda filter för att begränsa resultaten. Du kan ändra ordningen som appar listas i med hjälp av rullgardinsmenyn Sortera efter. Filtret Prissättning kan användas för att begränsa listan till endast gratisappar. Alla appar skapade av Shopify är gratis.

Betala för en app

Avgiftsbelagda appar har en månadsavgift, en engångsavgift eller en avgift varje gång du använder den. De flesta avgiftsbelagda appar erbjuder också en gratis basplan eller en gratis testperiod så att du kan prova appen innan du köper den. Du kan granska prisinformationen för en app genom att klicka på appen och bläddra ner till avsnittet Prissättning.

Obs: Trots att du pausar eller stänger din butik kanske du fortfarande kommer att faktureras av apputvecklaren för alla appar du har installerade.

Flerspråkig support i Shopify App Store

Du kan bläddra i Shopify App Store på de språk som appen stöder. För att välja ett språk använder du språkmenyn längst ner till höger på sidan. När du har valt ett språk uppdateras alla navigeringselement, kategorier och filter i Shopify App Store.

Eftersom de flesta applistor endast är tillgängliga på engelska måste du söka med termer på engelska för att få bästa möjliga resultat. För att hitta applistor som är tillgängliga på andra språk (inklusive franska, tyska och japanska), använd de språkspecifika app-kollektionerna i rullgardinsmenyn Kollektioner.

Även om du kan publicera recensioner på ditt valda språk är de flesta recensionskommentarer endast tillgängliga på engelska.

När du begär support från en apputvecklare kom ihåg att de kanske inte erbjuder support på ditt valda språk.

Annonsering i Shopify App Store

Shopify försöker alltid att hjälpa dig att hitta appar som du kan använda för att få ditt företag att växa. Vi experimenterar för närvarande med att tillåta apputvecklare visa annonser på vissa kategorisidor i Shopify App Store.

Hur vet Shopify vilka annonser de ska visa för mig?

För tillfället visas annonser i Shopify App Store endast på sidor med kategorier och underkategorier (till exempel Rapportering, Lagerhantering, Marknadsföring > Annonsering och återmarknadsföring och Butiksdesign > Mallar för e-postmeddelanden). Du ser endast en annons om du besöker en kategorisida där annonser visas. Alla annonser är relevanta för kategorisidan där de visas. De är inte utvalda baserat på dina personuppgifter eller information.

Vad är skillnaden mellan en annons och en app som Shopify har rekommenderat mig?

Varje gång en utvecklare betalar Shopify för att visa sin app för dig är den markerad med en etikett där det står Annons:

Exempel på en betald annons i Shopify App Store

Shopify App Store ger också personliga rekommendationer för appar som kan hjälpa dig att driva och få ditt företag att växa. Dessa rekommendationer visas i avsnittet Rekommenderas för dig:

Exempel på rekommenderade appar i Shopify App Store

Apprekommendationer är inte reklam. De är förslag baserade på butiker som liknar din och är avsedda att matcha dig med de appar som ger dig mest värde. Ingen betalar Shopify för att visa dig rekommendationer. För att lära dig mer om hur rekommendationer fungerar, se Apprekommendationer.

Hur granskas och godkänns annonser av Shopify?

Endast appar som har godkänts av Shopifys kvalitetssäkringsteam är kvalificerade för att annonsera i Shopify App Store. Annonser kan inte anpassas av apputvecklare, och de är baserade på information som granskades när utvecklaren skickade in sin app till Shopify App Store.

Kan jag välja bort att se annonser i Shopify App Store?

Eftersom vi för närvarande experimenterar med annonser för att se om de är användbara kan du inte välja bort dem. Om du vill ge återkoppling gällande annonserna du ser i Shopify App Store, skicka dina kommentarer till app-store-ads@shopify.com.

Hitta en app utanför Shopify App Store

Vissa apputvecklare gör sina appar tillgängliga att installera, direkt från deras egen webbplats istället för att lista dem i Shopify App Store. Alla icke-listade appar som du installerar stöds inte av Shopify. Om du stöter på problem när du använder en icke-listad app, kontakta direkt apputvecklaren för support.

När du installerar en icke-listad app får du en varning i din Shopify-administratör, som anger att appen inte har granskats och verifierats av Shopify. Denna varning betyder inte nödvändigtvis att det är riskfullt att installera appen i din butik. Men icke-listade appar utgör en större risk, så det säkraste valet är att leta efter en app i Shopify App Store.