App-behörigheter och personuppgifter

Personlig identifierbar information (PII) är enskild eller kombinerad information som kan identifiera en individ. Appar som du installerar från Shopify App Store kan komma åt olika typer av PII när de använder information om din butik, kunder, beställningar eller annan företagsinformation.

Varje app som du installerar har åtkomst till PII från ditt Shopify-konto, inklusive din kontaktinformation och plats.

Beroende på vilken funktion den utför kan en app kräva ytterligare typer av information. Till exempel en app som hanterar eller uppfyller beställningar kräver åtkomst till orderinformation, inklusive kund PII, till exempel kundadresser och annan kontaktinformation.

Du kan häva åtkomst till data genom att avinstallera appen. En begäran om att radera alla dina kunders personliga information som appen samlade in medan den vara installerad skickas till utvecklaren (efter 48 timmar). Om du begär att radera en enskild kunds personuppgifter från din butik, så kommer samma förfrågan att skickas till alla appar du har installerat, som kan ha den kundens information.

Under installationen av en app kan du granska behörigheterna som appen har och vilken typ av PII som den behöver få åtkomst till, innan du bekräftar installationen. Efter installationen kan du se dessa behörighetsdetaljer på sidan Appdetaljer.

Det finns fyra typer av PII som en app kan få åtkomst till:

• Kundens personliga information, inklusive kontaktinformation såsom namn, e-post, telefonnummer och adress. Appar som hanterar beställningar, genomförande eller frakt kräver också tillgång till platsinformation (såsom IP-adress och geolokalisering) och information om användaragenter (såsom webbläsare och operativsystem).
  • Shopifys personliga information om butiksägare, inklusive all kontaktinformation för butiksägaren, inklusive namn, e-postadress, telefonnummer och adresser på alla platser.
  • Personalkontonas personliga information, inklusive all kontaktinformation för personalkonton, samt namn, e-post och telefonnummer.
  • Innehållsleverantörens personliga information, inklusive information om bloggförfattare eller kommentator (samt e-post och IP-adress), och information om användaragenter (såsom webbläsare och operativsystem).

För information om hur en app får åtkomst till, använder och raderar data, kontakta apputvecklaren eller se applistan i Shopify App Store för en länk till sekretesspolicyn.