Apptilladelser og personlige oplysninger

Tilladelser bestemmer, hvilken slags oplysninger fra din butik, som en app kan tilgå eller redigere i forbindelse med den funktion, den udfører.

Personligt identificerbare oplysninger (PII) er oplysninger, der enkeltvis eller samlet kan identificere en bestemt person. Apps, som du installerer i Shopify App Store, kan få adgang til forskellige typer af personligt identificerbare oplysninger, når de bruger oplysninger om din butik, kunder, ordrer eller andre virksomhedsdata.

Hver app, som du installerer, har adgang til PII om din Shopify-konto, herunder dine kontaktoplysninger og din lokation.

Afhængigt af hvilken funktion den udfører, kan en app kræve yderligere oplysningstyper. En app, der administrerer eller klargør ordrer, kræver f.eks. adgang til ordreoplysninger, som omfatter personligt identificerbare oplysninger om kunder, f.eks. kunders adresser og andre kontaktoplysninger.

Du kan tilbagekalde adgangen til data ved at afinstallere appen. Dette sender en anmodning til udvikleren (efter 48 timer) om at slette alle dine kunders personlige oplysninger, som er blevet indsamlet af appen, mens den var installeret. Hvis du anmoder om at slette en individuel kundes personlige oplysninger fra din butik, sendes den samme anmodning til alle de apps, du har installeret, og som kan have denne kundes oplysninger. Du kan bekræfte, at de anmodede data er blevet slettet ved at kontakte appens udvikler direkte. Når du har installeret en app, kan du gennemgå de tilladelser, appen har, og den type personligt identificerbare oplysninger, den skal have adgang til, inden du bekræfter installationen. Efter installationen kan du gennemgå disse tilladelsesoplysninger på siden Apps > Om.

Der er fire typer af personligt identificerbare oplysninger, som en app kan få adgang til:

• Kundespecifikke oplysninger, som omfatter kontaktoplysninger såsom navn, mailadresse, telefonnummer og adresse. Apps, der håndterer ordrer, ordreklargøring eller levering, skal også bruge adgang til lokationsoplysninger (såsom IP-adresse og geolokation) samt oplysninger om brugeragenter (f.eks. browser og operativsystem).
  • Shopify-butiksejerens personlige oplysninger, hvilket omfatter alle kontaktoplysninger for butiksejeren, herunder navn, mailadresse, telefonnummer og adresser på alle lokationer.
  • Medarbejdernes personlige oplysninger, hvilket omfatter alle kontaktoplysninger for medarbejderne, herunder navn, mailadresse og telefonnummer.
  • Personlige oplysninger for indholdsudbyderen, hvilket omfatter oplysninger om blogforfattere eller kommentarforfattere (herunder mailadresse og IP-adresse) samt oplysninger om brugeragenter (f.eks. browser og operativsystem).

Når du installerer en app, der bruger data fra ordrer, vil appen muligvis bede om adgangstilladelse til dine seneste ordrer eller alle dine ordrer. En app med adgangstilladelse til dine seneste ordrer har adgang til data fra ordrer, der er afgivet i de seneste 60 dage. En app med adgangstilladelse til alle ordrer har både adgang til alle dine tidligere og kommende ordrer. Shopify gennemgår de apps, der anmoder om adgangstilladelse til alle ordrer, for at sikre, at disse data er nødvendige for appens funktionalitet.

Du kan få mere at vide om, hvordan en app får adgang til, bruger og sletter data, ved at kontakte appudvikleren. Du kan også link til appens politik om beskyttelse af persondata i appsiden i Shopify App Store.