Apptilladelser og personlige oplysninger

Personligt identificerbare oplysninger (PII) er oplysninger, der enkeltvis eller samlet kan identificere en bestemt person. Apps, som du installerer i Shopify App Store, kan få adgang til forskellige typer af personligt identificerbare oplysninger, når de bruger oplysninger om din butik, kunder, ordrer eller andre virksomhedsdata.

Hver app, som du installerer, har adgang til PII om din Shopify-konto, herunder dine kontaktoplysninger og din lokation.

Afhængigt af hvilken funktion den udfører, kan en app kræve yderligere oplysningstyper. En app, der administrerer eller behandler ordrer, kræver f.eks. adgang til ordreoplysninger, som omfatter personligt identificerbare oplysninger om kunder, f.eks. kunders adresser og andre kontaktoplysninger.

Du kan tilbagekalde adgangen til data ved at afinstallere appen. Dette medfører, at der (efter 48 timer) sendes en anmodning til udvikleren om at slette alle dine kunders personlige oplysninger, som appen har indsamlet, mens den var installeret. Hvis du anmoder om at få slettet individuel kundes personlige data fra din butik, sendes den samme anmodning til alle apps, som du har installeret, og som muligvis har denne kundes oplysninger.

Når du har installeret en app, kan du gennemgå de tilladelser, appen har, og den type personligt identificerbare oplysninger, den skal bruge for at få adgang, inden du bekræfter installationen. Efter installationen kan du se disse tilladelsesoplysninger på siden Appoplysninger.

Der er fire typer af personligt identificerbare oplysninger, som en app kan få adgang til:

• Kundespecifikke oplysninger, som omfatter kontaktoplysninger såsom navn, e-mailadresse, telefonnummer og adresse. Apps, der håndterer ordrer, ordrebehandling eller levering, skal også bruge adgang til lokationsoplysninger (såsom IP-adresse og geolokation) samt oplysninger om brugeragenter (f.eks. browser og operativsystem).
  • Shopify-butiksejerens personlige oplysninger, hvilket omfatter alle kontaktoplysninger for butiksejeren, herunder navn, e-mailadresse, telefonnummer og adresser på alle lokationer.
  • Personlige oplysninger for medarbejderkonti, hvilket omfatter alle kontaktoplysninger for medarbejderkonti, herunder navn, e-mailadresse og telefonnummer.
  • Personlige oplysninger for indholdsudbyderen, hvilket omfatter oplysninger om blogforfattere eller kommentarforfattere (herunder e-mailadresse og IP-adresse) samt oplysninger om brugeragenter (f.eks. browser og operativsystem).

Du kan få mere at vide om, hvordan en app får adgang til, bruger og sletter data, ved at kontakte appudvikleren. Du kan også link til appens politik om beskyttelse af persondata i appens fortegnelse i Shopify App Store.