Apptyper

Du kan lägga till tre olika typer av appar i din Shopify-butik: offentlig, anpassad och privat. Du kan använda Shopify-appar för att förbättra din Shopify-admin eller lägga till nya funktioner.

Offentliga appar

Det finns två typer av offentliga appar: listade och olistade. Du kan installera listade appar från Shopifys appbutik. Olistade appar visas inte i sökresultaten i Shopifys appbutik eller i kategorierna. Istället kan du installera dem från appens butikslista eller utvecklarens webbplats.

Både listade och olistade appar måste godkännas av granskningsprocessen för Shopify-appar.

Anpassade appar

Anpassade appar kan användas för att lägga till funktioner i din Shopify-administratör eller för att utöka din webbutik till andra plattformar med hjälp av anpassade skyltfönster. Anpassade appar är byggda exklusivt för din Shopify-butik och listas inte i Shopifys appbutik.

En extern apputvecklare kan göra en anpassad app till dig utan att ha tillgång till API-åtkomst i din butik och åtkomst till din Shopify admin. Du kan installera en anpassad app genom att klicka på en installationslänk från apputvecklaren.

Privata appar

Privata appar är endast tillgängliga för din butik och listas inte i Shopify App Store. Du kan skapa en privat app för din butik i Shopify admin.

Om du arbetar med en extern apputvecklare, måste du ge dem API-åtkomst till din butik och åtkomst till din Shopify admin. Om du inte känner dig bekväm med att ge denna åtkomst till utvecklaren, kan du be dem att bygga dig en anpassad app.

Utkast till appar

Apputkast används av Shopify-partners under utvecklingen och kan bara installeras i utvecklingsbutiker för teständamål. Om du installerar ett utkast till en app i en utvecklingsbutik inaktiveras butiksöverföring permanent.

Utkast till appar kan bara installeras i din butik efter Shopify-granskning eller när de har konverterats till en anpassad app.